Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kyjevské lži o válce proti Rusku: Tajná dezinformační operace USA. Rozkol v amerických tajných službách. Zelenskyj hrozí v případě své porážky povstáním nácků v Evropě. Banderovci lžou o svém postupu. Rusko nemůže prohrát

Kyjevské lži o válce proti Rusku: Tajná dezinformační operace USA. Rozkol v amerických tajných službách. Zelenskyj hrozí v případě své porážky povstáním nácků v Evropě. Banderovci lžou o svém postupu. Rusko nemůže prohrát

25. 10. 2023

Tisk článku

Seymour Hersh - významný americký novinář a nositel Pulitzerovy ceny, přináší informace o stále větší nevoli, jež v USA vyvolává Bidenova válka proti Rusku ukrajinskýma rukama, a poukazuje na rozčarování části americké zpravodajské komunity, nad kyjevským lhaním o postupu na frontě

Před měsícem jsme si připomněli roční výročí zničení tří ze čtyř plynovodů Nord Stream 1 a 2 Bidenovou administrativou. Je toho víc, co k tomu musím říct, ale bude to muset počkat. Proč? Protože válka mezi Ruskem a Ukrajinou, kdy Bílý dům nadále odmítá jakékoli řeči o příměří, je v bodě obratu.

Všechno jsou to lži

V americké zpravodajské komunitě jsou významné zdroje, které se opírají o zprávy z terénu a technické zpravodajství, a ty se domnívají, že demoralizovaná ukrajinská armáda se vzdala možnosti překonat silně zaminované třístupňové ruské obranné linie a vést válku směrem na Krym a do čtyř oblastí zabraných a anektovaných Ruskem. Skutečnost je taková, že otlučená armáda Volodymyra Zelenského už nemá šanci na vítězství.

Válka pokračuje, řekl mi zdroj s přístupem k současným zpravodajským informacím, protože Zelenskyj trvá na tom, že musí. V jeho sídle ani v Bidenově Bílém domě neprobíhá žádná diskuse o příměří a není žádný zájem o rozhovory, které by mohly vést k ukončení masakru.

„Všechno jsou to lži,“ řekl úředník, když mluvil o ukrajinských tvrzeních o postupném pokroku v ofenzívě, která zaznamenala ohromující ztráty a získala pár metrů území týdně v několika rozptýlených úsecích.

pp

Čtěte ZDE: Jak Amerika zlikvidovala plynovod Nord Stream: Plynovod zničily na dálku odpálené výbušniny Pentagonu. Biden a jeho teroristický gang 8 to učinil bez vědomí Kongresu. Začíná nová aféra Watergate? Bilý dům zapírá. Jak dlouho?

Tajná operace CIA a Britů

„Ujasněme si to.“ řekl úředník. „Putin udělal hloupý a sebedestruktivní čin, když rozpoutal válku. Myslel si, že má magickou moc a že vše, co chtěl, se podaří. Počáteční ruský útok,“ dodal úředník,"byl špatně naplánovaný, nedostatečně personálně obsazený a vedl ke zbytečným ztrátám. Jeho generálové mu lhali a začal válku bez logistiky – bez způsobu, jak doplnit zásoby. Putin udělal něco hloupého, bez ohledu na to, jak byl vyprovokován, tím, že porušil chartu OSN, a my jsme to udělali také – rozhodnutím prezidenta Bidena vést zástupnou válku s Ruskem financováním Zelenského a jeho armády. A tak teď musíme Putina s pomocí médií přebarvit na černo, abychom ospravedlnili naši chybu.“

Měl na mysli tajnou dezinformační operaci, která byla zaměřena na degradaci Putina a kterou provedla CIA v koordinaci s britskou rozvědkou. Tato masivní operace vedla hlavní média u nás i v Londýně k vysílání zaručených zpráv, že ruský prezident trpí různými nemocemi, mezi které patří krevní poruchy a vážná rakovina. V jednom často citovaném příběhu se Putin léčil silnými dávkami steroidů. Ne všichni se ale nechali oklamat.

Guardian v květnu 2022 skepticky uvedl, že fámy přesáhly mez: „Vladimir Putin trpí rakovinou nebo Parkinsonovou chorobou, říkají nepotvrzené a neověřené zprávy“. Ale mnoho velkých zpravodajských organizací se na návnadu chytlo. V červnu 2022 Newsweek vychrlil s odkazem na nejmenované zdroje, že Putin před dvěma měsíci podstoupil léčbu pokročilé rakoviny: „Putinův stisk je silný, ale už není absolutní. Intrikaření v Kremlu nebylo nikdy intenzivnější. . .  všichni cítí, že se blíží konec.“

SLEDUJTE: Protiproud TV v pátek 27. 10. 2023 od 18:00, v předvečer významného výročí, uvede rozhovor šéfredaktora Protiproudu s Milanem Macákem v rámci cyklu Rub a líc, tentokrát na téma vznik ČSR 28. října 1918.

Rozkol v amerických tajných službách

„V prvních dnech červnové ofenzívy došlo k několika časným průnikům ze strany Ukrajiny,“ řekl úředník. „V dosahu první ze tří impozantních betonových překážek obrany Ruska, a Rusové se stáhli, aby je vlákali dovnitř. Všichni byli zabiti.“ Po týdnech vysokých ztrát a malého pokroku spolu s děsivými ztrátami tanků a obrněných vozidel hlavní složky ukrajinské armády, aniž by to prohlásily, prakticky zrušily ofenzívu. Dvě vesnice, o kterých ukrajinská armáda nedávno prohlásila, že byly dobyty, jsou menší než malé.

Vedlejším produktem nepřátelství neokonzervativců Bidenovy administrativy vůči Rusku a Číně – příkladem jsou poznámky ministra zahraničí Tonyho Blinkena, který opakovaně prohlásil, že v současné době nebude podporovat příměří na Ukrajině – byl významný rozkol ve zpravodajské komunitě. Jednou z obětí jsou tajné odhady národní zpravodajské služby, které po desetiletí určovaly parametry americké zahraniční politiky. Některé klíčové úřady v CIA se v mnoha případech odmítly zúčastnit procesu společné dokumentace zpravodajských služeb (NIE) kvůli hlubokému politickému nesouhlasu s agresivní zahraniční politikou administrativy. Jedno nedávné selhání zahrnovalo plánované NIE, které se zabývalo výsledkem čínského útoku na Tchaj-wan.

Po mnoho týdnů jsem informoval o dlouhodobé neshodě mezi CIA a dalšími složkami zpravodajské komunity ohledně prognózy současné války na Ukrajině. Analytici CIA byli k vyhlídce na úspěch Ukrajiny soustavně mnohem skeptičtější než jejich protějšky z Agentury obranného zpravodajství (DIA). Americká média spor ignorovala, ale Economist se sídlem v Londýně nikoli. Jedna známka vnitřního napětí uvnitř americké komunity se objevila ve vydání časopisu z 9. září, když Trent Maul, ředitel analýzy DIA, poskytl mimořádný rozhovor pro Economist, ve kterém obhajoval optimistické zprávy své agentury o Ukrajině a její potížemi zmítané protiofenzívě. Byl to, jak poznamenal Economist v titulku, „Vzácný rozhovor“. Také prošel bez povšimnutí americkými mainstreamovými médii.

pp

Čtěte ZDE:  Nový ruský kotel na Donbasu: Smršť v Avdějevce. Pevnost na ostřelování civilistů Doněcka se hroutí. Smyčka kolem Banderovců se utahuje. Kyjevský betonový oříšek praská. Rusko mlčí a jedná. Blíží se ukrajinský Stalingrad?

Zelenskyj hrozí povstáním Ukrajinců v Evropě

Maul přiznal, že DIA se „mýlila“ ve svých zprávách o vůli amerických spojenců bojovat, když se USA vycvičené a financované armády v Iráku a Afghánistánu rozpadly téměř přes noc. Maul se postavil proti stížnostem CIA (ačkoli agentura nebyla uvedena jménem) – na nedostatek schopností ukrajinského vojenského vedení a jejich taktiku v současné protiofenzívě. Pro Economist řekl, že nedávné vojenské úspěchy Ukrajiny byly „významné“ a dávají jejím silám 40 až 50procentní pravděpodobnost, že do konce letošního roku prolomí ruské třístupňové obranné linie. Varoval však, že „omezené množství munice a zhoršující se počasí to „velmi ztíží“.

Zelenskyj v rozhovoru pro Economist zveřejněném o týden později připustil, že zjistil – jak by ne? „změnu nálady u některých jeho partnerů“. Zelenskyj také uznal, že to, co nazval „nedávné potíže“ svého státu na bitevním poli, považovali někteří za důvod k zahájení vážných jednání s Ruskem o konci války. Nazval to „špatným okamžikem“, protože Rusko „vidí totéž“. Ale znovu dal jasně najevo, že mírová jednání nejsou na stole, a vyslovil novou hrozbu těm vůdcům v regionu, jejichž země hostí ukrajinské uprchlíky a které chtějí konec války.

„Nelze předpovědět, jak by miliony ukrajinských uprchlíků v evropských zemích reagovaly na zradu vůči jejich zemi." Zelenskyj řekl, že ukrajinští uprchlíci se zatím v hostitelských zemích „chovali dobře. . . a jsou vděční těm, kteří jim poskytli útočiště, ale pro Evropu by to nebyl dobrý příběh, kdyby ukrajinská porážka zahnala tyto lidi do kouta.“

Tedy nic menšího než hrozba povstáním imigrantů na hostitelské půdě.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Povinné „vřelé“ přivítání Zelenského v OSN

Zelenského poselství výročnímu Valnému shromáždění Organizace spojených národů v New Yorku nabídlo jen málo nového, a jak uvedl Washington Post, dostalo se mu povinného „vřelého přivítání‘ od přítomných. Post poznamenal, že „pronesl svůj projev do zpola zaplněného sálu, přičemž mnoho delegací se odmítlo dostavit a poslechnout si, co říká“.

Vůdci některých rozvojových zemí, dodala zpráva, byli „frustrovaní“, že tolik miliard, které Bidenova administrativa bez rozvahy utratila na financování ukrajinské války, snižuje podporu jejich vlastním problémům s řešením následků změny klimatu, konfrontace s chudobou a hladem a zajištění bezpečnějšího života pro jejich občany.

pp

Válečné bratrstvo: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, generální prokurátor Ukrajiny Andriy Kostin, ministr zahraničí Ukrajiny Dmytro Kuleba, americký vyslanec pro klima John Kerry a americký ministr zahraničí Antony Blinken poslouchají projev prezidenta Joea Bidena na 78. Valném shromáždění Organizace spojených národů v New Yorku

Prezident Biden se ve svém projevu před Valným shromážděním nezabýval nebezpečným postavením Ukrajiny ve válce s Ruskem, ale obnovil svou halasnou podporu Kyjevu a zopakoval mantru, že „za tuto válku nese odpovědnost pouze Rusko“. Tedy opět ignoroval, na rozdíl od vůdců mnoha zemí, tři desetiletí expanze NATO na východ a skrytou účast Obamovy administrativy na svržení legitimní vlády na Ukrajině v roce 2014.

Ale i kdyby měl prezident v meritu věci pravdu, zbytek světa si pamatuje, že to byla Amerika, kdo se rozhodl vést válku v Iráku a Afghánistánu, aniž bral ohled na podstatu jejího ospravedlnění.

SLEDUJTE: Protiproud TV ve středu 25. 10. 2023 od 18:00 uvede rozhovor šéfredaktora Protiproudu s předsedou pražského hnutí ANO Ondřejem Prokopem v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby.

Kyjev důsledně lže

O nutnosti okamžitého příměří ve válce, kterou Ukrajina nemůže vyhrát, se v prezidentově projevu nemluvilo. Biden s podporou ministra Blinkena a poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana – ale se snižující se podporou jinde v Americe – proměnil svou neutuchající finanční a morální podporu ukrajinské války v kruciální otázku „Do or Die“ (udělej nebo zemři). To ale hlavně platí pro jeho pokus o znovuzvolení.

Mezitím Zelenskyj v rozhovoru s podlézavým moderátorem pořadu 60 Minutes (kdysi vrcholem agresivní americké žurnalistiky) vykreslil opět Putina jako dalšího Hitlera a lživě trval na tom, že Ukrajina má ve válce s Ruskem iniciativu.

Na otázku moderátora CBS Scotta Pelleyho, zda si myslí, že „hrozba jaderné války je za námi“, Zelenskyj odpověděl: „Myslím, že (Putin) bude ve vyhrožování pokračovat. Čeká, až se Spojené státy stanou méně stabilními. Myslí si, že se to stane během amerických voleb. Bude hledat nestabilitu v Evropě a Spojených státech amerických. Využije riziko použití jaderných zbraní jako paliva pro válku. Bude vyhrožovat dál.“

pp

Velmi nás těší, kolik z Vás chce dát najevo svoji příslušnost k hnutí odporu a solidaritu s pronásledovanými nepodvolenými médii.

Trička Protiproudu ve velikostech L a XL, si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

Válka skončila. Rusko vyhrálo

Americký zpravodajský úředník, se kterým jsem mluvil, strávil první roky své kariéry prací proti sovětské agresi a špionáži. Respektuje Putinův intelekt, ale pohrdá jeho rozhodnutím jít do války s Ukrajinou a iniciovat smrt a zkázu, kterou válka přináší.

Nicméně mi řekl: „Válka skončila. Rusko vyhrálo. Ukrajinská ofenziva už neexistuje, ale Bílý dům a americká média musí lež držet dál.“ Pravda je, že pokud ukrajinská armáda dostane rozkaz pokračovat v ofenzívě, může se vzbouřit. Vojáci už za kyjevský režim nechtějí umírat.

Ale to se nehodí do oblbovací taktiky, jejímž autorem je Bidenův Bílý dům.

Zdroj.

pp

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky