Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Globální finanční pakt: V hlavní roli bude strach. Nejprve plandemie. Pak válka Západu proti Rusku na Ukrajině. A teď naplno našlápnou klimatickou lež. Kdy nasadí finanční šok a digitální měnu? Dáme si už úplné zotročení líbit?

Globální finanční pakt: V hlavní roli bude strach. Nejprve plandemie. Pak válka Západu proti Rusku na Ukrajině. A teď naplno našlápnou klimatickou lež. Kdy nasadí finanční šok a digitální měnu? Dáme si už úplné zotročení líbit?

20. 9. 2023

Tisk článku

Valentin Katasonov komentuje záměry pařížského „Summitu o novém globálním finančním paktu“, o němž média mlčí, protože jde o předání světové vlády do rukou bank a majitelů finančního kapitálu

„Velký reset“, který v roce 2020 ohlásil prezident Světového ekonomického fóra (WEF) Klaus Schwab, je dnes trochu upozaděný. A to z toho důvodu, že po 24. únoru loňského roku přestalo být téma „pandemie COVID-19“ náhle hlavním tématem světových médií. Hlavním tématem se stalo dění na Ukrajině a v jejím okolí, později se k němu přidala témata napjaté situace kolem Tchaj-wanu, zhoršení vztahů mezi USA a Čínou, rostoucí inflace ve světě, hrozba globální hospodářské krize atd.

„Velký reset“ však pokračuje. Jen se tempo budování „báječného nového světa“ (jak mnozí říkají budoucí společnosti podle známého hrůzyplného dystopického románu) poněkud zpomalilo. K urychlení je zapotřebí dalších hnacích sil a otřesů. A ty se v zákulisí připravují.

Opravdový "sjezd"

Korporátní západní média pochopitelně "nevěnovala pozornost" důležité události v Paříži koncem června letošního roku. Její oficiální název zněl „Summit o novém globálním finančním paktu“. Setkání se konalo pod orvellovským heslem „Budování nového konsensu pro inkluzivnější mezinárodní finanční systém“. Zúčastnily se ho více než tři stovky účastníků. Především hlavy států a předsedové vlád (těch bylo přes stovku). Dále pak zástupci podnikatelské sféry a "filantropů" (více než 70), vedoucí představitelé mezinárodních organizací (více než 40) a zástupci "nevládních" organizací (přes 120).

Mezi účastníky byli generální tajemník OSN António Guterres, ministryně financí USA Janet Yellenová, výkonná ředitelka MMF Kristalina Georgievová, prezident Světové banky Ajay Banga, prezidentka Evropské centrální banky Christine Lagardeová a další. V rámci summitu se konalo šest kulatých stolů a přibližně padesát akcí. Summit zahájil francouzský prezident Emmanuel Macron.

Čtěte ZDE: Výroba zombií: Schwab, Gates a WHO to myslí smrtelně vážně. Vyzkoušeli si to s vakcínami za covidu. Teď to již cpou i do potravin. Výroba dětí bez matky a otce ve zkumavkách. Britský parlament dal souhlas. Fiala se jistě rychle přidá

Šok? Samozřejmě jen pro naše dobro

Fórum položilo hlavní důraz na „zelenou agendu“. Stejně jako v roce 2015, kdy se v Paříži konala mezinárodní konference o klimatu, zazněly ve francouzské metropoli opět výzvy k zastavení údajného globálního oteplování naší planety způsobeného člověkem. Mudrovalo se také o ochraně biologické rozmanitosti, udržitelném rozvoji, čisté vodě, boji proti chudobě atd. A především o tom, že pro úspěch při řešení úkolů „zelené agendy" je třeba radikálně změnit světový finanční řád, že je třeba restrukturalizovat činnost mezinárodních finančních a hospodářských organizací, vlád, podniků i chování každého obyvatele planety Země.

To vše zaznělo rovněž v projevu prezidenta Macrona: „Uděláme důležitý krok, který začne vytvořením nového konsensu. Boj proti chudobě, dekarbonizace hospodářství s cílem dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2050 a ochrana biologické rozmanitosti jsou spolu úzce svázány. Musíme se proto společně dohodnout na nejlepších prostředcích k řešení těchto výzev v chudých a rozvojových zemích třetího světa, pokud jde o komplexní reformu infrastruktury a výši investic takových institucí, jako je Světová banka, MMF a veřejné i soukromé fondy, a na způsobu zahájení nového procesu.“ Macron jen tak mimochodem poznamenal, že k restrukturalizaci globálního finančního systému na nové bázi „svět potřebuje finanční šok“.

Emmanuela Macrona podpořili i další. Takto se vyjádřila Mia Mottleyová, předsedkyně vlády Barbadosu: „Reakce mezinárodního společenství je v současné době roztříštěná a nedostatečná. Vyzýváme proto k zásadnímu přehodnocení našeho přístupu. Společně musíme vybudovat pružnější, spravedlivější a inkluzivnější mezinárodní finanční systém, abychom mohli bojovat proti nerovnostem, financovat změnu klimatu a přiblížit se cílům udržitelného rozvoje.“

 

Čtěte ZDE: Světová tyranie podle WEF: Záměry už ani neskrývají. Systém pro konečné vymytí mozků. Samozvaní vládci světa? Co jíst, čím topit, co si nechat píchat do těla. Dopadneme jako uvězněná zvířata? Radši atomovku než svobodu slova...

 Zločinci se s tím už nepářou

Jak vystřiženo z knihy Klause Schwaba „COVID-19: Velký reset". Je možné konstatovat, že všichni účastníci zpívali stejnou písničku. A sice: po prvním globálním úderu zvaném „pandemie covidu“ by měl být zosnován další šok, s využitím lži o „globálním oteplování“.

V červenci publikoval významný ekonomický a politický analytik Brandon Smith v časopise Birch Gold Group článek s názvem Globalisté připravují finanční šok a zde je důkaz.

Jde o podrobnou analýzu summitu. Autor konstatuje: „Globalisté nyní spojují změnu klimatu s mezinárodními finančními a měnovými autoritami. Jinými slovy, už neskrývají, že agenda klimatických změn je součástí 'Velkého resetu'. Dokonce navrhují využít hrozbu změny klimatu jako odrazový můstek k tomu, aby globální banky získaly větší pravomoci diktovat přerozdělování bohatství a zničit současný systém, aby mohl být nahrazen jiným.“

Jak uchránit před fialovými loupežníky a jejich záměrnou inflací peníze, které nám mizí před očima? Jak například i šetřit po stokorunách skrze zlato? Podívejte se na dva rozhovory vysílané naší Protiproud TV ZDE:

Sebeobrana nepodvolených II: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu? Velký bratr zaútočil! Zlatá svoboda. Stát nám do spoření neuvidí. Jako privátní protiatomový kryt? Není všechno zlato, co se třpytí

Globální vláda

Umělá pandemie covidu byla základem četných lockdownů, které narušily ekonomiku, mezinárodní obchod a finance. Proto Západ vyvolal válku na Ukrajině a pod záminkou organizování protiruských sankcí postupuje rychlá destrukce ekonomiky Německa a dalších evropských zemí. Začíná fáze konečné demolice hospodářství pod vlajkou boje proti ekonomice postavené na uhlovodících.

Diskuse na summitu vyvrcholily následujícími závěry. Je nepravděpodobné, že na úrovni jednotlivých států dojde ke konsolidaci (mobilizaci) finančních zdrojů nezbytných pro boj s oteplováním klimatu, stejně jako pro boj s chudobou, na ochranu biodiverzity apod. Proto je nutné vytvořit nadnárodní finanční systém, který bude řešit globální problémy. Základními kameny, na nichž bude takový globální finanční systém postaven, mají být současné mezinárodní finanční organizace – Světová banka a MMF. A k formálnímu vybudování nadnárodní finanční struktury je zapotřebí zmíněný Globální finanční pakt.

Brandon Smith píše: „Údajným cílem summitu bylo najít finanční řešení pro boj s chudobou a zároveň snížit emise, které prý zahřívají planetu. Stejně jako při všech akcích týkajících se změny klimatu se diskuse v Paříži nevyhnutelně stočila k mezinárodní centralizaci moci a vytvoření globálního konsorcia, které by řešilo problémy, jež podle nich vlády suverénních států nemohou nebo nechtějí řešit.“

pp

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

A také: „Globalisté nyní využívají lež o změně klimatu jako trojského koně pro své plány na zvýšení kontroly nad mezinárodními financemi a měnově kreditním režimem. Už neskrývají fakt, že program boje proti změně klimatu je součástí Velkého resetu.“

Hlavním katalyzátorem Velkého resetu i v oblasti mezinárodních financí musí být strach. A globalisté, kteří ovládají světová média, mají v plánu učinit z oteplování klimatu hlavní zprávu a zasít ve veřejnosti paniku. A podnikají veškerá opatření, aby jakýmkoli způsobem umlčeli hlasy tisíců vědců a svobodných médií, že globální oteplování zapříčiněné člověkem je čirý podvod a lež.

Digitální měna

Na summitu zazněly návrhy na vytvoření globálního fondu pro boj s oteplováním klimatu. Z jakých účtů má být naplněn?

Šéf OSN navrhl využít prostředky ve formě takové rezervní měny, jako jsou zvláštní práva čerpání (SDR), která mají na účtech členské země. Jde vlastně o měnu, kterou vydává Mezinárodní měnový fond a rozděluje ji členským zemím podle jejich podílu na kapitálu a hlasovacích právech. V srpnu 2021 došlo k největšímu přídělu SDR v historii MMF v hodnotě odpovídající 650 miliardám dolarů. António Guterres navrhuje, aby tyto prostředky SDR byly účelově vázány – výhradně na financování projektů boje proti oteplování. A pokud vše půjde dobře, mohl by MMF přejít k aktivnějšímu vydávání SDR - a postupně se stát světovou centrální bankou.

Kromě toho už vloni OSN navrhla, aby rozvinuté a rozvíjející se ekonomiky, včetně USA a Číny, zaplatily jakousi „daň z úspěchu“ ve výši nejméně 2,4 bilionu dolarů ročně. Tyto daně by byly vázány na objem emisí oxidu uhličitého.

Čtěte ZDE: Tohle není sci-fi ale blížící se realita: Už jdou! Stovky dětí předělány na transky. Můstek k transhumanismu je postaven. Mocné firmy + WHO + OSN = NWO. Po Velkém resetu budou tyto bytosti prý žít v kyberprostoru. Výroba otroků začala

Rádi by krádež zdrojů doplnili také o "mezinárodního zdanění" zisků z těžby uhlovodíkových paliv a finančních transakcí souvisejících s těžbou a obchodem s těmito palivy. Zdanění by se mělo postupně zvyšovat, aby se nakonec těžba jediných rentabilních zdrojů energie stala nerentabilní a jejich využívání příliš drahé. Například když prý dojde k mnohasetprocentnímu zvýšení cen benzínu, lidé se prý "dobrovolně" vzdají benzinových aut a přejdou na elektromobily.

Francouzský prezident také přišel s myšlenkou zavedení mezinárodní daně na emise oxidu uhličitého z lodní dopravy, která by údajně měla zdražit zahraniční dopravu a snížit poptávku po produkci na export.

pp

SLEDUJTE: Rozhovor Petra Hájka s Petrem Bahníkem nad odkazem sv. Václava pro naši dobu.  uvede Protiproud TV v rámci cyklu Alfa a Omega v sobotu 23. 9. v 18:00. Pořadu bude jako obvykle věnován článek i zde na protiproud.info.

Diktatura banksterů

Slova o „finančním šoku“ jako prostředku k urychlení "restrukturalizace" světových financí zněla všude jako refrén. Řečníci však neprozradili, co takovým šokem myslí. Brandon Smith se domnívá, že by mělo jít o speciálně vyvolanou krizi světové měny, která nakonec urychlí přechod na CBDC – digitální měnu centrálních bank. Protože pokud k takovému přechodu dojde, bude mnohem snazší zařídit všechny ostatní zvrhlosti Velkého resetu.

Vždyť v takové chvíli všechny páky kontroly nad jednotlivci i hospodářskými subjekty budou v rukou centrálních bank. A centrální banky jsou řízeny Bankou pro mezinárodní vypořádání a Mezinárodním měnovým fondem, tedy institucemi, které fungují jakožto motory Velkého resetu. 

Brandon Smith vidí očekávaný „finanční šok“ takto:

Mám podezření, že to vše povede k plánované a uměle vyvolané měnové krizi, kterou využijí jako páku pro nastolení CBDC (digitální měny). A jakmile budou CBDC zavedeny, budou skrze banky ovládat veřejnost úplně.“

Pokud jde o „Nový globální finanční pakt“, který figuruje v názvu summitu, v otevřených zdrojích o něm kupodivu nenajdete žádné informace. Je to proto, že zveřejnění takového dokumentu čeká na vhodný čas.

Prozatím zůstává tajný.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky