Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
USA po převratu: Teď jsou na řadě velké demokratické čistky. Kongres bude řešit vnitřní terorismus. Jsou všichni podporovatelé Trumpa mentálně postižení? Orwell před tím bledne. Systémové vymývání mozků

USA po převratu: Teď jsou na řadě velké "demokratické" čistky. Kongres bude řešit "vnitřní terorismus". Jsou všichni podporovatelé Trumpa mentálně postižení? Orwell před tím bledne. Systémové vymývání mozků

28. 1. 2021

Tisk článku

Dmitrij Minin podává svědectví o nastupujících represích v USA, při nichž jakoby v zrcadle času obživli všichni hrdinové slavného románu „1984“ George Orwella

V dnešní Americe se děje spousta podivných věcí, které lze popsat pouze v termínech filozofie postmoderny, kdy se v životě zvláštně proplétají a kombinují holý kalkul s naprostou iracionalitou, či nejnovější výdobytky sociálního inženýrství s prvky archaismu. Souběžně se hroutí všechny tradiční představy o morálce. Situace jako v předvečer pádu Babylonské věže.

Vítězové voleb rozpoutali čistky na likvidaci  svých oponentů ve všech společensky významných strukturách. Demokraté si zřejmě uvědomují, že svoje volební sliby nemohou splnit. Proto se brzy mohou nadít pokusů o politickou odvetu. A aby této odvetě zabránili, musí být poražený nepřítel „zadupán ve svém doupěti“. Zavání to buď represemi z roku 1937 v SSSR, nebo ještě více dystopií z románu „1984“ G. Orwella.

Potírání vnitřního terorismu

V Kongresu USA zahájili Demokraté projednávání Zákona o prevenci vnitřního terorismu – právní normy, která připomíná „Akt Patriot“, jímž se v zemi výrazně omezily občanské svobody po událostech z 11. září 2001.

Oné „prevenci“ budou podléhat všichni zjištění účastníci „útoku na Capitol Hill“ 6. ledna, přestože většina z nich tam byla pouze ze zvědavosti. Nový zákon bude mít předpokládaný dopad na každého Trumpova stoupence.

Na žádost FBI a zákonodárců začal Facebook poskytovat federálním úřadům údaje o uživatelích, kteří se podíleli na "vpádu do Kapitolu". Jak například píše Forbes, v rámci žaloby podané proti obyvateli New Yorku Christopheru Kellymu byly orgánům předány jeho přihlašovací údaje k facebookovému účtu. FBI po upozornění, že účet obžalovaného obsahuje obrázky potvrzující jeho účast při útoku na Kongres, požádala o dopisy z jeho poštovní schránky, IP adresu, telefonní číslo a E-mailovou adresu. A dostala je. Mezi údaji poskytnutými Facebookem byla také Kellyho osobní korespondence s ostatními uživateli. Podle analýzy Programu pro extremismus university George Washingtona se sociální média citují v 78% případů trestních žalob podaných při vyšetřování útoku na Capitol Hill.

Čtěte ZDE: Světe, střez se Bidena: Skryté poselství inaugurace 46. prezidenta USA. V zájmu jednoty vymýtíme opozici. Potlačíme svébytnost bílé rasy. Pozveme do země miliony migrantů. Náš oligarchát si rozvrátit nedáme – nikdy, NIKDY!

Více než cenzura

Zvláštní pozornost je věnována veřejným sdělovacím prostředkům, a to navzdory faktu, že v nich i bez toho vládnou Demokraté: zjevně se zaměřili na stoprocentní kontrolu nad mediální sférou, aby jim umožnila vykreslovat jakékoli představy o realitě. Není náhodou, že mezi prvními rozhodnutími prezidenta Bidena bylo odvolání Michaela Packa z funkce ředitele Agentury USA pro globální média (USAGM). Podléhaly mu všechny vládní informační orgány, včetně multifunkčního giganta Voice of America (VOA – Hlas Ameriky).

Ze svých funkcí u VOA byli uvolněni ředitel Robert Reilly a jeho zástupkyně Elizabeth Robbinsová. Nelze přitom říci, že by se tyto kanály vysílající v mnoha jazycích světa vyznačovaly „protrumpovskou“ orientací: spíše se prostě snažily zachovat neutralitu ve vnitřním politickém boji a zbytečně nekompromitovat vlastní hlavu státu před jinými zeměmi. To však nyní už nestačí: je vyžadováno úplné podrobení se jedné z bojujících stran.

Trumpem „posedlý“ kanál CNN už rovnou navrhuje nahlížet na lidi stranící Trumpovi (minimálně 75 miliónů Američanů) jako na mentálně postižené a zmanipulované vůdcem „trumpistické“ sekty. Vysílali tam dokonce speciální pořad – beseda s psychiatrem specializujícím se na sekty Stevenem Hassanem, který má osobní zkušenost s pobytem v totalitní církvi „San Myung Moon“ a je autorem díla „Trumpův kult“. Moderátor ze CNN se zajímal především o názor psychiatra na to, „jak léčit lidi“ oddané bývalému prezidentovi?

Podle mínění S. Hassana byli tito lidé „podvodně zavlečeni do autoritářské politické sekty. Prošli radikální změnou osobnosti, která se v psychiatrické literatuře nazývá disociativní porucha. Hlavním úkolem pro celou Ameriku je proto „vypnutí programu autoritářského vůdce, jinými slovy přeprogramování, protože všichni jsme na sobě zakusili negativní vliv Donalda Trumpa“. Člověk musí „učinit své vlastní odhalení, že všechno, v co věřil, nestojí za zlámanou grešli.“ Sám Hassan vyjádřil svou připravenost vystoupit v Kongresu s odpovídajícím doporučením. Jak sám uvedl, „skutečný potenciál pro deradikalizaci budou mít ti, kdo milují a respektují současné členy Kongresu.

Orwellovská Amerika

Situace ve Spojených státech se zatím vyvíjí téměř přesně podle scénáře načrtnutého v dystopii George Orwella. V té době (román „1984“ byl vydán v roce 1949 – na vzestupu Studené války) byla tato dystopie přirovnávána k sovětské realitě, ale ukázala se nadčasová pro všechny typy totalitní společnosti. Orwell byl bystrým poddaným Britské koruny a nemohl nevidět, kam míří anglosaská civilizace.

Všechny atributy tohoto dystopického románu jsou patrné v současné Americe. Vypadá to, jako kdyby se Orwellovi hrdinové zhmotnili v čase. Máme tu Kongres, který vyžaduje lásku a úctu „proletariátu“, vševidoucího „Velkého bratra“ v podobě majitelů sociálních sítí podporovaných státní mocí dohlížející na informační toky ve světě za pomoci Národní bezpečnostní agentury USA a programu PRISM, detekci „deliktů myšlení“, po nichž následuje „léčba“ mozku a „pět minut nenávisti“ vůči vnějším a vnitřním nepřátelům na hlavních televizních kanálech, „mládežnický antipohlavní svaz“ oslavující transgendery a ještě mnohem víc.

Trump sice ve světě příliš velké sympatie nevzbuzoval, ale například v Rusku je po staletí zvykem sympatizovat s mužem, který je obviňován ze všech představitelných i nepředstavitelných zločinů.

Z Trumpa teď dělají „obětního beránka“, nakládají na něho hříchy „bohem vyvoleného národa“ a vyhánějí ho do „floridské pouště“. Bez Trumpa budou údajně čistí a mohou začít nový život. Starověcí Židé tuto proceduru opakovaně prodělali v judské poušti, ale výsledek nebyl příliš přesvědčivý; pak museli hledat nového beránka a všechno opakovat znovu od začátku. 

Není důvod se domnívat, že úspěchy Josepha Bidena a jeho spolupracovníků při napodobování starozákonní zkušenosti překonají biblickou předlohu. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky