Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Soros křičí: Chyťte Sorose! Putin již není hlavní satan? Sledování vadí jen pokud není pod kontrolou Západu. Miliardy konzumentů si ohlídáme! Jak zneužít Trumpa? Všichni proti Huawei a Číně, neboť je o krok napřed

Soros křičí: Chyťte Sorose! Putin již není hlavní satan? Sledování vadí jen pokud není pod kontrolou Západu. Miliardy konzumentů si ohlídáme! Jak zneužít Trumpa? Všichni proti Huawei a Číně, neboť je o krok napřed

31. 1. 2019

Tisk článku

Petr Akopov se v souvislosti s čínským systémem "sociálního kreditu" pozastavuje nad typickým pokrytectvím organizátora barevných revolucí a "Lenina" celosvětové totality

Vladimír Putin už není hlavní nepřítel demokracie – nyní toto označení globalisté navěsili na Si Ťin-pchinga. Démonizace čínského vůdce se ujal George Soros, americký miliardář, jenž sám je pro miliardy lidí po celém světě hlavním ztělesněním všech hrozeb a hrůz globalizace.

George Sorose nemají rádi nikde na světě, od islámského světa, přes Rusko až po Latinskou Ameriku, včetně jeho rodného Maďarska. Jeden z nejbohatších lidí na Zemi má zájmy všude. A přestože vydělává na objemných finančních a měnových spekulacích, hlavním důvodem, proč je znám po celém světě, je jeho rozsáhlá „filantropická činnost“.

Přelud otevřené společnosti 

Sorosovy nadace vkládají miliardy dolarů do různých vzdělávacích, vědeckých a výzkumných programů, především však do propagace „otevřené společnosti“, čímž se rozumí společenství lidí osvobozené od okovů tradičních hodnot a morálky, nebo také společnost postavená na jakémsi „demokratickém standardu“, který ve vyšším stádiu pokroku vymýtí všechny druhy totalitních i tradičních státních režimů. 

Jinak řečeno, lidské bytí má být integrováno do jediného společenského celku, v němž nebudou nikomu bránit v rozletu hranice států, příslušnost k národu, ani tradiční zásady. Dojde tak ke zničení civilizační rozmanitosti, k čemuž ve skutečnosti směřují všichni přívrženci globalizace. Soros je jedním ze symbolů globalizace jako takové, takže není divu, že on, finanční spekulant, který rozvrátil měnu nejednoho státu, je nenáviděn pro jeho takzvaný „komplex zásluh“: za jeho názory i skutky. 

Soros byl vždy neúnavným kritikem Vladimíra Putina a současného Ruska. Právě Putinovo Rusko ztělesňovalo pro Sorose vše, proti čemu bojuje. Nicméně před pár dny na konferenci v Davosu obrátil Soros svou pozornost k Číně, když řekl, že hlavní hrozbou pro lidstvo je čínský prezident Si Ťin-pching. Jeho vyjádření na uzavřené večeři tlumočil veřejnosti kanál CNBC. 

Čtěte ZDE: George Soros: Poválečný Marx. Jeden z největších ničitelů civilizačních hodnot. Média, neziskovky, podvody a převraty. Jedovatá ideologie začíná selhávat. Zloděj křičí chyťte zloděje. Zapochybuje na smrtelné posteli?

Sedmilhář radí Trumpovi

Začal konstatováním, že „USA by se měly soustředit na Čínu namísto toho, aby vedly obchodní válku prakticky s celým světem,“ a následně zkritizoval Trumpa za jeho neprůhlednou politiku: 

„Skutečnost je taková: jsme ve stavu studené války, a ta hrozí přerůst v horkou ... Účinná politika vůči Číně by se neměla převrátit v pouhé heslo. Měla by být mnohem propracovanější, podrobnější a praktičtější, a měla by zahrnovat i ekonomickou odpověď USA na projekt „Jeden pás – jedna stezka“.

Podle Sorose se namísto toho Trump ubírá špatným směrem: dělá Číně ústupky, přitom mluví o vítězství, a útočí na americké spojence – „to může podkopat politické cíle Spojených států, jejichž smyslem je předcházet zneužívání a excesům ze strany Číny“. 

Soros vyzval Trumpa, aby se vypořádal s čínskými technologickými společnostmi, jako jsou Huawei a ZTE, které podle něho představují „nepřijatelné bezpečnostní riziko pro zbytek světa“, čili nejen pro Ameriku jako takovou, ale pro svět obecně. 

A proč to? Nuže prý proto, že Číňané pracují na technologiích pro kontrolu nad obyvatelstvem a „dohlížecí nástroje vyvíjené na bázi umělé inteligence poskytují zásadní převahu totalitním režimům nad otevřenou společností“. 

Jeho starosti na naši hlavu

Čína ve skutečnosti vyvíjí centralizovanou databázi, tzv. Systém sociálního kreditu, který umožňuje s využitím různých algoritmů určit sociální kredit osoby v závislosti na jejím společenském chování, úvěrové platební disciplíně, na dopravních přestupcích a dalších aspektech. 

Cílem systému je podle Sorose „zjistit, zda je člověk rozvratný element pro vládu jedné strany,“ a jak „s obavami“ tvrdí, „podrobit osud jedince zájmům státní stranické mašinérie takovým způsobem, jaký nemá historickou obdobu“. Miliardář to označil za „bezprecedentní nebezpečí" a „smrtelnou hrozbu pro otevřenou společnost“. 

Čína není jediný autoritářský režim na světě, ale nepochybně nejbohatší, nejsilnější a nejrozvinutější v oblasti digitalizace a umělé inteligence,“ zdůraznil Soros a také řekl, že čínský vůdce Si Ťin-pching je proto nejobávanějším protivníkem demokratických zemí. 

Následně si Soros samozřejmě vzpomněl také na Putina: „Soustředil jsem se na Čínu, ale otevřená společnost má mnohem více nepřátel, mezi nimiž je i Putinovo Rusko“, ale co naplat, Si Ťin-pching byl poprvé vynesen na první místo mezi „nepřáteli demokracie“. Z úst předního symbolu globalizace to určitě sedí. Jaký je tedy pravý důvod toho, proč Čína upadla v takovou nemilost? 

Čtěte ZDE: Signál zkázy na prahu Vánoc: Soros vyhlášen osobností roku 2018. Podaří se nastolit utopie? Ukradené pojmy a šikana většiny. Tolik dobra Maďarsko neuneslo. Signál z hroutícího se světa

Co je dobré pro vola, není dobré pro býka

Nejde pochopitelně o systém „sociálního kreditu“. Tento čínský vývoj je pilotní projekt pro nový digitální dohled, jehož místem původu je ve skutečnosti Západ se všemi jeho ratingy a kontrolními funkcemi. Z širšího pohledu je systém kreditních hodnocení nevyhnutelným důsledkem digitalizace moderní ekonomiky a moderní společnosti. A rozhodně nejde o vynález Číny, ale "demokratického" Západu. Čína ho v tom pouze předběhla. Zavedení takovýchto systémů je totiž bohužel nevyhnutelné ve všech technologicky vyspělých zemích, stejně jako totální přechod na digitální měnu. Samozřejmě pokud lidstvo nezmění své šílené směřování.

Soros démonizuje Si Ťin-pchinga nikoliv pro „systém kontroly“ jako takový, ale proto, že tento čínský systém bude autonomní. Tak jako je už čínský internet do jisté míry autonomní. To znamená, že nebude zapojený do globální sítě a nestane se součástí projektu sorosovské globalizace, za níž nezbude už žádný Číňan ani Američan – pouze miliardy spotřebitelů. A veškeré informace o jejich pohybu, postojích, vkusu a výdajích budou soustředěny v rukou několika globálních korporací (představujících chapadla jedné obří chobotnice) ovládajících internet, vyhledávače, obchod i sociální sítě.

Jinak řečeno - právě nadnárodní korporace na sebe přebírají funkce vlád i států jako takových – a státy  jednoduše odumřou na cestě ke „sjednocenému lidstvu“. 

Národní svébytnost ohrožuje globalizaci

Globalizaci je pochopitelně možné prodat jako světlou budoucnost s „otevřenou společností“ a „přímou demokracií“, o níž by se celé lidstvo mělo snažit všemi svými silami. Vymanit se z hrozných totalitních systémů a vymést pozůstatky jakékoli tradice a řádu.

Dosud Soros strašil komunismem a autoritářstvím, nyní začíná plašit digitálním totalitarismem. Demokratický Západ údajně prohraje s totalitní Čínou nikoli v ideologické rovině (jak se bylo možné strachovat se dříve v dobách konfrontace mezi kapitalismem a komunismem), ale tím, že Číňané vytvoří systém „sociálního kreditu“ a stanou se věčně závislí na Západem neovladatelném, a proto strašném Si Ťin-pchingovi. 

Měli přece padnout do otroctví Google a Marka Zuckerberga, ale oni ne, tupohlavci. Chtějí zůstat Číňany – s vlastními vyhledávači, internetovým obchodem a dokonce i s algoritmy, které určují, co je dobré a co špatné. V tom totiž tkví podstata: jestliže národ sám stanovuje kritéria dobra a zla, nelze mu nic vnutit zvnějšku, například drogovou závislost nebo homosexualismus, vykolejit jeho tradiční způsob bytí a zbavit ho odolnosti. A takový národ nemůže být „naveden“ na „univerzální lidské hodnoty“, „progresivní myšlenky“ a další věci nezbytné pro úspěch globalizačního projektu. Proto je stařec Soros rozzlobený, démonizuje Si Ťin-pchinga a posílá na něho Trumpa. 

Jenomže Čína přežila už mnoho jiných hrozeb a Soros prostě nemá tolik sil, aby ji zastavil v suverénním růstu, nebo svedl z nastoupené cesty.

Kromě války.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky