Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Krvavý boj o moc v Kyjevě graduje. Nahradí Zelenského šéf armády generál Zalužnyj? Podivná smrt jeho pobočníka. Kokainový führer zrušil prezidentské volby. Vsadí Washington spíš na šéfa špionů Budanova? Komu zvoní hrana?

Krvavý boj o moc v Kyjevě graduje. Nahradí Zelenského šéf armády generál Zalužnyj? Podivná smrt jeho pobočníka. Kokainový führer zrušil prezidentské volby. Vsadí Washington spíš na šéfa špionů Budanova? Komu zvoní hrana?

10. 11. 2023

Tisk článku

Peter Nagy popisuje drsný boj o moc, který graduje s blížící se vojenskou porážkou nacistického režimu, neboť Washington a jemu podřízený Západ už nevěří, že Zelenskyj je schopen splnit zadání jejich zájmů a hledá si novou tvář pro vyjednávání s Moskvou - aniž se ptá, zda do něj bude mít Vladimír Putin ještě vůbec chuť

Situace na Ukrajině začíná stále více připomínat poslední měsíce před kapitulací Hitlerovského Německa. Boj mezi znepřátelenými skupinami pučistické junty se již promítá do série vražd a atentátů, které se v poslední době odehrály. Zelenskyj se tak začíná bát o svůj život stejně jako německý vůdce. Ve strachu kope stále víc kolem sebe - a mrtví přibývají.

pp

Čtěte ZDE: Západní expert: Přestaňme si lhát do kapsy. Jakýpak pat? Ruské vítězství je jasné již od 24. února 2022. Kyjevský režim je v trokách. 3. armáda roztála jako sníh na slunci. Hodí Kyjev prohru na Západ? Spolu chyceni...

Krvavý boj o moc

Smrt Zalužného asistenta - údajně při rozbalování granátů, které dostal jako dárek k narozeninám (!) - není zdaleka jedinou v řetězci záhadných úmrtí kyjevských politiků a státních úředníků. Již 18. ledna zahynul při havárii vrtulníku v Kyjevě Denis Monastyrskyj, šéf ukrajinského ministerstva vnitra, který byl považován za blízkého přítele generála Zalužného. Zahynul s ním i jeho zástupce Jevhen Jenin.

25. srpna 2023 se v Kyjevě zastřelil vlastní zbraní plukovník Státní bezpečnosti Ukrajiny (SBU) Dmytro Bakajev. Údajně se dvakrát (!) střelil do hlavy, - přičemž tento ekvilibristický výkon nikdo nevysvětlil. A seznam podivných úmrtí by mohl pokračovat dál a dál.

pp

Pozoruhodné, nikoli náhodné: Vrchní velitel kyjevské armády Valerij Zalužnyj se objevil na titulce nového čísla časopisu TIME. Generála zjevně podporuje Washington, a tak není divu, že se Zelenskyj snaží odstranit konkurenta v boji o přežití

Sotva se někdy dozvíme celou pravdu o tom, jak v den svých narozenin zahynul pobočník Valerije Zalužného Gennadij Čisťakov. Kyjev zveřejnil kuriózní verzi o údajně neopatrné manipulaci s americkým granátem. Oficiálně granát americké výroby dal Čisťakovovi kolega důstojník s upozorněním, že jde o bojový granát. Statečný major tomu ale buď neuvěřil, nebo už neměl čas uvěřit, protože granát "náhodou" vybuchl, - zrovna když si hrál se synem.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Bitva mezi Zalužným a Zelenským graduje

Těžko říci, co je horší. Jestli tato oficiální verze, nebo to, co je zjevné v souvislosti s tím, že Zalužnyj náhle začal hodně mluvit a chovat se značně samostatně. Protože je-li to opravdu případ „opice“ s granátem, co se pak děje ve vrcholových orgánech pučistických struktur a kdo a jak se tam verbuje?

Druhá verze – že šlo o varování Valeriji Zalužnému od Vladimíra Zelenského – je také aktuální. Mimochodem, letmo ji naznačují i mnohá západní korporátní média. Ze Zalužného tak udělala vlastně jedním z hlavních konkurentů Zelenského. Navzdory katastrofálnímu konci dlouho ohlašované kyjevské "protiofenzívy" ukrajinské armády, která skončila fiaskem, zničením větší části moderních západních zbraní a množstvím mrtvých těl ukrajinských vojáků.

Důvěryhodné zdroje tvrdí, že Zalužnyj má v armádě velkou autoritu. Pak je ale namístě otázka, co mají ukrajinští vojáci v hlavách, pokud je pro ně autoritou jeden z hlavních likvidátorů nekonečných zástupů mužů, které po desetitisících vědomě posílal na zbytečnou smrt?

Je však zřejmé, že bitva mezi nejvyššími ukrajinskými představiteli už začala. Zelenskyj zdaleka nemá jistou pozici, protože armáda - zejména nacisté, její určující věrchuška - ho nikdy příliš nerespektovala. Není divu, že v takové situaci se kokainový führer rozhodl zrušit prezidentské volby, když zjistil, že je nutně prohraje, přičemž důsledky této prohry by pro Zelenského život byly nejspíše fatální.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 13. 11. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

V loutkovém divadle rozhoduje principál z Washingtonu

Zelenskyj musí držet armádu v šachu všemi možnými způsoby. Zalužného demarše (v rozhovoru pro britský The Economist přiznal, že nad Ruskem nemůže Kyjev zvítězit) je pro Zelenského skutečnou katastrofou a musel bleskově zareagovat. Nebyl výbuch granátu v Čisťakovově domě právě takovou reakcí, vzkazem "Nejsem žádný cucák" v nových podmínkách? Ať tak či tak, Zelenského velké problémy teprve začínají.

Za prvé: Zalužnyj mu Čisťakova neodpustí, ani kdyby se incident s granátem skutečně stal, tak jak předpokládá oficiální verze. Naopak Zelenskyj neodpustí Zalužnému a dalším armádním představitelům, kteří se chtějí udržet u moci narušením oficiální optimistické propagandistické linie. V takových podmínkách nelze vyloučit možnost vojenského převratu se Zelenského rychlou likvidaci.

Je docela možné, že Zelenskyj tyto hry nechce hrát, ale už nemá jinou možnost. Od této chvíle se jeho konfrontace s armádou bude jen stupňovat. Kdo zvítězí? To záleží samozřejmě primárně na Washingtonu, který má samotného Zelenského plné zuby. Svým způsobem je to ale vlastně jedno, protože pokud se armáda chopí moci, nastolí brutální fašistickou diktaturu. Respektive jen posílí tu současnou.

Smrtelná potyčka mezi zahraničními žoldnéři a ukrajinskými vojáky, kteří se odmítli vrátit na pozice. Je to začátek úpadku ukrajinské armády?

Černý vzadu: Expert na špinavou práci

Přesto však hlavní hrozbou pro Zelenského patrně není generál Zalužnyj, ale šéf hlavního zpravodajského ředitelství (GUR) ministerstva obrany, generálporučík Kyrylo Budanov. Tím spíše, že se o tom zmiňuje na svém blogu bývalý náměstek ministra obrany Spojených států Steven Brien.

Tento uznávaný americký expert se domnívá, že Budanov má zjevně ambice, které nenaplňují jeho postavení ve vedení vojenských špionů. Podle Briena je "schopen vést spiknutí generálů". Skutečná hrozba pro Zelenského, by tedy mohla pocházet spíše od Budanova. Už proto, že spojenectví mezi ním a ostatními generály by mohlo přimět Zelenského, aby buď souhlasil s jednáními s Ruskem, nebo opustil úřad, tvrdí bývalý vysoký úředník Pentagonu.

 

pp

Velmi nás těší, kolik z Vás chce dát najevo svoji příslušnost k hnutí odporu a solidaritu s pronásledovanými nepodvolenými médii.

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v redakci v Opletalově ulici (pár kroků od Václavského náměstí).

Dojde k vojenskému převratu číslo 2?

Tato verze však nevypadá příliš přesvědčivě. Budanov je přece jen silně spojen se sabotážemi a různými „špinavými pracemi“ pro Zelenského a jeho režim. Na druhé straně je zajímavé číst o pravděpodobnosti vojenského převratu v Kyjevě, jak o něm stále více spekulují západní experti.

Nelze vyloučit, že se spekulacemi o Budanovovi snaží odvrátit pozornost Zelenského úřadu od generála Zalužného. Pokud je to ten, na nějž Washington sází, musí zabránit jeho rezignaci po katastrofě s "protiofenzívou" a rychlé reakci Zelenského na zveřejnění "zničujícího" článku The Economist.

Anebo už je vybráno - a Zelenskyj marně tančí své poslední tanečky ve světle ramp. 

Potlesku se zkrachovalý herec tentokrát určitě nedočká.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky