Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Správné rozhodnutí ve správné chvíli,“ říká k rozhodnutí Václava Klause nekandidovat v nadcházejících volbách přímý účastník jednání o vytvoření nového pravicového subjektu

"Správné rozhodnutí ve správné chvíli,“ říká k rozhodnutí Václava Klause nekandidovat v nadcházejících volbách přímý účastník jednání o vytvoření nového pravicového subjektu

30. 8. 2013

Tisk článku

Redakce Protiproud Václav Klaus ve středu zveřejnil své rozhodnutí nekandidovat za žádnou ze stávajících ani vznikajících politických stran v předčasných parlamentních volbách. Ve svém prohlášení k této věci zmiňuje velké množství politických jednání, která jeho rozhodnutí předcházela a která vyvolala nejrůznější mediální spekulace.

Jelikož se vedení Akce D.O.S.T. řady  těchto jednání účastnilo, a je tedy informováno o některých podrobnostech, musí v jejich světle hodnotit uvedené  rozhodnutí jako správné, ba jediné možné. 

Konstatujeme to navzdory smutné skutečnosti, které si je ostatně sám Václav Klaus dobře vědom, že tímto krokem budou zklamána nemalá očekávání mnoha lidí, politických skupin i značné části české veřejnosti.

pp

Václav Klaus a předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín

Světla a stíny

Během mnoha jednání v průběhu uplynulých dní se jasně ukázala ochota řady jejich odpovědných účastníků překlenout ideové rozdíly i partikulární zájmy a spolupracovat na společném díle, což Václav Klaus ve svém prohlášení výslovně ocenil. V blízkosti tohoto integračního procesu však kroužily i síly, které bohužel  podobnou velkorysost postrádaly a sledovaly jen své úzce vymezené cíle. I tento faktor nepochybně ovlivnil konečné rozhodnutí Václava Klause, jenž jako nejvýraznější česká pravicová osobnost, rozhodně nehodlá být nástrojem lobbistických her.

Integrační proces a jeho lídr

Akce D.O.S.T. počátkem tohoto týdne podpořila snahy o integraci roztříštěných pravicových skupin. Ve svém pondělním prohlášení vyzvala k politické aktivitě a připomněla nosný ideový potenciál konservatismu.  Václava Klause přitom označila za silného, leč neformálního (!), lídra a počítala spíše s tím, že on sám kandidovat nebude, ale dá integrované české pravici svou podporu. Včerejší vyjádření Václava Klause tuto úvahu v obou jejích aspektech potvrdilo.

Přímá kandidatura Václava Klause by samozřejmě představovala ve volbách zásadní devízu, avšak subjekt, který by měl vzejít z dosud probíhajících integračních jednání, musí být připraven jít do letošních předčasných voleb i bez ní, aby totiž, navzdory škodolibé levici, krátkozrakým politikářům  i knížecí „pravdolásce“, mohl hlas autentické pravice v naší zemi alespoň zaznít. Je toho svrchovaně zapotřebí. A je dobře, že Václav Klaus vyjádřil takové snaze své sympatie i ochotu explicitně ji podpořit. Zůstává tak tím, čím už dlouhý čas je. Neformálním vůdcem politiky konzistentně pravicové, hodnotově konzervativní a národní.

pp

Co dělat

Akce D.O.S.T. postoj Václava Klause plně chápe, respektuje a vlastním způsobem následuje. Rozhodně podpoří možný integrační subjekt i případné angažmá svých členů a příznivců v něm, ale také každou jinou politickou aktivitu hájící tradiční hodnoty, občanská práva a národní zájmy České republiky.

Mgr. Michal Semín, předseda

Mgr. Petr Bahník, místopředseda

Akce D.O.S.T.

 pp

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky