Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bernard-Henri Lévy: Putin vyhlásil válku Evropě. Šílený liberální filozof straší Evropany. Velký imperátor Putin chce prý obnovit ruskou říši. A chystá si podmanit starý kontinent. Jak dlouho budeme nuceni věřit této propagandě?

Bernard-Henri Lévy: Putin vyhlásil válku Evropě. Šílený liberální filozof straší Evropany. Velký imperátor Putin chce prý obnovit ruskou říši. A chystá si podmanit starý kontinent. Jak dlouho budeme nuceni věřit této propagandě?

18. 1. 2022

Tisk článku

Petr Akopov odpovídá na nesmyslné výzvy západních propagandistů o nutnosti chránit se před údajnými ruskými imperiálními ambicemi a neustoupit ani krok Putinovým požadavkům na ukončení obkličování Ruska

Západ svým odmítavým postojem k Putinovu požadavku zaručit nerozšiřování NATO na východ nejenže provokuje adekvátní odpověď Ruska, ale dále rozmazává téma hrozící ruské invaze. A tentokrát už nikoli pouze na Ukrajinu.

Ukrajina je prý pouze první cíl, byť si z něho Západ údajně dělá největší starosti. Bývalý zvláštní zástupce amerického ministerstva zahraničí pro Ukrajinu Kurt Volker říká, že „bychom se měli obávat toho, co se stane v příštích několika týdnech“, protože „v polovině února se Putin pravděpodobně uchýlí k nějaké akci“ na Ukrajině. Proč až v polovině února? Protože Rusové „chtějí mít možnost provést vojenskou operaci na zmrzlé půdě a dokončit ji dříve, než půda rozmrzne“.

Imperátor Putin

Volker je přesvědčen, že Vladimír Putin se rozhodl obnovit – ani ne tak SSSR, jak stále častěji říkají Anglosasové – ale Ruské impérium. A nikoli v nějaké vzdálené budoucnosti:

Prezident Putin se rozhodl, že v tomto roce chce obnovit Ruské impérium. Protože v letošním roce si připomínáme sté výročí založení Sovětského svazu na území bývalého Ruského impéria. Takže na pozadí připojení těchto území k Rusku – Běloruska, části Ukrajiny včetně Krymu, který nezákonně anektoval, Donbasu, ale i severního Kazachstánu, části Gruzie, části Moldavska – se domnívám, že se Putin považuje za samovládného obnovitele ruského impéria.

Vskutku "expertní" zpráva: Ti Rusové přece vždycky dělají všechno k nějakému jubileu.

Původně to prý chtěli stihnout do listopadu, kdy bylo 300. výročí vyhlášení Ruského impéria, ale jako vždy to nestihli, a tak posunuli termín na 100. výročí vzniku SSSR. Rozhodli se však obnovit spíše impérium než Sovětský svaz.

Teď už chápu, proč byli Finové tak napružení a začali tvrdit, že jim nikdo nemůže vzít právo rozhodnout se, zda vstoupí do NATO, nebo ne. Přitom Finové nebyli součástí Ruské říše. Poselství o Putinově tajném plánu se k nim dostává poněkud zpožděně, zatímco vnímavější Poláci tím žijí už dávno.

 

Čtěte ZDE: Bezpečnostní záruky pro Rusko: Národně existenční otázka. Putin nehodlá ustupovat. Rozkladný vliv Západu může být zničující. Rusko diktuje podmínky. Stop vydírání, ničení rodiny a genderovému moru?

Pomatený filozof Lévy

Ale kdo říká, že se Putin zastaví na imperiálních hranicích? Přesně tak – je třeba se podívat na kořeny. A kdo hledá kořeny? Filozofové, samozřejmě. Tak Francouz Bernard-Henri Lévy tomu konečně přišel na kloub. V článku pro Le Point napsal:

Putin vyhlásil Evropě válku, a to je jistojistá pravda. Studenou válku, samozřejmě. Válku, která byla pozastavena železnou oponou, jež se v současnosti snáší nad ukrajinskou frontovou linii. Ale přesto je to válka. Válka, která o sobě dává otevřeně vědět.

Dva a půl měsíce před francouzskými volbami je Lévy rozhořčen, že volební kampaň ignoruje otázky mezinárodní politiky, které jsou dnes klíčové, a hlavně zásadní otázku, „jak se vypořádat s imperiálními aspiracemi nového Ruska“.

Třiasedmdesátiletý Lévy se s touto hrozbou potýká již dlouho, ale v článku zmiňuje pouze vývoj v posledních letech:

„Už nemluvím o působení Wagnerových žoldnéřů v Mali, jež přímo narušuje zájmy Francie. Nemluvím ani o dnes již běžném ostřelování Idlíbu, této syrské Guerniky, jemuž už nikdo nevěnuje pozornost. Přehlížím rovněž taktické spojenectví Ruska s novým sultánem Erdoganem a v Asii jeho přátelství s nostalgiky po čínských dynastiích. To vše jsem křičel z plných plic posledních pět let.

Dnes budu hlasitě poukazovat na „nové pořádky“, které panují v kazašské Alma-Atě, odkud nám přicházejí fotografie ruských tanků, přesně jako z Budapešti v roce 1956 a z Prahy v roce 1968. Poukazuji na zprávu o 150 tisících ruských vojáků shromážděných na hranicích s Ukrajinou, kteří se 480 tanky, dvaceti obrněnými transportéry a neznámým počtem protiletadlových raketometů Buk drží na mušce Evropany z Majdanu“.

Vtělení Hitlera?

Byly snad v ulicích Alma-Aty ruské tanky? Samozřejmě nebyly, ale to je podružné: vše, včetně Ukrajiny, je pro Lévyho jen předehrou k hlavní myšlence. Někteří z prezidentských kandidátů (Lévy je nejmenuje, ale je jasné, že jde o Le Penovou, Zemmoura a Mélenchona) „vytrvale vidí kremelského hostitele jako příjemného společníka, který je obklopen zlými západními zeměmi a hájí své právo na osobní prostor,“ – a tito šílenci nevidí očividné:

V jednání Ruska je patrná neúprosná následnost. Probíhá to asi takto: nejprve anexe Krymu, aby se zabránilo anexi Ukrajiny, pak invaze na Ukrajinu, aby se zabránilo invazi na Balkán, pak podmanění Balkánu, aby se zabránilo „finlandizaci“ Pobaltí, pak neutralizace Polska nebo dokonce převzetí velkých a starobylých zemí západní Evropy pod ruskou kuratelu. Takto se vyvíjely i události po mnichovské dohodě z roku 1938.

Ano, tak banálně se všechno zvrtlo na to, že „Putin je Hitler“. Je snad v Evropě málo šílených filozofů? Proč tedy číst Bernarda-Henri Lévyho?

Lévy totiž není jen novinář ale „filozof“ – lidská ikona. Nejen v posledních desetiletích, ale vždy a všude bojoval proti Rusku: od Gruzie v roce 2008 po Ukrajinu v roce 2014 – ale také přináší svobodu nešťastným národům po celém světě. Nejpamátnější byla jeho role v libyjských převratu; byl to právě Lévy, kdo se po vypuknutí nepokojů vydal do Libye, agitoval a nejvíce ze všech prosazoval Sarkozyho operaci proti Kaddáfímu. Takže na svém osobním kontě už má jednu agresi, která fakticky zničila cizí zemi – ale to přece bylo ve jménu humanistickým hodnot!

Lévy nyní straší své krajany a všechny Evropany válkou: přijde hrozný Putin a zotročí vás. Ani krok zpět, držet pozice, nevydat Putinovi ani píď cizí země, protože to vše je naše, euro-unijní. Ukrajinu a Gruzii je třeba chránit před tímto strašlivým diktátorem, který ještě musí vrátit také Donbas a Jižní Osetii. A přestat mučit syrské děti a potlačovat svobodu kazašského lidu! Rusko samo sténá pod jeho jhem!

 

Čtěte ZDE: Rozhovory mezi Ruskem a USA: Bez ústupků, bez průlomu a bez zamlžování. Ruské ultimátum vzali Američané konečně vážně. Zvládnou také rusofobní východní členy NATO? Rusko neustoupí. Hra skončila. Je to buď - anebo...

Užitečný idiot

K čemu je Bernard-Henri Lévy dobrý? V koncentrované podobě opakuje vše, co se o Rusku na Západě říká už po staletí, o carech a generálních tajemnících, o impériu a SSSR. V Rusku panuje strašlivá tyranie, a navíc Ruskové ohrožují Evropu: Podívejte se, jak bezostyšně diktují své podmínky osmanskému chalífovi, musíme jim to oplatit urychleným vyloděním na Krymu! Rusové nám brání přinést civilizaci nešťastným tuzemcům, a k čemu potřebují Střední Asii a Kavkaz, co tam mají co lézt? Nejprve ohrožují naše zájmy v Afghánistánu a Indii, a pak se dostanou až k Lamanšskému průlivu! Ti zatracení komunisté nám sebrali Čínu a chtějí celou Evropu obarvit doruda!

Nic nového, tohle všechno slýcháme už třetí století a za tu dobu jsme zažili hned několik vpádů Západu na ruské území. Lévyho hysterie však nyní Rusku prospívá, protože má pověst superatlantisty, tedy člověka, jehož hodnoty jsou přesným opakem hodnot Francie. A jeho agitace proti Rusku Francouze jen přesvědčuje, že jde o jednu velkou lež, která je nejen hloupá, ale i nebezpečná pro jejich vlastní zájmy:  někdo opět záměrně štve Rusy proti Evropanům. A všichni si pamatují, jak to pro evropské dobyvatele pokaždé skončilo, nebo snad ne?

Jistěže pamatují, a proto většina francouzské elity chápe, kdo a proč děsí Evropu. Jsou to ti, kdo ji chtějí udržet pod anglosaskou nadvládou, skutečnou a pro ni destruktivní nadvládou, na rozdíl od mýtické „ruské kurately“. Putin nevyhlásil válku Evropě, ale těm, kdo jsou naším společným nepřítelem. Těm, kdo všechny ujišťují, že je třeba se s Ruskem bít za Ukrajinu, namísto toho, aby se zbavili cizího cizího poručnictví. S ruskou pomocí nebo bez ní, ale aby se konečně osvobodili. 

Dřív, než bude pozdě.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky