Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Arogance Fialovy vlády: Když ve světě energie zlevňují, u nás opět drasticky zdraží. Zelená cesta do pravěku? Bruselský žalář - a konec demokracie -má 30 let. Do kdy chce neschopná vláda svádět svoje průšvihy na Babiše?

Arogance Fialovy vlády: Když ve světě energie zlevňují, u nás opět drasticky zdraží. Zelená cesta do pravěku? Bruselský žalář - a konec demokracie -má 30 let. Do kdy chce neschopná vláda svádět svoje průšvihy na Babiše?

5. 11. 2023

Tisk článku

Václav Klaus je přesvědčen, že další dramatické zdražení elektřiny v naší zemi je pouze dokonalou ilustrací zeleného zločinu vystavěného na klimatické lži, a připomíná, že pokud by se před třiceti lety nezměnila značka EHS na EU, nic z toho by se nestalo

V úterý rozbouřila „poklidné“ vody českého veřejného mínění zpráva ERÚ (Energetického regulačního úřadu), že dojde ke zvýšení regulované ceny elektřiny o 71 %. Normální člověk nemá důvod odlišovat regulovanou část elektřiny od ceny elektřiny jako celku.

Hra na tuto odlišnost je přijetím hantýrky našich energetiků (a našich bezvýhradných stoupenců evropského Green Dealu). Člověka zajímá koncová cena elektřiny pro spotřebitele, nikoli její složky.

Dokdy jim vystačí Babiš?

Normální člověk, který pozorně sleduje vývoj inflace, je rád, že míra inflace klesá - a teď najednou dostane zprávu, že ceny elektřiny u nás dále výrazně porostou, i když ví, že světové ceny energií klesají. Ano, klesají, ale neklesá blouznění zelených majitelů Evropské unie, kteří dále prosazují své šílené nápady boje s údajně lidmi způsobeným globálním oteplováním. Ceny by klesat mohly, ale zelení (skrytí ve všech politických stranách) to nechtějí. Ti se chtějí vrátit o desetiletí či staletí zpět. Zakázat nám vlastnit auta, zakázat nám cestovat, zakázat nám topit si, zakázat nám jíst maso, atd.

NALÉHAVÁ OMLUVA PETRA HÁJKA:

 Pravidelné setkání s věrnými čtenáři a diváky - "tvrdým jádrem" nepodvolených" - se k mé velké lítosti 6. 11. 2023 nakonec neuskuteční. Tentokrát v tom výjimečně nemají prsty ani tajné služby, ani Fiala a Rakušan, ale mrška chřipka.

Zabránila mi (po několika letech) dokonce napsat i pravidelný nedělní článek. Protože jsem však poměrně dobře vyzbrojen, zdá se, že se již dala na ústup. Proto doufám, že se potkáme již ve středu v 18 hodin, kdy si budu povídat s Michaelou Kubátovou-Špryňarovou. Tu asi ze světa nepodvolených mnozí znáte. A pokud ne, tím větší důvod seznámit se s touto pozoruhodnou ženou.

Mnoho pozdravů (od slova "zdraví") vám všem! Těším se na naše setkání, přátelé!

 

ERÚ má v sobě politicky „necitlivé“ úředníky a tiskové mluvčí, a jen proto mohl vydat svou úterní ranní zprávu. Čekal jsem, že to vláda vysvětlí jinak. Že se omluví za tiskovou zkratku, že pokárá ERÚ a že řekne, že mají být lidsky citlivější. Místo toho se v úterý ve čtyři hodiny odpoledne konala agresivní tisková konference předsedy vlády, v níž nebyla žádná omluva, ale dnes už poněkud absurdní útok na Babišovu vládu, že to ona prý způsobila vysoké ceny energií a elektřiny.

Hra antiBabiš vyhrála Fialovi před více než dvěma lety parlamentní volby, ale vláda je už za polovinou svého volebního období, už dlouho nám reálně vládne, a přesto stále svádí všechno na Babiše. Měla šanci udělat něco při svém EU předsednictví, jakkoli vím, že je toto předsedování EU pouze fiktivní, že v EU vládne někdo úplně jiný než ten, který půl roku předsedá setkáním reprezentantů členských zemí, natož je-li to vláda malé země z – v západní Evropě stále ještě málo respektované – střední a východní Evropy.

Zelené šílenství

Kdy už si konečně přiznáme, že zvýšení ceny energií je lidská svévole vyvolaná zelenou ideologií? A že se tato ideologie stala v Evropské unii tak mocnou zbraní jedině proto, že byla radikálně oslabena síla národních států v Evropě ve prospěch Evropské komise, Rady a všech dalších orgánů EU?

Čtěte ZDE: Fialová drzost a lhaní bez hranic: Čeká nás další "elektrický šok". Vyrábíme levně, ale kupujeme draze, aby bylo na solární barony. Zelené lži už nevěří ani její iniciátoři Němci. Zlatý komunisti? Možná na tom něco bude

Má to své historické konotace a svá kulatá výročí. Přesně před 30 lety, 1. listopadu 1993, vstoupila v platnost tzv. Maastrichtská smlouva, která přeměnila dosavadní Evropské společenství (ES) v Evropskou unii (EU). Před Maastrichtem to ještě bylo společenství států, dnes je to unie jednotlivců, lidí, případně regionů. Vedlo to k radikální de-demokratizaci a k obrovskému posílení role aparátů Evropské unie. Bez této změny by nemohl vzniknout Green Deal a celé to zelené šílení.

Abych se vrátil k názvu. To, co se stalo v úterý, byla i nešikovnost úředníků ERÚ (resp. Síkelova ministerstva), i arogance Fialy a jeho vlády, i neznalost nedávné historie a podcenění radikálního zvratu evropského integračního procesu symbolicky vyjádřitelného oním posunem od ES k EU.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky