Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Diktatura naostro: Soros vyzývá EU, aby svrhla neposlušné vlády unie. Uhájí Maďarsko a Polsko alespoň částečnou suverenitu? Balíky divných peněz jako kritérium fungování tzv. právního státu podle bruselských not?

Diktatura naostro: Soros vyzývá EU, aby svrhla neposlušné vlády unie. Uhájí Maďarsko a Polsko alespoň částečnou suverenitu? Balíky divných peněz jako kritérium fungování tzv. právního státu podle bruselských not?

10. 12. 2020

Tisk článku

Svatoslav Kňazev komentuje vyhrocený konflikt mezi EU a jedinými skutečnými unijními rebely Maďarskem a Polskem, o jejichž potrestání a svržení legitimních vlád se nyní hodlá postarat mocný černokněžník Soros

Evropská unie vstoupila do období krize svých vlastních institucí. Na summitech EU 16. a 19. listopadu Maďarsko a Polsko oznámily, že budou vetovat rozpočet EU na období 2021–2027 a nepodpoří ani "protikrizový" Fond pro hospodářské oživení, pokud rozdělování finančních prostředků bude podmíněno dodržováním takzvaných principů právního státu.

Pod pojmem „právní stát“, jak je vykládán v Bruselu, se v prvé řadě rozumí absolutní ogtrocká podřízenost vnitrostátní legislativní praxe diktátem nadnárodních orgánů EU. To kromě jiného předpokládá, že v členských státech EU by měla být zrušena všechna omezení pro sexuální devianty a pro přijímání imigrantů v souladu s povinnými kvótami (jen tentokrát jinak nazvanými) stanovenými Bruselem.

To i ono je Evropská unie připravena odměňovat štědrými dotacemi. Právě tyto peníze, jejichž rozdělování Budapešť a Varšava stále blokují, jsou podmíněny dodržování principů „právního státu“.

Za přirozený řád věcí

Nadcházející summit EU (10. – 11. prosince), zatím není v tomto směru rozhodnut. Na jedné misce vah je závislost na mnohamiliardových dotacích rozdělovaných pány „sjednocené Evropy“ mezi členské státy EU, na druhé misce leží schopnost Polska a Maďarska zachovat si zdání státní suverenity, i když zůstávají členy Evropské unie. Přitom Polsko a Maďarsko jsou hlavními příjemci peněz z Bruselu. Samozřejmě existuje možnost zrušit současná ustanovení EU, podle níž rozhodnutí o rozpočtových otázkách přijímá jednomyslně 27 členských států, ale jejich zavržení je spojeno s příliš vážnými důsledky pro konstrukci „jednotné Evropy“.

„Právním státem“, jak ho interpretuje Brusel, již otřásly nejnovější iniciativy Orbánovy vlády. Již 10. listopadu předložila maďarská ministryně spravedlnosti Judit Varga parlamentu návrh zákona, který by právně zakotvil tradiční koncepci manželství a rodiny jako ústavní zákon. Maďarská ústava stanoví, že „matka je žena a otec je muž“. Homosexuálové, lesby a transsexuálové společně s obhájci jejich „práva na rovnost“ jsou pobouřeni. Potřeba zakotvit přirozený řád věcí v textu základního zákona samozřejmě vypadá podivně, ale realita „jednotné Evropy“, pokud chcete využít peněžních výhod této domnělé jednoty, nedává jinou možnost.

Na pozadí tohoto konfliktu se devadesátiletý emigrant z Maďarska a nyní Američan George Soros (vlastním jménem György Schwartz pocházející z rodiny významného činitele židovské komunity v Budapešti) cítí dosti silný na to, aby vyhlásil válku maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi, stejně jako před čtyřmi lety vyhlásil válku americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Mezinárodní "nezisková" a mediální organizace Project Syndicate, která dostává finanční podporu od Nadace Billa a Melindy Gatesových, zveřejnila 18. listopadu Sorosův článek s názvem „Evropa je povinna se postavit Maďarsku a Polsku“.

Čtěte ZDE: Maďarský vládní zmocněnec: EU je Sorosova plynová komora. Vydrží Orbán s Kaczynským ostrou střelbu globalistů? Babiš je podle Bruselu občan II. kategorie. Orbán jde do boje. Chceme doušek vzduchu jednou i my?

Jak potrestat neposlušné státy

Finanční spekulant, který označil Viktora Orbána a Jaroslawa Kaczynského za „sériové narušitele“. Tvrdí, že oba politici „hrubě porušují zákon“ a vrhají se „do zoufalého dobrodružství“. Pod pojmem „zákon“ ovšem Soros vůbec nechápe demokraticky vzniklou státní legislativu obou zemí, ale něco úplně jiného: ustanovení nadnárodních struktur zavedená v duchu „globálního práva“, nebo také „ošklivě zvráceného mezinárodního práva“, jak tato ustanovení charakteriuje třeba známý ruský právník a odborník na mezinárodní právo Alexandr Mezjajev. 

„Maďarsko a Polsko z tohoto rozpočtu [rozpočet EU na období 2021–2027] neobdrží žádné platby, protože jejich vlády porušují princip právního státu,“ s jistotou "předídá" mezinárodní spekulant Soros. „Veto Orbána a Kaczynského lze obejít. Otázkou je, zda k tomu EU pod vedením německé kancléřky Angely Merkelové dokáže sebrat politickou vůli.“

Soros plánuje postup, jak svrhnout vládu v Maďarsku: „Maďarské opoziční strany,“ píše, „se snaží hodit Orbánovi rukavici vytvořením společné kandidátky pro všeobecné volby v roce 2022. Jejich šance na úspěch jsou však omezené, protože Orbán může rychle změnit pravidla, jako to už několikrát udělal.

Sorosovy barevné revoluce

Celou situaci komentuje populární bloger Alexandr Rjabokoň slovy:

„Dědeček Soros se nezdráhá podnítit další barevnou revoluci také v Maďarsku. Co vlastně Soros znamená ve východní Evropě? Již dlouho je nositelem atlantické role. V článku pro Der Tagesspiegel vyzval EU, aby za neposlušnost potrestala Maďarsko (a tak trochu také Polsko).“  

Nejde však o to, že George Soros jako mluvčí „globální elity“, se snaží něco „podnítit“. On předkládá již hotový plán. A vyzývá ty, kteří sedí v Bruselu, aby se podíleli na svržení demokraticky zvolené vlády v Maďarsku: „Jako rozený maďarský Žid jsem znepokojen situací v Maďarsku, kde se již více než třicet let aktivně zapojuji do charitativní činnosti ... Jen EU může pomoci. EU se musí svými prostředky zaměřit na vládní orgány v Maďarsku ... Na tom, jak Evropa zareaguje na výzvu, kterou pro ni představují Orbán a Kaczynski, bude záviset, zda přežije jako otevřená společnost.

Poslední Sorosovo prohlášení lze parafrázovat vhodnějším vyjádřením: Na tom, jak Maďarsko a Polsko zareagují na pokus o diktát ze strany „globální elity“, bude záviset, v co se promění. A není snadné na to poctivě odpovědět: Koneckonců zdá se, že „černokněžník Soroš“ prozatím vyhrává i svoji válku proti Trumpovi.

Nadcházející summit EU v tomto směru jistě mnohé napoví.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Pokus o restart honu na Babiše: Fialovci už nevědí kudy kam. Babiš jako bezpečnostní riziko? Tím byl za covidu. A za falešné protiruské causy Vrbětice. Teď je to Fiala a spol. Touhle fraškou však Babišovi neuškodí. Spíš pomohou

Pokus o restart honu na Babiše: Fialovci už nevědí kudy kam. Babiš jako bezpečnostní riziko?...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky