Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vědci mají problém: Bádali nad tím, kdo ve Švédsku znásilňuje. Všímat si migrantské kriminality je nejen neetické, ale i nezákonné. Vzor pro zbytek Evropy. Vraždy v JAR? Dohnat a předehnat! Ještě si tu v Evropě užijeme

Vědci mají problém: Bádali nad tím, kdo ve Švédsku znásilňuje. Všímat si migrantské kriminality je nejen neetické, ale i nezákonné. Vzor pro zbytek Evropy. Vraždy v JAR? Dohnat a předehnat! Ještě si tu v Evropě užijeme

2. 11. 2021

Tisk článku

Branislav Michalka komentuje dohru jednoho švédského univerzitního výzkumu, která už snad dnes nikoho ani nepřekvapí - a to je na tom to nejhorší

Dva švédští vědci, prof. Kristina Sundquistová a prof. Ardavan Khoshnood, provedli v posledních letech analýzu pachatelů znásilnění ve své vlasti. Po prostudování více než 3000 spisů odsouzených pachatelů v případech znásilnění, které byly vyneseny v letech 2000 až 2015, vědci zjistili, že většina odsouzených pachatelů jsou přistěhovalci. 

Za zveřejnění těchto závěrů však mohou nyní nést právní následky.

Komise je zapotřebí

Takzvaná etická komise, která nese název Odvolací výbor pro etické vyšetřování (Önep) zkoumající studii totiž dospěla k závěru, že vědci nedostali povolení pracovat s „citlivými údaji“ a zanedbali i jiné „správné vědecké postupy“. V důsledku toho zahájil úřad vůči autorům disciplinární řízení. Bude se jimi zabývat i prokuratura. Důvodem je porušení „Etického kodexu“.

Vědci však vysvětlují, že nález byl vedlejším produktem hlubšího bádání, ze kterých skupin zločinci pocházejí a svůj záměr zdůvodnili následovně: „Jelikož ve Švédsku přibývá znásilnění a klesá počet pachatelů usvědčených z tohoto trestného činu, je třeba rozebrat charakteristiky pachatelů a okolnosti, za kterých k němu dochází.“

Komise však měla na znásilnění, jakož i na výsledky jejich bádání diametrálně odlišný názor. Je zřejmé, že znásilnění a možnost preventivně jim zabránit označením zdroje pachatelů je trápí méně než to, zda se na veřejnost dostanou informace ohledně původu pachatelů.

Závěry, které vědci zveřejnili, nadřízené posuzující jejich akademickou práci rozhodně nenadchly. Odvolací výbor pro etické vyšetřování dospěl k závěru, že Kristina Sundquistová neměla povolení ke zveřejnění „citlivých údajů“, za které jsou ve Švédsku považovány například ty, které uvádějí původ pachatele zločinu. Povolení, na které se před komisí odvolávala, bylo podle švédského portálu Lundagard uděleno na výzkum rakoviny.

Komise obvinila vědce také z toho, že neuvedli, jak jejich výzkum chce přispět ke snížení vyloučení přistěhovalců a ke zlepšení jejich integrace. 

V důsledku těchto obvinění bylo vůči dvojici vědců zahájeno disciplinární řízení. O případ se začala zajímat i prokuratura, která podezřívala vědce z "provádění a zveřejňování nezákonného výzkumu". Ta se po přezkoumání rozhodla v případě nepokračovat. Takové řešení však rozzlobilo Vyšetřovací výbor, který se vůči rozhodnutí prokuratury odvolal a 26. října dosáhl obnovení vyšetřování prokuraturou.

Čtěte ZDE: Švédsko na kolenou: Extrémní vývoj migrantského násilí. Ztráta kontroly nad městy. Mučení obyvatel ve jménu Alláha. Umírají i děti. Laboratoř multikulturalismu? Kostely a hřbitovy. Důrazné varování i pro nás

Dohnat a předehnat

Profesorka Kristýna Sundquistová se specializuje na lékařské vědy a má zkušenosti s epidemiologií. Jejím zaměstnavatelem je univerzita v Lundu, která je považována za jednu ze sta nejlepších akademických center na světě. Obnovení vyšetřování na prokuratuře označila Sundquistová pro portál Sydsvenskan za „mimořádně šokující“ a pro ni za „stresující“.

Na mimořádně šokující a stresující věci si však už mohla během svého života v levicově-liberálním Švédsku zvyknout. Šokující by spíše bylo, kdyby se celá kauza nevyvinula tak, jak bylo popsáno. Podobných mimořádných šoků a stresů budou Evropané v následujících letech zažívat zřejmě stále více.

Švédsko je země, která je momentálně v EU proslavená největším počtem znásilnění na počet obyvatel. Ve světovém žebříčku je na prvním místě v této kriminální činnosti Jihoafrická republika, která se už třicet let těší ze zrušení apartheidu. Stejné místo zaujímá JAR i v počtu vražd. Pokud je cílem evropské a švédské levicovo-liberální obrody v duchu leninského hesla „Dohnat a předehnat“ Jihoafrickou republiku, tak je na nejlepší cestě. 

Zda v Jihoafrické republice však ještě zasedá nějaká „etická komise“, aby mohla kontrolovat zveřejňování „citlivých údajů“, to už žádné dostupné zdroje neuvádějí.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky