Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Cirkus na kolečkách zrychluje: ČT drží krok, nikoli hubu. Šestistá tečka za koronavirem. Jak je nad Tatrou? Fašizující autobusáci z Příbrami. Hodinový lidovec Jurečka? Tajemní Piráti kladou pasti. Navalnyj není?

Cirkus na kolečkách zrychluje: ČT drží krok, nikoli hubu. Šestistá tečka za koronavirem. Jak je nad Tatrou? Fašizující autobusáci z Příbrami. Hodinový lidovec Jurečka? Tajemní Piráti kladou pasti. Navalnyj není?

7. 10. 2021

Tisk článku

Lu Lina přináší tentokrát opravdu výživnou porci absurdit, jimiž nás zásobují naše média, politici a další instituce starající se o všeobecné blaho

Brusel hlásí zásadní průlom. Na příští pandemii dohlédne nový evropský úřad za miliardu eur ročně. Jo, to je vono. Ne nějaký výzkum, vědu nebo snad, nedej bože, rozum, chtělo to prostě jen další úřad. Taky se na tu novou pandemii tolik těšíte?

Kola, vzýváme kola, není to náhoda, že u jednoho stola

Mezinárodní výstavy automobilů vždy především ukazovaly blízkou budoucnost segmentu. Dochází na nich takříkajíc ke zhmotnění abstraktna. A zjevně se fakt máme už brzo na co těšit. Hlavně ti, co mají v zimě u baráku metr sněhu, nebližší krám 15, do práce 25 a k nejbližší stanici metra 133 km. Tu poslední v Mnichově totiž ovládly elektrobicykly. Odvezou prý hravě basu Bruncvíka z Kauflandu i čtyřčlennou rodinu a psa do Chorvatska. Nejenom těmto budoucím nešťastníkům, ale úplně všem vřele doporučuju, aby ve vlastním zájmu znovu pečlivě zvážili, komu to zítra hodí.

Máš zaplacený daně, uhlíři?

Nezdaníme vám domeček, o který se celý život staráte,“ zaklínal se v předvolební debatě Pirát Michálek. Jistě. Hned jsem klidnější. Komunisti kdysi podobně vehementně vyvraceli ty slavné imperialistické hoaxy o chystané kolektivizaci či měnové reformě. Nejenomže vám tihle digitální bolševici, pokud získají dost hlasů, zdaní domeček tak, že si budete přát bydlet raději na ubytovně ve vyloučené lokalitě, ale taky všechno ostatní. Daňové zdroje na unijní program Fit for 55, ke kterému se Piráti nadšeně hlásí, totiž jsou. Například „negativní externality v oblasti životního prostředí.“ Mlhavěji už to asi napsat nešlo, ale co asi jsou ony tajemné externality není těžké odhadnout. Váš masový jídelníček, vaše auto, váš kotel na pevná či fosilní paliva, vaše osobní produkce metanu, vaše děti, vaše dovolená v Tunisku, váš druhý byt, vaše pivo a doutník po práci. Pokrok je totiž vždycky velice nákladná věc. Přátelé, proti tomu, co chystá soudruh Michálek a spol., se daňový systém i společenské uspořádání Půlnočního království jeví jako celkem pohodová selanka.

Když se odborníci shodnou

O novátorském přístupu ministerstva zdravotnictví ohledně protilátek jsem už psal několikrát. Protože mne to jejich mičurinství prostě fascinuje. A fascinující je i ČT, která v této souvislosti ústy moderátorky Bartošové prohlásí, že na neuznání protilátek se „shodli odborníci.“ To není jen obvyklá veřejnoprávní dezinformace, to je prostě lež. Krystalicky čistá, vědomá, účelová lež. Jestli je v oblasti sporu o uznání protilátek něco nezpochybnitelné tak fakt, že se odborníci neshodnou. Úplně stejně jako se neshodnou na přístupu ke kovidu. Což je další nežádoucí fakt, který ČT pro změnu maskuje tím, že do studií zve pouze zastánce koronaextrémismu, zatímco koronaliberálové (například profesor Beran, odborník světového renomé) jsou na černé listině.

Udělejme tečku za koronavirem vol. 599

A ještě jednou ČT. Stejný den, redakce byla zřejmě ve formě. Reportáž o kovidu v Izraeli. Pomiňme skutečnost, že ani jedna z nejvyšších proočkovaností na světě  zjevně stále neudělala TEČKU za koronavirem a zaměřme se na ten zajímavý graf objevivší se cca v čase 1:14. S těžkým průběhem kovidu bylo podle něj v izraelských špitálech celkem 414 pacientů nad 60 let. Z toho 251 neočkovaných. Což je zhruba 60 %. Jinými slovy, na izraelských jipkách leželo 40 % očkovaných. Nevím, jak to vidíte vy, ale tohle číslo má poměrně dost daleko k neustále opakovanému tvrzení, že špitály nyní plní téměř výhradně neočkovaní. Korunu tomu nasadil televizní Cicero Borek, který onen graf doprovodil obvyklou sáhodlouhou přednáškou o tom, že jde o jasný důkaz výhod očkování… A propos, když už jsme u čísel. Furt je do nás při zprávách cpou, ale zrovna tohle, tedy poměr očkovaní-neočkovaní ve špitálech, mezi nimi pravidelně chybí. Podle Aktuálně.cz u nás očkovaní tvoří zhruba třetinu osazenstva na jipkách.

Čtěte ZDE: Patentní cvokhaus: Matematika je prý rasistická. Účet pro Rusko v našem právním státě. Alláh za nic nemůže. Evropská komise bdí. Proč je tak málo černochů v Itálii? Kolaboranty jednou věšíme, podruhé odměňujeme!

Moderátor Já I.

A do třetice. Předvolební debatu lídrů pražských kandidátek pojala ČT zjevně experimentálně. Na vybraná témata emotivně debatovalo a své politické názory často velmi vzrušeně prezentovalo sedm političek a politiků a jeden zaměstnanec České televize. Mám k tomuto poměrně revolučnímu počinu jednu poznámku: Politické preference  a názory moderátora mne fakt nezajímají a skutečně bych velice uvítal, kdyby si je příště pan Železný vetknul za klobouk. A neubíral vlastním exhibováním čas hostům. Protože on nikam nekandiduje. Předem děkuji.

Když nevěříte svým očím

Tady jsem fakt nevěřil vlastním očím. Norské volby vyhrála po osmi letech levice. Zajímavé. Takže to levicové šílenství, které v posledních letech probíhalo v Norsku, znárodňování dětí, ukrutné tlačení elektromobility či pilné rozvracení států pomocí norských fondů, měla na svědomí pravice???

Hlavně realisticky

Ministerstvo zahraničí se chce víc kamarádit se Saúdskou Arábií. Prý strategické partnerství. Taky intenzivnější obchod. Proč ne. Jen chci připomenout, že Saúdská Arábie, takto tuhá absolutistická monarchie, je jedním z největších sponzorů islámského terorismu a šíření nenávisti na světě, vede brutální vyhlazovací válku s Jemenem, masově a systémově diskriminuje ženy a menšiny, těžce vykořisťuje zahraniční dělníky a sem tam nechá v cizí  zemi někoho z opozice rozřezat motorovkou. Na tohle všechno se ministr zahraničí prý dívá „realisticky.“ Zřejmě proto toho, co onen slavný masakr opozičníka motorovou pilou v Istanbulu nařídil, pozval na státní návštěvu republiky. Fajn. Jen bych prosil stejný pragmatický realismus typu pecunia non olet uplatňovat na všechny. V první řadě na Rusko, Čínu či Bělorusko. Když není v kolizi s evropskými hodnotami Saúdská Arábie, nemůže vadit nikdo. Kdy teda pozvete Putina, vy realisti?

Navalnyj, kdo to je?

Těsně před ruskými volbami odstranily americké společnosti Google a Apple ze svých systémů aplikaci Alexeje Navalného sloužící k podpoře opozičních kandidátů. Ne zlý Kreml, ale hodný Gůgl s ještě hodnějším Jabkem. Košile velkého ruského trhu je jim zjevně bližší než kabát západního boje za ruskou demokracii. Velice poučné.

No konečně 

Sláva. Diskriminace těhotných mužů na sociálních sítích byla konečně odstraněna. Nyní se tam mohou již plně projevit stejně jako ženy a místo složitého textu vyžadujícího přece jen jakousi inteligenci taky jen prostě kliknout na dementní obrázek. Už mají svoje emoji.

Hodinový lidovec

Předseda Jurečka se onehdy prsil, že manželství buzen je pro lidovce nepřijatelné, a  proto nebudou kamarádit s nikým, kdo ho má v programu. Pak měl ten pilíř morální integrity pár telefonů a po nich už jen pípnul na twitteru, že to tak  samozřejmě nemyslel. Inu, lidovec. Vivat zásady. Rád bych k tomu veselému příběhu poznamenal, že si skutečně neumím představit voliče, který tohle bude volit. A že mám nějakou fantazii.

Horolezci, horolezkyně, horolezčata…

Čeští „horolezci“ s propadlými vízy, bez povolení, bez patřičného vybavení a určitě i bez registrace v systému DROZD vylezli na jakousi pakistánskou horu, a pak nemohli dolů. Pákistán je tedy zachránil a teď  po nich chce ten cirkus zaplatit, přičemž pojišťovna od toho dala ruce pryč. Smál jsem se asi půl hodiny. Doufám jen, že Pákistán ani pojišťovna nevyměknou, nebo, že to dokonce za ty dva instagramové imbecily nakonec nezamázne i z mých peněz česká vláda. Svoboda je především odpovědnost. Ať taťka s mamkou třeba prodají chalupu.

Čtěte ZDE: Co týden dal: Chcete pravdu nebo raději aktualitu? Sláva české justici. Dobře, že máme odborníky. Afghánistán vyřešen. Dnešní svět v kostce. Piráti málo útočí? Kdyby ČT zmizela, svět by byl lepší

Absolutní přednost v jízdě

Příbramští autobusáci si stěžují, že se kvůli cyklostezce nevejdou na silnici. Zjevně jsou pod vlivem ruských dezinformací. Jen si zvykejte, bílí páprdové inklinující k fašizmu a nejenom v Příbrami, už to bude jenom horší.

Za vším hledej Žida

Tohle je zajímavé. Když Američani někde povraždí pár civilistů, oběti jsou vždycky v západních médiích šmahem a na první dobrou označeni automaticky jako teroristé. Třeba když onehdy na rozloučenou s Kábulem ve skutečnosti rozmetali raketou po městě těch deset dětí i se zaměstnancem americké neziskovky. Když totéž provede Izrael se skutečnými teroristy, jsou oběti vždycky chudáci „Palestinci“ a někde v pozadí každého článku se vznáší válečný zločin.

Nad Tatrou se blýska

Oj, tohle rovněž vyvolalo u nás doma záchvat bujarého veselí. Pandemické zákazy v praxi. Slovensko má nejvíc nakažených za půl roku. To Slovensko, které v uplynulém půlroce zavedlo snad nejbrutálnější evropskou pandemickou diktaturu a obtočilo své občany asi tak trojnásobkem nařízení a zákazů platících v Čechách. Například pracovnice slovenské hygieny se bála postovat na fejsbuk fotečky z dovolené v Čechách, kde navzdory snahám ministerstva zdravotnictví vládne všude hygienicky uvolněná atmosféra, aby ji po návratu její kolegyně nedaly skotské střiky dezinfekcí, nezabalily ji do fólie a nešouply do vykachlíkované samoizolácie (vlastní zkušenost). Podobné podivné  a nelogické případy myslím vždycky trochu rozkopou ty celoevropské vládní pandemické kuželky.

Elektrožebračenky budou vbrzku

Na elektřinu dáme domácnostem 1250 korun,“ prohlásil premiér. Jistě, pane premiére. Bylo by to krásné, kdyby to nebylo k pláči. Třeba kdyby nám to dal ze svýho. Ale to on ne, on těch dvanáct stovek nejdřív někomu sebere, aby je potom mohl jinému dát. Nebo v tom horším případě si je zase půjčí. A hlavně, kdyby předtím v Bruselu sám neschválil úplně pošahaný pravidla, kvůli kterým ta elektřina zdraží. Tento způsob vládnutí zdá se mi poněkud nešťastným.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky