Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
The Telegraph: Rockefeller, Soros a Gates se chystají zničit přírodu ve jménu „zelené energie“. Vše je pouhý byznys za účelem pojistit si vládu nad světem. Banda „filantropů“ se rozhodla nastolit neofeudální nevolnictví

The Telegraph: Rockefeller, Soros a Gates se chystají zničit přírodu ve jménu „zelené energie“. Vše je pouhý byznys za účelem pojistit si vládu nad světem. Banda „filantropů“ se rozhodla nastolit neofeudální nevolnictví

30. 1. 2021

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší rozbor negativních dopadů rozpoutané zelené revoluce v energetice a dokazuje, že alternativní obnovitelné zdroje energie ničí životní prostředí neskonale víc než čistě účelově "odsouzené" uhlovodíky

Jako jeden z hlavních směrů politiky Bidenovy administrativy byl již označen přechod na „zelenou energii. V současnosti o tom přemítají v EU, v OSN a stovky tisíc „odborníků“ – o rozjařené Grétě Thunbergové ani nemluvě. A není se čemu divit, protože od roku 2014 se do tohoto tématu vložili tací „respektovaní lidé“ jako Rockefellerův klan, Soros, nebo Bill Gates, Mark Zuckerberg, šéf Alibaby Jack Ma a řada dalších světových oligarchů, kteří dosadili senilního Bidena na americký trůn.

Jenomže podle analýzy uvedené v analýze britských novin The Telegraph „Zelená energie“ povede ke zvýšení produkce vzácných kovů, což nejenže zničí přírodu rychleji než plyn a ropa, ale znovu postaví svět na hranu „nových válek o suroviny“, přičemž Argentina, Indonésie, Jižní Afrika, Rusko, Čína, či Kazachstán se mohou stát „Saúdskými Arábiemi ve vzácných kovech“.

   

Joe Biden byl za dramatických okolností nakonec potvrzen v úřadu prezidenta USA. Kromě „vítězství nad Ruskem“, obsazení USA imigranty a podpory sodomie je v jeho plánech další důležitý bod – zbavit americký energetický sektor uhlíku do roku 2035, přičemž rozsah státních investičních programů do tohoto odvětví se může zvýšit až na 2 biliony dolarů. Navíc Bidenův tým již nyní vyvíjí tlak na EU a Polsko, aby se vzdaly uhlí, z něhož vyrábějí 75 % elektřiny. A samotná EU podle Euronews plánuje snížit emise oxidu uhličitého do roku 2030 o 55 % a do roku 2055 uhlovodíky úplně opustit.

Všichni tihle "ekologičtí mágové" tvrdí, že „zelená energie“ šetří životní prostředí. V tomto směru je proto článek z mainstreamového britského Telegraphu vskutku ojedinělý. Zda to souvisí s tím, že Británie již není v EU, těžko soudit. Stejně jako platí, že jedna vlašťovka jaro nedělá. Nicméně: v článku „Temná strana zelené energie“, se dozvídáme, co na Protiproudu říkáme již roky. Totiž že všechny plány s větrnými turbínami a solárními panely povedou k ještě větší ekologické katastrofě než dosud. A co je nejdůležitější, "alternativní zdroje" neřeší ani potřebu dodávek stabilní energie, ani geopolitiky.

Zelený přelud 

Velká Británie se v oblasti obnovitelné energie opravdu činí. Nejnovější údaje ukazují, že v roce 2020 tam celkově vyrobili přibližně 45% elektrické energie ze zelených zdrojů, což je o 9% více než v roce 2019. Britské ostrovy mají obzvláště dobrou polohu, aby mohly těžit z pobřežního větrného boomu, neboť jako v málokteré zemi na světě tam díky golskému proudu vane silný a pravidelný vítr. Spojené království je v tom již světovým lídrem a zaujímá přibližně třetinu světové energetické kapacity na moři dosahující 29 GW (gigawattů). Plánuje se, že do roku 2030 se tato produkce zčtyřnásobí. 

V současné době nejsilnější pobřežní turbínou na světě je GE Haliade-X, která dokáže napájet rodinný dům po dobu dvou dnů jediným otočením své lopatky. Instalace prvního 190 turbínového pole Haliade-X na světě bude zahájena v roce 2023 u pobřeží Yorkshire. Na špici těchto obrovských strojů se za rotory nachází obrovská „gondola“ obsahující všechny komponenty potřebné k výrobě elektřiny. Na Haliade-X je tato gondola široká 11 metrů a obsahuje generátor známý jako PMG. Písmeno „M“ znamená obrovský magnet. Jenomže právě s využitím této špičkové technologie, která slibuje, že osvobodí planetu od znečištění a toxického tlaku, začíná celý zelený sen o čisté energii mizet. Asi třetina uvedeného magnetu je složena z materiálů s exotickými názvy, jako neodym a dysprosium, které patří do skupiny vzácných kovů. 

Mají úžasné vlastnosti,“ říká Guillaume Pitron, francouzský novinář a dokumentarista, který píše o globálním obchodu se surovinami, „magnetické, katalytické, optické. Bez nich dělat revoluci v oblasti zelené energie prostě nelze.“ 

Větrné turbíny jsou ceněny právě pro magnetickou sílu svých elementů vyrobených ze vzácných kovů. Jsou až desetkrát silnější, než běžné magnety. Jedinečné vlastnosti těchto kovů jsou životně důležité pro solární panely, akumulátory, katalyzátory, energeticky úsporné žárovky a širokou škálu produktů z kategorie hi-tech, včetně smartphonů, objektivů kamer a systémů protiraketové obrany. 

Takové magnetické rotory jsou neuvěřitelně mohutné z hlediska hmotnosti. Jelikož však se v horninách tyto vzácné kovy vyskytují v malém množství, je nutné vytěžit, zpracovat a rafinovat obrovské množství rudy, aby se získalo dostatečné množství kovu. Na jeden kilogram galia použitého v energeticky úsporných žárovkách musí být vytěženo 50 tun horniny. Velká část těchto dolů se nachází v Pao-tchou, hlavním městě autonomní čínské provincie Vnitřní Mongolsko; jeho populace vzrostla z méně než 100 tisíc na více než 2,5 milionů lidí, protože město se stalo epicentrem světové závislosti na vzácných kovech. 

Čtěte ZDE: Nový zelený úděl: Maův Velký skok vpřed? Američtí revolucionáři v extázi. Socialistické mládí vpřed! Platit ty, kdo nejsou ochotni pracovat? Na Havaji už nebude havaj. Soudružky z New Yorku jak na sjezdu KSSS

Kde má zelená energie "výfuk"?

Čína dodává asi 98% těchto kritických zdrojů do Evropy a Pao-tchou za to platí. Na sever od města jsou Bayanské rudné doly, kde se ruda těží, na západ potom ropné rafinerie a poblíž je obrovské umělé skladiště odpadu, černé a špinavé: „10 kilometrů čtverečních toxické odpadní vody,“ uvádí Pitron. Pro Aterliho, který strávil svou kariéru v těžebním průmyslu, je Pao-tchou „hroznou ekologickou katastrofou“. 

Nemůžeme prostě vypustit ze zřetele fakt, že musíme omezit dopad těžby vzácných kovů na životní prostředí,“ říká ekolog Bloodworth, „a to tím spíše, že jsou nenahraditelné. Nic jiného tak dobře nefunguje.

Najednou se tedy ukazuje, že „zelená energie“ není zase tak „zelená“, když na výrobu magnetů pro Anglii se ničí životní prostředí v Číně. A nejen v Číně. The Společnost Pensana nedávno oznámila vybudování zpracovatelského závodu v rámci „udržitelného dodavatelského řetězce vzácných kovů“ vyráběných z rudy vytěžené v Angole. Vše probíhá jako obvykle: Zatímco Gréta v EU ječí o „ukradeném dětství“ a vyžaduje více větrných elektráren, v Číně a v Africe je třeba životní prostředí zhuntovat. Jenže z Londýna či Stockholmu je to neviditelné - tedy „ekologické“. 

Nic nového pod sluncem, stačí si vzpomenout, kolik odpadu již Evropa vyvezla do africké Ghany, a přitom se všude žvaní o „evropských ekologických standardech“. A podle všeho toho vyveze ještě mnohem více, protože jak poznamenávají britští ekologové, za 20–25 let bude problém, kam se solárními panely, které doslouží. 

Labilní obnovitelné zdroje

Další problém je spolehlivost neboli v odborném žargonu „diskontinuita“ – větrná energie může být generována pouze při větrném počasí a solární energie při slunečném. Britské noviny uvádějí, že nedávná zpráva McKinsey podrobně popsala, jak v červnu 2019 rostoucí závislost Německa na slunci a větru téměř vedla k totálnímu výpadku elektřiny. Další obrovský "blackout" minul Evropu před pár týdny jen o vteřiny, protože kvůli problémům se "silovými" (uhelnými) elektrárnami na Balkáně se málem rozpadla eletrická soustava v "čistém" Rakousku. Vše musely zachraňovat české jaderné elektrárny. Podoboných kritických případů bylo za minulý rok v Evropě (především "díky" německým větrníkům) více než dvě stovky. Když se Francie využívající převážně jadernou energii pokusila integrovat více větrné energie, musela rozšířit své zásoby uhlí jako záložní zdroj pro tepelné elektrárny. Výsledkem bylo zvýšení emisí oxidu uhličitého. 

Obnovitelné zdroje energie vůbec nejsou tím, co si myslí mystifikovaná veřejnost. Lidé se domnívají, že harmonizují společnost se světem přírody, ale to je fantazie. Obnovitelné zdroje energie nemohou planetu zachránit – dovolíme, aby ji ničily? ... Libra za librou se však vzácné kovy extrahují a rafinují stále intenzivněji. To v kombinaci s nejistou a rozptýlenou silou obnovitelných zdrojů činí z celé zelené revoluce v oblasti zdrojů energie obrovské nebezpečí – včetně Johnsonových miliard a Bidenových bilionů. Obnovitelné zdroje jsou odsouzeny k neúspěchu. V příštích několika letech budou všude kolabovat, dokud nezjistíme, že ohledně změn klimatu ve skutečnosti neexistuje žádná alternativa k velkému počtu jaderných reaktorů,“ uvádí zmíněný The Telegraph.

Čtěte ZDE: Svatá Greta pluje: Vyhraje globálního ropáka? Doba ledová je doba ledová. Zničíme svět raději elektromobily a ekoplachetnicemi? Ekoaktivismus v kostce. Mám žít ekologicky? Zde jsou mé požadavky! Konec světa za 12 let

Za vším hledej byznys

Zdálo by se, pokud tomu tak opravdu je, že nemá vůbec smysl něco podobného rozvíjet namísto posilování výzkumu mírového využití atomu jako jediné skutečné alternativy k drancování přírodních zdrojů Země. A tady začíná něco, o čem britští novináři už neměli právo mluvit, aniž by se propadli do tábora „nepřátel demokracie“. 

Problém je v tom, že celý příběh se „zelenou energií“ nemá vůbec nic společného s ekologií, protože tu mluvíme o radikálním řezu planetárního rozsahu. Je nepravděpodobné, že by Západ hned na počátku nevěděl, k čemu povede rozmach větrné a sluneční energie. Přesto se do díla pustili všichni „vážení kmotři“ s velkými mediálními prostředky, a rychle vytvořili byznysovou propagační vlnu s duševně nemocnou Grétou jako maskotem.

Jeden z prvních, kdo pochopil, že se na tom dají vydělat obrovské peníze, byl - jak jinak - George Soros. Už v roce 2009 se zavázal investovat více než miliardu dolarů do technologií "čisté energie" v mýtickém boji proti změně klimatu. Nedávno Soros v projevu v Kodani oznámil vytvoření iniciativy pro klimatickou politiku, do níž bude v příštím desetiletí pumpovat 10 milionů dolarů ročně.

Tématu „zelené energie“ se až do roku 2014 nedostávalo vážné pozornosti kapitánů byznysu, přestože se neustále omílalo a využívaly ho také „zelené“ politické strany a hnutí. A zatímco v Rusku hřmělo „ruské jaro“ a na trůn v USA usedl neokon Obama, zástupci páté generace rodiny Rockefellerových vyzvali banky, aby upustily od investic do těžby a zpracování energetických surovin, a zachránily tak planetu před „globálním oteplováním“. 

„Rockefellerové, kteří dosáhli svého obrovského jmění na ropě, se zavázali, že při vší složitosti sníží své investice do těžby uhlovodíků celkem o 50 miliard dolarů. Jedním ze signatářů závazku je Rockefeller Brothers Fund. Stephen Heintz, dědic společnosti Standard Oil Johna D. Rockefellera  zase uvedl, že rozhodnutí opustit uhlovodíková paliva odpovídá jeho záměrům,“ napsal tehdy Reuters. 

Posléze se do tohoto tématu neustále nalévalo několik miliard dolarů ročně a Heintz se stal spoluvládcem mnoha projektů v oblasti „zelené energie“.

Banda bohatých filantropů

K závodům o zelenou planetu se samozřejmě přidal i zbytek „filantropů“. V létě roku 2015 Bill Gates zdvojnásobil investice na 2 miliardy dolarů v souvislosti s alternativními zdroji energie a výzkumem v oblasti klimatu. A následující rok, v prosinci 2016 Bill Gates, právě tak jako majitel Facebooku Mark Zuckerberg, šéf společnosti Alibaba Jack Ma a řada dalších oligarchů oznámili založení investičního fondu Breakthrough Energy Ventures (BEV) - jak jinak než pro "boj proti změně klimatu". Rozpočet fondu přesahuje 1 miliardu USD.

Nejde o žádnou charitu, ale čistě o zisk. Následně za pomoci svých mediálních zdrojů a politiků, včetně OSN, rychle vybudí hysterii, vytasí se Grétou a nakonec přivedou k moci Bidena, který se sám postará a donutí ostatní země, aby jejich oligarchátu bohatě nahradily vynaložené investice. Vzpomeňme, že jen Biden plánuje dát těmto "filantropům" 2 biliony (!) dolarů, což desetinásobně pokryje všechny jejich investice. A dopad této grandiózní operace na životní prostředí? 

Podle The Telegraph takovéto zavedení „zelené energie“ povede k ostrému nárůstu nákladů na výrobu elektřiny - a samozřejmě její ceny. Fakticky se staneme společností, v níž si jedni mohou dovolit tolik elektřiny, kolik chtějí,zatímco většina na to nebude mít peníze. Když k tomu připočteme již probíhající pokus rozdělit společnost podle úrovně vzdělávání a přístupu ke zdravotnímu zabezpečení, vystoupíme na další stupeň v éře novodobého otroctví.

Čtěte ZDE: Elektrické šílenství: Jaké je uhořet v elektromobilu? Hasiči musejí být nadlidé. Za kolik ovsa na sto jezdil císařpán? V podzemních garážích bude veselo. Vnucené, drahé, nebezpečné. Rychle nohy na ramena

A zase to zatracené Rusko

Jak poznamenává The Telegraph, v tomto ohledu existuje jedna nuance, která opět staví proti jejich plánům Rusko:

„Roční obchod se vzácnými kovy představuje v současné době pouze 6,5 miliardy dolarů, což je asi 276krát méně než objem obratu s ropou. Začínají však nabývat geopolitického významu černého zlata. Musíme je získat, jenže - jak se k nim dostaneme? Které země se stanou novou Saúdskou Arábií ve vzácných kovech? Argentina, Indonésie, Jižní Afrika, Rusko, Čína, Kazachstán se budou snažit získat vliv, protože mají tyto zdroje, které my nutně potřebujeme. Budeme tudíž soutěžit s ostatními zeměmi o přístup k nim, což povede k napětí. Existuje riziko, že se celý konflikt ohledně přístupu k ropě ve 20. století zopakuje v souvislosti s uvedenými zdroji představujícími novou ropu,“ děsí se Britové.

Co se týká Argentiny, Indonésie a Jižní Afriky je vše jasné, protože tam je vliv globálního oligarchátu obrovský, rovněž Argentina balancuje na ostří MMF, takže jim přírodní zdroje mohou sebrát za pár šestáků, podobně jako je tomu nyní v případě Republiky Kongo. Čína je stále absolutním lídrem, ale žádný zdroj není gumový, to chápe každý. Tudíž nejpozději v roce 2055 vyvstane požadavek „tvrdé integrace“ Ruska a Kazachstánu do „západních ekonomik“ - za podmínek jako v Angole. Jinak se náklady na „zelené projekty“ stanou příliš vysokými, což výrazně sníží zisky „ekologických podnikatelů“. Rockefellerům, ani Gatesům se to moc líbit nebude. 

Dodejme, že Rusko v posledních letech postavilo doma i v zahraničí třikrát více jaderných elektráren, než západní konkurence, a ty jsou spolu s vodními elektrárnami v současné době jedinými skutečnými a bez "blackoutů" použitelnými „zelenými technologiemi“. V této souvislosti se připomínají likvidační „doporučení MMF“ Rusku, co je však důležitější: Rusové konečně začínají chápat, proč je jejich země tak nesnesitelným „trnem voku“ západnímu takřečenému „světovému společenství“. Proto globální oligarchát „vyčleňuje úspory“ v podobě převodu části „svého plánovaného zisku“ na podporu ruské Páté kolony a tamních oligarchů.

Mimochodem, „zelená energie“ je pouze jeden z bodů, kde v blízké budoucnosti dojde ke střetu mezi zájmy Ruska a světové oligarchie. Již nyní Rusko a neokonzervativci soutěží na trhu „BigPharmy“, kde proti Rusku stojí ty stejné tváře od Rockefellera, které začaly investovat do farmaceutických korporací před deseti lety – ještě před Gatesem a Zuckenbergem. 

Dál už zbývá jen bitva o vládu nad vodními zdroji, kde začínají aktivně investovat žraloci z Wall Street, přičemž obrovský podíl zásob pitné vody je - opět v Rusku. A to je velmi reálný „byznys“, který bude určovat budoucnost planety, a nikoli bublina digitalizace, kterou nám vnucují jako přerostlou mrkev. Digitalizace je dobrá akorát tak na kontrolu a výběr přebytečných peněz od zotročené veřejnosti. Ale turbínu z ní neuděláte a bez elektřiny je k ničemu. Člověk potřebuje především jíst a pít, a to bez vody  nepůjde. 

To je také důvod také hlavním motivem pokusu vytlačení Ruska ze severní Afriky, což se za pomoci věrných liberálů z MMF, západních vlád, či s pomocí zrádců typu Navalného stalo úkolem číslo jedna pro Bidenův nový tým. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky