Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Trump má soupeře: Zradí Biden partaj nebo víru? Falešná představa o tradičních politických stranách. Jen hlupáci stále důvěřují. Křesťanské principy na ústupu. Devatero deviací pro úspěšnou kandidaturu

Trump má soupeře: Zradí Biden partaj nebo víru? Falešná představa o tradičních politických stranách. Jen hlupáci stále důvěřují. Křesťanské principy na ústupu. Devatero deviací pro úspěšnou kandidaturu

19. 5. 2019

Tisk článku

David Carlin - profesor filosofie a někdejší oddaný příznivec Demokraů si klade otázky v souvislosti s ohlášeným Trumpovým protikandidátem, a na příkladu Demokratů tím ukazuje na všeobecný úpadek tradičních politických uskupení

Joe Biden, demokrat, který je shodou okolností také katolíkem, nyní oficiálně kandiduje na prezidenta Spojených států. A dělá to proto, že se snaží zachránit to, co nazývá "duší" Ameriky.

Pokud by náhodou uspěl, stal by se teprve druhým katolíkem na prezidentském postu – po J. F. Kennedym, shodou okolností také demokratem. Otázkou je, co mají společného Demokraté před více než půl stoletím a nyní (pozn. PP).

Zdá se, že si Biden myslí, že v současnosti bojují o nadvládu dvě ideje Ameriky, pravá a falešná. Sebe a své názory vnímá patrně tak, že symbolizují pravou Ameriku, zatímco Donald Trump a jeho názory symbolizují Ameriku falešnou.

Předepsané postoje

Pokud má být Biden kandidátem demokratů, bude ovšem muset akceptovat a velmi zřetelně schvalovat přesvědčení a „hodnoty“, které v současnosti převládají v Demokratické straně. Mezi tato přesvědčení a „hodnoty“ patří:

1. Potrat je základním lidským právem;

2. homosexuální chování je v pořádku a každý, kdo s tím nesouhlasí, je bigotní a homofobní;

3. stejnopohlavní „manželství“ je základní lidské právo;

4. Ústava Spojených států chrání prostřednictvím teorie „substantive due process“ všechna lidská práva a je jen na pěti členech Nejvyššího soudu USA, aby rozhodli, co je a co není lidské právo;

5. neliberální běloši jsou vždy rasisti;

6. je prvořadou povinností vlády USA chránit ty mezi námi, kteří jsou nejvíce utlačováni: konkrétně černé, ostatní lidi jiné barvy pleti, ženy, migranty bez papírů, muslimy, homosexuály, transgender osoby a zločince (včetně drogových dealerů), kteří nespáchali žádný násilný trestný čin;

7. když se práva církví nebo nábožných jednotlivců dostanou do rozporu s právy uvedených skupin obětí, první zmiňovaná práva vždy musí dát přednost těm druhým;

8. když se práva rodičů dostanou do sporu s právy jejich transgender dětí, první vždy musí dát přednost druhým;

9. téměř všechny naše sociální neduhy může vyléčit či alespoň výrazně zmírnit činnost federální vlády.

Čtěte ZDE: Zelená utopie: Přichází greenpunk a socialismus? Ne, to jen americké senátorky chtějí vybudovat rovnou komunismus! Tentokrát v zelené místo rudé. Nechceš pracovat? Zaplatíme ti flákání. Sbohem svobodo!

Geneze Demokratů

Aby si někdo nemyslel, že je toto nenávistný popis soustavy demokratických přesvědčení pocházející od někoho, kdo celý život nenávidí demokraty, rád bych čtenáře ujistil, že jsem kdysi míval mezi demokraty velmi dobré jméno. Myslím, že poprvé jsem se začal považovat za demokrata v den, kdy jsem měl asi osm let a můj otec mi vysvětlil: "Republikáni jsou strana bohatých. Demokraté jsou strana chudých, jako jsme my. "

Později v životě jsem se stal ve svém domácím státě Rhode Island politikem. Dvanáct let (1981 - 1993) jsem tu sloužil jako demokrat ve státním senátu, z toho dva roky jako lídr parlamentní většiny. V roce 1992 jsem byl ve svém obvodu (neúspěšným) demokratickým kandidátem do Sněmovny reprezentantů Spojených států.

V té době už bylo jasné, že se z mé strany stala strana propotratová. Přesto jsem jako ProLife demokrat stále doufal, že se protikřesťanské směrování této strany bude dát zvrátit. Ukázalo se, že to bylo zcela pošetilé.

Kulturní nepřátelé křesťanství v ní získávali stále větší ideologickou převahu. Od potratů přešli k homosexualitě a ke stejnopohlavnímu „manželství“, pak postoupili k „transgenderismu“ a brzy se téměř jistě posunou k asistované sebevraždě: nejprve k dobrovolné eutanazii, později k nedobrovolné.

Zbytky křesťanů

Říkám to s velkou lítostí, ale z mé staré a vroucně milované strany se stala ateistická a protikřesťanská strana. Toto je Bidenova strana a pokud on nepřijme její hodnoty, nezíská její nominaci.

Někteří lidé se mnou možná budou nesouhlasit. Možná poukážou na to, že v Demokratické straně je dnes stále ještě mnoho křesťanů a má daleko od toho, aby byla stranou sestávající pouze z ateistů. To je pravda.

Ale je to zcela irelevantní.

Mnozí lidé, kteří se identifikují jako křesťané i jako demokraté, jsou jednoduché duše, které si představují, že jejich strana je stále stejná, jakou byla vždy, jen proto, že má stejný název, jaký měla za starých dobrých dní Franklina D. Roosevelta a Johna F. Kennedyho. Nechápou nebo si nepřipustí, jak radikálně se změnila.

Tito lidé jsou však pěšáci. Ideologické vedení strany je v rukou sekulárních progresivistů. Tito lidé jsou ateisté nebo „skoro ateisté“. Pod „skoro ateisty“ můžeme zahrnout agnostiky, nábožensky indiferentní jedince a liberální protestanty (na rozdíl od evangelikálních protestantů).

Pokud jsou liberální protestanté křesťany, tak jen v pickwickovském smyslu slova. Liberální protestantismus ve snaze „zachránit“ křesťanství pro osoby s moderní mentalitou již přes století setřásá ze sebe jeden prvek křesťanské víry za druhým.

Čtěte ZDE: Rasové reparace: Dostane Obama odškodné za polonegroidní původ? Demokratky pokračují v levičáckém třeštění. Kdo to zaplatí? Warrenová naštvala indiány, tak pochlebuje Afroameričanům. Co přijde příště?

Uzdravení nebo pád?

Poté, co ze sebe setřásli téměř všechnu křesťanskou nauku, upustili nedávno pod vlivem sexuální revoluce i od veškeré tradiční sexuální morálky včetně starobylého tabu v otázce potratů. Dnes sice liberální protestantismus ještě není úplným ateismem, ale má mnohem blíže k ateismu než ke křesťanství.

Liberální katolicismus se posouvá stejným směrem, ale začal později než liberální protestantismus, a tak ještě nezašel po cestě k ateismu až tak daleko jako jeho starší bratr. V současnosti je jedním z jeho hlavních projektů přesvědčit Církev, aby zrušila svůj odvěký odsudek homosexuality. Podle všeho má s tímto projektem značný úspěch nejen mezi tolerantními laiky, ale dokonce i mezi mnohými kněžími a některými biskupy.

Když se Joe Biden snaží využít „skutečnost“, že je katolík, bude zajímavé sledovat, nakolik ostatní křesťané a především katoličtí biskupové odsoudí jeho falešné přivlastňování si víry. Pokud bude toto odsouzení téměř všeobecné, bude to znakem, že křesťanstvo v Americe se uzdravuje. Pokud ne, bude to znakem, že to s námi stále jde z kopce.

Za sebe řeknu, že nejsem optimista.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky