Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Apokalypsa na dohled: Horko v létě? Hrůza! Jeden by umřel. Nebo rovnou tři? Což takhle vyrazit na grónské pláže? Varování pro ty se slabším srdcem: Sledování zvrhlosti zvané olympiáda může být životu nebezpečné!

Apokalypsa na dohled: Horko v létě? Hrůza! Jeden by umřel. Nebo rovnou tři? Což takhle vyrazit na grónské pláže? Varování pro ty se slabším srdcem: Sledování zvrhlosti zvané olympiáda může být životu nebezpečné!

26. 7. 2024

Tisk článku

Ladislav Jakl komentuje tragikomicky hysterickou mediální kampaň, která se lidem bez paměti snaží namluvit, že optimální horké letní počasí není radost, ale předzvěst blížící se klimatické apokalypsy - bez ohledu na to, že navíc počasí s klimatem vůbec nesouvisí

Je léto. V létě bývají vedra. A to často taková, že by z toho člověk skoro umřel. V takových vedrech se mimořádně daří subtropickým rostlinám – a poplašným zprávám. Jednu takovou rozpoutala naše média, když v minulých dnech svérázně publikovala informaci z časopisu Nature Medicine.

pp

Tři denně

Prý u nás umřou horkem v průměru tři lidé denně. Na tom něco může být. Také se mi už více než před čtyřiceti lety na kolejích Větrník zdálo, že v horkých týdnech cinká umíráček od hřbitova na Markétě nějak častěji. I běžná zkušenost vypovídá o tom, že zejména někteří staří či nemocní mívají při horku, dusnu a kolísavém tlaku vážnější zdravotní potíže.

Lidé umírají. V horku lidé umírají horkem, v zimě zimou, v suchu suchem a ve vlhku vlhkem. Opravdu? Denně u nás umře na tři sta lidí. Z nejrůznějších příčin. Jedno procento z těchto úmrtí může mít i velmi výstřední původ. Třeba pád ve vaně.

Jedno procento z tří set jsou tři. Kdyby v titulku oné zprávy bylo ono jedno procento, asi by to tak netáhlo.  Ostatně, téměř žádné úmrtí nemá jen jednu příčinu. Některé příčiny bývají důležitější, jiné vedlejší a doprovodné. Je často velmi těžké vydělit z konglomerátu vzájemně propojených příčin jednu rozhodující. Zda onou poslední kapkou bylo čtení bulvárních titulků nebo zakuckání při rychlém pití.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

PPTV uvádí v pořadu Rub a líc neobvyklý rozhovor Petra Hájka se známým zpěvákem, skladatelem, kytaristou a frontmanem skupiny Kamelot Romanem Horkým. Z repertoáru svobodě oddaného countrymana zazní také ve světové premiéře čtyři zbrusu nové písně.

Sledujte v sobotu 27. července od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Plašit a strašit

Žijeme v době velkých rozhodnutí. Rozhodnutí, která zásadně ovlivňují naše životy a naše peněženky. Některá rozhodnutí lze učinit jen v jisté atmosféře, jen při vhodně nachystaných náladách. Jindy se veřejné mínění musí zpracovat tak, aby určitá rozhodnutí byla přijata alespoň zpětně. A pak i respektována nebo alespoň tolerována. Na mnohých rozhodnutích někdo velice vydělá a všichni malinko prodělají. Ti všichni mají mnohem nižší motivaci se bránit. Zejména tehdy, když žijí v atmosféře plašení a strašení. Tři mrtví horkem denně…

A kolik lidí denně naplní letadla, vlaky a autokary, aby v době středoevropských veder odcestovali do ještě větších veder? Proč se nekonají takové návaly Čechů do Středomoří spíše v zimě? Ostatně celosvětová data svědčí o tom, že na podchlazení umře na světě asi padesátkrát lidí více než na přehřátí. Ale kdoví, jak je to s těmi čísly, že. Nicméně, když to horko lidem tak škodí, tak proč Češi v těchto dnech létají do Egypta, namísto aby si od horka ulevili a odpočívali v Grónsku, na Islandu nebo na Špicberkách?

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 29. 7. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Jedno procento mrtvých nelze zlehčovat. Na silnicích u nás denně umře jen asi jedenapůl člověka – a co je kolem toho bezpečnostních opatření. Aby ale někdo mluvil o horku jako o monokauzální příčině smrti, to by se mu celé ony tři stovky denně rozpadly na jednotlivá jednoprocentní monokauzální témata.

Ale takhle monokauzálně to v životě nechodí. V životě ani ve smrti.

Kdyby tomu takhle bylo, mohli bychom čekat na výsledky šetření, kolik lidí se slabším srdcem umřelo u televizních obrazovek při sledování olympijských sportovkyň, z nichž některé vypadají jako evidentní chlapi.

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela ovládla všechny sféry společnosti. Každý bojuje s každým o západní peníze do vlastních kapes. Se Zelenským vstříc katastrofě. Oběste se, Jidášové!

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela...

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT? Že by nová mobilizační strategie? Tvrdé euromajdanské jádro. Boj proti Rusku v Hannoveru. Co dělat, až dojdou i poslední náboje?

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT?...

Na začátek stránky