Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Supi se slétají, hyeny štěkají: V kavárně praskla stoka. Nuly si spěchají kopnout. Když se národ v zármutku sjednotí, nesnesou to. Bolševici nové doby radost a vlastence nenávidí. Gott s námi!

Supi se slétají, hyeny štěkají: V kavárně praskla stoka. Nuly si spěchají kopnout. Když se národ v zármutku sjednotí, nesnesou to. Bolševici nové doby radost a vlastence nenávidí. Gott s námi!

3. 10. 2019

Tisk článku

Michal Brand je znechucen z kavárenských komentářů na adresu Karla Gotta, které o této části našich kulturních a mediálních "elit" vypovídají téměř vše

Zemřel Karel Gott. 

Smutná událost, která po dlouhé době opět spojila téměř všechny občany této země v úctě před velkou osobností a mimořádným člověkem, jakým Gott bezpochyby byl. Něco takového však Pražská kavárna nemůže snést.

Typicky třeba režisér Hřebejk, proslulý „demokrat“, který neunesl porážku Schwarzenberga v prezidentské volbě a okomentoval ji slovy „Rudá a hnědá prasata táhnou Zemana na hrad“, nezapomněl v souvislosti se smrtí Karla Gotta štiplavě ironicky okomentovat, že Karel Gott měl na celou řadu událostí jiný názor, než je ten jediný správný Hřebejkův, loajální režimní: "Došlo na Nietzscheho: Bůh je mrtev. Nebyl hrdina a věřil kdejaké konspiraci, [...]" sdělil na twitteru.

Hrdina na scéně

Karel Gott podle Hřebejka nestojí za řeč, protože nebyl "hrdina". Ale to není ani Hřebejk, protože jeho názory a jednání jsou plně v souladu s režimní ideologií a neomarxistickou mediálně-kulturně-grantovou frontou. Migranti jsou chudáci a my je musíme vítat, národ je fuj a EU je geniální a úžasná, kdo má jiný názor než neomarxističtí fanatici, ten je xenofob, nacista, rasista a je potřeba mu zakázat publikovat dokonce i na Facebooku, nebo je to přímo agent ruského imperialismu a východních ideodiverzních centrál. To je ve stručnosti pohled pražské kavárny, téměř celé pražské „národní fronty“ umělců, jíž je Hřebejk prominentním členem.

Nezpochybňuji tu Hřebejkovy umělecké kvality, ale z politického hlediska je prorežimní, loajální šedou myší. Přesvědčenou šedou myší. O to hůře. Úplně stejní „hrdinové s režimem“ požadovali pro Horákovou trest smrti. Rozdíl je jen v režimu, v němž jsou šedé myši pěstované.

Co je hrdinského na tom mít názor jako režim? Je to jako v tom starém vtipu z dob brežněvismu: Baví se Rus a Američan, jaká je u nich doma svoboda. Američan říká „já si klidně můžu stoupnout na ulici a křičet ‚americký prezident je vůl‘!“ A Rus říká „To já si taky u nás na ulici můžu stoupnout a volat, že americký prezident je vůl.“ Hřebejk nejenže by za Brežněva nadšeně na Rudém náměstí volal „Americký prezident je vůl“, ale ještě by to považoval za důkaz vlastní odvahy.

A „konspirační teorie“? Jako třeba neexistence iráckých zbraní hromadného ničení? Nebo třeba vyfabrikovaná záminka k válce USA proti Vietnamu (Tonkinský záliv)? Hřebejk prostě za konspirační teorii považuje jakýkoli názor jiný, než je ten jeho, který je jediný správný a jistě jen náhodou stoprocentně v souladu s doktrínou mediální propagandy. Když zítra na CNN bude, že Kennedyho zastřelili agenti CIA, třemi střelami ze třech různých míst, tak to Hřebejk prohlásí za svůj názor, který měl odjakživa. Nebo cokoli jiného. Protože cokoli je součást mediální propagandy, to je „pravda“, cokoli jiného je „konspirační teorie“. Jak řekla jedna jeho kavárenská kolegyně: "Raději se mýlit s Američany, než mít pravdu s Ruskem." A přesně tak je tomu nyní i s plivanci na památku Karla Gotta.

Čtěte ZDE: Kavárenská frustrace: Hloupý český lid a jejich prezident. Náš drahouš to projel - národu se pomstíme. Jak převychovat dolních 10 miliónů? Od cenzury ke koncentrákům. Lepšolidé vyhlížejí vysvoboditele

Kmentovy plivance

Vrcholem všeho je článek na jednom z ústředních webů pražské kavárny (Seznam „zprávy“). Jaroslav Kmenta si rovněž nedokáže odpustit a musí si kopnout jak do Karla Gotta, tak do Andreje Babiše. A tak nám Seznam „zprávy“ ukazují samotné dno presstitutské „práce“: Jaroslav Kmenta: „Goťák“ a markeťák Babiš.

Andrej Babiš navrhoval uspořádat pro Karla Gotta státní pohřeb. Souhlasím s názorem, že adekvátnější by byl pohřeb se státními poctami. Ale to je věc názoru. Například drtivá většina čtenářů idnes je toho názoru, že Karel Gott by měl mít státní pohřeb. Ve chvíli, kdy píši tento komentář je v anketě na idnes 20.658 hlasujících pro státní pohřeb pro Karla Gotta, opačného názoru je jen 3.587 hlasujících. 85%, 15% proti. Ale to je vedlejší. Premiér Babiš něco navrhl. Možná ne úplně promyšleně, ale rozhodně autenticky. 

Ať už šlo o spojení důvodů jakýchkoli, od uznání, které asi cítí stejně jako téměř každý člověk v této zemi, až po kalkul politického hráče, jen člověk beznadějně nízké úrovně a plný nenávisti to považuje za hlavní smysl svých nechutných úvah ve chvíli, která očividně zasáhla celou zemi. Soustředit se v takové chvíli na nadávání lidem s jinými politickými názory, než má Kmenta, je prostě zvrácené. 

Proč o tom vlastně psát?

Protože je to dokonale ilustrativní ukázka posedlosti a zaslepeného fanatismu pražské kavárny.  

Nikdy nejsou schopni zapomenout na ten svůj jediný správný politický názor a postoj. 

Nikdy si nedokážou odpustit kopnout nebo alespoň šťouchnout do lidí s názorem jiným. 

Ani tváří v tvář události, která ve smutku spojila tento národ.

Ale je ne. Oni svůj „Kampf“ vedou i teď. Ani teď si nemohou odpustit svoje nadřazené poučování a prosazování svých názorů za jakoukoli cenu a bez ohledu na názory ba dokonce i bez ohledu na pocity ostatních.

To oni, pražská kavárna, rozdělují národ. Dokonce, i když se národ spojí ve smutku, tak oni se vydělí do pozice karatelů a lepšolidí. Čím je národ jednotnější, tím jsou zuřivější. Hloubí nesmiřitelné příkopy - a obviňují z toho ostatní. To je filozofie pražské kavárny – „kdo má jiný názor než já, ten rozděluje národ“.

Stejně to říkali bolševici – „narušuje jednotu strany a lidu“. Pražská kavárna jsou bolševici nové doby. 

Čtěte ZDE: Chodí mezi námi: Sluníčkáři! Nádoby pokrytectví a nenávisti budují lepší svět? Dvojí metr na vše okolo. Nyní je poznáte bezpečně. Odčiní hříchy otců? Kancelář po vzoru Saturnina. Lůza, menšiny a elita

Trefně to též komentoval...

...například Petr Štěpánek na svém Facebooku:

"Jak už to tak bývá, i všechno zlé a smutné je k něčemu dobré. Teď aktuálně smrt Karla Gotta. Definitivně prasklo, co je celá jedna zdejší společenská a politická garnitura zač. A je úplně jedno, zda jí říkáme kavárna, pravdoláska, havlérka či jinak. 

Snad u žádné jiné skupiny lidí neexistuje tak propastný rozdíl mezi tím, jak vysoké mínění sami o sobě mají, a tím, jací ve skutečnosti jsou.

Stěžují si, že společnost je rozdělená, ale sami neúnavně kopou další a další příkopy. Zaklínají se pravdou a láskou, ale prýští z nich jen a jen lež a nenávist. Takže na sociálních sítích i jinde to aktuálně vypadá, jako by na těle společnosti prasknul vřed, z něhož se valí spousta hnisu.

Nevěříte? Tak mrkněte na Twitter nebo nakoukněte do Šafrovy pseudonovinářské nálevny (viz např. tweet Týdeníku Respekt: Kariéra Karla Gotta byla unikátní, neopakovatelná - a nebyla by myslitelná v žádném jiném než v autoritativním režimu, který si udržuje kontrolu nad kulturním provozem. - pozn. PP).

Blíží se 30. výročí sametového Listopadu. Havlovo nejznámější heslo mají tihle elitářští týpci stále na rtech, ale svými skutky z něj vypouštějí jedno slůvko. Předložku „nad“. Pročež nejznámější Havlův bonmot dnes zní takhle: „Pravda a láska musí zvítězit lží a nenávistí!“ 

Ale ještě je třeba dodat, že ta jejich pravda a láska už dávno nemá se skutečnou pravdou a láskou vůbec nic společného. Dokonale tahle důležitá slova zprofanovali. 

Jsou pouze dvě možnosti. Buď odkaz posledního československého a prvního českého prezidenta Václava Havla vůbec nepochopili, anebo je ten odkaz jiný.

Zda je to tak, či tak, nechť si každý odpoví sám. Každopádně je to ale špatná a smutná zpráva."

Neuvěřitelné se opět stalo skutečností

Je neuvěřitelné, jakou zlobu našich elitářů (kteří nám zanedlouho v ulicích budou "zostřeně" předvádět jak vypadá "polistopadová demokracie", pravda a láska) dokázal vyvolat skon jedné z nejvýznamnějších českých kulturních osobností, již respektoval svět daleko za našimi hranicemi. 

Ale vlastně je to logické. Karel Gott představoval jejich pravý opak: Dával nám radost. A byl to vlastenec.

Pán buď milostiv jeho duši.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky