Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Summit nebezpečných šílenců: Uragán alarmismu, záplava frází, smrt rozumu. Podaří se klimatickým zločincům zachránit svět? Nové globální náboženství. Babiš černou ovcí číslo jedna. Emoce a paradoxy

Summit nebezpečných šílenců: Uragán alarmismu, záplava frází, smrt rozumu. Podaří se klimatickým zločincům "zachránit svět"? Nové globální náboženství. Babiš černou ovcí číslo jedna. Emoce a paradoxy

3. 11. 2021

Tisk článku

Branislav Michalka peprně komentuje dosavadní náplň "dějinně přelomového" klimasummitu v Glasgowě, který vypadá spíše jako sektářské třeštění

Dlouho ohlašovaný a klimatickými aktivisty toužebně očekávaný summit v Glasgowě minulý týden konečně začal. Do největšího města pod skotskou vysočinou se seběhli globální lídři v deklarované snaze zachránit svět. Podle bombastických alarmizujících vyjádření politiků a ideologických celebrit to totiž vypadá tak, že pokud celý svět nekonvertuje na zelenou ekologickou víru a nezavede opatření z toho vyplývající, tak brzy zanikne.

Celý průběh a atmosféra tohoto futurologického věštění z koule však připomínají spíše scénář levného sci-fi filmu z 50. let 20. století než něco, o co by se dalo reálně opřít. Možná by bylo vhodné připomenout, že na podobné konferenci v roce 1990, kdy se Saddám Husajn poprvé popotahoval s USA, prohlásili titíž "odborníci", kteří nás zásobují svými katastrofickými scénáři i dnes, že pokud se něco hned neudělá se skleníkovým efektem, tak do deseti let bude planeta Země zničena. Dodali také, že kouř z ropných polí, která tehdy irácký prezident v rámci boje podpálil, zahalí celou planetu hustým mrakem, který přispěje k udušení lidstva.

Kouř rozfoukal banální lokální vítr a deset let po proroctví z roku 1990 Země samozejmě fungovala jako dříve. To však klimatické alarmisty a ekologické fanatiky neodradilo a podobně jako jiní sektáři, například Svědci Jehovovi, posunuli konec zase o pár let dopředu. A o tom, že se řady příslušníků jejich sekty utěšeně rozrůstají, svědčí i gigantická alarmisticko sekulárně spasitelská akce v Glasgow. O tom, že jde spíše o pseudonáboženský profétismus, než o nějaké vršení faktů, svědčí i další alarmistická proroctví táhnoucí se světem od 60. let. Stále čekají na své naplnění.

Konference v Glasgow má trvat dva týdny a od začátku se na ní jako na orloji střídá jeden světový (a mnozí nesvětoví) lídr za druhým, přičemž každý z nich přináší lidstvu verbální poselství, o kterém je přesvědčen, že je zásadní. Zábrany, které kdysi udržovaly diplomaty a politiky stranou od přehnaných a paniku vyvolávajících apelů, ať už ve snaze nevyvolávat chaos nebo zachovat přiměřenou míru skepticismu a kritického myšlení, evidentně padly. Politici začali připomínat levné sektářské kazatele, kteří s vytřeštěnýma očima ohlašují každoročně před Vánocemi konec světa.

Soutěž o nejpatetičtější omáčku

Jako první se ujal tohoto úkolu britský premiér Johnson. Ve svém projevu okamžitě navodil atmosféru poslední příležitosti k záchraně lidstva. Podle něj pokud nezakročí země proti klimatickým změnám dnes, tak „bude příliš pozdě na to, aby to zítra učinily naše děti“. Summit označil s příznačnou dějinnou skromností za „zlomovou událost pro lidstvo a tuto frázi po něm každý den papouškuje jeden světový papaláš za druhým. A aby potvrdil komiksovou sci-fi atmosféru, v níž se pohybují současné globální apely a scénáře (jedná se o náhodu či dlouho pěstovanou kulturní infiltraci plebsu katastrofickými filmy?), vytáhl v projevu britského hrdinu nejtěžšího kalibru – Jamese Bonda. Johnson tvrdí, že celá planeta se ocitla v pozici tohoto britského špionážního nadsamce, který je přivázán k bombě schopné za pár minut zničit svět. A dodal: "Toto zařízení na zničení světa je však skutečné."

Se stejným patosem řečnil o záchraně lidstva i Johnsonův budoucí zemský pán a vládce, princ Charles, který po svém otci princi Philipovi zdědil posedlost ekologickými tématy a mizantropickou averzi k množící se lidské populaci. Účastníkům konference skromně oznámil: „Oči a naděje celého světa se upírají na vás.“ Královský potomek se již v roce 2019 proslavil tvrzením, kterým oblažil jinou konferenci, že pokud lidstvo nezakročí, tak mu zbývá půl roku. Po dvou letech má však lidstvo evidentně ještě dost sil, aby strávilo dokonce fráze z této gigantické konferenční akce, což svědčí o jeho mimořádné otužilosti. Charlesova matka, královna Alžběta II. se omluvila, neboť zdravotní stav jí neumožnil přednést projev. Avšak ve videoposelství si dala patetické repete konferenčních frází o tom, že „nadešel čas jednat“. Po čase slov nadešel čas činů.“

Když je řeč o královnách, skutečných či těch mediálních, není možné vynechat slovenskou prezidentku Čaputovou, která se v Glasgow vyhřívá ve světle konferenčních reflektorů a fotografuje se vedle Borise Johnsona a šéfa OSN Antonia Guterrese. Svět v ní, naneštěstí pro slovenský národ, rozpoznal marionetu vhodnou pro globální divadlo a tento fakt zřejmě umlčí i mnoho jejích domácích kritiků, kteří budou od její světové prezentace mylně očekávat nějaký benefit pro Slovensko. Její projev v ničem nezaostal za nafouknutou patetičností jejích hostitelů. Jen několik kýčových lahůdek na ukázku:

„Konference v Glasgowě je pro planetu rozhodující… Mladá generace tomu rozumí. V mé zemi, na Slovensku, se 42 procent mladých lidí velmi obává klimatické krize. … Mladá generace ví, že nám dochází čas. A nám politikům už docházejí výmluvy. Jsem ráda, že jako Evropská unie děláme to, co je zapotřebí. … Spojuje nás jeden společný cíl: zachránit naši planetu.“

Čtěte ZDE: Klimatický byznys: Uměle vyvolaná panika. Klima se měnilo odedávna. Potrhlý tunel a příští generace. Otázky kompetence pro nekompetentní. Budou naše děti už jen živořit? Nedělejme to...

Šéf OSN Guterres například uvedl, že "lidstvo si kope vlastní hrob". Do boje s klimatem burcovala také hvězda levicového liberalismu z USA, Joe Biden. Ten varoval s razantností amerického kovboje: „Nikdo z nás neunikne, pokud nevyužijeme tuto chvíli. Každopádně jemu se přece jen podařilo na chvíli uniknout, a to do říše snů, jak to prozradily záběry na podřimujícího prezidenta, který je již svou senilitou proslulý po celém světě. Se vzorně nasazenou rouškou sedí a má zavřené oči. Podle serveru The Independent si pan prezident kvůli náročnému programu trošku pospal.

Korunu všeobecné ztrátě obezřetného úsudku, který člověku vždy velí, aby příliš nepřeceňoval vlastní dobu a generaci v porovnání s minulostí, nasadil britský přírodovědec David Attenborough když řekl: „Jsme nakonec největší řešitelé problémů, jací kdy na Zemi existovali. Pracujeme-li odděleně, jsme dostatečně mocná síla na to, aby destabilizovala naši planetu. Pracujeme-li společně, jsme dostatečně mocní na to, abychom ji zachránili.“ Světoví lídři mají podle něj na summitu možnost změnit chod dějin (jako nakonec na všech konferencích, že?) a zachovat na Zemi podmínky, které „umožní lidstvu prosperovat po desetitisíce (!) let“.

Věřím ve svaté klima a její proroky…

Po takto vysoko nastavené laťce lidského blouznění, přeceňujícího moc člověka a jeho vliv na planetu, je už těžké cokoli říci. Tam, kde se plánuje na „desetitisíce“ let, tam zůstávají v němém úžasu stát i soudruzi z Ústřední plánovací komise. Namísto vědy by zde bylo spíše vhodné mluvit o pseudonáboženském ekologickém profétismu, jehož je Attenborough ve svých 95 letech úctyhodným představitelem. Pseudonáboženský kontext podtrhuje i atmosféra podobná náboženské pouti, která summit doprovází. Na místo dorazily tisíce klimatických aktivistů v čele s nic nevědoucím a zároveň vše vědícím ekologickým Parsifalem, vynořilým se z hlubin švédských školních zařízení, Gretou Thunbergovou, kterou musel doprovázet od glasgowského hlavního nádraží policejní kordon. Zřejmý to příznak obyčejného člověka.

Někteří klimatičtí poutníci dokonce přicházejí do Glasgowa pěšky tisíce kilometrů jako na klasické náboženské pouti, jen útrapy svého přesunu neobětují Bohu, ale svatému Klimatu. Například španělská skupina aktivistů Marcha Glasgow. Poutníkům z jiné aktivistické skupiny s názvem Camino trvala túra z Londýna a Bristolu skoro dva měsíce. Věřící se chystají také demonstrovat, přičemž největší demonstrace se má odehrát v sobotu 6. listopadu. V centru skotské metropole očekávají otcové města Glasgow kolem 100 000 demonstrantů, což nepochybně přivodí drobné změny jeho podoby.

Černou ovcí klimatické konference se stal Andrej Babiš, dosluhující premiér České republiky. Přednesl na summitu projev, který natolik kontrastoval s levicově-aktivistickou atmosférou, že si ho může dovolit jen politik, který končí, a rozhodne se za sebou „třísknout dveřmi“ - a říci pravdu. Jeho projev zároveň činí pro diváky nezainteresované v české politice srozumitelnější radost místní kavárenské scény z jeho porážky ve volbách. V projevu zkritizoval zelenou politiku Evropské unie a její plán obnovy nazvaný Fit for 55. Tento plán označil za obsahující „nebezpečné návrhy“, jako například zákaz spalovacích motorů do roku 2035, nebo zavedení emisních povolení pro individuální dopravu a individuální bydlení! Podle něj "Green Deal může přinést obrovské sociální, hospodářské, politické a geopolitické náklady."

To jsou zajisté slova, která žádný z klimatověřících nechce slyšet a proto se o Babišově projevu média příliš nezmiňují. Navíc projev prozrazuje veřejnosti plány, které jsou v eurobyrokratických dokumentech standardně zahaleny do husté frazeologické mlhy. Představa speciálních povolení k tomu, aby člověk mohl mít individuální bydlení, zavání komunistickým utopismem natolik, že může imponovat jen levicovým studentům západních univerzit pocházejícím většinou z bohatých středostavovských rodin - nebo maniakálním maoistům. Normální Evropané s normálním zdravým rozumem a pamětí je určitě odmítají, bez ohledu na to, co si o nich myslí Greta a její klimatičtí spoluvěřící.

Čtěte ZDE: Boj o klima: Boj za zabíjení i našich dětí. Ideologická kolonizace Třetího světa. Jak vypadá humanitární pomoc dle OSN. Na klimasummitu půjde o peníze na potraty. Ve jménu zelené depopulace

Další černou ovcí summitu, i když nechtěnou a v podstatě jen se snažící vyhovět co nejvíce, se paradoxně stal anglikánský arcibiskup Justin Welby, který burácel, že klimatické změny přinesou katastrofu, která překoná i nacistickou genocidu. Druhý den se už omlouval a nepomohlo mu ani to, že věří v klimatickou katastrofu možná stejně skálopevně, jako v pravdivost křesťanského Zjevení. Následně byl označen šéfredaktorem deníku The Jewish Chronicle za vyvrhele nehodného být ani knězem, natož ještě biskupem. A myslel to přitom tak dobře...

Věřím v globální lídry, zachránce klimatu…

O dokonalé ztrátě zdravého rozumu, který pokud již nezná místo člověka na Zemi ve smyslu křesťanského Zjevení, tak alespoň tuší slabost člověka, vratkost jeho pozice a plánů, svědčí další výrok, který včera zazněl v rámci konferenčního závodu o diamantovou frázi: „Pokud selže summit, selže všechno.“

Je vůbec možné, že někdo mající alespoň elementární znalost lidských dějin, a tu politici většinou mají, dokáže přisuzovat takové banální politické a mediální události vliv, který má změnit celé dějiny lidstva? Defilují před námi cyničtí politici, pro které lidský život většinou nemá velkou cenu, a předbíhají se v sentimentálním apelování na lidský strach, ve vyhrožování budoucími katastrofami a ve vydírání lidstva, které se má podle nich socializovat na způsob andských indiánských civilizací, ve kterých se tupá otročina snoubila s efemérním technologickým pokrokem a neexistencí soukromého vlastnictví. Můžeme jim věřit?

Dovolí nám zdravý rozum věřit, že elity, které jsou schopny bez mrknutí oka schválit zákony umožňující zabíjení nenarozených dětí, elity které manipulují davy často tím nejvulgárnějším způsobem, byly a jsou schopny nařizovat uzavření celých států kvůli sporným nákazám, organizující již léta různé barevné revoluce pomocí poloteroristických nebo otevřeně teroristických uskupení, čehož důsledkem je pak přesouvání milionů migrantů, nás nyní hodlají v záchvatu lidumilnosti ochránit před přicházející katastrofou? Elity, na které se vrší jeden skandál za druhým, a jejichž morální integrita je více než pochybná? Co nasvědčuje tomu, že se natolik změnily, aby jim mohl průměrný konzument jejich politického žonglování věřit?

Bombastická frazeologie, kterou se momentálně tito jinak morálně sporní lídři ohánějí, má na člověka se zbytky zdravého rozumu naprosto opačný účinek. O to víc, pokud vidí lídry typu Andreje Babiše (o jehož morálce si zajisté není třeba dělat žádné iluze), necítící již potřebu přetvařovat se v rámci předvolebního boje, vystoupit s projevem, který zhmotňuje elementární obavy běžných Evropanů z umělého transformování západní civilizace na další utopický experiment.

Summit v Glasgowě může být skutečně v něčem přelomový, jak můžeme usuzovat z hysterie, která ho doprovází, a sice v tom, že globální elity postaví lidi cynicky před své sociálních utopie jako před definitivní skutečnost, ze které není úniku. Nasazení, se kterým jdou do akce, zaklínání se lidstvem a dějinami, jako vždy, nevěstí nic dobrého.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky