Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Praha chřadne, ale Pirát Hřib bojuje s Čínou: Myš řve, v Podnebesí se staví. Triumvirát na pražské radnici vykopal válečnou sekeru, která poškodí celou zemi. Pupek světa versus červené trenýrky? Dvojí metr Pražské kavárny

Praha chřadne, ale Pirát Hřib bojuje s Čínou: Myš řve, v Podnebesí se staví. Triumvirát na pražské radnici vykopal válečnou sekeru, která poškodí celou zemi. Pupek světa versus červené trenýrky? Dvojí metr Pražské kavárny

8. 10. 2019

Tisk článku

Vladimír Zeman se ptá, jaký smysl má současný boj politických představitelů Prahy proti asijské velmoci a usvědčuje je z krátkozrakosti, dvojího metru a pokrytectví

Hřib zahájil tažení proti Číně. Marně pátrám v paměti, co nám Čechům vlastně Čína špatného udělala. Odpustili jsme Němcům dvě světové války, protože už je to dlouho, ale hlavně už je Německo jiné, Rusku 68 ale neodpustíme nikdy.

I když Sovětský svaz, který byl hlavním iniciátorem srpna 1968 už neexistuje, celých 28 let. Dnešní Rusko za srpen 68 nemůže, jako nemůže Merkelová za dvě světové války Německa.

Dvojí metr

Ale co nám, Čechům vlastně provedla Čína? Nezávislost Tibetu chce už snad jenom nějaká skupina aktivistů u nás, rozhodně ne Tibeťané, ani Dalajláma. Krátkým pohledem do historie zjistíme, že v Tibetu ještě v 60-tých letech minulého století panoval otrokářský řád. Čínský Tibet vadí pražské radnici? Tchajwan je natolik samostatný státní útvar, nikterak obtěžovaný Čínou, že to pražskému primátorovi vadit nemusí. A nepokoje v Honkongu? Málo nepokojů je v Paříži? Žluté vesty a tak? Pošlapávání lidských práv ve Francii pražské radnici nevadí? Co Katalánsko, co zcela zvláštní výklad lidských práv v Norsku. Odebírání dětí z rodin. A způsob migrace do Evropy? To budeme pořád sledovat zprávy o tom, kolik těch běženců, který den utonulo?

A my tady v Evropě budeme někomu vykládat o lidských právech? Amerika to už je vůbec demokratický paskvil, budou odvolávat prezidenta za to, že telefonoval s ukrajinským prezidentem, a taky proto, že mu držel palce ruský prezident Putin. Tento náš demokratický svět plný lidských práv je v pevném sevření aktivistů. Migrace, klimatická změna, protiruské a protičínské sankce. Nic, co by mělo oporu v aspoň trochu pragmatickém a logickém myšlení. A co brexit? Kde jsou lidská práva obyvatel Velké Británie kde se o brexitu hlasovalo v referendu. A výsledek referenda je stále zpochybňován.

Čtěte ZDE: Houby v Praze: Poteče místo barvy brzy opět skutečná krev? Améby a houby sejí vítr. Kdy padne Čtvrtá říše? Jde o jaderné rakety u nás. Pořád stejná hra. Poučení v Mariánské ze srpna 2019. Milión krůčků do otroctví

Pupek světa a červené trenýrky

Velmi dobře to shrnul ve včerejším interview pan předseda senátu Jaroslav Kubera. Čína buduje demokracii svojí cestou. Ono je opravdu něco jiného spravovat stát s 1,5 miliardou lidí, než s 10 milióny. Těch okresních, místních problémů v tak velké zemi. A všude zajistit pořádek a bezpečnost. To jsou úkoly pro radnice těch měst v Číně. Kolik je tam měst s počtem obyvatel vyšším než má Česká republika celkem? A pražská radnice bude rušit smlouvy s Čínou? A trest smrti? Ten je praktikován i v některých státech USA - přímo vzoru demokracie.

V Česku je množství neziskových, nátlakových, aktivistických organizací, které brzdí, blokují, namítají. Něco u nás postavit, to je monstr proces. Různé námitky zdržely opravu D1 už nejméně o dva roky. Jak dlouho blokovaly brněnští Děti země dostavbu D8?

Tak prosím to je naše chápání demokracie. Někdo sejmul prezidentskou vlajku a místo ní tam pověsil červené trenýrky. Nad Pražským hradem svítilo červené srdce. Tak to by asi v Číně jen tak neprošlo. Dovede si někdo představit, že by v Číně bylo v poměru k počtu obyvatel tolik aktivistů jako u nás? To by nic nepostavili, nic nevybudovali, žádné dálnice, rychlovlaky, elektrárnu Tři soutěsky. Kolik tam muselo být přerušeno migračních cest žabiček?

Jejich způsob demokracie pomalu ale jistě převádí "pupek světa" na jejich stranu. Amerika začíná ztrácet vliv, americký dolar začíná ztrácet postavení světové měny. Snad bychom si měli spíše vážit toho, že s námi dosud má Čína dobré vztahy. Ostatně o to velmi stojí Německo, Angela Merkelová už tam byla 11x. 

Bylo by asi lepší, kdyby se pražský magistrát staral spíše o Prahu, než o mezistátní vztahy. To je kompetence vlády.

Zdroj.

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky