Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Polsko zastavilo dodávky zbraní: Všichni už mají Kyjeva plné zuby. Fico: Jejich drzost nezná mezí. Stačilo! Zelenskému zbyl už jen americký vazal Fiala. Maskují své obilí jako moldavské. Zoufalí čeští zemědělci: Komoro a vládo, jednejte!

Polsko zastavilo dodávky zbraní: Všichni už mají Kyjeva plné zuby. Fico: Jejich drzost nezná mezí. Stačilo! Zelenskému zbyl už jen americký vazal Fiala. Maskují své obilí jako moldavské. Zoufalí čeští zemědělci: Komoro a vládo, jednejte!

21. 9. 2023

Tisk článku

Václav Danda přináší informace o zvratu s kyjevskou nacistickou juntou, které mají plné zuby už i nejbližší spojenci - s jedinou výjimkou: ukrajinskou vládou Petra Fialy, jež dává demonstrativně najevo, že jsou jí životní zájmy českých zemědělců a celé naší země u... Brusele

Polsko zastavilo dodávky svých zbraní Ukrajině, oznámil ve středu premiér Mateusz Morawiecki. K tomuto kroku došlo v souvislosti se spory mezi Varšavou a Kyjevem o dovoz ukrajinského obilí do Polska. Informuje o tom TASR, která čerpala ze zprávy polské agentury PAP.

pp

Je před volbami - najednou si vzpomněl...

Morawiecki pro soukromou televizi Polsat News uvedl, že Polsko pomáhá porazit "ruské barbary", ale nemůže souhlasit s destabilizací svého trhu importem ukrajinského obilí. "Samozřejmě, že zachováme tranzit ukrajinského zboží," řekl Morawiecki. „Polsko to nic nestojí. Naopak, dá se říci, že na tom vyděláváme,“ pokračoval.

Podle vlastních slov však nesouhlasí s tím, aby ukrajinští oligarchové „tlačili své obilí na polský trh,“ a to bez jakýchkoli ohledů na polské zemědělce. I když Polsko samotné zastavilo dodávky svých zbraní Ukrajině, překladiště západních zbraní v Rzeszowě poblíž hranic s Ukrajinou zůstane v provozu podle dohod se Spojenými státy a Severoatlantickou aliancí, zdůraznil Morawiecki.

Namísto posílání zbraní na Ukrajinu se však nyní bude Polsko "bránit samo s těmi nejmodernějšími zbraněmi," prohlásil premiér. "Chcete-li se bránit, musíte mít s čím se bránit," dodal na margo současných nákupů zbraní pro polskou armádu.

pp

Čtěte ZDE: Svatoš se s tím nepáře: Sjednoťme si hodinky, vlastenci z hnutí odporu! Chce Fiala zničit naši zemi podle plánu Maria Draghiho? NYT: Za tu vraždu může jen Kyjev! Skončí Rusko válku se Západem již v zimě? Apokalyptické číslo 1 600 000 

Spory mezi Varšavou a Kyjevem se vyostřily poté, co Polsko spolu se Slovenskem a Maďarskem prodloužilo zákaz dovozu ukrajinských zemědělských produktů i po 15. září. Následně Ukrajina podala proti těmto třem zemím žalobu na půdě Světové obchodní organizace.

Rozpory se dále vystupňovaly, když ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v projevu před Valným shromážděním OSN v úterý kritizoval nejmenované evropské země, které podle něj předstírají solidaritu s Ukrajinou, avšak ve skutečnosti nahrávají Rusku. Po těchto vyjádřeních si Polsko předvolalo ukrajinského velvyslance.

Robert Fico: Totální ukrajinská drzost!

Podle Roberta Fica, pravděpodobného vítěze nadcházejících parlamentních voleb na Slovensku, je to, co si při sporu o obilí dovolují Ukrajinci, totální drzost. Reaguje tak na jejich avizovanou žalobu proti Slovensku, Maďarsku a Polsku, z toho důvodu, že tyto země odmítly ukončit zákaz dovozu ukrajinských zemědělských produktů.

Předseda Smeru to prohlásil v debatě, v níž se mimo jiné setkal i s předsedou Progresivního Slovenska Michalem Šimečkem, americké Páté kolony v Bratislavě. Tomu připomněl, že „problém s ukrajinským obilím způsobuje, že cena tuny, například pšenice, šla dolů o 200 eur. Máme obrovský problém s tím, co je na Slovensku vyprodukováno jen kvůli tomu, že se sem valí ukrajinské obilí.”

pp

Čtěte ZDE: Slovenské volby: Předznamenání vývoje v Evropě i u nás? Už žádné zbraně na Ukrajinu! Obnovit vztahy s Ruskem. Slovenský Orbán? Strach z jeho vítězství roste. Fico: Západ podporuje nacisty. Kdy se US-agentů zbavíme i u nás?

Zároveň vyzývá vládu Ludvíka Ódora "přes to, že je v demisi," aby okamžitě začala iniciovat jednání V4 pokud jde o ohlášenou žalobu Ukrajiny proti Slovensku ohledně obilí. Fico považuje za správné, že Slovensko, Maďarsko a Polsko nepovolí dovoz zemědělských produktů z Ukrajiny, protože to ohrožuje slovenský trh a klíčové zájmy země.

"Pan americký velvyslanec s tím určitě nebude souhlasit, ale Ukrajina je velmi neseriózním partnerem," upozorňuje. Podle bývalého premiéra se země V4 musí v této situaci spojit. Musí tlačit na Brusel, aby chránil zájmy těchto zemí, „protože to, co si dovolila Ukrajina, je totální drzost. Dali jsme jim všechno, co chtěli, a teď nás ještě budou žalovat, že chceme chránit vlastní zájmy.”

Už nebudeme tančit, jak Kyjev a jeho protektoři pískají

Zdůraznil, že na současné nefunkčnosti V4 má velkou zásluhu i Hegerova vláda, protože navzdory rozdílům existují společné body. Pokud by státy V4 společně zatlačily na EU, tak by jí nezbývalo nic jiného než se jich zastat. Evropská unie má zastupovat členské státy a ne Ukrajinu. Té se není třeba bát a je třeba si říci svůj názor.

Fico kromě toho Šimečkovi řekl: "Pokud si necháme dělat, co Ukrajina chce, zlikvidujeme celé slovenské zemědělství. Hlavně ať oni se mají oni dobře." A připomíná: „Když jsme od Kyjeva potřebovali plyn, nedali nám ani metr krychlový. Zato když oni ho potřebovali, tak nám volali každý den. Chovají se k nám jako k Amazonu, jak to vtipně řekl britský ministr obrany. Něco si objednají, a my jim to máme dodat. Pokud ne, tak cení zuby.”

Jen my, jak idioti ukrajinské levné (protože kromě jiného jedovaté) obilí dál dovážíme. Jak alespoň individuálně uchránit před fialovými loupežníky a jejich záměrnou inflací peníze, které nám mizí před očima? Jak například i šetřit po stokorunách skrze zlato? Podívejte se na dva rozhovory vysílané naší Protiproud TV ZDE:

Sebeobrana nepodvolených II: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu? Velký bratr zaútočil! Zlatá svoboda. Stát nám do spoření neuvidí. Jako privátní protiatomový kryt? Není všechno zlato, co se třpytí

Předseda Směru na sociální síti také píše, že „Matovič, Heger a Ódor udělali ze Slovenska fackovacího panáka, na jehož názor se už nikdo ani nezeptá. Ukrajina pískla, a my jsme vždy a vše dodali, dokud naše sklady nezůstaly úplně prázdné. Jak se říká, pro dobrotu na žebrotu! Stačilo!”

Zelenský maskuje své obilí jako moldavské

Rumunské organizace zemědělců spojily své síly a napsaly vládě dopis, ve kterém tvrdí, že zákaz dovozu ukrajinského obilí se obchází tím, že se obilí přeznačuje na moldavskou pšenici. Rumunsko bylo jednou z pěti zemí, které se připojily k obecnému zákazu několika ukrajinských zemědělských produktů včetně obilí, ale Ukrajina se může vyhýbat embargu tím, že své obilí nejprve přepravuje přes Moldavsko.

Zemědělci se odvolávají na údaje rumunského statistického úřadu, z nichž vyplývá, že značná část ukrajinských výrobků se do Rumunska dostala přes Moldavskou republiku jako moldavské zboží. V květnu 2023, kdy vstoupil v platnost zákaz vývozu, přišlo do Rumunska z Moldavska 14 500 tun pšenice a v červnu o něco více. Pro srovnání, v dubnu a květnu 2022 Rumunsko nedovezlo z Moldavska ani gram pšenice a v červnu jen 548 tun.

pp

SLEDUJTE: Rozhovor Petra Hájka s Petrem Bahníkem nad odkazem sv. Václava pro naši dobu.  uvede Protiproud TV v rámci cyklu Alfa a Omega v sobotu 23. 9. v 18:00. Pořadu bude jako obvykle věnován článek i zde na protiproud.info.

Obrovský nárůst vývozu "moldavského" obilí se časově shodoval se zákazem dovozu ukrajinského obilí ze strany Rumunska. Znamená by to, že Ukrajina ve skutečnosti používá stejnou taktiku, jakou používá Rusko k likvidaci západních sankcí prostřednictvím zemí, jako jsou Kazachstán a Indie.

Obnoví Rumunsko zákaz dovozu ukrajinského obilí?

Podle maďarského zpravodajského deníku Magyar Nemzet rumunské zemědělské organizace pozastavily své probíhající protestní akce proti dovozu ukrajinského obilí na 30 dní poté, co tento týden jednali s ministrem zemědělství Florinem Barbuem, jak oznámil premiér Marcel Ciolacu.

Existují náznaky, že rumunská vláda uvažuje o jednoměsíčním zákazu dovozu poté, co rumunští zemědělci o to vládu požádali. Podle zpráv z tisku však kyjevská vláda souhlasila s tím, že Rumunsko může povolit dovoz obilí pouze na základě povolení, což by mohlo pomoci zastavit tok obilí. Na základě této dohody, dokud nebude existovat takový mechanismus povolování, nebude do Rumunska dováženo žádné ukrajinské obilí.

Na základě bilaterální dohody se výrobky z obilí dovážené z Ukrajiny s vývozním povolením musí používat výlučně ke krmení zvířat nebo jako suroviny pro výrobu hotových výrobků, citoval deník Krónika zprávu z vládních zdrojů.


pp

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

Jen my si na sobě necháme dříví štípat?

Pouze Fialova vláda se zase tváří jako mrtvý brouk, protože likvidace českého zemědělství a celého národního hospodářství je její tichý cíl: Teprve pak budeme totálně závislí na dovozech a protektoři z Bruselu a Washingtonu nás budou mít kompletně v hrsti. Zoufalí zemědělci se nyní obrátili na předsedu Agrární komory:

Otevřený dopis – výzva prezidentovi Agrární komory České republiky

Vážený pane prezidente Agrární komory České republiky (dále AK ČR) Ing. Jane Doležale, chceme Vás tímto informovat, že v pondělí 18. září t. r. jsme na zasedání naší platformy KLUB 2019 (dále K2019) projednali, jako každý měsíc, aktuální situaci v resortu zemědělství a potravinářství v České republice. 

Situaci, která je nyní určena ukončenou sklizní obilí, a skutečností, že Maďarsko, Slovensko a Polsko zakázaly dovoz obilí z Ukrajiny a některé další státy EU vyhlášení zákazu připravují. 

Vláda České republiky, konkrétně resortní ministr Marek Výborný, nic takového neučinili a lze přesně prognózovat, co tato politika, nehledící na zájmy českých zemědělců, způsobí: Nebudou konkurenceschopní a budou ztrácet trh, ekonomiku a schopnost přežít. To za situace, kdy vyrábíme obilí, pšenici, vysoce kvalitní, s výrazně nižší spotřebou účinné ochranné látky na hektar, a navíc pod každodenní občanskou kontrolou včetně kontroly státní. Navíc se tak děje za situace, kdy vyrábíme obilí nadbytek.

Konstatujeme, že dovozy ukrajinského obilí rozloží náš trh a postihnou zejména ty zemědělce, kteří nemají živočišnou výrobu, nechovají hospodářská zvířata a příjmy z rostlinné výroby jsou pro ně zásadní. To jsou malí, střední i četní velcí zemědělci.

Následně budou dotčeni všichni občané České republiky v podobě dále se zvyšující závislosti na dovozu potravin a nemožnosti zastavit růst jejich cen.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky