Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Šedý kardinál Jacques Attali: Fingovaný rozhovor s Porošenkem. Temná postava EU prozradila mnohé. Zdramatizujte teď situaci na Ukrajině, podpora USA není jistá. Krize by mohla začít v srpnu. Kdo jsou černí a šedí globální kardinálové?

Šedý kardinál Jacques Attali: Fingovaný rozhovor s Porošenkem. Temná postava EU prozradila mnohé. Zdramatizujte teď situaci na Ukrajině, podpora USA není jistá. Krize by mohla začít v srpnu. Kdo jsou černí a šedí globální kardinálové?

19. 7. 2023

Tisk článku

Valentin Katasonov přináší zprávu o podvodném telefonátu známých ruských blogerů, kteří po Henry Kissingerovi tentokrát napálili významného evropského finančníka a bývalého prezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj, který, domnívaje se, že hovoří s pučistou Petrem Porošenkem, prozradil mnohé o plánech globalistů

Ve světě existuje skupina politiků, kteří se nazývají šedí kardinálové. Nezastávají posty prezidentů, kanceláří ani premiérů, ale přesto ovlivňují vnitřní a zahraniční politiku států, jakož i všeobecnou mezinárodní politiku. Zpravidla působí jako spojovací článek mezi finanční oligarchií (kterou lze nazvat černými kardinály) a oficiálními orgány. Takovými šedými kardinály světového kalibru jsou dnes Henry Kissinger (nejstarší šedý kardinál, který nedávno dovršil 100 let), Klaus Schwab (prezident Světového ekonomického fóra), George Soros, Jacques Attali. Podívejme se na posledního z nich.

pp

Šedý kardinál Jacques Attali

Wikipedie ho uvádí jako známého ekonoma a finančníka. Poradce francouzského prezidenta v letech 1981–1991, prezident Evropské banky pro obnovu a rozvoj v letech 1991–1993. Také plodný spisovatel, od roku 1969 do roku 2023, tedy za 54 let, Attali vydal 86 knih.

Jméno Jacquese Attaliho se dnes v médiích neobjevuje příliš často (poslední výbuch jeho mediální aktivity byl během dvou let tzv. pandemie covidu, kdy se Attali často vyjadřoval k tématům virů, očkování, organizace medicíny atd.). Začátkem července tohoto roku se však jméno našeho „hrdiny“ opět vzpomínalo v souvislosti s příběhem, který vyprovokovali známí ruští vtipálci Vovan a Lexus.

6. července se jim podařilo udělat rozhovor s Jacquesem Attalim, vydávajíce se za bývalého ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Rozhovor se uskutečnil v angličtině. "Kardinál Attali" osvětlil skutečnou situaci v táboře zemí "kolektivního Západu". Vyzvednu deset hlavních bodů „odhalení“ Jacquese Attaliho.

Za prvé Attali opět prokázal svou flagrantní rusofobii a vyzývá Západ, aby byl důsledně rusofobní: „… Západ má iluzi, že Rusko bude demokracií“. Je to iluze: „…neměli bychom dělat kompromisy s Ruskem“. To, co je zapotřebí, je úplné a konečné vítězství Ukrajiny nad Ruskem a Putinem. Pro dnešní Ukrajinu podle něj „neexistuje jiné řešení než úplné vítězství a zbavení se Putina. Musíme podstoupit všechna možná rizika s tím spojená.”

Zdramatizujte situaci, podpora USA není jistá

Za druhé, Rusko by mohlo být rozkouskované. Attali hovoří o „dlouhém rozhovoru před měsícem s Henrym Kissingerem“, dalším známým "šedým kardinálem", o budoucnosti Ruska „rozděleného na tři části: západní Rusko, které by se mohlo stát součástí Evropy, východní Rusko, které by pohltila Čína, a ve středu bychom měli něco jako Irák nebo Afghánistán, plné islamismu”. Není však příliš jasné, zda předpokládá, že k tomuto rozdělení Ruska dojde spontánně, nebo zda je to vojenský plán Západu.

pp

Čtěte ZDE: Tzv. pomoc Ukrajině: Dojná kráva pro vyvolené? Účet pro daňového poplatníka od Pentagonu. Připravte se na příliv zbraní. Stopa balkánské řeznice. Americká sociálka sype do Kyjeva? Lidé se začínají ptát. Tajní vítězové války?

Za třetí, Attali vyjádřil vážné obavy, že USA, které vedou „kolektivní Západ“, by mohly přestat podporovat Ukrajinu v její konfrontaci s Ruskem. Jednoduše řečeno, mohou se „vykašlat na Ukrajinu“. “Existuje jen jeden scénář noční můry, ve kterém USA řeknou: ”Už toho bylo dost, Ukrajině už nebudeme pomáhat, je třeba sednout si za jednací stůl.” A to je všechno – Francie ani Spojené království to nemohou udělat. Ale USA jsou schopny žádat od Kyjeva příměří za každou cenu. Naším úkolem je vyhnout se tomuto scénáři,“ říká upřímně Jacques Attali.

Za čtvrté, Attali vyzývá bývalého ukrajinského prezidenta Porošenka, aby kompenzoval údajně nedostatečné úsilí současného prezidenta o dramatizaci situace na Ukrajině: „Na vašem místě bych situaci dramatizoval více než Zelenskyj. Například volat, že vám může dojít munice a zbraně. A i když to není pravda, ale vy, pane Porošenko, byste měli zdramatizovat situaci".

Slabost evropského průmyslu a tlak na Orbána

Za páté, Attali si uvědomuje slabost evropského průmyslu, který vynakládá všechny síly na podporu Ukrajiny: „Rusové dělají vše pro to, aby oslabili západní Evropu, a pravdou je, že jsme slabí, náš vojenský průmysl nevyrábí dost. Nemáme válečnou ekonomiku.” Attali proto vyzývá k mobilizaci evropské ekonomiky: „Před dvěma lety jsem trval na tom, že jsme v mobilizované ekonomice.  Nejsme zmobilizováni a necítíme potřebu dělat víc.”

Za šesté, ne všechny země v Evropě jsou zdaleka konsolidovány v boji proti Rusku. Attaliho zlobí zejména postoj Maďarska, které opakovaně odmítlo dodat zbraně Ukrajině. Vyzývá "zapomenout" na Maďarsko: "Maďarsko je problém, neztrácejte s nimi čas". Za sebe dodám, že další šedý kardinál George Soros (žid maďarského původu) se ke „zrádcovskému“ postoji Budapešti vyjadřuje daleko ostřeji. Attali vyzývá, aby se proti Rusku zmobilizovaly i další země Evropské unie: "Jsou důležitější země, například Itálie, Španělsko, které stále dovážejí ruskou ropu."

pp

Čtěte ZDE: Jak Amerika zlikvidovala plynovod Nord Stream: Plynovod zničily na dálku odpálené výbušniny Pentagonu. Biden a jeho teroristický gang 8 to učinil bez vědomí Kongresu. Začíná nová aféra Watergate? Bilý dům zapírá. Jak dlouho?

Za útokem na Nord Stream stály USA

Za sedmé, Attali naznačuje, že sabotáž plynovodu Nord Stream uskutečnil Washington, protože zvýhodňuje americký byznys. On (Attali) si "opravdu myslí, že není vyloučeno, že za tím stojí Američané". Tím se zvyšuje poptávka po americkém zkapalněném zemním plynu, zvyšují se energetické náklady evropského hospodářství a oslabuje se jeho konkurenční pozice vůči americkému hospodářství.

Oslabení evropské ekonomiky nepřímo zasahuje i čínskou ekonomiku, jelikož dodávky zboží z Říše středu do starého světa klesají. Čínská ekonomika už nyní čelí rostoucím obtížím a oslabení evropské ekonomiky je ještě může prohloubit. Odpálení plynovodu je jako výstřel, který by mohl zasáhnout tři mouchy jednou ranou: Rusko, Evropu a Čínu.

Za osmé, Attali kritizuje hospodářskou politiku USA a předpovídá hospodářskou krizi ve velmi blízké budoucnosti. Soustavné zvyšování klíčové úrokové sazby ze strany amerického Federálního rezervního systému (FED, centrální banka v soukromých rukou bankéřů) označuje za chybu. To zvyšuje riziko recese nejen v USA, neboť se okamžitě rozšíří do Evropy a dalších částí světa. Je dobré, že se Washingtonu podařilo dosáhnout konsensu o státním dluhu (zrušení dluhového stropu do dalších prezidentských voleb). Ale nebezpečné machinace s rozpočtem ve Washingtonu stále pokračují.

Krize by mohla začít v srpnu a přerůst v globální recesi

Pohrává si s konkrétními položkami výdajů a příjmů. To znepokojuje politickou situaci v Americe: „Jelikož volby jsou blízko, demokraté chtějí zvýšit daně a republikáni chtějí snížit výdaje, neumí se dohodnout. Hrozí stagnace a nedůvěra v dolar, dolar by mohl prudce klesnout.” Kdy by mohla začít hospodářská krize? "Všichni odborníci se domnívají, že velká krize je možná už v srpnu," prozrazuje Attali. A domnívaje se, že mluví s Porošenkem, svou prognózu upřesňuje:

„Můj úřad před dvěma dny sestavil memorandum o katastrofickém scénáři. Je důvěrné, určeno pouze některým hlavám států, pro které vydáváme týdenní situační analýzy. Nejhorším scénářem je krize Deutsche Bank, po které bude následovat krize amerického finančního systému. Byla by to skutečná krize, která by vedla k úvěrovým omezením a globální recesi.” Riziko recese znepokojuje Attaliho nejen z ekonomického hlediska, ale především z politického. Mohlo by ovlivnit dění na Ukrajině, „způsobilo by to další problémy při pomoci Ukrajině“.

pp

Čtěte ZDE: Půl roku ve ztrátě a pro státní pokladnu nic. Situace, na níž zákony USA nepamatují. Banka bankrot nevyhlásí. Začne stát odírat daňové poplatníky, aby předešel vlastní insolvenci?

Za deváté, Attali chválí přední západní korporátní média: “Naše média jsou vynikající, francouzská a americká média jsou nastavena zcela ve prospěch Ukrajiny.” A to za situace, kdy všechna ruská média, především na Západě populární televize RT nebo Sputnik, byly zakázány.

Černí a šedí kardinálové mez globalisty

Za desáté, šedý kardinál vynadal svému "sponzorovi" - francouzskému prezidentu Macronovi. Attali opět připomněl, že má velmi blízko k prezidentu Macronovi, který byl kdysi jeho poradcem. „Radím mu, jak se jen dá, protože jsem proti jeho politice. Myslím si, že dělá spoustu chyb. Je mimořádně nepopulární a to není dobré.”

Připomeňme: Každý "šedý kardinál" má své nadřízené a patrony v podobě jednoho nebo více „černých kardinálů“. Na pozadí ostatních slavných šedých kardinálů je Attali poměrně mladý. Letos (1. listopadu) bude mít pouze 80 let. To je o dost méně než Henry Kissinger, který letos v květnu oslavil stoleté výročí. Klaus Schwab (který se v březnu dožil 85 let) a George Soros (který bude mít v srpnu 93 let) jsou starší než Attali.

Fiktivní rozhovor s Porošenkem byl tedy mimořádně cenný. O to více je třeba nyní sledovat projevy tohoto finančníka a ekonoma. A také jeho nové knihy, které obsahují řadu „odhalení“, které pomáhají pochopit zákulisní plány vůdců západního světa proti lidstvu.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky