Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kruh se uzavřel: Brusel má Havlovu lavičku. Už se těšíme na dialog s unijní pravdou a láskou. Žádná tolerance pro netolerantní! Vyhrňme si rukávy. Náměty na další svatyně

Kruh se uzavřel: Brusel má Havlovu lavičku. Už se těšíme na dialog s unijní pravdou a láskou. Žádná tolerance pro netolerantní! Vyhrňme si rukávy. Náměty na další svatyně

14. 10. 2021

Tisk článku

Branislav Michalka komentuje radostnou událost, která by jinak málem zanikla v lomozu revolučního nadšení z vítězství koalic pravdy a lásky

Nejen bývalý korejský vůdce Kim Ir Sen má pionýry střeženou lavičku, kterou podle legendy poctil svým revolučním pozadím. I bývalý český a československý prezident, zasloužilý globalizátor a "světový dramatik" Václav Havel už má svou lavičku v Bruselu. 

Včera ji slavnostně odhalili v blízkosti Evropského parlamentu, za přítomnosti českého velvyslance Pavla Kluckého. Zda při ní budou stát čestnou stráž mladí bojovníci s klimatem, to zdroje neuvádějí.

Byl tam i Hřib satan

Celá sedací souprava se skládá z kulatého stolu ve tvaru "donutu", situovaného kolem stromu v bruselském parku, k němu přísluší již zmíněné dva posedy. Jeden zřejmě pro imaginárního Václava Havla a druhý zřejmě pro někoho, kdo s ním touží vést dialog. V tomto duchu se vyjádřil velvyslanec Klucký, když uvedl, že toto stylizované posezení je třeba symbolicky vnímat jako "prostor pro otevřený dialog a porozumění". Samozřejmě, dialog limitovaný heslem samotného pana prezidenta Havla: "Žádná tolerance pro netolerantní."

A protože za netolerantní jsou označováni všichni, kteří mají jakékoli výhrady k pojetí moderní evropské společnosti, tak by ten dialog mohl být vlastně takovým setkáním imaginárních starých europapalášů s mladými klimatickými komsomolci.

Na slavnostním ceremoniálu u příležitosti 10. výročí úmrtí Václava Havla se kromě velvyslance ČR zúčastnila i šéfka federálního parlamentu Eliane Tillieuxová, primátor Bruselu Philippe Close a primátor Prahy Zdeněk Hřib. Ti společně přestřihli pásku a odhalily snadnou instalaci dvou židlí kolem stolu s nápisem Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.

 

Čtěte ZDE: Čapímu hnízdu vyroste konkurence: Resort Václava Havla na Hrádečku. Marketingový trhák desetiletí. Lepší lidé již rezervují a nemohou dospat. Jak se budou jmenovat jednotlivá patra? Soudruzi z ČT udělají pěkné PR

Vzhůru k dialogu 

Velvyslanec Klucký dokonce věří, že toto místo se může stát prostorem, kde se budou obyčejní lidé setkávat s politiky! 

"Mohou se zde setkávat obyčejní lidé s politiky a my bychom chtěli, aby se toto místo stalo novou tradicí Bruselu a mělo stejný význam jako řečnický koutek v londýnském Hyde Parku. Aby to bylo město dialogu. Jsou zde dvě židle a stůl, dva lidé - a to už je dialog."

Nepochybně, každý bruselský úředník a politik si rád vychutná posezení a kávičku s představiteli místních dezolátů a lidské biomasy. Možná se tak zapovídá, že kvůli konstruktivnímu dialogu zapomene i na své náročné povinnosti a bude muset dělat přesčasy. Co by však člověk neudělal pro dialog, že?

Klucký připomněl, že v úterý se začaly na českém velvyslanectví i tradiční Evropské dialogy Václava Havla. Bruselané proto mají nepochybně na co těšit.

My, kteří nežijeme v Bruselu, nakonec také. Ideologická rétorika, fetišismus a kýčovitá přeslazenost současného režimu nabírá takovou konzistenci, která nám do budoucna slibuje ještě mnoho podobných zábavných zpráv. Ve výhledu by mohla být Loďka dialogu Gréty ThunbergovéSkládka dialogu Zuzany ČaputovéBankomat dialogu Maria DraghihoCelnice dialogu Angely Merkelové a množství dalších podnětných edukativně-demokratických pomůcek. Je třeba jen trochu chtít a vyhrnout si rukávy. 

A když všichni lidé dobré vůle přiloží ruku k dílu, než se nadějeme, vyroste nám před očima nová společnost, nové lidstvo a nová místa dialogu.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky