Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vrbětice: Mediální fraška s bohatým obsazením. Co jsme se v uplynulých dnech dověděli? Bajka o buranovi a puťce. Sláva Ukrajině! Všechno je tu hybridní. Je horší Rusko nebo Petříček? Víme, co měli špioni v zavazadlech!

Vrbětice: Mediální fraška s bohatým obsazením. Co jsme se v uplynulých dnech dověděli? Bajka o buranovi a puťce. Sláva Ukrajině! Všechno je tu hybridní. Je horší Rusko nebo Petříček? Víme, co měli špioni v zavazadlech!

28. 4. 2021

Tisk článku

Lu Lina shrnuje a komentuje vše, co se na nás v poslední době valí za moudra stran "aktu státního terorismu", který zde prý Putin uskutečnil před několika lety

Rosatom se nebude podílet na dostavbě Dukovan,“ sdělil Havlíček. Ano, to nám všem bylo jasné hned jak Babiš s Hamáčkem na mimořádné tiskovce dokoktali to obvinění. Účel zjevně stále světí prostředky. 

Bohuslav Hrozný

Bohuslav Sobotka, exhumovaný Seznamem, aby ještě jednou prospěl dobré věci, prohlásil, že po jeho zvolení do čela české vlády Putin celé noci nespal a nakonec ze zoufalství vyslal diverzanty aby ji destabilizovali výbuchem muničního skladu. Ano, to je velice pravděpodobné. Z bývalého českého premiéra šla hrůza už od pohledu. Velký státník, skvělý diplomat a vyjednavač, vynikající rétor, uhrančivá až impozantní osobnost. Famózní jazyková výbava. Tlumočníka potřeboval pouze při jednáních vedených v nějaké exotické cizí řeči. Třeba v angličtině. Je pochopitelné, že Putin by tehdy udělal opravdu cokoliv, aby se takového obávaného soupeře zbavil.

My nesmíme ani napovídat

Čím víc o Vrběticích řekneme, tím víc napovíme Rusům,“ řekl ministr vnitra. Důkazy pochopitelně máme, ale bohužel je nemůžeme nikomu ukázat. Dokonce ani prezidentovi, soudě dle jeho projevu. Správně. Utajení je naprosto zásadní věc. Teď už jen musíme doufat, že ruská ambasáda nemá předplacený Respekt.

Jen počkej, zajíci!

Povedla se nám nejlepší a nejrazantnější akce proti rezidenturám ruských tajných služeb,“ prsí se na největším dezinformačním webu týž ministr. Hm. Mám dvě otázky. Jestli jsem to dobře pochopil, tak jsme razantně rozvrátili ruské rezidentury vyhoštěním špionů o kterých jsme věděli, že jsou špioni, a kteří věděli, že to o nich víme? A nerozvrátilo by ty rezidentury spíš to, kdybychom aspoň jednou odhalili, usvědčili a zavřeli aspoň jednoho jejich špiona, který to neměl napsaný na vizitce?

Naskočily bryskně

Prokremelské weby naskočily na téma Vrbětic velmi bryskně,“ objevil pro Hlas Ameriky analytik Vrabel, majitel významné firmy vyrábějící probruselské a prowhitehousovské dezinformace. Pan Vrabel vidí jasné proruské pikle v tom, že po odpálení vrbětické bomby premiérem přestali všichni psát o kovidu a začali o Vrběticích. Svou proruskou orientaci pak autoři takto odhalených dezinformací demonstrovali především tím, že v různé intenzitě a formě pochybovali o na první poslech špatné báchorce, jež jim byla vládou oficiálně předložena k uvěření. Jsem kokot já, protože mně to přijde tak nějak normální a zdravé, nebo analytik Vrabel, kterému to připadá podivné a nebezpečné?

 

Čtěte ZDE: Akopov: K čemu Biden potřeboval vykázat Rusy z Česka? Nová Železná opona. Solidarita v praxi. Čeští politici opět trapně spolkli hořkou návnadu. Válka EU s Ruskem se nekoná. Evropa má svých vlastních starostí až až

???

Redakci Aktuálně vrtá hlavou, co asi vyhoštění ruští špioni odváželi ve svých četných zavazadlech. No, co asi. Dokumentaci dukovanského reaktoru. Souřadnice Letiště Václava Havla. Vzorky z armádních muničních skladů. Svatováclavskou korunu. Nepoužité dezinformace. Zbytek ricinu. Novičok. Koněva. Data pacientů benešovské nemocnice. Drahošovo volební lístky. Složky Zemana a Klause a jejich hlášení. Stromy ze Stromovky. Uspaného a do kozelce svázaného řeporyjského starostu.

Bylo jich šest

Za projevy ruského státního terorismu u nás nestojí jen Pat a Mat, ale dokonce celá parta Hiczjistily investigativní skupina Bellingcat a Respekt. Jistě. A připluli tam i s tím generálem jadernou ponorkou po Váhu. Protože když něco zveřejní „investigativní skupina“ Bellingcat (hlásná trouba cizích tajných služeb) a Respekt (hlásná trouba domácích tajných služeb) tak je to tutovka, nic se dál vyšetřovat už nemusí a kdo o tom pochybuje, je ruský agent.

Hrozba

Rusko je hrozba,“ vyjádřil se s typickou znalostí věci a s typicky jasným názorem k Vrběticím exministr Petříček. Ano, Rusko je možná za určitých okolností hrozba. Ale mnohem větší hrozba a to za všech okolností, jsou pro společnost lidi jako je Petříček.

Tatínek vám vyhlásí válku

Česká vláda předložila Moskvě v reakci na její odvetný krok učebnicové nesplnitelné ultimátum. Poté, co Moskva reagovala obvyklým a naprosto předvídatelným způsobem na její divoké počínání připomínající nejvíce ze všeho Brownův pohyb molekul. Hamáček to přitom komentoval slovy, že onu reakci očekáváme postaveni čelem. A pak se téměř rozplakal, že nám vyhostili o dva agenty víc, což prý rozhodně nečekal… Má ty svatá prostoto! Asi nejvýstižněji popsal toto diplomaticky sofistikované počínání české vlády v úvodu Vrběticegate bývalý diplomat Petr Drulák: „Když dává nějaká velmoc malé zemi ultimátum, tak to bývá smutné, když dává malá země ultimátum velmoci, tak je to směšné. Obojí většinou končí velmi špatně.

Vím, jak to bylo

Jeden z těch, co mají ohledně Vrbětic taky naprosto jasno, je soudruh poslanec Bartošek. Šlo o ruský terorismus, který nařídil Putin a ideálním řešením situace by proto byl preventivní jaderný útok NATO na Rusko. Vždycky jsem lidem, co mají ve všem hned jasno, velice záviděl. Já to nedokážu. Snažím se totiž nejdřív přemejšlet. A proto skoro vždycky červík pochybností zahlodá. Obzvlášť, jde-li o nějakou politiku. Obzvlášť, je-li do toho namočena i nějaká tajná služba. A obzvlášť v případech, kdy mi už na první pohled jen těžko stravitelnou věc servíruje seskupení, jehož důvěryhodnost se limitně blíží nule.

Bulhar není Rus

Bulharský obchodník se smrtí Gebrev, jehož „zboží“ tu měli ruští diverzanti vyhodit do vzduchu, ho dodával na Ukrajinu. Tedy bojující straně do válečné zóny, což je  mezinárodně zakázané. V této souvislosti se tady všichni rozplývají nad tím, jak česká kontrarozvědka ty ruské diverzanty skvěle odhalila. No, já se teda nijak zvlášť nerozplývám, protože po mém soudu zatím odhalila velký kulový, ale to je věc názoru. Co ovšem pozdvihuje mé obočí je zjevný fakt, že si tady nějaký bulharský pašerák zbraní naprosto beztrestně zřídí centrální překladiště, páchá tím závažnou trestnou činnost s mezinárodním přesahem a BISka si klidně jede v režimu pohoda – tabáček. Ne, agenta CIA Koudelku fakt zatím není za co chválit, natož za co povyšovat. Naopak.

 

Čtěte ZDE: Ruští agenti: Co si preventivně myslet? Uvěřitelnost jako v Salisbury. Elity GRU. Vnucená láska k Putinovi: Kavárna to umí. Nedozvíme se raději nic. Kde tehdy byla Pekarová a kde Adamová?

Bajka o buranovi a puťce

Buranské a odporné, kritizují politici Zemanovo chování k moderátorce,“ píše Idnes. Jde o rozhovor po jeho nedělní vrbětickém projevu. No, my se ženou na to máme jiný názor. Bylo to…typicky zemanovské, ale nic odporného ani buranského jsme na tom neshledali. Zeman si to jako vždycky užíval a moderátorka na to měla být připravená. Ptala se ho opakovaně na věci, které už řekl, což svědčí o tom, že svůj protějšek neposlouchala, takže jeho reakce „vy si snad sedíte na uších“ byla sice negalantní, ale věcná.

Ani se mu nedivím. Moderátorka, která není schopná pohotově reagovat na to, co jí říkáte a jede si podle svého papíru, je špatná moderátorka. Jestli je paní Tománková nejostřejší tužka v primáckém penálu, soudě tak podle jejího nasazení na prezidenta samorosta, tak to teda potěš koště. Po tak ubohém novinářském výkonu v přímém přenosu se nikdo nemůže divit, že Zeman považuje novináře za tupce. A přitom inteligentní, pohotová a schopná moderátorka by od něj měla dost munice aby ho roznesla na kopytech. Nebo aby mu přinejmenším byla důstojným protějškem. Místo toho tam sedí tiše jako putička, dokola čte z papíru svoje mimózní otázky a nechá dědka beztrestně exhibovat.

Kromě toho, gentlemanství je přece výrazem mužského šovinismu a nadřazenosti a najednou se bude prezidentovi vyčítat, že se nechoval jako gentleman. Zacházel s ní jako rovný s rovným, tak to přece všichni furt chcete. Že na něj nestačila je její problém a líto mi jí rozhodně není. Prima se vyjádřila, že „předvedla vysokou profesionalitu.“ Ne, nepředvedla. Předvedla ubohý výkon a „buran“ Zeman jí po zásluze sežral zaživa.

Sláva Ukrajině!   

Česko-ruská krize svědčí o hybridní válce, kterou Rusko vede, soudí ukrajinský velvyslanec.“ Budiž. Byl bych opravdu velmi překvapen, kdyby měl ukrajinský velvyslanec nějaký jiný názor. Je představitelem současné ukrajinské vlády a ta staví svojí kompletní domácí i zahraniční politiku na postulátu, že za jejich posranej život může Rusko. Ale asi bych se velice rozpakoval něco takového prezentovat jako směroplatné. Má to asi takovou váhu jako prohlášení Hitlera o tom, že velký počet židovských bankéřů a právníků svědčí o židovském spiknutí. Mimochodem, zajímal by mne daleko více spíš názor velvyslance ruského. Odmítá rozhovory?

Well done, guys! 

Ředitel BIS Koudelka na sociální síti pochválil vládu, že její reakce na Vrbětice je „počínáním sebevědomé a hrdé země.“ A to o té sebevědomé zemi od té doby furt visí v mediálním luftě. Mám k tomu dvě poznámky.

Zaprvé, Česko není sebevědomá a hrdá země. Je to malá, navíc často velice směšná zemička, se kterou si všichni, ruku v ruce nepřátelé i spojenci, dokola vytírají p...l. To, že vláda z nejasných důvodů jako v záchvatu pominutí smyslů vyhostila hromadu Rusáků nemá se sebevědomím nic společného.

Zadruhé, bezprecedentní zasahování jedné z českých tajných služeb do politiky už přesahuje všechny myslitelné meze a fascinuje mne, že to nikoho z „demokratů“ nepálí. O tajné službě nemám jako občan nic slyšet ani ji vidět. Proto se jí říká tajná. A ne, že bude její ředitel veřejně chválit politiky jak pěkně tancují podle toho, jak on píská. V sebevědomé a hrdé zemi by ho za něco takového především dávno kopli do p....e.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky