Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kupředu levá: V zimě se zahřejeme láskou k Bruselu. Komu věří Češi? Ploty proti migrantům už jsou v pořádku. Zemanova pravda o novinářích. Tálibán to myslí dobře. Kde jsou jelimani z ČT?

Kupředu levá: V zimě se zahřejeme láskou k Bruselu. Komu věří Češi? Ploty proti migrantům už jsou v pořádku. Zemanova pravda o novinářích. Tálibán to myslí dobře. Kde jsou jelimani z ČT?

17. 8. 2021

Tisk článku

Lu Lina komentuje nejnovější zprávy ze světa, které jsou nám hlavními médii dávkovány přesně tak, jak my Češi potřebujeme

Tak už i neandrtálci prý byli původně černí. A proto se to musí v německém muzeu napravit. Kulturní válka nám nabírá zajímavé obrátky. Kdy asi dojde na Jehovu, Aristotela, Mozarta, Einsteina či praotce Čecha s Janem Husem?

V osum je to rasismus

Kvůli zvyklostem místních, kteří nevstávají příliš brzy, přijel nyní místo v osm hodin ráno až v deset dopoledne.“ Citováno z článku o marném pokusu zachránit společensky hodnotnou ústeckou romskou populaci před smrtí na covid pomocí mobilního očkovacího týmu. Marný byl dílem proto, že Romové, zjevně pod vlivem proruských dezinformačních webů, považují očkování za pokus státu o konečné řešení romského problému a dílem proto, že nutit Roma přijít někam už v deset hodin ráno, neřku-li v osm, je diskriminace a rasismus. Co k tomu říct? Takzvaný „romský problém“ v kostce.

Tečka

Koronavirus v Izraeli, očkovací velmoci, dál vesele navštěvuje očkované stejně jako neočkované. Aneb když nepomůže očkování, nechte se naočkovat. V tomhle světle vypadá současné celosvětové inkviziční tažení proti neočkovaným fakt velice logicky. Co udělalo očkování s koronavirem netuším, ale Tečka to zřejmě nebyla.

Vítejte, dáte si s námi sojový stejčík?

Pamatujete na ty dva bílý americký rasisty, co bezdůvodně ohrožovali pokojné demonstranty zbraněma? Tak ty teď dostali milost. Pro iDNES naprosto nepochopitelně, takže o tom vyplodili moc pěkný článek. Plný faktů a tak. Jakože řvoucí dav, který předtím už zpustošil, vyplenil a vypálil asi tak půlku města, nevylomil zamčenou bránu soukromého pozemku a nevtrhl na něj, nevykřikoval různá zajímavá hesla a k manželům McCloskeyovým se různá individua přibližovala na „bezpečnou vzdálenost“ prý jen proto, aby si je vyfotila na památku. Jojo, úplně to vidím. Pokrokový novinář si takhle jednou sedí uprostřed takové malé občanské války se ženou na terase domu a obědvá, dav rozvášněné lůzy jim vyvalí bránu a žene s k nim, novinář se ženou vstávají, berou palmové ratolesti a volají: „Vítejte nám, milí spoluobčané!

Češi důvěřují

Miluju průzkumy veřejného mínění. Jsou tak úžasně realistické a mají velkou vypovídací hodnotu. Vždycky, jak někde čtu, že „Češi“ něco…hned se do toho zahloubám. Abych zjistil, co bych měl zase jako správný Čech dělat, říkat či si myslet a co tutově nedělám, neříkám a nemyslím si. Tady třeba „Češi“ nejvíc důvěřují Vojtěchovi a Rychetskému. No, vidíte sami. Přestože ve svém okolí neznáte nikoho, kdo by těm dvou vocasům důvěřoval, a vy sami byste je pravděpodobně také nejraději pověsili za koule do průvanu, jste podle médií „Češi,“ marná sláva, a proto jim prostě důvěřujete a fertig. Činím z toho závěr, že buďto nejsem Čech, nebo je něco špatně. Ovšem „nebýt Čechem“ v situaci, kdy po skoro dvou letech pobytu ve státní hygienické totalitě prý „Češi“ nejvíc důvěřují zločinci, co je v ní pomáhá držet, mi nepřijde jako zas tak špatná alternativa.

Čtěte ZDE: Soutěž o nejdebilnější titulek: Vyhrává opět Fendrych! Jaká je Blatného sociální inteligence? Havlíček ruským agentem. My tu shodu prohlasujeme třeba násilím. Kontroloři dokontrolovali. Rozvracení ČT národním sportem

Coming soon

I jen jedno pivo denně přispívá ke vzniku rakoviny. Nechci s tímto novým vědeckým závěrem, vyvracejícím staré vědecké závěry jako laik nijak polemizovat, třeba je to i náhodou pravda, ale to načasování je zajímavé. Spalovací motory a uhlí jsou už vyřízený úplně, maso v podstatě taky, krávy i prasata totiž prdí, no a cigára a alkohol sice taky – páč jsou nezdravý – ale maj zatím jen podmínku, protože jsou z nich velký daně. Která ale, soudě i podle tohoto „objevu,“ pomalu končí, daně nedaně. Takovou palebnou přípravou to totiž vždycky začíná. Člověk blízké budoucnosti prostě bude jezdit na kole, svítit svíčkou, v zimě se zahřívat láskou k Bruselu, žrát mrkev, pít vodu a nebude kouřit. Tak to bylo zjevně rozhodnuto. Kým, to je otázka, demokratickou většinou po rozsáhlé společenské diskusi určitě ne.

Putin nás přiškrtil

Tohle je krásný hovínko. Kdybych chodil školákům přednášet o dezinformacích a propagandě, tak tohle do přednášky určitě zařadím. „Gazprom přiškrtil plyn Evropě, zásobníky jsou způli prázdné,“ píšou v titulku Hovinky. Jakože ošklivý Rus použil plyn v hybridní válce. Paráda. V textu se pak sice tak nějak oklikou dočtete, že to je touhle dobou tak nějak normální a má to zcela nesenzační a zcela nehybridní příčiny, jakože třeba dlouhá zima, trh, pandemie a tak, ale to už je fuk. Titulek jasně říká, co si z toho máme vzít.

Táhněte!

Ukrajinský prezident veřejně vyzval Ukrajince ruské národnosti bojující za svá, zatraceně ohrožená menšinová práva, ať se prostě přestěhují do Ruska. A nic. Nestrhla se žádná mezinárodní bouře. Žádná obvinění z diskriminace a porušování lidských práv. Jedno velký, hrobový ticho. Aha, jsem nevěděl, že je to tak jednoduchý. Takže je to normální, vyzývat menšiny hájící svá práva, ať táhnou? Můžou teda za stejně souhlasného, hrobového mezinárodního ticha podobnou výzvu směrem ke svým, nějak nespokojeným národním menšinám, učinit třeba i Putin, Orbán, Duda, Lukašenko, Le Penová, Farage, Salvini či Okamura?

Nedá se nic dělat

V Hradci Králové mají nově nelegální ubytovnu a lidi kolem jsou z jejích bujarých obyvatel na prášky. A nic se neděje. Stát, jako ostatně vždy, když má vyřešit problém, který lidi skutečně pálí, tvrdí, že nemá patřičné kompetence. Zajímavé. Když chtěl tentýž stát lidi protiprávně a protiústavně zavřít v hygienickým koncentráku, tak jednal bleskově a svoje nulové kompetence tak učinit rozhodně neřešil.

Čtěte ZDE: Příběhy pravdy a lásky: Nadmíru něžná a ohleduplná média. Nabíhá si traktorista Lukašenko břichem na vidle? Soudruh Stoltenberg objevuje Čínu. Máte již buzerační aplikaci? Není provokace jako provokace. Co vegani a covid?

Refugees welcome!

Lukašenko se prý „mstí a posílá do EU tisíce migrantů.“ Aha. Ale migranti nás přece obohacují a potřebujeme je, takže nechápu proč EU a konkrétně Litva tak vřískají. Když Lukašenko navíc zařídil, že už cestou k nám nemusejí riskovat smrt při nebezpečné plavbě přes moře. A stran té msty. EU Bělorusku mohutně močí na záda a Litva přitom stojí v první řadě a nadšeně tleská. Takže, co jste čekali? Že si to nechá líbit, nepokusí se o odvetu a bude doma za blba? Moc zbraní chudák v ruce neměl a tohle mi přijde fakt vtipné. Apropó, Litva horečně staví plot a Brusel nadšeně přikyvuje. Takže ploty jsou už v pořádku? Omluví se teda někdo Orbánovi?

Nic důležitýho

V červenci byla, řekněme euroskeptickými evropskými stranami, ze 14 zemí EU podepsána Deklarace o budoucnosti Evropy. Která vyjadřuje jejich touhu jít v EU jinou cestou než se kráčí nyní. Přijde mi to jako naprosto legitimní a bytostně demokratický akt, který by za jiných okolností vyvolal mediální bouři. Minimálně 14 dní by se neřešilo nic jinýho. První novinové strany, televizní speciály, mluvící hlavy, vzrušené debaty, nedalo by se tomu uniknout. Co se stalo reálně? Nic. Z mainstreamu o události informovaly jako jediný Novinky. Sice v tom správném duchu – nacionalisti a tak – ale aspoň něco. Ostatní, včetně našich slavných veřejnoprávníků, totiž zaujali pozici mrtvýho brouka. Nic důležitýho se přece nestalo a unii si rozvracet nedáme. Takže novinářskou čest zase zachraňovalo jen ECHO24 a pak ještě „dezinformační weby.“ Jako vždycky. A to tu prej máme jen samá svobodná a nezávislá média….Co říci závěrem? Snad jen to, že když Zeman kdysi novináře označil jaksi paušálně za pitomce, hnůj a fekálie, trefil dědek, alespoň v případě osazenstva redakcí hlavního proudu a speciálně veřejnoprávních médií, myslím přesně do černého. Jste fakt jen takový ubohý fekálie.

Jsem prdlá, ale léčím se

Jeden telefonát rozhodl o osudu Cimanouské,“ píše Seznam. O co jde, víte asi všichni, uniknout se tomu nedalo. Co nějaká Deklarace o budoucnosti unie, poněkud zvláštní příběh poněkud zvláštní běloruské olympioničky bylo to správné letní mediální téma. No, já si o tomhle příběhu myslím svoje. Myslím, že o svém osudu rozhodla především ona sama. Nějaký telefon tam pravděpodobně byl, ale jestli zrovna od babičky, tak na to bych si asi úplně nevsadil.

Čtěte ZDE: Patentní cvokhaus: Matematika je prý rasistická. Účet pro Rusko v našem právním státě. Alláh za nic nemůže. Evropská komise bdí. Proč je tak málo černochů v Itálii? Kolaboranty jednou věšíme, podruhé odměňujeme!

Zbraně přece zabíjejí

Jedním z důkazů nesvobody a útlaku pod právě znovu se instalující vládou Tálibánu v Afghánistánu je podle médií zjevně to, že zabavuje civilistům zbraně. S argumentem, že je dostatečně ochraňuje od všeho zlého, a proto je nepotřebují. Zajímavé. Tálibán v tomto případě přece jen provádí přesně to, co už léta provádí či chtějí provádět na svých územích takřka všechny západní demokratické státy. Přičemž používají úplně totožnou argumentaci. Nebo snad jsou zbraně v rukách civilistů famózní věc, protože jde o jeden z ukazatelů míry svobody ve společnosti?

Kde je Kubala?

Reportérka CNN v Kábulu žasne nad tím, jak přátelsky vypadající Tálibánci, co zároveň křičí „Smrt Americe!“ Já zas žasnu nad tím, že je ta nepochybně militantně genderově LGBT+ (jinak by ji CNN nezaměstnávala) blůma přitom celá zahalená. Kde je hrdost na sebe sama, na svojí liberální kulturu, kde jsou svatá ženská práva? Furt někoho dudláte, že si dost neváží žen a nerespektuje je, a pak se poslušně celá zabalíte do černýho lantuchu. Abyste neurazila ty, co jsou přesvědčený, že sebegeniálnější žena je zhruba polovina muže. I toho úplně největšího kreténa. Bravo. Lidi jí prý píšou, jak je statečná. Houby. I Talibánci chápou význam médií a v lantuchu jí hlavně nic nehrozí. Opravdu statečná novinářka by tam chodila bez něj.

A když už je řeč o statečnosti. Moc se mi líbí, že CNN má v Kábulu dokonce ženskou, zatímco ČT nikoho. Taky bravo. Kde je třeba ten zelený mozek Rožánek, co tak miluje válčení a uniformy, kde je statečný zákopník Szántó, mohl by oprášit svou arafatku, a kde hlavně je slavné rukojmí islamistů Kubala? V Londýně při brexitu měla ČT hned tři jelimany, včetně Kubaly, a v Kábulu při nejsenzačnější události od pádu Saigonu nikdo? Čím to je?

Budu se smát až do vánoc.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky