Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Orbán: Progresivní liberálové jsou noví komunisté. Jak je máme porazit? Prostě musíme bojovat! Zeď migrantskou invazi zadržela. Pokud si nevěříme, Soros nás pobije. Nedovolme jim zničit úspěšnou křesťanskou civilizaci! Ať jdou k čertu!

Orbán: Progresivní liberálové jsou noví komunisté. Jak je máme porazit? Prostě musíme bojovat! Zeď migrantskou invazi zadržela. Pokud si nevěříme, Soros nás pobije. Nedovolme jim zničit úspěšnou křesťanskou civilizaci! Ať jdou k čertu!

26. 8. 2022

Tisk článku

Ivan Poledník přináší český překlad celé zásadní řeči premiéra Viktora Orbána (u nás pochopitelně nebyl zveřejněn), kterou pronesl při své "cestě za Trumpem" na konzervativní konferenci CPAC v Texasu

Je skvělé být s vámi. Je fantastické být tady, v Texasu, ve státě „Osamělé hvězdy“ velkých Spojených států amerických. Pokud se nemýlím, stát „Osamělé hvězdy“ znamená, že nezávislost, svoboda a suverenita jsou nejvyššími hodnotami právě v této části Ameriky. Pokud je to pravda, a musí to být pravda, když se dívám kolem sebe, pak máme něco společného. I když Maďarsko je od Dallasu vzdáleno více než 5 000 mil, i moje země, Maďarsko, je státem „Osamělé hvězdy“ Evropy.

Hlavní rozdíl mezi našimi zeměmi je, že společnost Ewing Oil Company bohužel neplatí v Budapešti daň z příjmu právnických osob. Ale nezávislost, svoboda a suverenita je to, za co jsme my Maďaři bojovali posledních 500 let. Ve středověku a novověku jsme bojovali za křesťanství. A za křesťanskou demokracii jsme bojovali ve 20. století - a bojujeme dodnes.

Jsme patnáctimilionový národ v srdci Evropy s jedinečným jazykem. Papež František mi jednou řekl, že maďarština je úředním jazykem v nebi, protože naučit se ji trvá celou věčnost, což je jen mírně přehnané. Toto stačí, abyste věděli o Maďarsku. Pokud jde o mě, měli byste vědět, že jsem staromódním bojovníkem za svobodu.

Jsem také nejdéle sloužícím premiérem v Evropě, jediným politickým lídrem bojujícím proti migraci na našem kontinentu, otcem pěti dětí a dědečkem pěti vnoučat. Lídrem země, která je den co den terčem útoků progresivních liberálů. Je mnoho věcí, o kterých se středoevropský antikomunistický staromódní bojovník za svobodu, vychovaný pod komunistickou nadvládou, nikdy neodvážil ani jen snít.

Čtěte ZDE: Orbán: Emigrovat do naší země není lidské právo! Rodiny jsou důležitější než banky. Realita versus propaganda. New York versus Budapešť. Národní suverenita je od Boha. Budeme na podzim i my umět zvednout rukavici?

Jednou z nich je možnost přednést projev na konferenci CPAC zde ve Spojených státech, v zemi svobody, kde duch svobody září jasněji než na kterémkoli jiném místě na světě. Dnes se mi tento sen splnil a nikdy nebudu za to dostatečně vděčný. Proto chci poděkovat organizátorům za pozvání, zejména Mattovi Schlappovi a vám všem děkuji, že jste mě přijali.

Nejvýznamnější konzervativci Spojených států chtěli, abych na jejich konferenci vystoupil. Poslední dva či tři týdny jsem uvažoval, co asi ode mě chcete slyšet. Pocházím z tisícileté země s bohatou historií. Ale Maďarsko má samozřejmě daleko od toho, aby bylo světovou velmocí. Globální supervelmocí jsou Spojené státy.

To vaši lídři by měli vystoupit s úvodním projevem na našich konferencích v Maďarsku. Myslím si však, že se vám mým pozváním podařilo mnoho lidí zmást. Například levicová média. Už vidím zítřejší titulky: Krajně pravicový evropský rasista a antisemita, Putinův trojský kůň, měl projev na konferenci konzervativců. Nechci jim ovšem dávat žádné podněty. Oni sami nejlépe vědí, jak psát falešné zprávy. Já vám místo toho řeknu pravdu: 

V Maďarsku jsme zavedli politiku nulové tolerance vůči rasismu a antisemitismu. Takže obviňovat nás z toho jsou typické fake news. A ti, kdo to tvrdí, jsou prostě idioti. Jsou to průmyslově vyráběné falešné zprávy. Progresivistické nevládní organizace jsou pravděpodobně také zmatené. Už usilovně píší své takzvané odborné články, aby Američany informovaly, jak jsem zničil maďarskou demokracii.

Podle jejich výzkumu se mi to podařilo v roce 2011. A pak prý jsem ji v roce 2012 prý zničil znovu. A pak v roce 2013 a 2014 a 2015 a tak dále, každý rok. Ale jak jsem mohl zničit něco, co už bylo zničeno? Abyste na to dokázali odpovědět, musíte být fanatický liberál.

Nakonec jste mým pozváním překvapili i elitu Demokratické strany. Chci, aby bylo jasné: respektujeme vládu Spojených států. Jsme zde hosté a musíme se slušně chovat i k současné administrativě. ALE je zde i druhá strana mince, kterou nemůžu ignorovat. Vaše aktuální administrativa vyvíjí na Evropu, a zejména na Brusel, ideologický nátlak.

Čtěte ZDE: Unijní marxisté trestají Maďarsko: Málo duhové, málo pokrokové, neváží si Sorose. Skvělý Orbánův projev v kukaččím hnízdě. Naruší volby do EP unijní totalitu? Budapešť bojuje i za Prahu

To pro nás není dobré. Je to špatné. Obamova administrativa se nás snažila přimět změnit základní zákon Maďarska a vymazat z ústavy křesťanské a národní hodnoty. Chápete to? Vedoucí mocnost svobodného světa nás chtěla přimět změnit naši ústavu podle globalistické liberální koncepce. Jak bizarní! Překvapilo nás to a způsobilo nám to mnoho trápení, ale úspěšně jsme tomuto nátlaku odolali.

Od té doby nejsme oblíbenci amerických demokratů. Nechtěli, abych tu byl, a dělali vše pro to, aby mezi nás vrazili klín. Nenávidí mě a pomlouvají mě a moji zemi, stejně jako nenávidí a pomlouvají vás a Ameriku, kterou reprezentujete. Všichni víme, jak to funguje. Progresivní liberálové nechtěli, abych tu byl, protože tušili, co vám povím.

Protože jsem tady, abych vám řekl, že bychom měli spojit své síly. Protože, drazí přátelé, my, Maďaři, jsme porazili komunismus, který nám vnutila sovětská vojska. Chvíli to však trvalo. Svůj boj jsme začali v roce 1956 a zvítězili jsme v roce 1990.

Ale dokázali jsme to. Naši otcové vystřelili první výstřel a my, jejich synové, jsme tuto válku vyhráli. Víme, za co můžeme děkovat Ronaldu Reaganovi. Komunisty je však obtížné porazit. Vstali z popela, spojili se s liberály, vrátili se a na celém světě jsou silnější než kdykoli předtím. Pokud má někdo pochybnosti, zda jsou progresivní liberálové a komunisté totéž, zeptejte se nás Maďarů.

Bojovali jsme s jedněmi i s druhými a můžeme říci, že jsou jeden jako druhý. Takže je musíme porazit znovu. A od roku 2010 stále vítězíme, vítězíme a vítězíme. Naposledy s podporou Donalda Trumpa, za kterou jsme vděční. Tolik vítězíme, že se jen škrábeme na hlavě. Zdálo by se, že vítězství se stalo naším každodenní rutinou.

Ale jak se říká, včerejší vítězství dnes už neplatí. Jsem členem parlamentu 32 let, 16 let jsem strávil v opozici a 16 let jako předseda vlády. Naučil jsem se, že kdo se dopředu vzdává, nikdy nevyhrává a že vítěz se nikdy nevzdává. To je tajemství našich vítězství. Musíte stát při své zemi v dobrých i špatných časech.

Milí přátelé, jsem tady, abych zdůraznil, že bychom se měli podělit o své zkušenosti. Jsem tady, abych vám řekl, že naše hodnoty, národ, křesťanské kořeny a rodina mohou být úspěšné na politickém bojišti i v současnosti, kdy politický život ovládá liberální hegemonie. Jsem tady, abych vám řekl, jak jsme se s těmito hodnotami stali úspěšnými a hlavním proudem (mainstreamem) v Maďarsku. Možná vám náš příběh pomůže udržet Ameriku velkou.

Takže tady je náš příběh:

Klíčem k našemu úspěšnému příběhu je, že když bojujeme, dáváme do toho nejméně 100 procent. Hovoříme pravdu a za svou pravdou si stojíme, i když nás za to polovina atlantického světa napadá. S váhavostí nelze vyhrát. Buď dáte do toho všechno a vyhrajete, nebo budete „hrát na jistotu“ a prohrajete. Především však musíme důvěřovat naší židovsko-křesťanské zkušenosti.

Ona nám pomáhá při rozhodování, které činy jsou správné a které špatné. Věříte-li v Boha, věříte i tomu, že my lidé jsme stvořeni k Božímu obrazu. Proto musíme mít dostatek odvahy zabývat se i těmi nejcitlivějšími otázkami jako je migrace, gender a srážka civilizací. Křesťanský politik nemůže být rasista. Proto bychom nikdy neměli váhat v těchto osočeních tvrdě se postavit vůči našim oponentům.

Čtěte ZDE: Bílá křesťanská rodina: Zločinná a extremistická buňka. Pozor! Poznávací znamení: Milé a spořádané děti. Covid vše urychlil. Západní Evropa špatným místem k životu. Totalita nastupuje. Jak dopadne V4? Možností úniku ubývá

Buďte si jisti, že křesťanské hodnoty nás chrání před tím, abychom zašli příliš daleko. Navíc víme, že na konci našeho života přijde chvíle, kdy se budou hodnotit všechny naše činy. Takže nemůžeme dělat všechno, co se nám líbí, máme svá omezení. Jak řekl Clint Eastwood, člověk musí znát své hranice. Ale levice v politice bohužel žádná omezení nezná.

A jak už to bývá, dnešní progresivci se opět snaží oddělit západní civilizaci od jejích křesťanských kořenů. Překračují hranici, která by nikdy neměla být překročena. Oddělíte-li západní civilizaci od jejího židovsko-křesťanského dědictví, stanou se ty nejhorší věci v dějinách. Nebojme se nazvat své nepřátele pravým jménem. Nemůžeme se bát rizika, protože oni nikdy neprojeví slitování. Vezměte si například George Sorose, jak ho zde nazýváte. V Maďarsku ho voláme Ďuri báči, což znamená „strýc Džordž“, nejbohatší a jeden z nejtalentovanějších Maďarů na světě. Mimochodem, dávejte si pozor na talentované Maďary! 

George Sorose znám velmi dobře. Je to můj protivník. Nevěří v nic z toho, v co věříme my. A má k dispozici armádu: peníze, nevládní organizace, univerzity, výzkumné instituce a polovinu byrokracie v Bruselu. Tuto armádu používá k tomu, aby vnutil svou vůli oponentům, jako jsme my, Maďaři. Je schopen tvrdit, že hodnoty, které jsou nám všem drahé, vedly k hrůzám 20. století.

Je tomu však přesně naopak. Naše hodnoty nás chrání před zopakováním chyb historie. Hrůzy nacismu a komunismu se staly proto, že některé západní státy v kontinentální Evropě se vzdaly svých křesťanských hodnot. A dnešní progresivci plánují totéž. Chtějí se vzdát západních hodnot a vytvořit nový, postzápadní svět.

Kdo je zastaví, ne-li my? Naučil jsem se, že k vítězství nestačí pouze vědět, za co bojujete. Musíte také vědět, JAK bojovat. Moje odpověď zní: hrajte podle vlastních pravidel.

Ale jak?

Je to velmi jednoduché. Nemůžeme očekávat vítězství a plánovat porážku. Musíme věřit, že jsme lepší než naši levicoví liberální protivníci, a nestarat se o to, co říkají liberálové. Oni vždy říkají, že prohrajeme.  Musíme jim dokázat, že se mýlí.

Ještě jednu věc jsem se však naučil.

Čtěte ZDE: Maďarská cesta záchrany: Nazvat věci pravými jmény. Geniální Orbánova politická taktika. Na co se hodí přímá demokracie? Pod palbou "křesťanských demokratů" z Bruselu. Velká inspirace

Nemůžeme úspěšně bojovat liberálními prostředky, protože naši protivníci používají liberální instituce, pojmy a jazyk, aby zakryly své marxistické a hegemonistické plány. Politika nestačí. Toto je kulturní válka. Musíme oživit naše církve, naše rodiny, naše univerzity a naše komunitní instituce. Maďarsko je starý, hrdý, ale davidovský národ, který stojí sám proti probuzenému globalistickému Goliášovi.

Vyzýváme k solidaritě amerických konzervativců, protože jsou cílem totálního útoku. Takže potřebujeme totální obranu. Musíme být odvážní. Jediné, co vám my, Maďaři, můžeme ukázat, je, jak se bránit podle našich vlastních pravidel. Dovolte mi uvést několik příkladů:

O migraci 

Byli jsme první v Evropě, kteří řekli ne nelegální migraci a zastavili invazi nelegálních migrantů. Jsme přesvědčeni, že zastavení nelegální migrace je nezbytné pro ochranu našeho národa. Když jsme se v Maďarsku rozhodli zeptat se lidí, zda chtějí nelegální migraci nebo ne, uspořádali jsme referendum. Maďarský lid se rozhodl, že nechce migraci, a nechce hrát podle pravidel progresivců. Odmítl falešné tvrzení, že migranty nelze zastavit, a přinutili nás politiky jednat. A my jsme nelegální migraci zastavili. Skutečně jsme postavili tu pověstnou zeď, o kterou se nelegální migrace zastavila.

Jak řekl Tucker Carlson, když nás navštívil: Není to high-tech zeď, ale hlídají ji lidé, kteří milují svou zemi a systém ochrany hranic funguje. Během velké migrační krize v roce 2015 přišlo na naše hranice 400 000 nelegálních migrantů. To je téměř třikrát více, než měl Čingischán, když vtrhl do Evropy. Po postavení zdi se nám podařilo snížit nelegální migraci na nulu. Letos jsme již zaznamenali 160 000 pokusů o nelegální překročení hranic! Jenže na maďarských hranicích chytáme každého nelegálního migranta a eskortujeme ho zpět na druhou stranu hranice. Pravidlo je jednoduché: můžete požádat o azyl na našich velvyslanectvích, ale pokud se pokusíte přijet do Maďarska nelegálně, nikdy, nikdy se vám to nepodaří.

Bohužel jsme však pod tlakem nejen migrantů z jihu, ale také z Evropské unie. Chtějí, abychom se vzdali naší nulové migrační politiky, protože vědí, že jde o rozhodující bitvu o budoucnost. Avšak budoucnost je to nejdůležitější, co můžeme dát našim dětem a našim vnukům. Proto se v Maďarsku nikdy nevzdáme.

Rodinná politika

je srdcem naší politiky. Progresivci po celém světě tvrdí, že rodiny není třeba chránit. V Evropě říkají, že neexistuje nic takového jako rodina, protože „Love is Love“ a rodina je rodina. Pokud nedokážete definovat rodinu, nic není rodina. A tvrdí, že západní rodiny jsou tím místem, kde začíná útlak takzvaného patriarchátu.

V případě rodinné politiky v Maďarsku jsme však opět hráli podle vlastních pravidel. Víme, že rodina je místo, kde se předávají hodnoty rodičů příští generaci. Pokud zaniknou tradiční rodiny, Západ už nic nezachrání před zánikem. Proto jsme loni v Maďarsku vynaložili na rodinnou politiku více než 6 % našeho HDP.

Všechny dotace jsou k dispozici rodinám již od početí. Rodiny automaticky dostávají daňové úlevy. Stát přebírá studentské půjčky po třetím dítěti. Ženy jsou po narození čtvrtého dítěte doživotně osvobozeny od placení daně z příjmu fyzických osob. A snažíme se rozšířit stejnou nulovou daňovou politiku i pro matky se třemi dětmi. Takže, pokud ještě nejste ženatí, měli byste si okamžitě najít maďarskou manželku. Za posledních deset let se počet uzavřených manželství v Maďarsku zdvojnásobil a počet potratů klesl na polovinu. To není špatný začátek.

Čtěte ZDE: Na Západě se též bojuje: Zatím beze zbraní. Bude to stačit? EU tu stále je a hrozí. Jak je na tom hrstka statečných? Proč chyběl v Madridu Salvini? A o čem se mu obvykle v noci zdá? Zmůže něco deklarace? Překážky spojenectví

Drazí přátelé, v Maďarsku jsme museli postavit nejen fyzickou zeď na našich hranicích a finanční zeď kolem našich rodin, ale i právní zeď kolem našich dětí, abychom je ochránili před zhoubnou genderovou ideologií, která se na ně zaměřuje.

Řekněme si to jasně: Oni si myslí, že rodiče by měli následovat progresivní způsob výchovy a pokud to odmítnou, měl by je k tomu přimět stát. My Maďaři tento starý komunistický trik známe a odmítáme ho. Maďarský lid odmítl všechny programy na téma sexuální orientace ve školách bez souhlasu rodičů. Ještě nikdy v historii Maďarska se nekonalo referendum, ve kterém by tak obrovská většina řekla ne genderu, či čemukoli podobnému.

Maďarská ústava chrání rodiny a děti. Dovolte mi citovat několik vět z našeho maďarského základního zákona. Naše ústava říká:

Rodina a národ tvoří hlavní rámec našeho soužití. Maďarské státní instituce jsou povinny chránit křesťanskou kulturu Maďarska. Maďarsko chrání instituci manželství jako svazek jednoho muže a jedné ženy. Rodinné svazky jsou založeny na manželství nebo na vztahu mezi rodiči a dětmi. 

Shrneme-li to, naše odpověď progresivistům zní: matka je žena, otec je muž. A naše děti nechte na pokoji. Tečka. Konec diskuse.

Bez pořádku není svobody

Drazí přátelé, dalším faktorem našeho úspěchu je, že moje vláda nekompromisně hlídá bezpečnost právního státu. Nepotřebujeme více sexuálních či gramatických rodů, ale více strážců hranic. Méně drag queenů a o to více Chucka Norrise. Jsme přesvědčeni, že bez pořádku není svobody. Není-li pořádek, vznikne chaos. V Maďarsku orgány činné v trestním řízení nejsou nepřítelem lidí. Jsou strážci svobody. Proto by zákony neměly chránit zločince, ale oběti - a ty, kteří brání zákon. Policii je třeba respektovat. Maďarsko je dnes jednou z nejbezpečnějších zemí v Evropě. Budapešť patří mezi velmi málo evropských hlavních měst, kde se můžete bezpečně procházet i v noci. 

Na závěr několik poznámek o daních. Progresivci chtějí vždy vaše peníze. Milují vyšší daně. Jsme přesvědčeni, že lidé by měli mít své peníze ve svých rukou. Proto jsme zavedli rovnou daň z příjmu fyzických osob, která v současnosti představuje 15 %. Za pouhých deset let jsme snížili daňový klín o 10 %, což bylo největší snížení daní v Evropě.

Máme nejnižší daň z příjmu právnických osob v Evropě, která je rovna 9 %. Díky tomu jsme v minulém roce měli 27% míru investic, což bylo jedno z nejlepších čísel v Evropě. Nedávno jsme se opět dostali pod palbu kritiky, když jsme se postavili proti celosvětové iniciativě o minimální dani. Všechny evropské země se poddaly. Maďarsko je posledním, kdo zůstal stát na svém, ale impérium vždy vrací úder.

Současná americká administrativa se rozhodla vypovědět daňovou dohodu mezi Maďarskem a Spojenými státy, která byla pravděpodobně nejlepší daňovou dohodou, jaká kdy byla uzavřena. Byla dobrá pro americké investory. V Maďarsku působí 1700 amerických společností. Myslím si, že to byla skutečně pomsta levice, protože americké ministerstvo financí jaksi zapomnělo, že velmi podobnou smlouvu mají s Ruskem - ale s Maďarskem už ne. Směšné? 

Čtěte ZDE: Příčiny úpadku Evropy: Pro rozvrat společnosti je třeba změnit myšlení. Nenápadný útok na přirozený řád, rodinu, jazyk a národ. Démon sexu a multikulturalismus. "Totalita" svobody a politické korektnosti. Permanentní revoluce dědiců Karla Marxe

Pár slov o válce

Ukrajina je náš soused. Jsme s ní plně solidární. Útok Ruska na Ukrajinu donutil dosud téměř milion uprchlíků, aby se vydali do Maďarska. V současnosti je to každý den více než 10 000 uprchlíků. Většina těchto uprchlíků pokračuje dál do Evropy, ale jeden milion lidí přijíždějících do desetimilionové země, to je mnoho. Strategie globalistických lídrů eskaluje a prodlužuje válku a snižuje šanci na mír. Bez americko-ruských rozhovorů na Ukrajině nikdy nebude mír. Bude umírat a trpět stále více lidí a naše ekonomiky se dostanou na pokraj kolapsu. Není na mně říkat vám, co máte dělat.

Je to vaše suverénní rozhodnutí. Mohu však říci jedno: jen silní vůdci dokáží dosáhnout míru. My, v sousedství Ukrajiny, zoufale potřebujeme silné vůdce, kteří budou schopni vyjednat mírovou dohodu. Mayday, mayday, prosím, pomozte nám. Potřebujeme silnou Ameriku se silným vůdcem. Drazí přátelé, dost, myslím, že jsem vás už hodně provokoval.

Takže dříve, než mi Matt Schlapp vezme mikrofon: Ve světě je několik velkých národů, ale žádný nemá takovou moc a vliv jako Spojené státy. V dobrém či ve špatném, svět se dívá na vaši budoucnost a budoucnost Západu je vážně ohrožena. Na Západě jsme už dávno nečelili takové krizi.

Ideologické války 20. století proti totalitním mocnostem nacistického Německa a Sovětského svazu byly strašné, ale demokratický Západ se zmobilizoval a obě porazil. Nyní je Západ ve válce sám se sebou. 

Viděli jsme, jakou budoucnost nabízí globalistická vládnoucí třída. My však máme na mysli jinou budoucnost. Globalisté mohou jít všichni k čertu. I proto, abych to řekl, jsem přišel do Texasu. Musíme se pustit do boje. Vítězství nikdy nedosáhneme, vydáme-li se cestou nejmenšího odporu. Musíme si vzít zpět instituce ve Washingtonu a v Bruselu. Musíme si najít přátele a spojence jeden v druhém. Musíme koordinovat pohyb našich politických vojsk, protože čelíme stejné výzvě. 

Letos jste v polovině volebního období, pak máte prezidentské volby a volby do Kongresu v roce 2024. Ve stejném roce, kdy budou volby do Evropského parlamentu.

Tato dvě místa určí dvě fronty v bitvě, která se vede o západní civilizaci. Dnes nemáme v rukou ani jedno z nich. Potřebujeme však obě. Máme dva roky na to, abychom se připravili a nebudeme to mít lehké. Ale netřeba se bát. Věřme učení sv. Jana Pavla II., polského papeže: „Neexistuje nepřítel, kterého by Kristus už neporazil! 

Pojďme a pusťme se do toho. Bůh žehnej Texasu. Bůh žehnej našemu přátelství. 

Hodně štěstí a nashledanou!




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky