Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Íránský gambit: Provokace pod falešnou vlajkou v Ománském zálivu. Obvinění Íránu je absurdní. Útočily americké drony? Vše je namířeno proti Číně. Probíhá střet civilizací. Bude Ústřední výbor vládnout světu?

Íránský gambit: Provokace pod falešnou vlajkou v Ománském zálivu. Obvinění Íránu je absurdní. Útočily americké drony? Vše je namířeno proti Číně. Probíhá střet civilizací. Bude Ústřední výbor vládnout světu?

25. 6. 2019

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší jeden z pohledů na provokaci v Ománském zálivu, podle něhož je za tlakem na Írán především snaha o oslabení čínského vlivu ve světě

V noci na patnáctého února roku 1898 vybuchl v přístavu kubánského hlavního města Havany americký obrněný křižník „Man“, který sem připlul na přátelskou návštěvu. Jelikož tehdy Kuba patřila Španělsku, USA obvinily ze všeho Madrid. Americký prezident McKinley vyhlásil Španělsku válku a obsadil Kubu. Později po vyzdvihnutí křižníku Man, na jehož palubě zahynulo 260 námořníků, na něm nebyly nalezeny žádné stopy po výbuchu miny. Bylo jasné, že nálož vybuchla uvnitř lodi a Španělé s tím neměli nic společného. 

Ale bylo už příliš pozdě, čin byl dokonán a Kuba se stala americkým protektorátem. Bylo to jako se zkumavkou Colina Powella v OSN a rozvrácením nešťastného Iráku. 

Současný útok na tankery, k němuž došlo 13. června v Ománském zálivu, se v mnoha ohledech podobá případu obrněného křižníku Man. Norský tanker „Front Altair“ vezl náklad nafty patřící japonské společnosti. Druhý tanker „Kokuka Courageous“ pronajatý Japonci v Panamě vezl metanol. Ve stejné době byl na oficiální návštěvě Íránu japonský premiér Šinzó Abe.

Důkazy proti USA

Je naprosto jasné, že Írán neměl, mírně řečeno, vůbec žádný zájem útočit na japonské tankery v době návštěvy hlavního představitele Země vycházejícího slunce, zvláště když byl pod neustálou hrozbou útoku ze strany USA. Kromě toho na palubě tankeru Front Altair bylo 12 ruských námořníků. Neměli bychom zapomínat, že Rusko je garantem existence Íránu a že ruské a íránské jednotky bojují bok po boku v Sýrii proti proamerickým loutkám z různých teroristických islámských organizací. Je tudíž zřejmé, že Teherán by ani za nic neohrozil Rusy.

Rovněž důležitým faktorem, který dokazuje, že původcem útoku byly USA a nikoli Írán, je falešné video zveřejněné Američany, na němž údajně íránští námořníci odstraňují nevybuchlou magnetickou minu z boku napadeného tankeru. Falsifikace je zřejmá, neboť místo, kde byla mina uchycena, je několik metrů nad vodou a žádný bojový plavec by ji nemohl fyzicky dostat tak vysoko. Zato prohlášení ředitele japonské společnosti, že posádka tankeru spatřila drony, vysvětluje všechno. Je jasné, že se jednalo o vypuštění lehké rakety z amerického bezpilotního letadla. Uvedené video má pouze zakrýt americký nebo izraelský útok na postižené lodě.

V této souvislosti bude účelné připomenout nabubřelý projev mistra Boltona (poradce prezidenta USA ve věcech národní bezpečnosti) na summitu „Společně proti jadernému Íránu“ v roce 2018: „Íráne, přijdeme si pro tebe.“ 

Čtěte ZDE: Fórum civilizací: Nové světové mocenské centrum se hlásí o slovo. Co na to záměry Trilaterální komise, tedy Bilderbergu? Zanikne islamismus jako zbraň Západu? Čeho se nejvíc bojí Donald Trump? Varianty vývoje v Evropě, která již nebude civilizací

Proč zrovna Írán?

Proč Američané potřebují zkrušit Írán právě teď? Důvody jsou vcelku prosté:

  • V pozadí je iniciativa izraelské lobby, která se obává nárůstu íránského vlivu v Iráku a Sýrii. 
  • USA jsou velmi znepokojeny vývojem boje za umístění svého zkapalněného plynu (LPG) v Evropě a v této věci je jejich hlavní konkurent Katar (zatím hlavní) a v žádném případě Rusko. Závar v Perském zálivu samozřejmě uzavře vývoz uhlovodíků do Evropy a uvolní 38% trhu se Starým světem.
  • Katarský plyn bude chybět také Číně, na níž Washington aktivně útočí. Katar je po Austrálii druhý největší dodavatel LPG do Podnebesí. A protože se Čína snaží opustit energetiku postavenou na uhlí a přejít na plyn, bude to pro ni znamenat významný úder. Do roku 2020 by se spotřeba plynu v ČLR měla ve srovnání s rokem 2016 zvýšit o polovinu.
  • Americké společnosti na těžbu břidlicové ropy potřebují zvýšit její cenu, protože mnoho z nich je na pokraji krachu a v podmínkách nynějších cen zbankrotují.
  • Růst cen ropy zasáhne také čínskou ekonomiku, a jak ukázal nedávný summit ASEAN v Singapuru, Washington vede s Pekingem regulérní válku.
  • Vzhledem k postoji Ruska nemůže Západ vyřešit čínskou otázku vojenskými prostředky, a proto Bílý dům vede válku prostřednictvím sankcí. Vojenská operace proti Íránu je novým kvalitativním krokem v útoku na Peking. Pokud operace začne a bude trvat nejméně jeden rok, energetická krize v Podnebesí, ale i v Evropě, bude nevyhnutelná.

Hrozba přichází z Východu

Nejdůležitější ovšem je, že elity z USA, ale i celého Západu, nemají už žádnou možnost, jak odložit opatření, jimiž by zmírnily čínskou hrozbu. Zde je výčet těch nejvážnějších problémů:

Čína mocně nakupuje podniky, nemovitosti a celé přístavy v Evropě. Vlastní už řecký Pireus, z něhož čínské společnosti budují moderní železnici do Bělehradu a Budapešti. Nyní Peking jedná s italskou vládou o koupi přístavů v Janově a Terstu. Podnebesí rovněž připravuje nákup norského přístavu Kirkenes. Kontrakt na koupi belgického kontejnerového terminálu v přístavu Zeebrugge již byl také uzavřen. Čínskému impériu patří 51% španělského přístavního terminálu Noatum Port Holdings. Slavný Jack Ma, čínský podnikatel a mocný Alibaba, se stal spolumajitelem kontejnerového terminálu v Hamburku. Kromě toho Číňané vlastní 35% kontejnerového terminálu v Rotterdamu a několik terminálů v Itálii. Číňané rovněž koupili část přístavu Haifa v Izraeli (nebýt ruské vojenské operace v Sýrii, Nová hedvábná stezka do Evropy by nikdy nevedla přes ruské území). Sečteno a podtrženo: za pět let počet přístavů ovládaných Čínou narostl z deseti na čtyřicet.

Číňané také skupují technologicky vyspělé společnosti po celém světě. Získali italskou společnost Pirelli, letiště v Toulouse, zemědělsko-průmyslový komplex vinic v Bordeaux. Patří jim Saab, Volvo, Peugeot, Citroen, Mercedes, Motorola, Nokia, Hammer, Philips, BlackBerry a částečně i IBM. Koupili rovněž část společnosti General Electric. 

Co je však hlavní: uskutečňuje se čínská technologická revoluce. Čína předstihla USA i Evropu v počtu vědců, inženýrů a konstruktérů a zběsilým tempem pokračuje ve zvyšování kvantitativní i kvalitativní nezávislosti na Západu. Na podporu vědeckého výzkumu vynakládá 2% svého gigantického HDP.

Čína vyrábí 34% všech inovativních produktů na světě a rychle zvyšuje svůj podíl. V Podnebesí se například vyrábí 90% všech počítačů na světě, 65% všech dronů, 70% mobilních zařízení, smartphonů a tabletů, 80% všech solárních panelů. 45% všech lodí, 60% cementu, 80% klimatizací, 63% veškeré obuvi. Čína dokonce předstihla USA v počtu vědeckých publikací.

Čtěte ZDE: Rusko a Čína: Bude vojenská a politická aliance realitou? Nová éra mezinárodních vztahů. Co řekl Putin v Petrohradu? Huawei jde do Ruska. Za pár dní s Trumpem v Ósace. Dolar v centru pozornosti. Tři hlavní problémy

Zvítězí čínská světová revoluce?

Čína staví válečné lodě jako na běžícím páse. V nepříliš vzdálené budoucnosti tak předstihne čínská flotila tu americkou v počtu bojových jednotek. Přítomnost čínských eskader ve Středozemním a Baltském moři, v Severním moři a Biskajském zálivu, u pobřeží Kalifornie a Floridy se stane běžnou rutinní záležitostí.

Obrovským tempem roste také počet čínských vojenských základen. Číňané je nazývají „řetězec perel“ a tyto perly jsou roztroušeny po celém světě: v Myanmaru a Pákistánu, v Cejlonu a na Maledivách, ve Venezuele a Nikaragui. Čínské válečné lodě kotví už i na ruské vojenské základně Tartus ve Středozemním moři.

Čína se pravděpodobně jednou stane novým světovým hegemonem. Čeká nás nejen změna ekonomického vůdce, ale i změna vůdčího civilizačního modelu, při němž bude dominovat čínská civilizace pod vedením Ústředního výboru Komunistické strany Číny. Číňané již nyní formují africkou elitu, pro černý kontinent školí na svých univerzitách úředníky, vojáky, učitele a lékaře.

Čínská světová revoluce určitě přijde, pokud ji nezastaví mohutná civilizační válka. A je to právě íránský válečný projekt, který je jedním z mnoha kroků Washingtonu v boji za zachování současného status quo. 

Jaký bude postoj Ruska?

V této chvíli je velmi důležité, že vojensky se zatím Čína nemůže postavit USA a NATO, i když v blízké budoucnosti může Podnebesí nejen ubránit sama sebe, ale dokonce vnutit Západu svoji vůli silou. Nicméně nyní je Peking slabý.

Rozhodující roli v nástupu čínské éry hraje ruská vojenská moc, ruské strategické jaderné síly. Díky dobře navrženým systémům astro-korekce je ruský jaderný arzenál málo závislý na současných družicových naváděcích systémech a zůstává extrémně bojeschopným a silným.

Kdyby se Rusko z nějakého důvodu postavilo na stranu USA, pak by Čína měla neřešitelný problém. Ale současná Čína je v jistých ohledech vlastně dítětem SSSR. Pouze díky Sovětskému svazu se Peking mohl osvobodit od koloniální nadvlády. Čínská armáda je dosud vyzbrojena sovětskými a ruskými zbraněmi. Rusko proto Čínu nenechá padnout.

Je proto snad v současné situaci cestou íránská válka, dohnání Číny k hospodářské krizi a vyvolání revoluce v Podnebesí? V Hongkongu se nyní Západ cvičí, jak svrhnou čínskou vládu. Boj bude veden do posledního dechu.

Otázka zní, komu dojde dech dříve.

Zdroj. 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky