Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Soros v Davosu zavelel k útoku: Síť univerzit na výchovu globalizačních kádrů. Zničit diktátory: Trumpa, Orbána, Salviniho… Sorosáci na Ukrajině, Sardinky v Itálii, liberasti v Rusku. Staré monstrum má též syna

Soros v Davosu zavelel k útoku: Síť univerzit na výchovu globalizačních kádrů. Zničit "diktátory": Trumpa, Orbána, Salviniho… Sorosáci na Ukrajině, Sardinky v Itálii, liberasti v Rusku. Staré monstrum má též syna

3. 2. 2020

Tisk článku

Vladimír Malyšev komentuje novou Sorosovu iniciativu předávání těch jedině pravých liberálních hodnot příštím generacím v rámci celosvětové univerzitní sítě pro přípravu mládeže na NWO

Podle tiskové agentury Bloomberg má americký miliardář George Soros v úmyslu investovat miliardu dolarů do projektu „Open Society Univerzity Network“. Tento devadesátiletý finanční spekulant a politický aktivista oznámil svůj plán při jednání ekonomického fóra v Davosu. Podle Sorose je cílem jeho iniciativy boj proti změně klimatu a „ochrana demokracie před diktátory“.

Jak Soros vysvětlil, jde o „dlouhodobou strategii“. „Naší nadějí je poskytnout přístup ke kvalitnímu vzdělání, zejména ke vzdělání, které posílí individualitu člověka tím, že v rámci akademické svobody mu vštípí kritické myšlení,“ vysvětlil.

Pokud přeložíme jeho květnatá prohlášení do jazyka konkrétních plánů, mluví otevřeně o opětovné snaze zasahovat do vnitřních záležitostí jiných zemí, o vytvoření nové generace intelektuálů v rámci jeho již známého projektu na vytvoření globální společnosti, kterou by spravovali liberální loutkáři nejen z Washingtonu.

Štědrý „filantrop“

Připomeňme, že Soros – jeden z nejbohatších lidí na světě, je zakladatelem a vedoucím hedgeového fondu Soros Fund Management. Podle časopisu Forbes dosahuje jeho bohatství téměř 25 miliard dolarů. Soros daroval 6 milionů dolarů na prezidentskou kampaň Hillary Clintonové s cílem porazit Donalda Trumpa. Toho Soros nazval přívržencem diktatury a přeměny USA na mafiánský stát.

Podle zdrojů Financial Times investoval Soros v posledních letech nejméně 32 miliard dolarů na šíření "liberálních ideálů" prostřednictvím univerzit po celém světě. Sorosův syn Alexander, citovaný ve stejných novinách, řekl: „Můj otec pochopil, že tento typ vzdělávání je nejlepší způsob, jak zajistit, aby hodnoty, kterým věří, byly předávány příštím generacím.

Noviny

Financial Times dále uvedly, že mezi univerzity, které již podpořily novou Sorosovu iniciativu, patří univerzita amerického státu Arizona, Institut pro politická studia v Paříži, Škola pro studia Východu a Afriky v Londýně, univerzita Střední Asie v Kyrgyzstánu, univerzita Achezi v Ghaně, univerzita Manželství v Bangladéši, Fulbrightova univerzita ve Vietnamu a řada dalších vzdělávacích institucí po celém světě.

Čtěte ZDE: Soros: Monstrum ničící náš svět. Nadace Smrt a Společnost bolehlavu. Co chce udělat s východní Evropou? Potraty, imigrace a homosexualismus. Považuje se za Boha? Politický, morální i biologický rozklad

Intriky proti Trumpovi, Číně a Indii

V Davosu přímo mezi nepřáteli svého nového projektu Soros samozřejmě opět zmínil amerického prezidenta Donalda Trumpa, kterého nazval „podvodníkem a narcisistou“. „S ohledem na mimořádnou situaci klimatu a nepokoje po celém světě,“ domnívá se Soros, „nebude přehnané říci, že rok 2020 a nadcházející roky se stanou rozhodujícími nejen pro osud Trumpa a Si Ťin-pchinga, ale také pro osud celého světa.

Zaútočil rovněž na indického premiéra Modiho a vyčetl mu, že údajně „trestá Kašmír“, když vyhrožuje „milionům muslimů, že je zbaví občanství“.

Z toho je zřejmé, že Soros hodlá napadat především ty rychle se rozvíjející země, které nemají v úmyslu jít cestou globalizace v souladu s jeho strategií, a rovněž Donalda Trumpa, který se prý příliš stará o vnitřní záležitosti USA, je připraven „srovnat to s Putinem“ a nesdílí názory amerických bažin (Deep State).

Ukrajina

Soros nemá ovšem v úmyslu vynechat ani Evropu. Podle ukrajinského webu Hlas pravdy se v Davosu americký miliardář setkal se svými důvěrníky z Ukrajiny.

Fotografie ze schůzky zveřejnil na své stránce jeden z jejích účastníků, Alexandr Suško, nyní výkonný ředitel Mezinárodního fondu pro „Vidrodžennia“. Probírali současné události na Ukrajině, vyslechli stanovisko loutkáře, přijali doporučení pro činnost a předají je nižším vykonavatelům – „sorosákům“ v kabinetu ukrajinských ministrů a v Radě.

Ze všech svých projektů,“ soudí komentátor webu, „je Soros nejvíce pyšný na ty ukrajinské. Ano. Tak to přímo řekl. Dědoušek ale neuvedl, o jaký projekt se jedná a na co je pyšný. Ale budu hádat: poprvé za léta nezávislosti se v ukrajinské vládě soustředilo tak obrovské množství sorosáků: Jsou u 'Sluhy lidu' i v 'Batkivčině'. Nemohu proto nesouhlasit s tím, že jde o úspěch. Pro Sorose. Nikoliv pro Ukrajinu,“ uzavírá Hlas pravdy.

Čtěte ZDE: Cikáni jako nástroj rozvratu: Sorosova zbraň proti politickým odpůrcům? Lze kočovný národ v Evropě asimilovat? Nepomáhá ani Cikánská univerzita. Kam jdou všechny miliardy? Dále na cestě zločinu. V Evropě žádná změna

Rýpání do Itálie

V poslední době se George Soros pustil také do Itálie, kde populární lídr Ligy Matteo Salvini, často nazývaný „Putinovým přítelem“ na Západě, má velké šance vrátit se znovu k moci.

Cílem amerického loutkáře je podněcovat mládežnické hnutí „Sardinky“ (viz článek na PP), které se nedávno objevilo na Apeninském poloostrově, proti tomuto politikovi, jehož prý považuje za „potenciálního diktátora“.

George Soros,“ píše italský deník Giornale v komentáři „Žralok Soros a Sardinky“, „opět vystupuje jako světový loutkář. Tentokrát se činí rozhozením miliardy dolarů na financování projektu, který považuje za nejdůležitější ve své kariéře: vytvoření sítě univerzit pěstujících 'kritické myšlení', které by se měly mimo jiné zasazovat za obranu demokracie před 'diktátory', jako je například Donald Trump, nebo před potenciálními diktátory, jako je Matteo Salvini.

Noviny se domnívají, že jedním z jeho hlavních terčů je právě Matteo Salvini. „Aby ho zastavil,“ píše Giornale, „Soros žehná Sardinkám, které jsou momentálně zaneprázdněny tím, aby zabránily rozjetí pravicového centra v Emilia-Romagna. Poté, co spekuloval proti naší zemi financováním barevné revoluce a podporou ONG (italské nevládní organizace, které se zabývají organizováním spolupráce s rozvojovými zeměmi) a denně napomáhal vyloďování nelegálních přistěhovalců na našich březích, pokouší se nyní Soros znovu přizpůsobit svému zájmu západní demokracie, které si vybírají pravicové politiky (jako Trumpa – 'posledního narcisistu'), nebo by tak mohly učinit v budoucnu, například v Itálii, kde roste vlna zastánců suverenity.“

V komentáři k Sorosově iniciativě, s níž v Davosu oznámil vytvoření „Open Society University Network“, připomínají noviny jeho dříve realizovaný projekt Středoevropské univerzity v Maďarsku, která po dlouhou dobu intrikovala proti premiérovi Viktoru Orbánovi, dokud ji nepřinutil přestěhovat se do Vídně.

O Sorosových spiknutích,“ pokračuje deník, „toho bylo hodně napsáno, počínaje velkým útokem na liru v roce 1992, kdy donutil Italskou banku, aby prodala své rezervy za 48 miliard dolarů, což vedlo k 30% devalvaci naší měny.“ A po uvedení dalších provokativních akcí v Itálii dochází deník k závěru, že „žralok Soros“ se nyní pokouší využít mládežnické hnutí Sardinky proti Matteo Salvinimu, kterého nazývá „potenciálním italským diktátorem“.

Soros,“ uzavírají italské noviny, „stále prokazuje svou netoleranci vůči demokracii a nepřestává rozdmýchávat mládežnické protesty, aby pokračoval v realizaci světových plánů, kterými je posedlý.

Čtěte ZDE: Soros křičí: Chyťte Sorose! Putin již není hlavní satan? Sledování vadí jen pokud není pod kontrolou Západu. Miliardy konzumentů si ohlídáme! Jak zneužít Trumpa? Všichni proti Huawei a Číně, neboť je o krok napřed

Ex post šťourání se v Rusku

V Rusku se již také hodně psalo o Sorosových machinacích, jimiž se v devadesátých letech pokusil ovládnout vzdělávací systém. V letech 1995 - 2001 byl pro studenty středních škol vydáván sorosovský vzdělávací měsíčník, který byl zdarma distribuován všem školám. Nemluvě o ostře kritizovaných učebnicích kultury a dějepisu vydaných Sorosovou nadací.

Na konci roku 2003 sice oficiálně ukončil finanční podporu svého působení v Rusku, struktury vytvořené za pomoci Sorosovy nadace však nyní fungují bez jeho přímé účasti: Moskevská vyšší škola sociálních a ekonomických věd (vytvořená v roce 1995 s grantem od Sorosovy nadace), fond kultury a umění Institut PRO ARTE, Mezinárodní dobročinný fond D. S. Lichačeva, nezisková organizace na podporu vydávání knih, vzdělávání a nových informačních technologií Puškinova knihovna.

V listopadu 2015 ruská generální prokuratura uznala Sorosovy fondy Open Society a Assistance nežádoucími organizacemi s tím, že jejich činnost ohrožuje ústavní pořádek Ruska.

Je však pravděpodobné, že v rámci svého nového projektu chce Soros přidělit jistou část finančních prostředků opět na podporu svých „agentů“ v Rusku.

Soros známý svými rusofobními názory,“ uvádí Federální tisková agentura, „v létě velkoryse sponzoroval mýtinky tzv. opozice v Moskvě. Pořadatel těchto nezákonných operací, bloger Alexej Navalnyj, je již dlouho podporován americkými bažinami.“

Další Sorosův projekt v Rusku je opět zaměřen na organizování nelegálních demonstrací, přičemž vykonavateli jeho politické zakázky jsou stále stejní lidé garnitury ruských liberastů.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky