Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Obama pořádal mecheche: Třídní nenávist po americku? Veganské krávy a humři.  Koronavirus pouze pro chudou chátru? Uhlíkovou stopu nechává jen Trump a Rusko. Jaký má exprezident záchod? Skandálek za časů delta

Obama pořádal mecheche: Třídní nenávist po americku? Veganské krávy a humři. Koronavirus pouze pro chudou chátru? Uhlíkovou stopu nechává jen Trump a Rusko. Jaký má exprezident záchod? Skandálek za časů delta

16. 8. 2021

Tisk článku

Viktorie Nikiforová si všímá nového amerického skandálu, který se rozhořel v souvislosti s šedesátými narozeninami Baracka Obamy a jejich oslavou ve stylu Velkého Gatsbyho – bez ohledu na údajnou pandemii

4. srpna se 44. (ex)prezident Spojených států amerických dožil šedesáti let. Následující víkend to oslavil s přáteli. Tato zdánlivě běžná událost však vyvolala skandál.

Oslavy začaly už v pátek. „Hosté přijeli na chatu...“ K sídlu Obamovy rodiny na Martha's Vineyard (ostrov v Massachusetts) přijíždělo stále více aut, z nichž vystupovali muži ve značkových oblecích a dámy ve večerních šatech. Původně se očekávalo asi pět set hostů. Veřejnost se však starala, zda jich není uprostřed pandemie příliš mnoho. Tak byl seznam zkrácen.

VIP hosté ovšem přišli nejen s manželkami, ale také s dětmi, chůvami svých dětí, osobními asistentkami, zkrátka s celým doprovodem. K tomu je třeba připočítat hostující umělce, ochranku, číšníky, služebnictvo. V součtu stovky lidí.

Aby se uspokojil tak velký počet lidí, byl na pozemku postaven jeden obří stan, pódium, taneční parket a několik menších stanů. Snímky pořízené z dronů jasně ukazují rozsah slavnosti.

Smetánka se baví

Mezi hosty paparazzi spatřili režiséra Spielberga (osobní jmění 3,6 miliardy dolarů), zpěvačku Beyoncé (420 milionů dolarů), jejího manžela a rappera Jaye Z (1 miliarda dolarů), herce Toma Hankse (400 milionů dolarů), zpěváka Bruce Springsteena (půl miliardy dolarů), dceru a bývalou manželku současného amerického prezidenta Joe Bidena.

Fotografovat slavnost a tím spíše zveřejnit fotografie bylo zakázáno, ale DJ této akce Trap Beckham a jeho manažer TJ Chapman se sjeli trávou a začali nonšalantně zveřejňovat fotografie a videa z akce na síti.

To bylo sice rychle zastaveno, ale britský bulvární deník Daily Mail ukázal veřejnosti Obamův dům za několik milionů dolarů, včetně stylové koupelny. Záchod byl černý, nikoli zlatý, ale zlatem byly ozdobené ubrousky a roušky, které si ovšem vůbec nikdo nenasadil.

Jeden ze zasvěcených prozradil, že zábava začala v pátek a vyvrcholila v sobotu večer. Celou noc ze soboty na neděli 44. prezident USA nepřetržitě tančil. V neděli se unavení hosté probudili, najedli se v restauraci a odjeli.

Reportéři Daily Mail zjistili, že Beyoncé popíjela Martini s vodkou, Jay Z zvolil Margaritu a oslavenec pil vodku a šampaňské Dom Perignon. To, jak poznamenali zasvěcení, teklo proudem. V jídelním lístku bylo uvedeno, že menu je veganské. Ve skutečnosti však byly hostům nabízeny steaky, masové pochoutky, krevety a humři. 

Prostí Američané v šoku

Taková událost přirozeně vyvolala mezi Američany kognitivní disonanci. Obama a jeho hosté byli kritizováni za to, že neměli roušky, ale samozřejmě to nebylo ani tak pro nedostatečná bezpečnostní opatření, jako spíše kvůli nápadné provokativnosti celé oslavy v době pandemie.

Ameriku zasáhl údajný kmen Delta koronaviru a vláda plánuje zavést přísný režim respirátorů, které budou muset nosit všichni od dvouletých dětí. Ceny potravin a benzínu rostou nebývalým tempem. Pracovních míst je nedostatek a kriminalita roste. O večírcích si země už dávno nedovolí ani uvažovat. A pak se najednou rozjede mejdan v nezapomenutelném stylu Velkého Gatsbyho.

Ještě tak, kdyby se pokusil uspořádat večírek nějaký ten nový zbohatlík. Ve Spojených státech je nyní vtipně označují jako „nechutně bohaté“. Barack Obama však není jen tak nějaký novopečený zbohatlík. Stále je vlivným politikem v USA a patří do celosvětového establishmentu. Jeho lidé pracují v Bidenově administrativě. Ovlivňuje tak všechna zásadní rozhodnutí.

A nejen to, Obama je jedním z nejvýznamnějších světových mluvčích na téma dobrovolné chudoby. Posedlá idea „kaviárových levičáků“ v jeho okolí spočívá ve snižování spotřeby. Málem každá mluvící hlava Demokratů vykřikuje, že je na čase přestat jíst maso a sladkosti, pít kávu a alkohol, cestovat, bydlet v hotelích, létat letadlem, kupovat si módní oblečení a jezdit autem.

 

Čtěte ZDE: Zločiny mocenských a “kulturních” elit: Pije se v Hollywoodu krev dětí? Aféry, konspirace a výpovědi. Myslel to Gibson doslova? Je Epstein živý nebo mrtvý? Dozvíme se někdy všechny odpovědi?

Cynické elitářství

Všechno je to krásně ideově podbarvené: Zodpovědnost vůči matce přírodě, snižování uhlíkové stopy, Greta Thunbergová, atd... Ale ve skutečnosti? Drahý alkohol teče proudem, lety soukromými tryskáči na ostrov Martha's Vineyard, vulgární luxus typu „kluk přišel k bohatství“?

A uhlíková stopa? Jaká uhlíková stopa? Tu zanechávají pouze špatní politici jako Trump a špatné země jako Rusko.

Koronavirus? Ten je tu jen pro chátru a bohatým se vyhýbá. Nikdo na elitním večírku neměl roušku ani nedodržoval povinný odstup. Novinář z New York Times vysvětlil takovou nesrovnalost stylem „vy to nechápete, tohle je něco jiného“. U Obamů se přece sešla „vybraná a očkovaná společnost“.

Mezi naštvanými uživateli se z toho okamžitě stal mem. „Máme tu krizi a pandemii, ale nechme vyvolené, ať se baví,“ reagoval známý novinář Glenn Greenwald. „Samozřejmě, že vyvolené virus nepostihuje,“ ironizovala právnička Harmeet K. Dhillonová.

Ne, nechceme 44. prezidentovi Spojených států šťárat v kapsách. Je na našich Američanech, aby po světě hledali zlaté záchody. Nicméně nelze jednoduše přehlédnout, že Obamovo jubileum ukazuje radikální změnu politického paradigmatu.

Za starých časů se významný politik alespoň formálně snažil imitovat jakousi blízkost "lidu". Instinkt by mu napovídal, že je neslušné užívat si demonstrativně luxusu, zatímco miliony občanů přicházejí o práci či se bojí, že přijdou o zdraví.

Obamovy křupansky opulentní narozeniny ukázaly, jak lidé, kteří se považují za pány světa, ve skutečnosti vidí svět. Lidstvo už rozdělili na elitu a chátru. K elitě patří nepatrný zlomek jednoho procenta – superbohatých, jejich okolí, politických loutek a několika umělců pro krásu. Za chátru je pak považováno prakticky celé lidstvo. To bude nosit náhubky a trávit čas v nekonečných karanténách. Elita se bude bavit a škodolibě chichotat nad tím, že masy mají zábavu zakázanou.

Segregace

Čtyřiačtyřicátý prezident USA udělal během svého působení mnoho pro to, aby svou zemi na tyto vrstvy fakticky rozdělil. Nejprve přišla „velká recese“ v roce 2008. Ta vedla k nekonečným bankrotům, desítkám tisíc sebevražd a zruinování milionů rodin. Malé procento Američanů na recesi vydělalo, a pak se chytře vezlo na vlnách úspěchu.

Americký sen se během několika let rozplynul. Sociální výtahy se zastavily. Země se rozdělila na zbídačenou většinu a rozežranou menšinu. Dokonce i statistiky sebevražd a kojenecké úmrtnosti ukazovaly, že ti první jednoduše vymírají a ti druzí se mají stále lépe. Fikce pandemie tuto nemilosrdnou segregaci jen podpořila. Demokratická párty na Martha's Vineyard se stala její apoteózou.

Silná stránka amerického způsobu života vždy spočívala v tom, že Američané věděli, že na bohatství se nemá žárlit. Večírek v sídle 44. prezidenta však dokázal nemožné: probudil v Americe "třídní nenávist". „Nechutná show,“ shrnul v diskusi komentátor listu The New York Post. „Překračuje to všechny meze elitářského pokrytectví.

Marx a Lenin by to neřekli lépe.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky