Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pohádka o ukrajinských výletnících ničících přísně střežený Nord Stream: Má svalení viny na Ukrajince pomoci vyvést Západ z prohrané války? Podpora Bidenovi války proti Rusku v USA i v EU rapidně klesá. Co mekl Scholz v USA?

Pohádka o ukrajinských výletnících ničících přísně střežený Nord Stream: Má svalení viny na Ukrajince pomoci vyvést Západ z prohrané války? Podpora Bidenovi války proti Rusku v USA i v EU rapidně klesá. Co mekl Scholz v USA?

10. 3. 2023

Tisk článku

Radek Pokorný přináší úvahy západních médií, které se čím dál častěji podivují nad zoufalou a trapnou snahou Washingtonu vylhat se z teroristického útoku na hlavní tepnu evropské energetické infrastruktury - a mnozí už v tom vidí i něco víc

Novinář Seymour Hersh, komentoval na twitteru tento týden absurdní verzi USA o útoku na Nord Stream, která se již rozšířila po celém západním světě, a jež má ve skutečnosti jediný cíl: Popřít Hershovo odhalení a očistit Bidena.

Jde o podobně zpackanou pohádku, jakou byla ta o údajných ruských špionech „Patovi a Matovi“, kteří nejprve provedli výbuch ve Vrběticích a o čtyři roky později ve Velké Británii neúspěšně „otrávili“ novičokem dvojitého špiona Skripala a jeho dceru.

pp

Krmivo pro hlupáky

Pohádky, které se předkládají veřejnosti, jen potvrzují, že ti, kdo vládnou světu, jsou vskutku přesvědčeni, že tupé masy ovládané médii uvěří čemukoli. A vlastně mají pravdu, protože značná část ovčanů opravdu dnes a denně dokazuje, že skočí na jakýkoli nesmysl, což bylo ostatně patrné již během covidismu.

Seymou Hersh, jehož se již korporátní média po celém západním světě (samozřejmě včetně našich propagandistů) pokusila zdiskreditovat, samozřejmě ihned zareagoval. A co víc, slíbil, že v reakci na novou pohádku o proukrajinské skupině (mimochodem, také CIA je vlastně proukrajinskou skupinou), napíše nový článek. Seymour Hersh říká, že „nemohou být tak hloupí“ v reakci na článek NYT, který tvrdí, že útoky na Nord Stream provedla „proukrajinská skupina“ a slibuje, že příští týden napíše o tomto tématu více. Je se na co těšit, protože tento doyen americké investigativní žurnalistiky z dob, kdy ještě žurnalistikou byla, má nepochybně daleko více, než zatím pustil.

Ve snaze očistit Bidena, nová verze tvrdí, že za útokem stojí proukrajinská skupina, která prý vyplula z Polska. Mělo jít o skupinu Ukrajinců a Rusů – odpůrců Putina. Samozřejmě tato verze také rychle dodává, že Zelenskyj a nikdo kolem něj s tím nemají nic společného. Šlo prý jen o skupinku jakýchsi dobrodruhů. Tomu ovšem může uvěřit skutečně jen naprostý hlupák, protože v nejstřeženějších evropských vodách by nějaká skupinka dobrodruhů jen tak neunikla pozornosti.

pp

Čtěte ZDE: Jak Amerika zlikvidovala plynovod Nord Stream: Plynovod zničily na dálku odpálené výbušniny Pentagonu. Biden a jeho teroristický gang 8 to učinil bez vědomí Kongresu. Začíná nová aféra Watergate? Bilý dům zapírá. Jak dlouho?

Má svalení viny na Ukrajince, vyvést Západ z války?

Navíc by muselo jít o zkušené hlubinné potápěče, ale zároveň i pyrotechniky, kteří by také museli přesně vědět, kudy potrubí prochází. Dále by museli mít přístup k patřičným výbušninám a později i možnost výbušné zařízení spustit. Švédové, kteří celé vyšetřování prováděli (a údajně v něm stále pokračují), tuto verzi ve zjevných rozpacích nepotvrdili. Stále mlží a tvrdí, že pachatel je neznámý.

Je toho samozřejmě víc, co by šlo na americké verzi z dílny CIA najít. Ovšem mnoho lidí zřejmě této verzi uvěří již jen z toho titulu, že bude protlačována mainstreamem. To už ovšem vypovídá víc o mentální úrovni nemyslících, než o čemkoli jiném…

Mezitím se na Západě a hlavně v USA spekuluje, že pohádka o útoku proukrajinské skupiny na Nord Stream má za cíl vyvést Západ z války na Ukrajině. Zprávy o tom, že skupina Ukrajinců a protiputinovských Rusů je zodpovědná za sabotáž plynovodu Nord Stream 2, poskytují Západu cestu ven z beznadějně se vyvíjejícího konfliktu.

Je to důvod, proč byla tato pohádka vytvořena a široce vykřičena mainstreamem?

Čtěte ZDE: Zničení plynovodů: Klasický odporný akt státního terorismu USA. Tentokrát nejen proti Rusku, ale i Evropě. Dement Biden splnil své výhrůžky. Námořnictvo cvičilo na místě výbuchu. Washington cynicky knokautoval státy EU. Zachrání se tím?

Kudy ven ze slepé uličky?

Opravdu není vyloučeno, že zkazku vytvořili, aby poskytli cestu z války s Ruskem. Jedna série tweetů to vysvětluje - a dává to smysl. Mají motivaci používat falešný příběh, že Ukrajina vyhodila do povětří Nord Stream 2, protože jim to umožňuje odejít z ukrajinské války. Minulý týden navštívil německý kancléř Scholz Bílý dům. Vzápětí po Scholzově návštěvě byl příběh zveřejněn.

Tuto spekulaci podporuje například Gonzalo Lira, americko-chilský novinář, který dlouhodobě působí na Ukrajině, včetně oblasti Donbasu. Na twitteru napsal: Němci použijí teroristický útok proti své infrastruktuře jako záminku k odstoupení od ukrajinského projektu. Olaf Scholz odjel do USA, aby Bidenovi řekl: Buď obviníte Ukrajinu, abychom mohli stáhnout naši podporu Ukrajině – nebo MY obviníme VÁS - a třeba i vystoupíme z NATO.

Uvidíme, jestli to USA, Německo a Západ použijí jako prostředek k tomu, aby se tyto země dostaly z války na Ukrajině, která má slábnoucí podporu lidí v USA, ale i v Německu - a nikdy nebylo zapojení NATO dostatečně vysvětleno.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pátek 10. 3. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Položil Scholz v USA karty na stůl?

Gonzalo Lira nemusí mít pravdu, nicméně zde je třeba zdůraznit, že Německo je od druhé světové války pouze Američany okupovanou kolonií, což je také nutné vzít do úvahy. Pokud by šlo o suverénní stát a kancléře, který není jen americkou loutkou, takový scénář by mohl být celkem pravděpodobný. Jenže nejen Berlín - a přes něj i Brusel a všechny státy EU jsou v plném područí Washingtonu.

Dlouhodobě je patrno, že evropští politici jsou pouze loutkami globálních elit, jejichž poslušnost byla patrná jak za covidismu, tak nyní za ukrajinského konfliktu. A Německo v tom není výjimkou. Na druhé straně je ovšem také fakt, že v USA je již jen velmi malá podpora dalšímu dodávání zbraní na Ukrajinu a je jisté, že podpora zapojení se do války by byla mizivá.

Pak je otázka, zda si podobné „dobrodružství“ může Biden krátce před primárkami a jen rok před volbami dovolit. Jeho podpora by byla natolik mizivá, že ani sebelepší volební podvody a manipulace by zřejmě nemohly jeho prohru zvrátit. Pak je zřejmě i v zájmu Bidena a celého Deep state z dalších válečných akcí vycouvat. Proto i jemu by se jistě vhodná záminka hodila.

Fakt, že se příběh o útoku proukrajinské skupiny objevil krátce po Scholzově nečekané bleskové návštěvě Washingtonu, by tomu nasvědčoval.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky