Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Raketový nástup Alternativy v Německu: AfD dosáhla v průzkumech historického výsledku 22 % a šlape na paty první CDU. Vláda neřeší klesající mzdy, inflaci ani migraci, ale jen podporu Ukrajině. Prezident Steinmeier couvá. Kdy u nás?

Raketový nástup Alternativy v Německu: AfD dosáhla v průzkumech historického výsledku 22 % a šlape na paty první CDU. Vláda neřeší klesající mzdy, inflaci ani migraci, ale jen podporu Ukrajině. Prezident Steinmeier couvá. Kdy u nás?

15. 7. 2023

Tisk článku

John Cody přináší informace o stále rostoucí popularitě euroskeptické a protimigrantské opoziční strany Alternativa pro Německo, která předstihla vládní sociální demokracii a šlape na paty CDU/CSU, z čehož politický globalistický kartel jímá hrůza

Poté, co německý prezident použil v souvislosti s AfD výraz "šiřitelé nenávisti", dosáhla strana nového rekordu v průzkumech veřejného mínění, informuje REMIX News. Průzkum poprvé ukázal, že 22 procent oprávněných voličů by volilo stranu Alternativa pro Německo (AfD), čímž se tato strana dostala o čtyři procentní body před vládnoucí sociální demokraty (SPD) a pevně se zařadila na druhé místo.

Série vítězství

Průzkum, který uskutečnil průzkumný institut Ipsos, ukázal, že AfD získala tři procentní body za pouhý jediný měsíc. Strana také zaznamenala za poslední měsíc sérii vítězství, včetně vůbec prvních voleb do okresní samosprávy a prvního primátorského křesla. Přestože průzkum ukazuje křesťanské demokraty (CDU/CSU) na prvním místě s 26 procenty, klesli o čtyři body a nyní se nacházejí v rozmezí pouhých čtyř procent od AfD.

pp

Čtěte ZDE: Volby v Durynsku vyvolaly v Bruselu šok: AfD zvítězila v Sonnebergu se ziskem 53 procent. Liberálové volají po opakování voleb. Urychlete výměnu obyvatelstva v Evropě! A hle: V Africe už se formuje obrovská migrantská vlna...

Vedoucí politického a sociálního výzkumu ve společnosti Ipsos Robert Grimm označil extrémní zisky AfD v průzkumech za "bubnovou palbu", přičemž konstatoval, že němečtí občané byli málokdy "tak nespokojení s vývojem země jako v současnosti".

Uvedl, že vládnoucí levicové strany čelí vnitřním konfliktům a "pomalu prosazují své velké projekty, jako je například energetický obrat a digitalizace".

Klesající mzdy, inflace, válka na Ukrajině a migrace

Klíčovou roli při vzestupu AfD však hrají i protivětry, kterým země čelí na různých frontách, přičemž Grimm míní: „Země se nachází v ekonomickém chaosu a v dohledné době nejsou k dispozici žádná okamžitá řešení na obavy obyvatel – inflace, rostoucí nájemné, klesající reálné mzdy, válka na Ukrajině a migrace.”

Expert Ipsosu také uvedl, že "nekonstruktivní postup" vlády v souvislosti s úspěchem AfD na východě země a "časté nálepkování jejích voličů" jako krajně pravicových jen přispěly ke zvýšení popularity strany.

 

Poslanec Bundestagu za AfD Petr Bystroň k dodávce německých tanků na Ukrajinu

Robert Sesselmann se minulý měsíc stal prvním politikem AfD, který zvítězil v okrese v Německu, přičemž získal více než 52 % hlasů. Durynská vláda však uvedla, že vykonává „kontrolu“ tohoto kandidáta, aby zjistila, zda je jeho vítězství "vhodné pro demokracii". Po bouři protestů sice vzala zpátečku a signalizovala, že jeho vítězství může projít, ale tento krok mnozí Němci považovali za velmi nedemokratický a mohl jen dále posílit pozici AfD.

Levičácký prezident je znepokojen

Nové volební maximum AfD na úrovni 22 procent přišlo krátce poté, co německý prezident Frank-Walter Steinmeier, který patří k levicovým sociálním demokratům (SPD), označil rekordní volební výsledky AfD za „znepokojující“.

V rozhovoru pro německou veřejnoprávní televizi ZDF však už byl opatrnější, a nechal se slyšet, že aktuální výsledky AfD "by nás neměly vést k tomu, abychom každou kritickou otázku automaticky klasifikovali jako populismus a pravicový extremismus".

Dokonce připustil, že AfD klade otázky, na které lidé očekávají odpovědi, například v souvislosti s inflací, migrací nebo válkou na Ukrajině. "To jsou otázky, kterými se politika musí zabývat," řekl.

Steinmeier však neváhal zaútočit na stranu, že přispívá k „brutalizaci diskuse“. Řekl, že v této společnosti není místo pro „byznys šiřitele strachu“ a že Němci se musí naučit „vést mezi sebou demokratické spory, aniž by propukly v nenávist a agitaci“.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 17. 7. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Za Protiproud dodáváme, že k něčemu podobnému se vůči Okamurově SPD a její partnerské Trikoloře rozhodně současný nájemce Pražského hradu PePa hned tak nechystá. Tento klon Fialovy pětikoalice totiž (na rozdíl od zkušeného politika Steinmeiera) žádné názory ani politickou minulost nemá. Čeká proto jen na rozkazy a ty - pokud jde o skutečnou opozici (Babišovo ANO ji jen předstírá) - zatím z Bruselu či z Washingtonu nepřicházejí. A tak i korporátní média jen tupě dál SPD s Trikolórou nálepkují, nebo o nich mlčí.

To my neděláme. V úterý 18.7., den před demonstrací, kterou proti okupační smlouvě s USA tyto strany organizují, odvysílá od 14 hodin PPTV rozhovor Petra Hájka s šéfkou Trikolory Zuzanou Majerovou. Nezapomeňte se dívat a (nejste-li na dovolené) přijít pokud možno i ve středu ve 13 hodin na Malostranské náměstí před sněmovnu dát najevo svůj názor. Pokud už ani Němci si nedovolí ignorovat skutečnou opozici, můžeme se toho dočkat brzy také u nás. 

Kdy? To záleží na každém z nás.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky