Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Fraška pokračuje: Ruská stopa se zhroutila jak domeček z karet. Brigádníci dostali mimořádné volno. Zařídili jim ho agenti GRU? Babiš s Hamáčkem jako mluvčí CIA. Pěkný příspěvek k oslavám Dne osvobození

Fraška pokračuje: Ruská stopa se zhroutila jak domeček z karet. Brigádníci dostali mimořádné volno. Zařídili jim ho agenti GRU? Babiš s Hamáčkem jako mluvčí CIA. Pěkný příspěvek k oslavám Dne osvobození

8. 5. 2021

Tisk článku

Radek Pokorný se střízlivě zamýšlí nad posledním vývojem vrbětické frašky a ptá se, dokdy dovolíme, aby si z nás protiruská koalice dělala smrtící legraci

Jediná verze, se kterou podle ministra vnitra Jana Hamáčka a premiéra Andreje Babiše pracují vyšetřovací orgány v kauze výbuchů muničních skladů ve Vrběticích, se tento týden zhroutila. Od 17. dubna, kdy na mimořádné tiskovce dramatickým hlasem sdělili, že za výbuchem stojí ruští agenti GRU, dosud nepředložili veřejnosti jediný důkaz, který by takové tvrzení potvrzoval.

Naopak, skoro měsíc od celé kauzy je čím dál jasnější, že údajné přesvědčivé důkazy, že muničák ve Vrběticích vyhodili do povětří ruští agenti neexistují. Jediné co může "koalice CIA" (Babiš, Hamáček, Piráti, STAN, ODS, TOP 09, KDU-ČSL) nabídnout, je, „věřte nám my jsme ty důkazy viděli“. Přece bychom taková opatření jako je vyhošťování diplomatů a rozpoutání studené války s Ruskem nezačali, kdybychom neměli absolutní jistotu.

Zároveň se tito politici navzájem obviňují ze lží a vlastizrady a jeden o druhém prohlašují, že není možné jim věřit vůbec nic. Bruselská pětka prohlašuje o Hamáčkovi, že je lhář, který si vymýšlí zpravodajské hry o moskevské cestě za Sputnikem, a zároveň přesvědčuje veřejnost, že důkazy o vině Ruska jsou nezvratné a proto by měla puncovanému arcilháři Hamáčkovi historku o účasti Rusů věřit, neboť je to ve státním zájmu. Absurdnější situaci, si lze těžko přestavit. 

Připomeňme, jak zní oficiální verze, která je stále méně udržitelná. Po propuknutí konfliktu na Ukrajině v březnu 2014 dostala ruská tajná služba zadání, aby zjistila odkud se dodávají zbraně ukrajinské armádě, když oficiálně Západ žádné dodávky zbraní nepřiznává, nebo jsou (jako u nás) dokonce zakázány. Jako jeden z mnoha zdrojů byl zjištěn areál muničních skladů ve Vrběticích, kde bylo množství zbraní a munice naší armády, spravované soukromými firmami, které podle všeho přes prostředníky s vojenským materiálem kšeftovaly. 

Poté měli Rusové vyslat osvědčené agenty, kteří se předtím podíleli na otrávení ruského dvojitého agenta Skripala v Anglii. Ti měli proniknout do skladů ve Vrběticích a nastražit zde výbušný systém, který měl vybuchnout při transferu zásilky vojenského materiálu přepravovaného bulharskou mafií na Ukrajinu. Omylem přitom došlo k předčasnému výbuchu, a ten způsobil řetězovou reakci v jednom ze skladů. Pak se za měsíc vrátili a uprostřed intenzívního policejního vyšetřování zařídili výbuch dalšího skladu.

Ruská stopa v prachu    

Tato oficiální verze měla od první chvíle řadu nezacelitelných trhlin. Od faktu, že údajné ruské agenty nikdo ve Vrběticích neviděl, až po tvrzení, že všechny kamerové záznamy (v celém areálu!) byly výbuchem jako zázrakem zničeny.

Jenže po informaci, kterou nyní přinesla režimní média včetně serveru Novinky, se pracně vybudovaná oficiální konstrukce zhroutila jako domeček z karet. Podle zjištění Novinek dostali totiž brigádníci, kteří v přísně střeženém areálu ve Vrběticích pracovali, den před výbuchem na příští den volno. „Brigádníci společnosti Imex Group, která měla munici ve Vrběticích, dostali den před výbuchem ve Vrběticích nečekané volno. Do firmy naopak vyrazil jediný člověk, a to majitel firmy Petr Bernatík mladší. Vyplývá to ze zjištění iRozhlasu,“ uvedli tento týden Novinky. Proč asi...?

To ovšem vrhá na celou věc úplně nové světlo. Chtějí nám snad tajné služby se svými mluvčími Hamáček-Babiš namluvit, že volno brigádníkům zařídili ruští zpravodajci, aby mohli bez problému nastražit nálože? A když tato verze neplatí, jakou roli v celé "operaci" potom sehrávají údajní ruští agenti? Máme snad uvěřit tomu, že se domluvili s firmou, která areál spravovala, aby zaměstnance odvolala? Nebo nám zpravodajci chtějí namluvit, že Rusové spolupracovali s někým, kdo se podílel na obchodních transakcích, které ohrožovaly ruské zájmy na Ukrajině a v Sýrii?

Čtěte ZDE: Nechoď, Honzo, s pány na led: Kdo s čím zachází, s tím také schází. Slouha covidismu a člen Aspen institutu Jan Hamáček obětí své vlastní hry. Kavárna přece žádnou vděčnost nezná. Mouřenín posloužil, a může jít…

A co stopa americká?

Na dodávkách zbraní měla zájem Obamova administrativa i zpravodajské a vojenské kruhy v EU. Právě ty se podílely spolu s ukrajinskou armádou na bojích v Donbasu proti místní domobraně. Jako prostředníci, kteří přes třetí země "zakázané" zbraně na Ukrajinu vyváželi, byli tak jako mnohokrát v minulosti zvoleni mafiáni, kteří se vždy osvědčili jako spolehliví partneři pro podobné ilegální operace organizované CIA a  NATO.

Spolupráce se zločineckými syndikáty v Africe a na Balkáně se Bruselu i Washingtonu kromě dodávek zbraní na Ukrajinu osvědčila i v dalších operacích, jako je rozpoutání válečných konfliktů v Libyi či v Sýrii. I v tomto případě, pocházely mnohé zbraně pro teroristy takzvaného Islámského státu (stvořeného CIA jako úderné pěsti proti syrskému prezidentu Asadovi) z Vrbětického areálu. Balkánské zločinecké syndikáty pašovaly zbraně na Ukrajinu a do Sýrie ve dvou proudech.

První proud procházel přes Slovensko v kamionech a po železnici. Druhý přes bulharské přístavy přes Černé moře do Oděsy, která fungovala jako hlavní překladiště vojenského materiálu určeného pro zásobování mezinárodních jednotek nasazovaných na frontové linie u Doněcku. Obdobně fungovaly dodávky islamistům do Sýrie.

Verzí je mnoho

Kdo tedy mohl mít zájem na výbuchu našeho muničáku před sedmi lety? Odpověď je nasnadě. Na místě prvním samozřejmě firmy a jednotlivci tvořící spolu s úředníky řetěz obchodníků, kteří ve velkém zbraně z Vrbětic do bojových konfliktů dodávaly. 

Je také možné, že kromě těchto velkých kontraktů docházelo k menším defraudacím vojenského materiálu, „na vlastní pěst“, neboť na takovémto kontraktu se obvykle přiživují i malé ryby. Jedna z nich mohla chtít zahladit stopy, aby se na krádeže nepřišlo. Vyloučit nelze ani nehodu při manipulaci s vojenským materiálem. O první verzi svědčí požár, ke kterému byli přivoláni hasiči (o kterém je dostatek důkazů včetně fotografií). Mohlo jít jak o záměr, tak o nedbalost. 

Všemi těmito verzemi výbuchů se policie od počátku zabývá, a proto o nich mluvil jak prezident republiky, tak ministryně spravedlnosti Benešová. Jenže po intervencích od našich tajných služeb, které pracovaly zjevně na objednávku svých západních šéfů, se všechny logické verze shodily ze stolu. Vytvořila se verze pohádky: se dvěma nepolapitelnými ruskými špiony "špinavé práce všeho druhu", kteří bloudí Evropou (víc než ty dva viditelně Rusko nemá) a rozsévají zkázu.

Informace o stažených brigádnících však tuto ubohoučkou verzi staví na hlavu úplně. Bude zajímavé sledovat, jak si s tím poradí desinformační oddělení CIA (Bellingcat), které přes naše tajné služby a spřízněné novináře vytváří současnou virtuální realitu, jíž věří už jen fanatičtí rusofobové.

Ale nejspíš jim to bude úplně jedno. Hlavně že byl Rosatom vyloučen z tendru na dostavbu Dukovan a Temelína, degradováno diplomatické zastoupení Ruské federace v Praze, na dlouhou dobu těžce poškozeny naše vztahy a předválečná propaganda dostala "benzín". Nikoli náhodou těsně před výročím našeho osvobození Rudou armádou (takže odteď nás už definitivně osvobodili jen Američané veselou vítěznou projížďkou po Plzni).

Sedm jednou ranou.

No nekup to!




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky