Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Organizované násilí v USA: Zločinecké gangy okupují americká města. Místní starostky jim za to tleskají. Guvernéři od Demokratů odmítají federální pořádkové síly. Chicago jako za vlády Al Caponeho

Organizované násilí v USA: Zločinecké gangy okupují americká města. Místní starostky jim za to tleskají. Guvernéři od Demokratů odmítají federální pořádkové síly. Chicago jako za vlády Al Caponeho

17. 8. 2020

Tisk článku

Viktorie Nikiforová líčí chaos a násilí v amerických městech, kde se ke slovu dostávají organizované gangy podporované mimo jiné radními a starostkami z Demokratické strany

Městy Spojených států amerických prošla silná vlna násilí. Místní gangy se aktivně účastní pogromů, organizované zločinecké skupiny se zmocňují kontroly nad jednotlivými čtvrtěmi a celými městy. Celá tato zločinnost má politické krytí. Kdo z amerických vůdců vědomě přispívá k podněcování násilí ve své zemi – a za jakým účelem?

Hlavní hromadné sdělovací prostředky v USA se věnují výhradně předvolební analýze „hříchů“ Donalda Trumpa, aniž by se pokusily zprostředkovat publiku skutečný obraz toho, co se v zemi děje. O tom, jak to vypadá „v místě“, je dnes možné dozvědět se pouze z místního tisku nebo oblastní televize. Soudě podle těchto informací, přesahuje rozsah ozbrojené konfrontace ve Spojených státech obvyklý rámec – statistická čísla vážných násilných zločinů, vražd, pogromů a loupeží rychle rostou.

Členové místních zločineckých skupin se aktivně podíleli také na pogromech ve jménu George Floyda. Nyní se různé skupiny organizovaného zločinu otevřeně chápou moci v určitých čtvrtích, předměstích a dokonce i v celých amerických městech. Ozbrojení bandité „hlídají“ ulice, loupí a přepadávají obyvatele. Policie od tohoto chaosu dává ruce pryč. Místní radnice – pokud jde o zástupce Demokratické strany USA – otevřeně „své“ gangstery obhajují.

Násilí v Portlandu a Seattlu

Ve zvláště závažných případech se americký prezident Donald Trump snaží zapojit do ochrany pořádku federály, ale je to obtížné. Podle zákona má právo vyslat do města bezpečnostní síly pouze v jediném případě: pokud to, co se děje, spadá do kategorie „povstání“. A místní policie to musí nahlásit. Ale policie, zcela závislá na městských úřadech, si málokdy dovolí učinit taková oznámení. A pokud federálové přece dorazí, místní starostové spustí takový povyk, jako by byli okupováni cizími jednotkami.

Na konci července se například velmi zhoršila situace v Portlandu (stát Oregon). Ozbrojení muži zaútočili na policisty, několikrát zapálili budovu federálního soudu, zabarikádovali dveře policejních stanic a zapálili je – přestože uvnitř bylo plno lidí. Za pouhý měsíc bylo v tomto půlmilionovém městě zabito nejméně 15 lidí.

Příslušníci federálních pořádkových orgánů dorazili do města a přinesli tam relativní pořádek. Avšak o necelý týden později se státní guvernérce a starostovi Portlandu podařilo je vystrnadit. „Oni (federálové) jednali jako okupanti a vyvolávali násilí,“ prohlásila guvernérka Oregonu Kate Brownová. Den po odjezdu federálů se město opět rozhořelo. Ozbrojené pogromy a žhářství pokračovaly s obnovenou energií. Mezitím začal generální inspektor amerického ministerstva spravedlnosti vyšetřovat legálnost federálních akcí v Portlandu. „Tak tomu se říká federalismus,“ temně žehrali místní obyvatelé na sociálních sítích. „Pokud si zvolený starosta umanul nechat město spálit na uhel, pak je to vina jen a jen jeho voličů.

Podobný příběh se odvíjí v Seattlu. Poté, co anarchisté uchvátili centrum města, někteří místní obyvatelé odešli a ostatní se ozbrojili. Dne 4. srpna ozbrojení občané města bránili náčelnici místní policie Carmen Bestovou. Tato statečná černá žena se téměř osamoceně postavila městským radním a pogromistům. K jejímu domu se přiblížil dav asi dvou set lidí. Všichni měli masky. Místní obyvatelé se rozestavili kolem domu Bestové jako lidský štít. Když to anarchisté uviděli, zastavili se. A proběhl nezapomenutelný dialog. „Hej, tohle je nenásilný protest! Proč mi strkáš ke ksichtu zbraň?“ – „Právě proto je nenásilný!“ A anarchisté se dali na ústup.

Čtěte ZDE: Zlatá mládež vaří v USA bolševickou revoluci: Cesta k rychlé kariéře přes černý rasismus. Řízený chaos proti Trumpovi. Vymkne se z rukou? Kdo skončí pod gilotinou nebo před popravčí četou? Všechno tu už bylo...

Bezmocný Trump

Po několika přestřelkách v zóně „Occupy Capitol“ v centru Seattlu bylo zraněno několik lidí a zemřel černý teenager. Příbuzní obětí požadovali, aby byly do města povolány federální síly. Trump byl připraven to udělat, ale starostka města z Demokratické strany Jenny Durkanová mu vzkázala, aby „se staral sám o sebe“.

Situace by působila směšně, kdyby nebyla tak tragická. Trump tweetoval a označil vůdce okupující Capitol Hill v Seattlu za teroristy a bandity. Černý rapper Raz Simone, samozvaný šéf této zóny, s ním polemizoval na sociálních sítích: „Nejsem terorista ani bandita. Přestaňte šířit tyto lži. Svět není připraven na zjevení silného černocha ...“ A starostka města Seattle a guvernér státu Washington (oba z Demokratické strany) veřejně hlásali, aby prezident země přestal tweetovat a odebral se raději do svého bunkru.

Po celou tu dobu bandité v Seattlu beztrestně stříleli, rozkrádali, zabíjeli, podpalovali a obsazovali soukromé i federální budovy.

Na konci července poslal konečně Trump do města federály. Teoreticky měli střežit budovy ve vlastnictví federálních orgánů. V praxi však chrání místní populaci před pogromisty.

To ovšem popudilo starostku Durkanovou. Podle ní byli federálové posláni do Seattlu, aby tam zůstali do voleb a ovládli volební místnosti – takže Trump údajně hodlá zastrašovat voliče. Ve skutečnosti byli posláni federální agenti do několika amerických měst v rámci operace Legenda. Operace se tak jmenuje na památku čtyřletého černého chlapce Legendy Taliferro, který byl v červnu zastřelen v Kansasu během nepokojů pod heslem „Na černých životech záleží“ (BLM).

Paradoxně všechny rasové protesty vystavily životy Afroameričanů ještě většímu nebezpečí. A nejen to, ve všech městech se na jaře a v létě zvýšil počet vražd o desítky procent. Přitom ve většině případů byli oběťmi Afroameričané – včetně dětí a dorostu.

Odstrašující příklad

Jako otevřeně politická vražda vyhlíží smrt černého politického aktivisty Bernella Trammella. Byl zastřelen 25. července za denního světla v Milwaukee. Šedesátiletý Trammell byl ve svém okruhu dobře známý a oblíbený. Nikdy nepřekročil zákon. Zdálo by se, že jeho smrt by se měla stát žhavým tématem pro hnutí BLM. Trammell však nenaplnil titulky novin, nikdo si na něho nevzpomněl a neudělali sbírku na jeho pohřeb. Jeho vražda je vyšetřována pouze na místní úrovni a federální úřady této záležitosti nevěnují pozornost. „Ohlušující ticho“ – tak demokratický establishment reagoval na smrt černého aktivisty.

Problém je v tom, že Trammell byl aktivním zastáncem Donalda Trumpa. „Obama pro nás neudělal nic,“ vysvětlil svůj postoj reportérovi několik dní před svojí smrtí. „Všichni říkají – zdravotní pojištění, jenomže my si žádné zdravotní pojištění dovolit nemůžeme. Nemáme na to peníze. Kdežto Trumpovi se podařilo – z Boží vůle nebo vnuknutím – stát prvním prezidentem, který pro nás udělal alespoň něco. Proto za něho hlasuji.

Trammell procházel městem s plakátem „Wisconsin za Trumpa“. Za to ho opakovaně ponižovali, postrkovali a haněli. Místní obyvatelé jsou přesvědčeni, že byl zabit kvůli svým politickým názorům. Dnes se jeho tragická smrt zneužívá k zastrašení všech příznivců Trumpa. Jakýsi podporovatel Demokratů, který se identifikoval jako John, zavolal 26. července na kanál kabelové televize CSPAN a v živém vysílání řekl: „Ráno zabili Trumpova zastánce, zastřelili ho v Milwaukee ... Lidé v Milwaukee již čekají na federály, mají zbraně a až přijdou, začneme se tu koupat v krvi ...“

Čtěte ZDE: USA: Kavárna se probouzí do reality. Více policistů do ulic! Body pro Trumpa - nebo pro ještě horší chátru? Černí vraždí černé. Kde je BLM? Budíček v Portlandu. Co bude dál?

Demokratičtí psi

Dnes jsou centrální čtvrti velkých měst ovládaných Demokraty prakticky okupovány zločinci. Policie v New Yorku vykázala ve srovnání s loňským rokem nárůst ozbrojených loupeží o 280%. Přitom významná část útoků se odehrává v nejprestižnějších částech města. V počtu loupeží vede čtvrť Upper East Side – „zlatá míle“ v New Yorku – příbytek filmových hvězd a oligarchů, kteří tradičně volí Demokratickou stranu. Je ovšem pravda, že tato čtvrť je nyní prázdná. Hvězdy a oligarchové opustili město a rozptýlili se na svá venkovská sídla.

Počet přestřelek se zraněnými a zabitými se v červenci ztrojnásobil. New York neustále sklouzává do propasti zločinu, z níž ho v devadesátých letech vytáhl republikánský starosta Rudy Giuliani. Policejní hlídky v metropolitních oblastech vyjíždějí na oznámení o střelbě stále řidčeji. Ospravedlňují se tím, že se pod rouškou rasových protestů ve městech rozmohla válka zločineckých klanů, a je nebezpečné a nesmyslné do ní zasahovat.

Zajímavé ovšem je, že zástupci skupin organizovaného zločinu snadno najdou společnou řeč s městskou radnicí. V Ciceru, předměstí Chicaga, místní úřady povolily zástupcům latinskoamerických zločineckých gangů „hlídat“ ulice. Hispánští obyvatelé USA dlouho neměli rádi Afroameričany, takže latinskoameričtí bratři se okamžitě začali vypořádávat s černošskými obyvateli. První noc „hlídky“ zabily hned dva. Černí obyvatelé města jsou ohrožováni zbraněmi, biti a zaháněni domů. Městští obyvatelé tvrdí, že místní policie „hlídky“ silně podpořila a dokonce je pohostila pizzou.

Chicago, neslavně proslulé gangsterskými zónami, se dnes pod demokratickým starostou Rahmem Emanuelem příliš neliší od Chicaga třicátých let, kdy ve městě vládl Al Capone a jeho bratři. Tehdy byly městské úřady také zcela obsazeny Demokraty a nic jim nebránilo otevřeně se nechat vydržovat gangstery.

Historie Demokratické strany USA se vyznačuje tím, že po celé dvacáté století – zejména ve velkých městech – měla stabilní obchodní vazby s mafiánskými klany. Dnes se tato tradice obnovuje. Už zbývá jen zjistit, zda se gangsterské bitvy, které zuří v ulicích amerických měst, vyvinou v plnohodnotnou občanskou válku.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky