Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Aféra, jaká tu ještě nebyla: Kdo vyrval záchody z ukrajinských lodí? Další provokace propagandistů. Na sítích je veselo. Rusofobní fake news jako na běžícím pásu. Plácání na dně mísy. Tohle by ani Forman nevymyslel

Aféra, jaká tu ještě nebyla: Kdo vyrval záchody z ukrajinských lodí? Další provokace propagandistů. Na sítích je veselo. Rusofobní fake news jako na běžícím pásu. Plácání na dně mísy. Tohle by ani Forman nevymyslel

28. 11. 2019

Tisk článku

Redakce Protiproud uvádí na pravou míru komická ukrajinská obvinění, že lodě zajaté v Kerčském průlivu jim Rusové vrátili rozkradené a zaneřáděné, přestože podepsali předávací protokol o bezvadném stavu převzatých plavidel

Zdálo by se, že jsme si už zvykli na hlouposti a na všechny ty druhy směšných „fejků“ z ukrajinské strany. Ale chyba lávky, političtí propagandisté z Ukrajiny vytvořili nový světový rekord! Oznámili, že zabavená vojenská plavidla, která se účastnila provokace v Kerčském průlivu, byla sice vrácena na Ukrajinu, ale totálně rozebraná a rozkradená.

Velitel ukrajinského námořnictva Igor Vorončenko obvinil Rusko, že jeho vojáci z uvedených člunů urvali lampičky a záchodové mísy. Podle námořního důstojníka zabavené čluny údajně ani nepřipluly za pomoci vlastního pohonu, protože z nich „Rusové vybrakovali“, co se dalo. „Prokletí Moskalové“ z nich ukradli stropní svítidla, zásuvky, žárovky a dokonce i záchodové mísy. „Nyní ukážeme celému světu barbarství Rusů,“ pohrozil Vorončenko.

Bludní diverzanti

Připomeňme, že loňského listopadu narušily dvě korvety a remorkér ukrajinského námořnictva ruskou hranici, když se přitom nebezpečně motaly v Kerčském průlivu a neuposlechly oprávněné výzvy pohraničních hlídek. V důsledku toho ruští pohraničníci zadrželi celou jejich vojenskou posádku spolu se dvěma důstojníky ukrajinských tajných služeb.

Vladimír Putin označil incident za provokaci a spojil ji s nízkými volebními preferencemi Petra Porošenka v předvečer prezidentských voleb. V září byli ukrajinští námořníci předáni zpět Ukrajině v rámci dohod o vzájemné výměně zajatců. A nyní se Ukrajině vrátily také všechny tři lodě.

Toto gesto dobré vůle ze strany Moskvy se však Kyjev snaží využít pro nové provokace. Na potvrzení Voročenkových slov zveřejnila ukrajinská agentura UNIAN na svých webových stránkách dlouhý seznam údajně odcizených částí zařízení ukrajinských plavidlech, který pečlivě sepsal ukrajinský generální prokurátor Anatolii Matios. „Rusové,“ píše agentura, „ukradli zbraně, poškodili lodní zařízení a poničili sanitární systémy.“

Matiosův seznam

Seznam uvádí, že na „Berďansku“ chybí dokumentace, ruční střelné zbraně a střelivo. Dále kosmická komunikační stanice IRIDIUM, radar FURUNO, motor záchranného člunu, herní konzole, rozmontovaný modul č. 1, náhradní díly pro bojové moduly, kompas a gyroskop, akumulátory, odsávací ventilátor, fekální systém, průtokový ohřívač atd. Na „Jany Kapu“ jsou rozbitá všechna zařízení řídící věže, částečně rozebraný systém vodní protiradiační ochrany, chybí kabel pobřežního napájení, chybí další kabely, ukradená část topné armatury, odmontované zásuvky a stropní svítidla, ulomená část stožáru atd.

Zvlášť kabaretní je hlášení o krádeži záchodu, fekálních a odpadních systémů. Celá záležitost se donesla až na stůl prezidenta Zelenského, který přislíbil, že lodě budou kompletně opraveny.

Komičnost ukrajinských stížností je natolik působivá, že uživatelé na Twitteru se neudrželi a uspořádali flashmob pod názvem „Já/My ukrajinská záchodová mísa“.

Ironicky komentovala historii se záchodky slavná televizní moderátorka Olga Skabejevová: „Na korvetě „Nikopol“ nenašli záchod. S „Berďanskem“ dopadli ještě hůř: tam se nedopočítali ... fekálních systémů. Matios ujišťuje, že tento dokument je cenný a důležitý pro mezinárodní instituce. Pravděpodobně ho pošlou do Haagu.“ Pokud jde o instalatérské plány Zelenského, Skabejevová poznamenala, že na briefingu hlavy státu se o tom dosud nemluvilo. 

Čtěte ZDE: Ukrajina: Radikální změna kurzu na obzoru. Vlivný oligarcha: Ruské tanky budou stát před Krakovem a Varšavou a vy si naděláte do kalhot. Ukončení války na Donbase a smíření se s Ruskem? Všichni toho mají plné zuby

Předáno bez závad

Nejzábavnější na celém „příběhu se zmizelými záchodky“, jak byl již pokřtěn na internetu, ovšem je, že ze samého pomstychtivého zanícení ukrajinští vyšetřovatelé jaksi „pozapomněli“, že ukrajinští vojáci podepsali ruské straně předávací protokol, v němž uvádějí, že na korvetách i remorkéru je vše v naprostém pořádku.

Ruská Federální bezpečnostní služba (FBS) to připomněla zveřejněním videa o předání plavidel ukrajinské straně. Snímky z inspekce při předání jasně ukazují, že lodě jsou v perfektním stavu, čisté a vše včetně oné sanitární techniky je na svém místě. Na jedné z lodí je vidět nápis: „Vyrobeno v SSSR“. 

Jinými slovy Ukrajinci své vlastní lodě sami vyplenili. Buď jako provokaci, nebo jednoduše ze zvyku ukradli všechno, co se ukrást dalo. A dokázali to velmi rychle, pravděpodobně ještě na moři, než lodě stačily dorazit k ukrajinským břehům.

Příběh s ukradenými záchodovými mísami,“ shrnul výsledek tohoto směšného „fekálního příběhu“ šéfredaktor časopisu Národní obrana Igor Korotčenko, „je ukázkou neprofesionality ukrajinských propagandistických specialistů. Namísto aby něčím uvěřitelným dál démonizovali Rusko, předvedli pouze svůj idiotismus. Současná ukrajinská propaganda prostě není schopná ničeho jiného. Poté, co FBS ukázala video z lodí, pokusí se Kyjev zapomenout na svá obvinění a předstírat, že nikdo nikoho a z ničeho neobvinil. Sotva tam někdo z nich bude chtít zůstat všem pro smích.

Hasiči

Jediní, kdo uvěřili v komicky zfabrikovaná obvinění o ukradených záchodových mísách a zlomyslné demontáži „fekálních systémů“, byli opět naši domácí kavárenští novináři. Celý český mainstream okamžitě a bez ověřování barvitě tlumočil všechna obvinění Rusů z ukrajinské strany, aby na konec svých sdělení se známým pochybovačným tónem doplnil krátkou a lakonickou informaci, že Moskva všechna obvinění popírá. Důvěřiví konzumenti těchto zpráv, kteří často čtou jen začátek, ne-li pouze nadpis a perex, zajisté získali nepochybné přesvědčení o barbarství Rusů. Ostatní si říkají, že tu zase někdo mlží, ale přece „není šprochu, na němž není pravdy trochu“.  

Nezbývá než politovat naše mainstreamová média vždy připravená šířit absurdní rusofobní „fejky“ na základě jakýchkoli toporných pokusů (nejen) ukrajinských propagandistů. Je přímo symbolické, jak při tom spadli do "fekální pasti", kterou rozkradením záchodů připravili svým pražským druhům ve zbrani ukrajinští námořníci.

Právě tak jako propagandisté z Ukrajiny skončili v důsledku své slabomyslné pomluvy na samém dně téže záchodové mísy, jejíž záhadné zmizení, nad nímž se baví zdravým rozumem uvažující uživatelé sociálních sítí, zbavilo statečnou ukrajinskou flotilu posledních zbytků bojové připravenosti.

Tak trochu jako hasiči v klasickém filmu Miloše Formana Hoří, má panenko!

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky