Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zase jsou tady: Normalizační kádrovák Halík nerozdýchal kandidaturu Lipovské a Nerušila. Apel  na Duku: Distancujte se od vlastenců! Pražská kavárna v hrůze ječí: Nevolte SPD, Trikolóru a Volný blok! Za koho asi Pátá kolona mluví?

Zase jsou tady: Normalizační kádrovák Halík nerozdýchal kandidaturu Lipovské a Nerušila. Apel na Duku: Distancujte se od vlastenců! Pražská kavárna v hrůze ječí: Nevolte SPD, Trikolóru a Volný blok! Za koho asi Pátá kolona mluví?

30. 7. 2021

Tisk článku

Pavel Kopecký komentuje paniku, která vypukla v "křesťanské" havlistické divizi po cyrilometodějském prohlášení ČBK a ohlášené kandidatuře významných katolických osobností za vlastenecké strany

Do volebního boje se zapojila i „křesťanská“ divize pražské kavárny. První výkop tento týden provedl jeden z jejich hlavních politruků, bývalý husákovský normalizační kádrovák, dnes od katolické víry odpadlý modernistický kněz Tomáš Halík.

Nositel globalistické Templetonovy ceny je znepokojen podporou „extrémistů“ ze strany katolické církve. Zřejmě si uvědomil, že nedávné poselství biskupů k volbám, vydané u příležitosti cyrilometodějského svátku na Velehradě, kouzlem nechtěného znemožňuje katolíkům volit strany bruselské pětky, za které při svých politických kázáních politický aktivista v kutně horuje.

A když se ještě členka Rady ČT (nominovaná ČBK) Hana Lipovská a vedoucí referent odboru vnějších vztahů Arcibiskupství pražského Josef Nerušil stali volebními lídry za vlastenecké strany (Lipovská povede kandidátku Volného bloku v Pardubicích a Nerušil je lídrem za SPD v Praze) pýchou zaslepený kněz ztratil poslední zábrany, a dal průchod své již neskrývané nenávisti: „Je třeba varovat před lidmi, kteří ohrožují morální autoritu křesťanství kolaborací s extrémisty,“ soptí v textu na svém blogu Halík.

Takzvaní křesťané

Zajímavé je, že hlavní nepřátele církve neomarxistické Piráty, kteří ve své nenávisti k tradičním křesťanským hodnotám předčí mnohdy i své bolševické vzory, naopak vidí jako možné koaliční partnery koalice Spolu, kterou v Praze vede podporovatelka homomanželství, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Modlím se za kardinála Duku, aby v závěru své pastýřské dráhy našel odvahu rozejít se s těmito lidmi a zejména za to, aby jeho nástupce ukázal věrohodnější tvář křesťanství, větší věrnost papeži a učení církve v oblasti společenské morálky a odvahu nazývat dobro dobrem a zlo zlem, jak k tomu církev vždy vyzývala biskupy při obřadu jejich svěcení,“ volá pokrytecky Halík, jehož kněžské svěcení je přinejmenším sporné. Tím více však fanaticky podporuje Evropskou unii, která pod prapory neomarxismu vede džihád proti křesťanským hodnotám a zbytkům západní civilizace. 

Ve svém pamfletu se odvolává na dalšího „kovaného křesťana“ bývalého předsedu Strany zelených a eurokrata působícího v Bruselu Ondřeje Lišku. Ten, kráčeje v čele sodomistických orgií (teď nám znovu zaplaví obscenitami a nechutnostmi hlavní město) a všech dalších Bruselem podporovaných zvrhlostí, se postavil do čela samozvané "popravčí čety" Nerušila a Lipovské. Oba vyzývají kardinála Duku, aby se od skutečných katolíků a vlastenců distancoval: „Je načase, aby se všichni nespokojení katoličtí křesťané v této zemi ozvali: Kardinál Duka a s ním i někteří biskupové mají s podstatou křesťanství pramálo společného, neboť aktivně přispívají k hlásání a praktikování nenávisti zaměřené na lidi odlišného původu a sexuální orientace,“ píše ve svém textu „křesťan“ pod duhovou vlajkou, kterého tolik chválí za jeho postoje "mediální prelát" Halík.

Čtěte ZDE: Cokoli pro likvidaci nepohodlné radní: Povstaňme na obranu. Čí zájmy brání Hana Lipovská? Neférový boj se opakuje. Kavárna si na svůj moloch sáhnout nenechá. Zrada z řad biskupské konference. Dobře placená demagogie

Ztráta zábran

Kdyby to nebylo k smíchu, bylo by to k pláči. Halík a spol. opravdu již dávno ztratili soudnost a v hrůze z rostoucích preferencí vlasteneckých stran teď i nervy: „Apeluji na všechny křesťany v naší zemi, aby se nedali zlákat lživou propagandou stran, jako je SPD, strany Volného bloku či Trikolóry,“ vyzývá voliče Halík. Apeluji na strany demokratické opozice, aby se vzájemně respektovaly, nedaly se rozeštvat a připravovaly se k povolební spolupráci,“ oroduje nepřímo za stále provařenější "mladobolševickou" pirátskou svoloč kavárenský politruk. 

Pádnou odpověď mu dal tento týden lídr pražské kandidátky SPD, skandalizovaný Josef Nerušil z pražského Arcibiskupství. „Tomáš Halík býval svého času zajímavým knězem. Od jisté doby se ho ale zmocnil démon pýchy, pohrdání obyčejnými lidmi a pocit nadřazenosti. Zvláště pak nad lidmi, kteří nepocházejí z jeho elitních kruhů. Na skutečnosti, že křesťané stále méně vnímají jako obhájce svých hodnot dřívější strany, a stále častěji hledají alternativu, nejčastěji pak v podobě SPD, tím však nic nezmění,“ píše ve své odpovědi Halíkovi spolupracovník kardinála Duky.

„Ti, kteří bývají označováni pojmem pražská kavárna evidentně ztrácejí jakékoliv zábrany a neštítí se už opravdu ničeho, ani sprostot nejhrubšího zrna, kdy je pro ně za fašistu každý, kdo nejde s nimi. Nedivím se jim, lidé totiž jejich program odmítnou i v letošních volbách. Tomáš Halík tyto metody zná velmi důvěrně, podle všeho za minulého režimu pracoval jako normalizační kádrovák. Navzdory Tomáši Halíkovi budu hájit zájmy lidí, o kterých on hovoří jako o “blbcích”, nebo “patologické sedlině společnosti”, píše v závěru svého textu Nerušil.

Čtěte ZDE: Jako za Sparty či Hitlera: Co spojuje odpadlé kněze, levicové věřící a nacisty? František s Bidenem jedna ruka. Nastupuje v USA doba vraždění a temna? I Polsko nakonec měkne. Halík mistrem sprosté manipulace

Tvrdé jádro havlistů

Tato odpověď hlavnímu politrukovi pražské kavárny havlisty ještě více rozběsnila. Jejich reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Chroničtí petenti pražské kavárny, patřící pochopitelně k bergogliovským eurokatolíkům, zplodili výzvu pražskému arcibiskupovi, aby zasáhl. Ve svém pamfletu připomínajícím dopis 99 Pragováků, částečně lkají a částečně již i vyhrožují. „S hlubokým znepokojením sledujeme spojování některých osob či kruhů české katolické církve s politickými silami zastávajícími krajní či extremistické postoje, k němuž v poslední době dochází. Máme na mysli především kandidaturu Josefa Nerušila ve volbách do Poslanecké sněmovny za SPD a Hany Lipovské za Volný blok, a to dokonce v pozici volebních lídrů krajských kandidátek.“ 

Kardinálovi potom vytýkají: „Obáváme se, že některé informace o Vašich postojích jsou pro katolickou i nekatolickou veřejnost matoucí, a v očích mnoha lidí se díky nim legitimizují politické síly, jejichž působení zcela odporuje základním principům evangelia.“ To podle páté bruselské kolony působící v církvi vyvolává dojem, „…že katolická církev si nebezpečně zahrává s extrémními politickými proudy, posílený nejistotou o Vašich skutečných názorech,“ píší petenti v otevřeném dopise pražskému arcibiskupovi Dominiku Dukovi, který dávají dle svých letitých udavačských způsobů na vědomí i papežskému nunciusovi, zřejmě aby za pomoci "lži-papeže" zjednal na území unijního protektorátu Čechy a Morava pořádek.

Pod dopisem je pestrá směska patřící k havlistickému hardcoru. Nechybí porotce bludných balvanů Jiří Grygar, herečka Martha Issová, zkrachovalý politik a bývalý předseda ODA Daniel Kroupa, bývalý blízký spolupracovník předsedy ODS Petra Fialy Jiří Hanuš, feministka a homosexuální aktivistka Monika Le Fay a mnoho dalších členů bruselské páté kolony v Praze.

Jejich nervozita před blížícími se volbami zjevně vzrůstá. Vše odstartovalo prohlášení českých a moravských biskupů o tom, že by katolíci neměli volit strany, které podporují homosňatky, čímž přišli o velkou část svých katolických voličů, kteří se přesouvají právě k SPD a Trikolóře. Jak masivní tento přesun bude, ukáží samozřejmě až výsledky říjnových voleb. 

Ale vzhledem k hysterii, kterou toto biskupské varování mezi eurokatolickou divizí pražské kavárny vyvolalo, k tomu asi mají vážný důvod.

Soros a sudeťácký landsmanšaft si je přece neplatí jen tak pro nic za nic.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky