Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
La Piovra: Pašování migrantů neustává. Nahlédnutí do aktuální italské kauzy. Novodobá mafie se činí. Překážky pro obchod s lidským masem? Aktivističtí preláti mimo kontrolu. Jde jako vždy hlavně o peníze

La Piovra: Pašování migrantů neustává. Nahlédnutí do aktuální italské kauzy. Novodobá mafie se činí. Překážky pro obchod s lidským masem? Aktivističtí preláti mimo kontrolu. Jde jako vždy hlavně o peníze

31. 3. 2021

Tisk článku

Monika Pilloni popisuje podrobnosti jedné italské detektivky týkající se pašování migrantů do Evropy, čímž připomíná, že akce invaze probíhá i během pandemie

Prokurátoři ze sicilského města Ragusa vyšetřují financování Casariniho neziskovkové lodě Mare Jonio. Do toho skandálu jsou zapletení bankéři a kněží. Byla tu snaha vytvořit super lobby s mocným dánským sdružením majitelů lodí, aby vyvinuli tlak na Evropskou komisi ve prospěch neziskovek působících na moři.

A nejen to: pomáhali novináři, politicky korektní banky a samolibí preláti. A manažeři Mediterranea saving humans byli připraveni zapojit „diecézi“, aby získali z Kodaně jako „dar“ peníze, které jsou předmětem vyšetřování státního zastupitelství v Raguse.

Tanker

Luca Casarini a společníci dostali vyplaceno 125 tisíc eur od dánského majitele lodi Maersk za překládku a převoz 27 migrantů z jednoho jejich ropných tankerů na „humanitární“ loď Mare Jonio, kteří byli poté vyloženi v Itálii. Nemluvě o roli banky - Banca Etica, která nebyla vyšetřována, kam dorazil dánský bankovní převod, vědoma si lobbistických plánů "vítačů" z italské nevládní organizace.

Státní zastupitelství v Raguse vyšetřuje 8 podezřelých za pomoc a navádění k nelegálnímu přistěhovalectví (Pietro Marrone, Giuseppe Caccia, Alessandro Metz, Luca Casarini, Alessandra Sciurba, Agnese Colpani, Giuseppe Fabrizio Gatti a Iaon Georgios Apostolopoulos). V dokumentech z vyšetřování ze strany Státního zastupitelství v Raguse je uvedeno, že 7. října 2020, měsíc po přistání migrantů, vedoucí mise Caccia - bývalý radní Zelených v Benátkách, letěl do Kodaně. Nejen proto, aby požádal Maersk o peníze, které původně činily 270.000, ale poté byly sníženy na 125.000 eur, ale také „pro jiný konkurenční účel, s cílem zahájit konstruktivní dialog se zástupci dánského sdružení vlastníků lodí“. 

Na tom by nebylo nic špatného, nebýt skutečnosti, že Dánové „vřele potěšeni ze šťastného uzavření události Maersk Etienne,“ již předem ohlásili jejich politickou a materiální podporu při navrhované příležitosti diskutovat o formulování zcela bezprecedentních forem koordinace mezi evropskými organizacemi námořní dopravy a světem civilní záchrany na moři.

Pro připomínku: Maersk Etienne je ropný tanker, ze kterého NNO loď Mare Jonio přeložila 11. září 2020 migranty a převezla je do přístavu Pozzallo.... Projekt měl fungovat jako určitý druh lobby, který vyvíjí tlak na Evropskou komisi v Bruselu, aby se neopakovaly situace, kdy jsou obchodní lodě rukojmími rozhodování vlády. Účelem bylo vyvinout vztah se světem civilních záchranářů na moři, poskytnutím podpory. Než tanker přeložil těch 27 migrantů na palubu Mare Jonio, stál nehybně déle než měsíc a denně ztrácel desítky tisíc eur. Neziskovka Mediterranea saving humans tak prý vyřešila Dánům problém tím, že převezla migranty do Itálie, a Dánové zaplatili 125 tisíc eur.

Čtěte ZDE: Zpráva z jižní fronty migrantské invaze: Azylová centra organizovaného zločinu. 13 buněk nigerijské mafie v Itálii. Obchod s lidskými orgány na plné pecky. A co poradil černému gangsterovi kouzelník?

Důležitá věc

Giuseppe Caccia informoval o cestě do Dánska přímo viceprezidenta banky - Banca Etica, a to o záměru dánských majitelů lodí podporovat nevládní organizaci „politicky i materiálně.“ Viceprezidentem tohoto politicky korektního institutu je Nazareno Gabrielli, který podpořil koupi NNO lodě Mare Jonio s financováním 400 tisíc eur. Nazareno Gabrielli není vyšetřován. Z vyšetřovacích dokumentů dále vyplývá, že Nazareno Gabrielli odpověděl Cacciovi, že „je to důležitá věc.“ 

Setkání a společné záměry mezi vlastníky dánských lodí a těchto neziskovkářů jsou dokonce potvrzeny vzájemnými tweety, samozřejmě bez zmínky o finanční dohodě s Maerskem o 125 tisíc eur, které na konci listopadu dorazili na účet přepravní společnosti Mare Jonio do boloňské pobočky Banca Etica. Tato instituce, která prý nepodniká „špinavé“ obchody, není jediná ve vztahu k neziskovkářům. Casarini několikrát naléhal po telefonu kvůli údajné půjčce nebo financování u banky - Banca Intesa ve výši 20.000 - 30.000 EUR a trval na tom, aby mu „Banca Intesa“ dala vědět, zda mu patřičný obnos poskytnou.

13. listopadu 2020 Caccia telefonoval s Casarinim a při hledání způsobu, jak dostat dánské peníze do Itálie, navrhoval, aby se využil jistý doktor Paolo Wolf - specialista na nukleární medicínu v Benátkách, není jasné s jakou rolí. Dále ještě mluvili o jiném způsobu z fiskálních důvodů, že by se to mohlo uvést jako „dar pro diecézi italské katolické církve“. Toto vše se dnes dozvídáme z vyšetřovacích spisů.

Aktivisté v sutaně

Zdá se, že někteří aktivističtí kněží velmi pomáhali Casariniho neziskovce a jeho spolupracovníkům. 20. září 2020 Casarini, který je údajně pouze zaměstnancem přepravní společnosti Mare Jonio, ale ve skutečnosti se zdá být jedním z bossů, naléhal na cestu do Kodaně, aby proběhla co nejdříve, protože mu zavolal Don Gianni De Robertis a řekl mu, že ten projekt je v pořádku a je bezpečný! A Casarini ještě dodal, že mají v patách věřitele za dluhy Mare Jonio. Není jasné, o kterém projektu se zmiňuje De Robertis, který je generálním ředitelem vlivné Nadace Migrantes. Zdá se, že není jediným aktivistickým knězem, který má k těmto neziskovkářům blízko. 

Jak vyplývá ze soudního spisu, Giuseppe Caccia a Don Mattia Ferrari - farář z Nonantoly, spolu řešili věci týkající se obtížnosti získávání finančních prostředků. Caccia při tom mlčel o cestě do Kodaně, ale přesto mu uklouzla jen stěží postřehnutelná poznámka, že kromě těch obludných dluhů, které mají ... tak také čekají na zprávy o dalších věcech, které by měly zlepšit jejich život. 

Nechybí ani privilegované vztahy s novináři: Jakmile Caccia získal odměnu od firmy Maersk (30.11.20), oslovil mnoho zástupců tisku, spojených s migrantskými neziskovkami z projektu Mediterranea a s triumfálním tónem jim sdělil zprávu o dokončení velmi lukrativní komerční operace. Přičemž se samozřejmě snažil zakrýt podrobnosti operace a skutečnost, že ohlašované komerční vítězství ve skutečnosti pocházelo z pracného vyjednávání s Dány ohledně obchodu s migranty. Od začátku to byl jasný business a Caccia hovořící s Casarinim 17. listopadu 2020 v odposlouchávaném hovoru řekl, že problém není v tom, zda budou mít peníze, ale jak budou mít peníze. A 125 tisíc eur dorazilo 30. listopadu. 

Neziskovka oslavila obchod s lidským masem se šampaňským v ruce.

Čtěte ZDE: Václav Klaus: Nezapomínejme kvůli covidu na hrozbu migrace. V čem spočívá doktrína kovidismu? Velká výměna a perspektivy změny národa. Mediální imbecilizace a průmysl otupělosti. Teorie spiknutí?

Precendent 

Další skutečnosti, které jsou zaneseny do vyšetřovacího spisu prozrazují, že Casarini při rozhovoru s Alessandrem Metzem, majitelem lodě Mare Jonio a bývalým regionálním radním Zelených ve Friuli-Venezia Giulia, tvrdí, že ….„zítra v tuto chvíli bychom mohli slavit se šampaňským v ruce, protože dostaneme odpověď od Dánů a pokud zítra peníze dorazí nastane obrat a můžeme zaplatit mzdy a dluhy". Ještě dříve sám Casarini uvedl: „Myslím, že se nám povedla pěkná trefa.“ 

Hlavní prokurátor ze sicilského města Ragusa vysvětlil, že akce přeložení migrantů na moři se vyjasnila díky jednomu průhlednému chytáku, a to zjištěním nouzové situace zdravotní povahy na palubě dánského ropného tankeru dokumentovanou lékařskou zprávou týmu záchranářů, kteří se nelegálně nalodili na remorkér. Loď Mare Jonio, která dostala výstrahu před soustavným prováděním záchranných činností na moři, oficiálně opustila Lampedusu k dodání 80 litrů benzínu, což potvrdil i velitel Pietro Marrone, který je rovněž vyšetřován. 

Dvanáct mil od pobřeží Lampedusy však Caccia nalodil na palubu Mare Jonio jako techniky Iasona Apostolopoulose a Fabrizia Gattiho, kteří jsou nyní také vyšetřováni. Oficiální výmluvou byla tedy přeprava 80 litrů benzínu, ale ve skutečnosti jejich přítomnost sloužila k potvrzení nejasného psychofyzického stavu 27 migrantů na dánském ropném tankeru Maersk Etienne, aby je mohli vyložit v Itálii. 

Jejich tvrzení byla nepravdivá. Z dánského ropného tankeru byla totiž naléhavě evakuovaná migrantka, která měla být ve druhém měsíci těhotenství a spolu s ní byl evakuován i její manžel. V italské nemocnici se při prohlídce ukázalo, že žena neměla žádné zdravotní komplikace, a že nebyla ani těhotná. Následujícího dne, 12. září 2020, přišlo povolení k vylodění 27 migrantů v přístavu Pozzallo na Sicílii. 

Tento relativně malý případ nelegálního "importu" migrantů do Itálie se může stát zásadním precedentem. Ale obrovský příliv migrantů do Evropy přes Itálii pochopitelně nezastaví. 




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky