Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Prezident Zeman sází: „Jsou lidé, které zajímá Miroslav Kalousek. Jsou lidé, které zajímá Bohuslav Sobotka. A já jsem člověk, kterého zajímá sekvojovec obří.“

Prezident Zeman sází: „Jsou lidé, které zajímá Miroslav Kalousek. Jsou lidé, které zajímá Bohuslav Sobotka. A já jsem člověk, kterého zajímá sekvojovec obří.“

10. 9. 2013

Tisk článku

Ondřej Höppner Miloš Zeman vyrazil na rozmarné cesty po republice a čeští politici spolu s médii z toho šíleli. Na víkend si prezident odejel odpočinout do Lán.

Druhá zářijová neděle se prezidentovi Miloši Zemanovi na zámku v Lánech vyloženě vydařila, a tak sypal bonmoty z rukávu jako za starých časů.

PP

Bylo to zvláštní ráno. Jednak zřejmě poslední slunná a teplá neděle tohoto roku, a pak –  obří stromy člověk nesází každý den. Jak se tak prezident rýpal v půdě, ve snaze vyhloubit co nejdůstojnější důlek, pronesl výrok, který má hluboký kořen:

„Jsou lidé, které zajímá Miroslav Kalousek. Jsou lidé, které zajímá Bohuslav Sobotka. A já jsem člověk, kterého zajímá sekvojovec obří.“

Miloš Zeman se tak, skloněn nad lopatou, po svém vypořádal s potřebou odpovědět na hysterické výpady vyplašené pravice i levice, že se nechová nadstranicky.

„Myšlenka, že někteří politici by měli skončit u lopaty, není tak úplně zanedbatelná,“ dokončil Zeman oblouk.

Komičnost situace v nedělním parku doplnil fakt, že výše zmíněný sekvojovec obří prezident sázel s ministrem životního prostředí Tomášem Podivínským, který je shodou okolností lidovec.

Před pár dny se totiž právě lidovci ostře ohrazovali proti prezidentovi a jeho cestě po Valašsku. Doufali, že právě Valašsko by jim mohlo pomoci zpátky do parlamentu, ale teď, po návštěvě Zemanovce Zemana, už to zas až tak jisté zřejmě není.

S nápadem sázet sekvojovec přišel lidovecký ministr Podivínský, který se ve vztahu k prezidentovi ukázal i jako zručný lezec. „Přemýšlel jsem, co by Zemana co nejvýstižněji symbolizovalo. Přišel jsem na tu ideu se sekvojovcem obrovským. Je to totiž strom, který se dožívá více než dvou tisíc let, je to jeden z nejvyšších stromů na planetě. Prostřednictvím tady toho sekvojovce bude pan prezident dohlížet nejméně na dalších 200 prezidentů, kteří přijdou po něm,“ řekl Podivínský.

Je zřejmě jen otázkou času, kdy pan Hujer Podivínský přinese prezidentovi „švestičky ze své zahrádky“.

Zeman oné teplé zářijové neděle tedy zasadil nejen sekvojovec do lánské zahrady, ale též semínko chmurných úvah do lidoveckých lánů.

Protože bylo toho dne opravdu hezky, vykouzlil prezident Zeman ještě třetí bonmot (čímž ztrojnásobil svůj příděl jeden bonmot denně). Na otázku novinářů, co říká na to, že jeho tvář Zemanovci (Strana práv občanů, SPOZ) využívají na předvolebních billboardech odpověděl: „To je totéž, a nechci nikoho urazit, jako kdybych v případě strany lidové prohlásil, že billboard se slunečnicí je reklama na rostlinný olej.“

Zemanova tvář je na billboardech využita šikovně – a není vyloučeno, že je to přímo Zemanův nápad – jako poštovní známka. Nabízí se otázka, proč si tam Zemanovci ve jménu politické korektnosti nedali známku s Myšpulínem a Fifinkou (tedy Čtyřlístek), ale to by zřejmě nevypadalo dostatečně státotvorně. 

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky