Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Spor uvnitř NATO: USA s Německem couvli. Francie a Británie eskalují. Rakety dálkového doletu Zelenskému. To už Rusko může vnímat jako přímý útok na své území. Jak odpoví? Na frontě Kyjev selhává. Zoufalství Západu

Spor uvnitř NATO: USA s Německem couvli. Francie a Británie eskalují. Rakety dálkového doletu Zelenskému. To už Rusko může vnímat jako přímý útok na své území. Jak odpoví? Na frontě Kyjev selhává. Zoufalství Západu

13. 7. 2023

Tisk článku

Larry Johnson komentuje aktuální stav bojů Západu proti Rusku na Ukrajině a zjišťuje, že i když USA přinutily na summitu NATO couvnout, Francie s Británií si zoufají nad krachem ofenzívy Kyjeva a snaží se provokovat Rusko k dramatické reakci

Volodomyr Zelenskyj se ve Vilniusu dozvěděl špatnou zprávu - navzdory slovům některých členů NATO Spojené státy a Německo odmítají, aby Ukrajina vstoupila do klubu, protože se obávají rozšíření války s Ruskem. Nenechte se mýlit - NATO je ve válce s Ruskem, ale Západ si je vědom svých vojenských slabostí a není ochoten jako organizace riskovat kroky, které by vyprovokovaly přímé boje mezi NATO a ruskými silami.

Mainstreamová média uvádějí:

Frustrovaný prezident Volodymyr Zelenskyj v úterý rozpoutal zuřivou palbu proti svým spojencům v době, kdy začal summit, na němž si oni stále nejsou jisti, jak postupovat v případě žádosti Kyjeva o členství v NATO.

Zelenskyj, který přijel do Vilniusu na dvoudenní summit, odsoudil jako "absurdní" neochotu některých vedoucích představitelů NATO poskytnout jasný harmonogram vstupu Ukrajiny do aliance.

"Nejistota je slabost. A já o tom budu na summitu otevřeně diskutovat," uvedl Zelenskyj na Twitteru. Aliance podporuje Ukrajinu v jejím boji proti šestnáctiměsíční ruské invazi, ale někteří členové - zejména americký prezident Joe Biden - jsou proti tomu, aby byl Ukrajině poskytnut časový plán členství.

SLEDUJTE: Protiproud TV v úterý 18. 7. 2023 od 16:00 vysílá přímý přenos rozhovoru s předsedkyní Trikolory Zuzanou Majerovou. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Francie a Velká Británie však nezávisle na NATO učinily fanfarónský a nebezpečný slib - poskytnou Ukrajině rakety dlouhého doletu, které mohou zasáhnout ruské území. V této válce jsme dospěli do bodu, kdy se Západ snaží vyrovnat se skutečností, že jeho tanky a další zbraně na Ukrajině byl propadákem - a začíná panikařit.

Doporučuji vám, abyste se podívali na video Andreje Martynova z Wall Street Journal. Nejméně dva američtí generálové (ve výslužbě), kteří patřili k nejhorlivějším zastáncům ukrajinské ofenzívy, přiznávají, že operace je neúspěšná. To je ještě mírně řečeno. Ukrajinské jednotky i jejich vybavení jsou prostě rozbity.

Rusko již není v obranné pozici. Zahájilo vlastní protiofenzívu a slaví úspěch, protože zatlačuje ukrajinské síly zpět:

Boje na frontě pokračují. Ve směru na #Starobelsk se Ozbrojeným silám RF podařilo postoupit v oblasti Žuravka Balka a v okolí #Torskoje a také zmařit masivní útok u #Dibrova. V sektoru #Bakhmut provedly ruské síly protiútok u #Kleshchiyevka a také odrazily nepřátelský útok v okolí #Berkhovka.

V sektoru #Vremyevka probíhají prudké střety. Ukrajinská námořní pěchota se snaží postoupit v oblasti #Priyutnoye a Grushevaya Balka, kde se jí předtím podařilo získat opěrný bod v porostu. U #Rabotino nepřítel neúspěšně zaútočil severně od osady a přišel o obrněná vozidla dodaná Západem.

Ve směru na #Cherson pokračují ruské jednotky v boji proti ukrajinským diverzantům, kteří se vylodili na ostrovech a pod #Antonským mostem. Podle některých zpráv byl severně od #Alyoskia vyhozen do povětří železniční most.

Lze předpokládat, že Rusko v příštích dvou týdnech zintenzivní útoky na ukrajinské pozice na klíčových bodech podél 800 kilometrů dlouhé linie dotyku. Zatímco se NATO snaží poskytnout kyjevskému režimu použitelné zpravodajské informace a pokusit se poškodit ruský potenciál, Zelenskij a jeho generálové čelí kruté realitě: Špičkové zpravodajské informace jsou k ničemu, pokud nemáte lidi nebo vybavení, abyste udělali díru do ruské obrany. Ukrajinská armáda je s každým dalším bezvýsledným útokem slabší.

Slibovaná eskalace ze strany Francie a Velké Británie pravděpodobně vyvolá ruskou reakci. Jedna věc je tajně poskytnout Ukrajině sofistikovanější smrtící zbraně. Připomeňme, že Sověti to dělali Američanům ve Vietnamu a že Spojené státy to dělaly Sovětům v Afghánistánu. Jak Američané, tak Rusové se s těmito akcemi v tichosti smířili bez rizika eskalace do přímého konfliktu. Navzdory skrytým zástupným válkám nadále udržovaly běžné diplomatické kontakty a sjednávaly dohody o kontrole zbrojení. Každá strana věděla, co dělá ta druhá, ale každá strana také podnikala kroky, aby se pokusila své akce utajit.

Čtěte ZDE: Mafiánova česká etuda: Daroval Fiala šmíře z Kyjeva český vládní speciál? A co zlatý poklad? Protektorátní komedie na Hradě a na Národní. Stáváme se Ukrajinou č.2? To ticho děsí. Nebo přece jen skrývá bouři?

Proto to, co nyní Francie a Spojené království navrhují, je otevřená provokace. A pokud by byla provedena, představovala by přímý útok na Rusko. Putin a členové jeho národního bezpečnostního týmu dali jasně najevo, že bude následovat odpověď.

Vstupujeme tedy do velmi nebezpečné fáze této války, neboť zoufalství vede Západ k tomu, aby se pustil do vojenských operací, které vyvolají odvetu. Rusko nebude souhlasit s tím, aby se stalo boxovacím pytlem. V určitém okamžiku Putin nařídí armádě, aby začala sestřelovat sofistikované ISR drony USA a NATO a narušovat, ne-li likvidovat, síť Starlink Elona Muska. Rusko také pravděpodobně zaútočí na společná a taktická operační centra na Ukrajině a zničí je v rámci celkového úsilí o snížení schopnosti Ukrajiny vést útočné operace.

Rusko v pondělí zasáhlo raketovým úderem přístav Oděsa jako předehru k ukončení dohody o dodávkách obilí a zajištění své kontroly nad Černým mořem. To bude rána pro Ukrajinu iTurecko.

Západ může v reakci na to udělat jen málo, aniž by vytvořil casus belli pro Rusko, jež by zasáhlo cíle, v nichž se nacházejí Zelenského "poradci" z NATO.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky