Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Orbán: Emigrovat do naší země není lidské právo! Rodiny jsou důležitější než banky. Realita versus propaganda. New York versus Budapešť. Národní suverenita je od Boha. Budeme na podzim i my umět zvednout rukavici?

Orbán: Emigrovat do naší země není lidské právo! Rodiny jsou důležitější než banky. Realita versus propaganda. New York versus Budapešť. Národní suverenita je od Boha. Budeme na podzim i my umět zvednout rukavici?

10. 8. 2021

Tisk článku

Tucker Carlson - známý reportér americké televize Fox News - hovořil s maďarským premiérem na řadu existenčních témat dneška

"Emigrovat do Maďarska není lidské právo. V žádném případě. Je to naše země. Je to jeden národ, jedno společenství, jedna rodina s vlastní historií, s vlastním jazykem a s vlastními tradicemi" - prohlásil maďarský předseda vlády Viktor Orbán v exkluzivním rozhovoru, který poskytl Tuckeru Carlsonovi, reportérovi americké televize Fox News.

Ten svou reportáž z Budapešti začal konstatováním, že mezi zhruba dvě stě zeměmi světa pouze jedna má zvoleného lídra, který se veřejně označuje za konzervativce západního typu. Jmenuje se Viktor Orbán a je předsedou maďarské vlády. Maďarsko je malá země uprostřed střední Evropy. Nemá námořnictvo, nemá jaderné zbraně a jeho HDP je menší než HDP státu New York. Člověk by si myslel, že Washingtonu nebude stát za pozornost. To je však velký omyl. Washingtonští političtí lídři mu věnují mimořádnou pozornost, protože je jeho osoba uráží a trápí.

Srovnání

V co věří Viktor Orbán? Podle Tuckera Carlsona ještě před několika lety by se jeho názory zdály umírněné a konvenční. Proč? Protože tvrdí, že rodiny jsou důležitější než banky, a věří, že země potřebují hranice. Za to, že Orbán tyto věci říká nahlas, je očerňován. Levicové nevládní organizace jej odsuzují jako fašistu, ničitele demokracie. Na podzim minulého roku ho Joe Biden označil za diktátora.

Oficiální Washington opovrhuje Viktorem Orbánem tak hluboko, že mnozí včetně neokonzervativců na ministerstvu zahraničí a v jeho okolí podporují otevřené antisemity v Maďarsku (stranu Jobbik), kteří proti němu kandidují v maďarských volbách příští rok v dubnu. 

Tucker Carlson: "Všechno jsme to sledovali ze Spojených států a uvažovali jsme, zda to, co jsme slyšeli, může být pravda. Tento týden jsme se tedy přišli do Maďarska přesvědčit na vlastní oči. S Orbánem jsme se setkali u několika dlouhých rozhovorů včetně jednoho z nich dnes ráno, některé z nich vám ukážeme. Můžete si pak udělat vlastní názor. 

Reportér Fox News se pozastavil nad americkými zpravodajskými médi - jak zarážející je, jakou nekalou hru hrají. Na to se prý nedá připravit, vždy to člověku vyrazí dech. "Mnohokrát čteme a posloucháme, jaké represivní je Maďarsko. Organizace Freedom House NGO ve Washingtonu, která je financována téměř výhradně vládou USA, popisuje Maďarsko jako mnohem méně svobodné než například Jižní Afriku, protože prý omezuje občanská práva."

A uvádí srovnání situace ve Spojených státech s Maďarskem: "To je nejen nepravda, ale je to i šílené. Pokud žijete ve Spojených státech, je opravdu trpké vidět kontrast mezi Budapeští a New Yorkem. Řekněme, že žijete ve velkém americkém městě a rozhodli jste se hlasitě a veřejně zaútočit na politiku Joea Bidena, jeho politiku v oblasti imigrace, covidu nebo transgender sportovců. Pokud byste takto mluvili i nadále, spojenci Joea Bidena v Silicon Valley vás umlčí. Pokud byste v tom pokračovali, možná byste si museli najmout ozbrojenou ochranku, v USA je to běžné. V Maďarsku je to cosi zcela neznámého."

Opoziční osobnosti se v Maďarsku neobávají, že by jim někdo ublížil za jejich názory. Mimochodem i premiér Orbán se pravidelně pohybuje bez ochranky. Kdo je ve které zemi svobodnější? Kde je vyšší pravděpodobnost, že přijdete o práci za nesouhlas ortodoxií vládnoucí třídy? Odpověď je zcela zřejmá, ačkoli pokud jste Američan, je bolestivé si to přiznat.

 

Čtěte ZDE: Útok na poslední baštu: Unijní hnojomet a výhrůžky Maďarsku. Jak se zachová Babiš? Václav Klaus inspiruje. V EU je dnes špatně všechno. V Budapešti se bojuje za Prahu i za celý svět. Státníkův projev. Vydržte, premiére Orbáne!

Hloupý názor 

Maďarský premiér Viktor Orbán nedávno ostře odpověděl Joe Bidenovi, americkému prezidentovi, který v roce 2020 během své předvolební kampaně v jednom ze svých projevů zařadil Orbána mezi diktátory jako je běloruský prezident Lukašenko či severokorejský prezident Kim Čong-unV roce 2020 totiž Biden obvinil tehdejšího prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, že se kamarádí "se všemi gaunery světa".

Vidíte, co se děje v Bělorusku, Polsku a Maďarsku. Totalitní režimy ve světě jsou na vzestupu - řekl Biden. A náš současný prezident podporuje všech gaunery - dodal.

Viktor Orbán byl první evropský lídr, který podpořil Trumpovo znovuzvolení, na druhé straně Trump vyzdvihoval politiku maďarského předsedy vlády zaměřenou na ochranu hranic, boj proti terorismu, jakož i jeho úsilí na pomoc křesťanským společenstvím ve světě.

V rozhovoru pro Fox News Orbán řekl: Biden nemluví maďarsky, proto Maďarsko nemůže opravdu znát a nemůže pochopit otázky, o které jde, když má takové poznámky, jako například, že v Maďarsku je na vzestupu 'totalitní režim'.

Kdo neovládá náš jazyk a má velmi omezené poznatky o Maďarsku, a už vůbec o našich posledních desetiletích, ten opravdu nemůže pochopit situaci Maďarů; nicméně tento hloupý názor ani v takovém případě není opodstatněný - řekl.

Víte, toto prohlášení samo o sobě je osobní urážka každého Maďara, - zdůraznil.

Předseda vlády dodal: Nechtějí pokazit dvoustranné vztahy mezi Spojenými státy a Maďarskem, které jsou 'v podstatě velmi dobré'Kromě politiky je vše v pořádku. Problémy nastanou tehdy, když ve Washingtonu vládnou liberálové. S tím se musíme vypořádat, protože americko-maďarské vztahy považujeme za velké plus i teď, kdy to Američané nevnímají jako předtím.

Od Boha

Orbán se v rozhovoru dotkl i otázek širší politiky když řekl, že levicoví politici jako je Biden si neumějí představit konzervativní alternativu své ideologie.

Západní liberálové se neumějí smířit s tím, že v srdci západní civilizace existuje konzervativní národní alternativa, která je v každodenním životě úspěšnější. Proto nás kritizujíOni bojují za sebe, ne proti nám.

My jsme příkladem toho, že země, která staví na tradičních hodnotách, na národní identitě, na křesťanských tradicích, může být úspěšná - a někdy i úspěšnější než levicová liberální vláda - zdůraznil.

Podle Orbána Biden a Demokratická strana se nedokážou smířit s úspěchem, který Maďarsko dosáhlo při obraně srbských a chorvatských hranic. Pak argumentoval, že na rozdíl od toho, co tvrdí demokraté - v obraně vlasti a ochraně hranic není nic nenávistného ani xenofobního.

Národní suverenita je od Boha a je součástí přirozenosti. Vše začíná od nás. Toto je naše vlast. Toto je náš lid. Toto jsou naše dějiny, náš jazyk. Třeba posílit hranice, konstatoval a dodal: nikdo nemůže říci, že toto je pěkná země, já sem chci přijít a žít tady, protože tu je hezčí život. Emigrovat do Maďarska není lidské právo. V žádném případě. To je naše zem, jeden národ, jedno společenství, jedna rodina s vlastní historií, vlastními dějinami a vlastními tradicemi.

Když někdo bez dovolení maďarského státu překročí státní hranice, tehdy se musíme bránit a říci STOP! Je to nebezpečné a náš lid třeba chránit před každým nebezpečím.

Orbán v rozhovoru mluvil o tom, že v době migrantské krize se několik zemí rozhodlo začít novou kapitolu vlastních dějin, kterou nazvali novou společností. Tato nová společnost je postkřesťanská a postnárodní, ve které jsou smíšené různé komunity, a nelze vědět, jaké to bude mít následky: "Podle mě jde o mimořádně riskantní záležitost a každý národ má právo se rozhodnout, zda toto riziko vezme na sebe nebo jej odmítne. My, Maďaři, jsme se rozhodli neriskovat a nevystavit náš národ směšování" - prohlásil.

Podle Orbána kvůli tomuto rozhodnutí útočí ze všech stran na Maďarsko - a to je také důvod, proč ho tak negativně hodnotí. V Evropské unii jsme černou ovcí - poznamenal.

 

Čtěte ZDE: Orbán: Většina nerovná se pravda. Co dělat, když už nemáme krále? Duchovní rozměr našich národů. Vnucování úpadku ze Západu. Jedinou cestou je vzepřít se Bruselu. Diplomatický boj maďarského premiéra

Zvednout rukavici

Na otázku jaké důsledky může mít vpuštění migrantů do Německa Viktor Orbán odpověděl: - Diplomacie vyžaduje, aby se člověk vyjadřoval umírněně. Ale toto bylo jejich rozhodnutí. Vzali na sebe riziko a dostali to, co si zasloužiliZdůraznil, že v otázce migrace musí Maďaři sami rozhodnout.

Podle Viktora Orbána liberálové mají problém s úspěchy středoevropských zemí: Budujeme hospodářsky, politicky, kulturně a i z demografického hlediska úspěšnou společnost - prohlásil. A dodal: Středoevropské země zcela jiným způsobem dosáhly svých úspěchů, než to západní země od nich očekávali. 

V souvislosti s tím, že americká levice podporuje opoziční koalici v nadcházejících volbách, které mají být v dubnu 2022, se Viktor Orbán vyjádřil, že ještě před pár lety by si nebyl pomyslel, že "někdejší komunistické politické síly uzavřou koalici s antisemitskou pravicí a spolu půjdou do voleb", a že ho překvapilo, že mezinárodní společenství to s takovou lehkostí akceptovalo a mimořádně ho překvapil postoj Spojených států, který se mu stal zcela novou zkušeností.

Na otázku, zda ho neznepokojuje případné mezinárodní zasahování do maďarských voleb, maďarský premiér odpověděl: neznepokojuje nás, protože jsme na něj připraveni. Samozřejmě, mezinárodní levice bude dělat vše pro to, aby v Maďarsku došlo ke změně vlády, ale jsme si toho vědomi a jsme na to připraveni. Umíme zvednout rukavici a víme jak odpovědět




Tagy článku

Doporučujeme

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je tu opět inovace podvodů před prezidentskými volbami. Nejsi občan? No a co? Tady máš řidičák - a běž to tam hodit! Tam ilegálové. U nás Ukrajinci?

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je...

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky