Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Demonstrace hnutí Chcípl PES a jeho spojenců proti covidové totalitě: Už ne jen v Praze, ale i v dalších městech. Fialův zákon s pokutami až 50 000 pro nepodvolené? Ohniska odporu přibývají a Kazachstán je možná blíž, než se zdá

Demonstrace hnutí Chcípl PES a jeho spojenců proti covidové totalitě: Už ne jen v Praze, ale i v dalších městech. Fialův zákon s pokutami až 50 000 pro nepodvolené? Ohniska odporu přibývají a Kazachstán je možná blíž, než se zdá

6. 1. 2022

Tisk článku

Radek Pokorný si všímá sílícího hlasu nespokojených občanů odhodlaných postavit se covidové mašinérií, která se už vůbec nepárá s otevřeným omezováním občanských svobod

Situace začíná houstnout. K hnutí odporu proti covidové totalitě se přidávají další skupiny občanů. Otevřený odpor, který začal masovým vystoupením nepodvolených 17. listopadu minulého roku v Praze, postupně nabývá na síle. 

Protesty se od té doby rozšiřují do všech krajů, a ani Fialova vláda není schopna vést se stále větší částí občanů jakýkoli dialog. Situace přitom dostává stále čitelnější obrysy občanské vzpoury. Že o tom nic nevíte? Pochopitelně, protože v tomto případě maintreamová režimní média oslepla a ohluchla.

Série demonstrací

Hnutí Chcípl PES spolu s dvacítkou dalších iniciativ spolků a politických stran svolalo na druhý lednový víkend sérii demonstrací proti covidové totalitě nazvanou 9 kroků ke svobodě. Na středeční tiskové konferenci o tom informoval předseda hnutí Chcípl PES Jakub Olbert spolu s místopředsedou Jiřím Janečkem.

Demonstrace proběhnou v sobotu 8. ledna od 14:00 hodin v Brně, Olomouci, Karlových Varech, Českých Budějovicích Ústí nad Labem, jen v Bruntále začne až v 16:00. V neděli 9 ledna se účastníci sejdou ve 14:00 hodin na Václavském náměstí v Praze a následovat bude pochod na Hradčanské náměstí. V neděli 16. ledna se bude konat obdobná demonstrace v Plzni a v úterý 11. ledna hnutí svolalo na pražské Malostranské náměstí demonstraci zaměřenou proti vládou plánované úpravě krizového zákona.

„Chtěl bych vyzvat všechny občany, nejen ty, jejichž obory nejvíc restrikcemi trpí, ale i všechny ostatní aby tyto demonstrace podpořili, protože to co se nyní chystá, na ty nejdůležitější složky státu se bude brzy týkat i dalších skupin občanů. Jestliže dovolíme, aby Válek s Fialou tuto vyhlášku (k povinné vakcinaci některých profesních a věkových skupin, pozn. PP) nezrušili, tak příští vyhláška se bude týkat nejen občanů starších 18 let ale nejspíš také našich dětí,“ uvedl Olbert.

Čtěte ZDE: Hněv po Evropě roste: Nejen Rakousko již nastoupilo cestu otevřené tyranie. Demonstruje se i v Bruselu. Existenční likvidace neočkovaných zplodí násilí. Až se odpor sjednotí... Osudy Goebbelse a Hitlera jako vzpomínky na budoucnost?

Vydírání

Vyhláška, kterou Babišova vláda schválila těsně před svým odchodem, zavádí od března povinné očkování pro zaměstnance zdravotnických zařízení a studenty zdravotnických oborů, pro pracovníky v sociálních službách, hasiče včetně části dobrovolníků, vojáky a jejich aktivní zálohy, pro policisty a městské strážníky nebo celníky a pro lidi starší šedesáti let. Tyto skupiny musí mít do 28. února dokončené očkování. Vláda Petra Fialy (ODS) sice tvrdí, že chce vyhlášku upravit a odstranit z ní povinnost vakcinace pro seniory, ale nic nedělá. A o profesních skupinách už vůbec nemluví. Olbert označil tlak ze strany institucí na dotčené zaměstnance či studenty za vydírání.

„Dnes a denně máme hovory od ošetřovatelů z azylových domů, z domovů důchodců i od studentů, policistů, hasičů, dobrovolných hasičů a záchranářů a od zaměstnanců nemocnic, kteří se ptají, co mají dělat. Nevěří totiž tomu, že Válek a Fiala dodrží předvolební sliby, že v půlce února povinné očkování zruší,“ říká Olbert. Lidé jsou podle něho pod obrovským tlakem obav ze ztráty zaměstnání či nebezpečí vyhození ze škol. „Máme zprávy, že tito lidé z existenčních obav začínají uvažovat o tom, že se půjdou vakcinovat experimentální vakcínou, o které už všichni víme, jak funguje. Proti tomuto pokryteckému jednání a vydírání ze strany vlády budeme pořádat demonstrace. Budeme je pořádat tak dlouho, dokud ta vyhláška bude platit“, uzavřel předseda hnutí.

Společně s Jiřím Janečkem upozornili rovněž na chystanou drastickou změnu krizového zákona, kterou připravuje Fialova vláda: „Pětikoalice před volbami tvrdila, že už nikdy nedopustí žádný lockdown ani nouzový stav. A náhle jedním z prvních zákonů, který tato vláda chce změnit, je právě krizový zákon 240, který se používá při vyhlášení nouzového stavu. Hlavní změny, které chce vláda prosadit, je odpovědnost právnických osob. Rázem tak na nás budou mít mocnou zbraň ve formě obrovských pokut, či dalšího omezování osobních svobod.“


Vyjít do ulic

V novém zákoně má dojít k drastickému zvýšení pokut fyzickým osobám, což znamená, že pokud porušíte vládní nařízení (třeba respirátor v supermarketu nebo nadiktovaný čas „večerky)“, můžete dostat nově až 50 000 korun pokuty. I proti tomu bude namířena lednová série demonstrací. „Jiný nástroj než demonstrace nemáme. V tom nám nepomohou právníci, doktoři ani poslanecká sněmovna či senát. Všechno má v rukou jedna parta a to je vláda. A pokud vyhlásí opět nouzový stav, bude pár lidí bez jakéhokoli omezení rozhodovat o našich právech a svobodách,“ varuje Olbert. 

Pokud bude probíhat nouzový stav podle nového krizového zákona, který Fialova vláda připravuje, dostaneme se už do naprosté nikým nekontrolované totality. „Toto můžeme změnit pouze tehdy, pokud se velká část lidí této země zvedne a řeknou stop! Cílem všech iniciativ, které se na demonstracích podílejí je sdružit všechny, kterým ještě není lhostejná ztráta svobody, a postavit je do jednoho šiku. Nejdříve na náměstích, pak třeba i výzvou ke generální stávce. Jedině tak můžeme začít jednat s vládou.“ 

Současná vláda nebude podle něho slyšet na dopisy, výzvy a petice. „Sepsali jsme jich stovky. Tento týden budeme mít v poslanecké sněmovně další čtení naší petice, ale nezmění se vůbec nic. Proto jediný nástroj který máme, jsme my. My, kteří vyjdeme do ulic a řekneme ne. Pokud nás tam bude půl milionu, vezte, že vláda začne něco větřit. Pokud půl milionu lidí zastaví na hodinu práci, tak vláda začne reagovat, a my budeme mít nějaký prostor pro vyjednávání. Jiné cesty není,“ uzavřel Olbert. 

Podle zástupce ředitele městské policie v Milovicích Jaroslava Kužela, který na tiskové konferenci rovněž vystoupil, je vyhláška o povinném očkování v rozporu s ústavou i mezinárodními smlouvami. „Na počátku epidemie jsme přiložili ruku k dílu, aby co nejdříve skončila, a dnes jsme jako odměnu dostali vyhlášku, která říká, že všichni příslušníci ozbrojených složek se musí do 28. 2. nechat naočkovat experimentální vakcínou. Dnes je situace taková, že na policisty je vyvíjen tlak ze strany jejich nadřízených, jsou předvoláváni na kobereček a je na ně vyvíjen nátlak, aby se do 15. ledna nechali očkovat, alespoň první dávkou, s tím že do 28.2. musí být očkování druhou dávkou,“ uvedl Kužel.

Čtěte ZDE: Na Letné opět zahřmělo: Nepodvolených byly tisíce. Projevy, zpěv, odhodlání. Bude svážet násilím odpůrce k očkování covid-gestapo? Výzva k odporu a občanské neposlušnosti. Podpořte 20 statečných ve sněmovně! Kde příště?

Přituhuje

Chystané protestní akce na tiskové konferenci podpořil i jeden z iniciátorů Deklarace lékařů Václav Hrabák. Deklaraci dosud podepsalo na 1900 lékařů a celkem ji podpořilo přes 80 000 dalších občanů. Připoměl, že vznikly i petice zdravotních sester, členů integrovaného záchranného systému, studentů či právníků. Mluvčí všech deklarací plánují na konec týdne společnou tiskovou konferenci. Demonstrace podpořila na tiskovce také zástupkyně studentské iniciativy Změna Matrixu Aneta Hlinčíková.

Jiří Janeček zopakoval, že již existuje spousta výzev a dopisů poslancům a nové vládě Petra Fialy - ale vše s nulovým výsledkem. Vyzval proto, aby podnikatelé, restauratéři a živnostníci nedodržovali vládní proticovidová opatření, dokud vláda nezačne dodržovat svoje sliby.

Požadoval také sestavení mimoparlamentní vyšetřovací komise, která by vyšetřila veřejné zakázky v době covidové krize. „Jak to že to Fialova vláda dávno neudělala?“ Především však je neuvěřitelnou ostudou, aby se v jedenadvacátém století segregovali občané na základě toho, zda jsou očkovaní, či ne. 

Situace houstne nejen u nás ale i v dalších evropských zemích. Po „amsterodamském masakru“ minulý týden, kdy pořádkové síly za pomoci psů, vodních děl a slzného plynu brutálně rozehnaly desítky tisíc odpůrců covidové totality, se síly odporu začínají domlouvat napříč Evropou. Chystaná spolupráce evropských stran a iniciativ, které se začínají dávat dohromady, by měla na konci ledna vyústit ve společnou akci v evropských metropolích, která by mohla vyvrcholit generální stávkou proti povinnému očkování.

Zjevně se tedy blíží velký střet globálních elit reprezentovaných Evropskou unií se stále více se rozrůstající skupinou nespokojených občanů v celém Bruselském impériu. 

Až se k nim přidají lidé ožebračení šílenstvím zelené ideologie, pak snad puknou ledy. Možná by se vlády měly zahledět k bouřícímu Kazachstánu. Není tak daleko, jak se zdá.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky