Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Výchova dětí: Babička je ekosvině! Podoba veřejnoprávní mezigenerační pravdolásky. Kázat vodu a pít víno? Německo tradiční inspirací zla. Půjdou mládežníci příkladem? Cesta k nepřátelství a totalitě

Výchova dětí: Babička je ekosvině! Podoba veřejnoprávní mezigenerační pravdolásky. Kázat vodu a pít víno? Německo tradiční inspirací zla. Půjdou mládežníci příkladem? Cesta k nepřátelství a totalitě

2. 1. 2020

Tisk článku

Redakce Protiproud informuje o skandálním počinu německé veřejnoprávní televize a přidává komentář Oto Jurnečky k pokryteckému rozměru těchto iniciativ

Indoktrinace dětí postoupila do další dimenze. Německý veřejnoprávní kanál Westdeutscher Rundfunk přinesl "píseň na ekologické téma" v podání dětského sboru. Text líčí babičku jako neekologickou svini, která jezdí v SUV, na motorce a velkou výletní lodí.

Video vyvolalo velkou bouři na sociálních sítích. Komentáře napadající propůjčování veřejnoprávního média této štvavé, neuctivé a neetické propagandě byly ihned napadány pokryteckými aktivisty z ultralevičáckých pozic (např. Manipulátoři.cz), které se, jak je jejich dobrým zvykem, začali selektivně ohánět svobodou slova, kterou se jindy snaží ze všech sil a všemi prostředky potlačovat. Celá záležitost tak dokonale svědčí o povaze současného západního progresivismu s jeho nutným vyústěním v orwellovské totalitě. Co třeba dobrovolná eutanazie pro neekologickou babičku? Jen otázka pokroku...

Text je napsaný na melodii starší žertovné písně německých dětí „Moje babička řídí motocykl v kurníku“. Babičce vyčítá neekologické chování, kromě způsobů přepravy (na motorce jezdí v pečovatelském domě místo invalidního vozíku) třeba to, že často smaží kotlety, které levně kupuje ve výprodeji.

Na konci videa dívky ze sboru s vážným pohledem pohybují rty a místo jejich hlasu je slyšet hlas klimatické aktivistky Grety Thunbergové, jak říká: „We will not let you get away with this.“ - Nedovolíme, aby vám tohle prošlo. Což je věta z jejího projevu proneseného na klimatickém summitu OSN.

Moje babička je ekosvině

Moje babička jezdí v kurníku na motorce, motorce, motorce.
Každý měsíc projezdí tisíc litrů benzinu super, má babička je ekosvině.
Moje babička říká: Motorka je hodně cool, fakt je hodně cool, fakt je hodně cool.
Jezdí na ní v domově důchodců jako na invalidním vozíku, moje babička je stará ekosvině.
Moje babička jede v SUV k lékaři, k lékaři, k lékaři.
Přejede dva dědy s chodítkem, má babička je stará ekosvině.
Má babička každý den smaží kotletu, kotletu kotletu.
Maso z diskontu je tak dobré, protože je skoro zadarmo, moje babička je stará ekosvině.
Moje babička už nelétá, je rafinovaná, rafinovaná, rafinovaná.
Místo toho se desetkrát do roka plaví na výletní lodi, moje babička přece není žádná ekosvině.
Moje babička přece není žádná ekosvině.
Greta Thunbergová z audiozáznamu: „We will not let you get away with this.“ (Nedovolíme, aby vám tohle prošlo.)

O jaké jde současně pokrytectví, vypovídá životní styl mileniálů a mladších, kteří zcela automaticky požívají hojnosti výdobytků jejich rodičů a prarodičů. Budou ochotni se kromě plastových brček vzdát věcí, jež mají dle "všeobecně uznávaných poznatků" daleko závažnější dopad na životní prostředí? V tomto duchu záležitost komentuje Oto Jurnečka.

Oto Jurnečka: Staří ekočuníci by měli kindery poslechnout

Prarodiče přivedli svět na pokraj zániku a zničili klima. Ekosvině, jak je jejich vnoučci nazvali. však díky náhlému prozření mladé generace, mají nyní jedinečnou příležitost k sebereflexi a změně. Nikdy není pozdě pro rozumného člověka přístupného kritice!

Děcka správně vytýkají babkám a dědkům, že jezdí v SUV, létají letadly, často smaží maso a podobně. Mají pravdu! Podle mě by se měla stará generace chytit za nos a zjednat nápravu.

Čtěte ZDE: Apokalyptické šílenství roste: Lidé se bojí a mají potřebu se bát. Proč pochybné vědy nahradily Boha? Nejde tu o klima. Bude svoboda zničena? Dusná atmosféra před válkou. Bude se opakovat temná historie?

Mladí chtějí žít úsporně, ale staří jim v tom brání svým rozmařilým způsobem života. Tomu musí být konec. Od nynějška by to tedy měli vzít do rukou a jít příkladem. A aby to bylo účinné a mělo skutečný dopad na životní prostředí, měla by tato nová, přísná pravidla, být nastolena pro celou rodinu. Takže od nynějška:

  • Nikdo z rodiny nebude jezdit SUV, ale ani jiným vozem. Všichni budou užívat městskou dopravu. Prarodiče k lékaři, děti do školy a do kroužků.
  • Létání odzvonilo. U Berlínských jezer si odpočine celá rodina. Jak se kempuje si ti staří možná ještě pamatují a mladí si to jistě s radostí osvojí.
  • Smažení masa je konec. Maso bude od nynějška jedenkrát týdně v neděli. Tím se ušetří energie při přípravě masa a také nebude třeba chovat tolik dobytka, který vypouští metan. Tento částečný půst by mohli prarodiče zvládnout, nakonec to tak po většinu svého života měli. Děti to jistě zvládnou také, přece nejsou ekosvině.
  • Oběd do školy se bude nosit vlastní a to v kastrůlku který lze umýt a znovu použít. Raději ne maso, ale třeba chleba s máslem, jako to bývalo. Samozřejmě žádná voda v pet lahvích, žádná Coca-cola ani energeticky náročný a obaly nadužívající fastfood, nejsme ekosvině.
  • Topit v domě se bude jen na 18. stupňů. Stará generace zažila dobu, kdy se topilo v jediné místnosti a v ostatních bylo chladno. Věřím, že se to tedy znovu naučí poměrně snadno. Dnes se běžně topí na 23. stupňů, což je vrchol ekosviňáctví. Když tedy každá německá rodina sníží teplotu v domě o pět stupňů, bude to v celoněmeckém měřítku významná úspora produkce CO2. 
  • Koupat se, bude stačit jen jednou týdně. Generace prarodičů většinou ještě pamatuje dobu, kdy se koupalo jen v neděli. Leckdy dokonce více členů rodiny v jediné vodě. Nebudeme tedy ekosvině a na tento úsporný model najedeme zas. Ani teplota vody na koupání nemusí být tak vysoká, stačí vlažná. Uvidíte děti jak vás bude hřát pocit, že jste zase o kousek ukrojili z jedovatého oblaku CO2.

Čtěte ZDE: Komunistický manifest soudružky Grety už nic netají: Politická diktatura pod rouškou ochrany klimatu. Spasí Trump USA před zeleným údělem? Lejnová vede Evropu do zkázy. Rusko a Čína si vyměnily se Západem pozice

  • Sobečtí prarodiče si úplně odvykli nosit oblečení po starších sourozencích. Klidně si kupují nové! Takové plýtvání hodné ekosviní! To skončí! Prarodiče si nyní budou muset znovu zvyknout na systém recyklovaného oblečení. Mohou nosit šaty třeba po zemřelých vrstevnících. No a děti, protože jsou uvědomělé a jsou to ony kdo upozornil na neúnosnost současného stavu, tak ty se jistě spokojí s oblečením po svých starších sourozencích. Ponožky se budou zase látat, jako to dělali prarodiče dřív, předtím než zvlčili a začli se chovat jako ekosvině.
  • Prarodiče se od nynějška samozřejmě také zbaví zbytečné elektroniky jako jsou počítače a mobilní telefony. Bude to těžké ale věřím že to dokáží. Nakonec bez nich prožili většinu života, tak snad to přežijí bez újmy. Pro děti to samozřejmě platí také. Pokud by ale děcka usoudila, že vlastnictví mobilů z nich ještě ekosvině nedělá, nutným minimem ochrany klimatu bude alespoň to, že nám všem bude muset telefon vydržet minimálně deset let. Ona si totiž výroba vyžádá spoustu energie a něco takového dopustit může jen opravdová ekosvině. 

Jistě mládežníky napadne ještě nějaký další prima nápad jak snížit uhlíkovou stopu. Pevně věřím, že nebudou chtít snížit pouze uhlíkovou stopu svých prarodičů a rodičů, ale také tu svoji. A že se k nápravě, kterou svým starouškům naordinují, sami také aktivně a horlivě připojí.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky