Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Co je nám blíž: Tanečky Sobotky, Babiše a Bělobrádka, nebo válka o Ukrajinu? Proč hájit „zločince“ Janouška a Rittiga. A darwinismus jako boj o holý život?

Co je nám blíž: Tanečky Sobotky, Babiše a Bělobrádka, nebo válka o Ukrajinu? Proč hájit „zločince“ Janouška a Rittiga. A darwinismus jako boj o holý život?

15. 12. 2013

Tisk článku

Petr Hájek se nad čtenářskými reakcemi zabývá především tématy, které ve mají jedno společné: nevědomému podléhání mediální manipulaci a soubojem s ní

Přichází mi mnoho dopisů, v které reagují na současnou politickou situaci. Ptáte se, jak to všechno dopadne, zda lidovci do vlády půjdou, nebo půjdou, jestli Andrej Babiš to, nebo Bohuslav Sobotka ono, a tak dále a tak dále. Na první pohled je to logické. Už na druhý ale ne.

PP

Snažíme se přinášet na toto téma různé analýzy, názory a postoje, ale obecně lze konstatovat, co jsme již několikrát napsali: Nenechme se tolik unášet či znepokojovat obrazem naší každodenní politiky v médiích. V zásadě je přece od první chvíle po sečtení hlasů dokonáno. A to, co sledujeme, jsou již jen tanečky, kterými si aktéři připravují pozice pro vládní střety. Těmi si zase budou připravovat pozice pro dosti pravděpodobné další volební střetnutí, které téměř jistě přijde dříve než za čtyři roky.

Pokud na to všechno, co se na nás denně valí z médií, budeme hledět zhruba takovýmto pohledem, ušetříme si mnoho času, nervů i spekulací. A především si trochu  více otevřeme oči k tomu podstatnému. V současné době sem patří především události v našem blízkém zahraničí – na Ukrajině. Snažíme se o tom přinášet co možná nejpřesnější informace, vysvětlovat, že dosti pravděpodobně sledujeme cosi stejně závažného jako během tzv. Arabského jara či možná se významem dokonce blížícího válce v Sýrii.

Čtěte dále: Dilema dosud svobodného východoevropského státu: Vladimir Iljič Putin či José Vissarionovič Barroso?

Čtěte také: Proč Ukrajina na poslední chvíli couvla před „evropským“ chomoutem? Putin: Brusel vydírá cizí státy a netají se, že podněcuje masové nepokoje. Kdo bude další?


„Dobrý den,

chci Vám pogratulovat. Článek Václava Dandy převzaly desítky ruských zdrojů, včetně významných. (...) Převzal ho i jeden z nejvýznamnějších konceptuálně analytických zdrojů, nejvýznamnější ne svou známostí nebo návštěvností, ale kvalitou informace a tím, že všechny jejich prognózy se splňují – alespoň za dobu, po které je sleduji. (...)

S pozdravem

J.P.“


Milý J.P.,

již jsem Vám v osobním dopise poděkoval za informace. Do dnešní Tea Party jsem část Vašeho dopisu přenesl, abych jeho prostřednictvím požádal i naše další čtenáře o podobná upozornění.

Jsme pochopitelně rádi, když naše články přebírají či z nich citují různá zahraniční internetová média. Přibývá jich na východě i na západě a jsou to pro nás povzbuzující zprávy. Je to pro nás svého druhu důležité ocenění. Doma jsme zato až na drobné výjimky téměř bez citací. Což je opět pochopitelné, protože logické. Pro Babišova či Bakalova média jsou podstatná pouze – Babišova či Bakalova média – například Česká pozice, Ihned atp.

Současně je pro nás ale důležité vědět, JAK nás v českém internetovém světě citují či naše materiály jiní „vydavatelé“ používají. Jsme proto vděčni za každou takovou informaci. Ne že bychom se nechtěli i tímto způsobem „rozšiřovat“, právě naopak, ale je důležité mít přehled, kdo s námi otevřeně spolupracuje a kdo jen používá, využívá – a případně zneužívá – naši práci.

Ale zpět k Ukrajině:


„Dobrý den!

Tak je zde konečně důkaz pro evoluci. A sice druh soudruh se mění v jiný druh eurodruh. Dění na Ukrajině silně připomíná Velkou říjnovou socialistickou revoluci. Místo soudruhů eurodruh boxer Kličko a místo Naděždy Krupské eurodužka Timošenková...“

A. Malach


Pan Antonín Malach patří k našim „kmenovým“ čtenářům a velmi často nám jako mnozí další posílá zajímavé informace a zdroje. O to, že si takových spolupracovníků vážíme, netřeba zdůrazňovat. Tentokrát si však dovolím s tímto „zdrojem“ trochu polemizovat:

Milý pane Malachu,

obávám se, že je to ještě trochu složitější. „Eurodruh“ je sice moc hezký novotvar, který má i různé další významy, ale bohužel nejde o evoluci, leč její pravý opak. Rozumím Vaší ironii – ale přesto s ní nesouhlasím. Je to všechno daleko vážnější.

Na Ukrajinu právě odjíždí „ze Západu“ jedna „delegace“ za druhou. Od nás dokonce i hudební skupiny, které jedou koncertovat na centrální náměstí, jež je v rukou dobře (v eurech) placených či pouze nehonorovaných zmatených „proevropských revolucionářů“. Nemůže mezi nimi samozřejmě chybět také Karel Schwarzenberg 009 či M. Kocáb. Jistě si všichni hradí letenky, pobyt i produkci z vlastních kapes. Jistě to nedělají jen proto, aby se zviditelnili, ale jde o spontánní, s nikým nekonzultované „akce“.

Právě přišla zpráva, že také „náš“ eurokomisař „pro rozšíření EU“, S. Fülle, oznámil, že Evropská unie zastavila jednání s Ukrajinou o asociační smlouvě. Nejde o nic jiného, než o další zvyšování tlaku na demokraticky zvolenou ukrajinskou vládu a prezidenta. O další pokus vyhrotit situaci, neboť uvadající „opozice“ musí dostat další impuls k „revoluční přeměně“ orientace země.

Také senátor John McCain, „vůdčí hlas amerických republikánů pro zahraničně-politické otázky“, jak ho nazývají naše média, přijíždí „na pomoc“ demonstrantům. Dokonalá ukázka toho, kam se orientují američtí „pravičáci“, ve skutečnosti „neoconi“. A proč má hnutí Tea Party stále více příznivců nejen v Protiproudu.

Ale tady už přestává i náznak „legrace“ či ironie, kterou se někdy podvědomě bráníme nebezpečí. Připočtěme k tomu že „Rusko v souvislosti s návštěvami západních politiků mezi protestujícími demonstranty v pátek důrazně varovalo Spojené státy a západní Evropu před vměšováním do nynějšího konfliktu mezi ukrajinskou vládou a opozicí“, a dostáváme vcelku jasný obraz: Jde do tuhého.

Proto je tak důležité rozumět nejen tomu, co se děje, ale nedat si současným mainstreamem vnutit ani slovník, pojmy a jejich výklad:


„Dobrý den,

čtu pravidelně Protiproud, ve většině případu s názory v něm souhlasím, v některých případech mám názor zcela jiný. Ale v dnešní Tea party mě jedna odpověď přímo nadzvedla ze židle a byl bych rád, kdyby to někdy pan Hájek v protiproudu vysvětlil.
Vysvětlil co považuje za běžný lobismus.
Cituji z jeho vyjádření:

Co je ale zjevné: S příchodem Andreje Babiše do vlády možná teprve pochopíme, jak směšné byly dosavadní korupční příležitosti pro „politické podnikatele“, jimž se podařilo vtisknout mediální nálepku „kmotrů“. Kdybychom to vzali normálním rozumem, zjistili bychom, že většinou šlo o běžné lobbisty, kteří by třeba v Americe patřili do pravidelného „politického provozu“. Tím mám na mysli médii vláčená jména jako pan Janoušek, Ivo Rittig a pod. Babišova vláda je totiž prvním skutečným korupčním nebezpečím velkého rozsahu. Zaručuji vám, že po ní bradáčovsko-ištvanovská „rota“ nevystartuje (citace z článku).

PP koláž
Čtěte zde: O jedné další „klausovské“ legendě a ctnosti loajality. Začíná Mongolsko za Hradcem Králové? A nejen adventní otázka: Mohou ilumináti dobýt Církev?

Nemyslím si, že běžní lobbisté patří do pravidelného politického provozu. Zvláště ne ti, co je p. Hájek výše jmenuje. V mých představách lobbování u státních zakázek vůbec není běžným praktickým provozem, ale pouze pokusem o zkorumpování. Ano, někdy je lobbing potřebný a nezbytný, poněvadž poslanci i vláda nemohou být vševědy ve všech oborech, ale pokud se třeba bude rozhodovat o těžbě zlata na Moravě, lobbování, tedy přesvědčování poslanců o nevýhodách tohoto projektu, dopadech na životní prostředí, to je docela běžný a potřebný způsob, kdy si skupina aktivistů zvolí člověka, který za ně půjde lobbovat čili přesvědčovat.

Nemyslím si, že by jména, která pan Hájek uvádí, byla zrovna taková, která by měla při lobbování jiné úmysly, než vydělat peníze. A to už není lobbing za dobrý úmysl, ale prachsprostý pokus o korupci.


Přeji hezký den i hezké vánoční svátky“


Jiří Hečko


Vážený a milý pane Hečko,

chápu, že Vás moje slova nadzvedla. Zmínit jména jako Janoušek či Rittig v jiné než kriminální souvislosti, je u nás zcela nepřípustné. A to přesto, že žádný z těchto pánů nebyl v souvislosti se svým „politickým podnikáním“ nejen odsouzen, ale dokonce ani obviněn. Bez ohledu na to, že o nich „konkurenční političtí podnikatelé“ z policie či prokuratury již měsíce pouštějí do médií nejrůznější „informace“ a účelově nechávají „unikat“ skandalizační odposlechy.

Ani s jedním z jmenovaných jsem nikdy nejednal, pana Rittiga jsem dokonce ani „naživo“ neviděl. Vy, předpokládám, také ne. Věříte ale tomu, co se o nich říká a píše. A ani Vás nenapadne zapochybovat: Proč je tedy za něco neobviní? Proč je nesoudí? Proč už nesedí za své politické podnikání „ v díře“?

Naopak jste si nechal vnutit o lobbingu absurdní představu ukrytou v úvaze: „pokud se třeba bude rozhodovat o těžbě zlata na Moravě, lobbování, tedy přesvědčování poslanců o nevýhodách tohoto projektu, dopadech na životní prostředí, to je docela běžný a potřebný způsob, kdy si skupina aktivistů zvolí člověka, který za ně půjde lobbovat čili přesvědčovat“.

Ujišťuji Vás, že právě tito „aktivisté-lobbisté“ jsou nekonečně nebezpečnější než ti prvně zmínění. Právě takoví „lobovali“ pod „zelenými pány“ Bursíkem a Liškou třeba o fotovoltaických a dalších zelených zločinech, které už nějaký čas platíme a ještě dlouho krvavě platit budeme ze svých daní.

O tom, co je lobbing na Západě, tedy ten, který je „regulován“ a který dostáváme za příklad, si také nelze dělat iluze. Doporučuji vyhledat si docela nový americký televizní seriál, který v naší „veřejnoprávní“ televizi zcela určitě nepůjde. Jmenuje se Domeček z karet (The House of Cards). Poučíte se tam o mnohém. A přesto trvám na tom, že i tak je politický lobbing-podnikání naprosto regulérní součástí politického rozhodování – přestože nesvatá trojice Bradáčová-Šlachta-Ištván by v rámci zmíněného seriálu musela ve washingtonském Kapitolu zatýkat na potkání. Tam vlastně ne: Koho chleba jíš...


Dobrý den,

děkuji za Vaše stránky, neboť jsem sám protiproudařem již min 10let.

Pohlazením pro mou duši jsou vaše články, hlavně o farmaceutickém průmyslu a katastrofě v podobě tzv. zdravotnictví.

Již před třemi lety jsem o tom napsal článek (naleznete  na www.Střídavka.cz), ...Fanatická medikace dětí...

Problémy jsem měl tím, že jsem svou dcerku (kterou kupodivu mám nakonec ve své péči) bránil před medikací (to slovo jsem tehdy neznal).

Co dokáže vůči dětem systém zdravotnický s opatrovnickým dohromady,  je horší než gestapo, ale to Vám nemusím vysvětlovat.

Pseudonym Pavel Klaus vyjadřoval i mé sympatie ke Klausovi, čímž jsme si také blízko. Článek je laicky psaný, podnikám v autoopravárenství (mám autolakovnu).

Tak pro zajímavost zasílám,  v podstatě o tom samém píšete neustále,  a přeji mnoho úspěchů Protiproudu. 

Pavel Louda


Vážený a milý pane Loudo,

článek jsem si s chutí přečetl, protože je opravdu dobře napsaný. Pouze proto, že vskutku jsme na takto pojaté téma už více věcí zveřejnili, ho nepoužijeme. Ale pokud pošlete něco dalšího, velmi rádi dáme Vaše zkušenosti a názory k dispozici veřejnosti.

To ostatně platí také pro všechny ostatní budoucí autory Protiproudu. Často mi píšete o svých pozoruhodných zkušenostech – a nejen v zápase o život zvaném státní zdravotnictví a farmaceutický hyperprůmysl. Píšete zajímavě, ale protože se pokládáte za „amatéry“, končí mnoho dopisů příkrým soudem nad sebou. Nebojte se toho a posílejte nám, co pokládáte za důležité komunikovat s ostatními – zvláště pokud jde o něco, co je mainstreamem umlčováno, tajeno či bagatelizováno. Už jsme takto objevili řadu autorů, s nimiž dále spolupracujeme.

Taktéž, pokud zaznamenáte zajímavé blogy či blogery, dejte nám vědět. Jedním z motivů naší práce je také objevování různých nových nezmanipulovaných „neprofesionálních hlasů“, které by jinak zůstaly buď zcela neobjeveny či jen na okraji zájmu.


 

Vážení pánové Hájku, Trnko a Zemánku,
nejprve Vás chci pochválit za práci, kterou konáte.

Mám několik doplňujících poznámek:
K článku "Evoluce a její absurdní ..." tedy k veganu Hitlerovi a k Darwinovi, (který mimochodem svou "teorii" ukradl jinému). Analýzou Hitlerových písemných prací a projevů se důkladně (pokud vím) zabýval pouze Jan Horník v knize: "Proč holocaust, Hitlerova vědecká mesianistická vražda". Mainstreamová média to samozřejmě nezaznamenala. Možná by bylo vhodné některé pasáže z ní, či jakýsi výtah, otisknout.

J. Horník prokázal, že Hitler byl důsledným darwinistou. Svým darwinismem je dodnes "na jedné lodi" nejen s "médii" a tzv. celebritami, s tzv. uměleckou frontou, ale i s velkou částí toho, co si říká vědecká obec. Darwinismus byl a je rádoby vědeckou berličkou Lenina, Stalina, Hitlera i současné EU. (...)

Přeji Vám Požehnané Vánoční svátky
Pokoj a Dobro

Karel Korous


Milý pane Korousi,

těší nás Vaše pochvala a děkujeme také za tip na knihu, kterou jsme zatím nečetli – tím méně recenzovali – ačkoli vyšla již v minulém roce. Pokusíme se to napravit.

Naopak téma darwinismu se v naší poště objevuje stále častěji. Jsem tomu rád a věřím, že jsme k otevření této „krvavé rány“ přispěli také trochu v Protiproudu. A budeme v tom pokračovat. Nejde o málo, jde-li o vše. O život.

Darwinova „teorie“ je skutečně už dávno vědecky vyvrácena, aniž to většina lidí tuší – a extrémně k tomu přispěl rozvoj genetiky. Také hezký příklad, jak lze tentýž vědecký obor využít k dobrému i zlému: Na jedné straně objasnění podstaty jedné velkolepé mystifikace, na straně druhé pokusy „hrabat se“ Pánu Bohu v „kuchyni“ stvoření a vést lidské pokolení na kraj fatální propasti.

To úžasné na celé věci však je, že se přesto daří udržovat většinu v absolutní nevědomosti. Kdyby totiž darwinismus přestal být oním „úhelným kamenem“, kolem kterého se již více než půl druhého století vše točí, zůstal by také materialismus a ateismus jen bláznivým zahráváním si s vlastním životem. Ale tak je to skoro se vším: Jsme vystaveni „pravdám“, kterým sice nevěříme, nebo o nich přinejmenším „důvodně pochybujeme“, ale protože je pohodlné opřít se o „všeobecně sdílenou“ lež, akceptujeme je: 

Ukrajina, současná domácí politická situace, zdravotnický a farmaceutický „pogrom“, „zlí lobbisté“, kteří mohou za všechno špatné, co se u nás děje...

...Ale také Vánoce, dirigované jako každoroční „spotřebitelský výbuch“, k němuž narození Jezulátka slouží jen coby „pohádkové pozadí“ pro děti všech generací, věku a sociálních „skupin“. Univerzální „darwinistické spiknutí“.

Požehnanou třetí adventní neděli i celý týden předcházející oslavu narození Páně, přátelé Protiproudu!

 PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky