Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Trhlina v propagandě: Čím to, že právě vzdělaní odmítají očkování? Kdo vlastně jsou všichni ti covidioti? Kavárna má očkování ráda. Selský rozum a dostatek informací. Případ ochrnutého mladíka. Kdy sáhnou po malých dětech?

Trhlina v propagandě: Čím to, že právě vzdělaní odmítají očkování? Kdo vlastně jsou všichni ti "covidioti"? Kavárna má očkování ráda. Selský rozum a dostatek informací. Případ ochrnutého mladíka. Kdy sáhnou po malých dětech?

27. 8. 2021

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší zajímavé poznatky jedné americké studie, které ukazují, že odpůrce očkování nerovná se covidiot, jak se nám snaží vsugerovat mediální fronta

Nová studie autorů z dvojice prestižních amerických univerzit ukázala, že právě ti nejvzdělanější vykazují nejnižší ochotu nechat se očkovat. 

V Německu i dalších zemích jsou lidé, kteří nestojí o očkování, běžně označováni za „covidioty“, tedy osoby mdlého rozumu. Nevakcinovaní rutinně čelí ostouzení, uplacení, vylučování z účasti na každodenním životě a jsou vykreslováni jako oběti dezinformačních kampaní.

Všechno je jinak

Studie opakovaně ukazují vyšší ochotu nechat se očkovat mezi (americkými) Demokraty než Republikány. Ti naopak mnohem častěji prohlašují, že se rozhodně nechtějí očkovat. Míra proočkovanosti tak zůstává nižší v okrscích, které se v prezidentských volbách přiklonily na Trumpovu stranu v porovnání s těmi, kde většina hlasovala pro Bidena – a tento rozdíl se dále zvětšuje. 

Proto mnozí vykreslují neočkované jako nevzdělané, chudé Trumpovy voliče. Přestože se ale mnozí nevakcinovaní rekrutují z řad znechucených konzervativců, rozhodně nejsou hloupí.

Nedávno dokončená studie výzkumníků z Carnegie Mellonovy a Pittsburghské univerzity ukázala, že neočkované nelze označit jako lidi chatrných rozumových schopností. Badatelé vyhodnotili více než 5 milionů dotazníků, kde tázaní vyplňovali mj. různé demografické údaje a ty, kdo podle svých slov „pravděpodobně“ nebo „rozhodně“ nepodstoupí očkování, označili jako „zdráhavé k vakcinaci“.

Některá zjištění příliš nepřekvapí: okrsky s vyšší podporou republikánských kandidátů při posledních volbách vykázaly také mezi lednem a květnem tohoto roku vyšší zdráhavost k vakcinaci.

Čtěte ZDE: Vraždění neviňátek: Velká Británie rozhodla očkovat děti smrtícími vakcínami. Děsivý útok na nositele budoucí generace. Kdo rozhoduje o genocidě národů? Budou i u nás rodiče trestáni? Slušní lidé chrání děti

Poučení

Když se ale tato kategorie dále rozebere podle míry dosaženého vzdělání, vidíme pozoruhodnou zajímavost: největší neochotu vykazují nejméně a nejvíce vzdělaní. Tedy jedni, kteří by měli mít skutečně široký rozhled - a druzí, kteří se řídí selským rozumem. Obě skupiny jsou nejvíce rezistentní vůči propagandě mířené na co možná nejširší vrstvy obyvatel uprostřed Gaussovy křivky.

V úvodních pěti měsících roku 2021 došlo podle závěrů studie k největšímu snížení neochoty mezi středně vzdělanými, tedy lidmi se středoškolským nebo nižším vzděláním. Mezi lidmi s doktorským titulem ovšem k ničemu podobnému nedošlo, ba naopak. Takže do května tohoto roku už lidé s Ph.D. tvoří nejzdráhavější skupinu.

Méně vzdělaní lidé postupně buď podlehli nátlaku, anebo z nějakých dalších důvodů změnili svůj názor na očkování. Naproti tomu ty nejvzdělanější vrstvy zůstaly relativně nejzatvrzelejšími očkovacími odúrci. Proč asi? Umějí lépe pracovat s informacemi, které prokazují zhoubonost očkování? To už studie nezkoumala. 

Nesmí to zde však vyznít jako pohrdání méně či středně vzdělanými lidmi, tím méně jako rezignace na zdravý "selský" rozum, který mnohdy "obyčejnému" člověku napoví mnohem lépe než komplikované poučky a úvahy. Chytrost a rozumnost nejsou se vzděláním v nutném vztahu. Ostatně i zde se často zabýváme tragickou náplní, úrovní i rolí současného systému vzdělání. 

Česká aplikace

Výsledek výzkumu nicméně vyvrací jednu z nosných myšlenek propagandy o nevzdělaných odpůrcích očkování. Současně však ukazuje na nebezpečí téže propagandy, jíž jsou někteří lidé s užším či "zregulovaným" záběrem vidění světa vydáni napospas. Prostě řečeno - při dlouhodobém působení propagandy snadněji podlehnou manipulaci. Mnozí totiž dodnes ani vůbec nepoužívají počítač, takže se k nim nedostane třeba taková informace o dopisu Lenky Pavelková z Chomutova premiéru Andreji Babišovi:

Vážený pane Babiši,

ráda bych se s Vámi podělila o zkušenost z očkování mého 16letého, vnuka, zdravého jako řípa, který, aby mohl ,,normálně žít“ a nemusel absolvovat testy a poslouchat zákazy, se nechal 5. 8. 2021 očkovat proti covidu očkovací látkou Pfizer. Ještě ten den skončil v nemocnici Plzeň-Lochotin na JIP. Tzv. mu ochrnuly nohy.

Po vyšetřeních se zjistilo, že se mu po očkování vytvořily sraženiny mezi 6 až 10 obratlem, které zapříčinily, že nechodí. V současné době leží na JIRP a je nechodící. Včera 19. 8. 2021 byl převezen do Motola, kde bude zatím do 2. 9. 2021, podle výsledků. Bezmocnost rodičů, jejich žal a vztek jistě nemusím popisovat.

Já osobně jsem žena, která nepodléhá tomu, co mi kdo nakuká, mám svůj rozum, instinkt, informace a toho se držím.

Máte nějakou radu pro rodiče mého vnuka Štěpána Pavelky, či pro Štěpána, jak zvládnout tuto velmi smutnou a náročnou situaci? Když podporujete očkování a reklamy pro očkování, tak byste je jistě měl najít. Jsem zvědavá na Vaši reakci.

Zda premiér nějak odpověděl, nevíme. Do médií nanejvýš pronikne zpráva o skonu mladé britské moderátorky BBC, která rovněž zemřela v důsledku očkování - a jejíž smrt jaksi nešlo utajit. Současně však probíhá mohutná kampaň zaměřená na očkování dětí od šesti let. A české "oficiální autority" již sdělují, že jakmile bude schválena vakcína pro tyto malé děti, hned to do nich začnou pumpovat: nejprve však do hlav rodičů prostřednictvím propagandy.

Přitom zdaleka největší nebezpečí vakcinace nespočívá v bezprostředních - jakkoli tragických a zbytečných - komplikacích a úmrtích po "vpichu". Jde hlavně o následky, která se projeví teprve ve střednědobém horizontu, a které propaganda buď zatají, nebo je "přičte" něčemu úplně jinému. Třeba "nadměrné konzumaci masa", nebo něčemu podobně obskurnímu.

A mezitím jednomu z našich skutečně největších odborníků na epidemiologii a vakcinaci, profesoru Beranovi, který právě před tím varuje, udělí Spolek Sisyfos výsměšný a dehonestující "Bludný balvan". O tom se dozvíme, ale pana profesora nikam do hlavních médií k obhajobě nepustí.

A tak stále dokola. Obrana je jasná a z výše uvedené studie vyplývá. Musí být nejlépe "dvojitá": Co nejvíce informací - a selský rozum.

Zdroj.

 




Tagy článku

Doporučujeme

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je tu opět inovace podvodů před prezidentskými volbami. Nejsi občan? No a co? Tady máš řidičák - a běž to tam hodit! Tam ilegálové. U nás Ukrajinci?

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je...

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky