Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Skutečné pozadí války Západu proti Rusku na Ukrajině: Záchrana krachující americké ekonomiky. Všechno zaplatí gubernie Bruselu. Donutí USA Moskvu včlenit Ukrajinu do Ruské federace? Rozšíří válku do Evropy? Pryč z NATO!

Skutečné pozadí války Západu proti Rusku na Ukrajině: Záchrana krachující americké ekonomiky. Všechno zaplatí gubernie Bruselu. Donutí USA Moskvu včlenit Ukrajinu do Ruské federace? Rozšíří válku do Evropy? Pryč z NATO!

11. 12. 2023

Tisk článku

Ivan Štubňa se zamýšlí nad motivací Washingtonu vést dále válku proti Rusku na Ukrajině, a protože neúspěšný boj ukrajinskýma rukama dostal Západ do slepé uličky, varuje před snahou Američanů vybřednout z porážky rozšířením konfliktu do celé Evropy - a jako vždy na tom ještě závratně vydělat

Myslet si, že USA mohou ukončit válku na Ukrajině z lásky vůči Ukrajincům je omyl. Američany vyprovokovaná válka se nevyvíjí podle předpokládaného amerického scénáře. Pentagon se postupně dostává do slepé uličky. Plány USA využít Ukrajinu k rozložení a zničení Ruska nevyšly. Nevyšly ani plány ekonomické likvidace Ruska, tím méně plány zmocnit se obrovského ruského nerostného bohatství.

pp

Krvavé peníze pro blahobyt

Na stránkách Ministerstva obrany USA Pentagon konečně přiznal význam bojů na Ukrajině pro ekonomiku USA. Američanům je samozřejmě úplně jedno, že vyprovokovaná válka mezi slovanskými národy má za následek statisíce obětí, zraněných, rozvrácenou ukrajinskou infrastrukturu, která se bude po válce velmi obtížně obnovovat. Nemluvě už o tom, že rány na duši účastníků konfliktu se budou zacelovat desetiletí.

USA ekonomicky vždy těžily z vojenských konfliktů po celém světě od konce druhé světové války. Většinu z nich ostatně vyprovokovaly. Zhruba 37 válek má na svědomí asi 20 milionů obětí. Jenže obrovská mašinérie amerického vojenského průmyslu se ani dnes nemůže zastavit, neboť americká ekonomika by se buď rozpadla, nebo by minimálně přestala být schopná konkurence v rámci světa.

Od začátku vyprovokované války dodávají USA na Ukrajinu zbraně za miliardy. Za další miliardy Pentagon uzavíral obchodní smlouvy se státy takzvaného kolektivního Západu - čili jejich satelitů včetně Slovenska a České republiky. Celý západní (údajně vyspělý) svět se tak skládá Američanům na jejich cizí krví dosaženou životní úroveň, vyplývající z příjmů krvavých peněz pocházejících z válek.

pp

Čtěte ZDE: Hledání viníka začíná: Kdo zbabral tuhle válku? Jak si generálové z Pentagonu a z Paříže hráli hry. My jim to říkali! Ale oni ne a ne a ne! Rusko nic nevymýšlí. Bojuje se Západem podle "sovětských" standardů. Zneužitá Ukrajina umírá

Ochotní slouhové v západních vládách

Pokud by Američané nepoužili svůj skladový zbrojařský šrot ve válkách, nebo by jej včas neprodali, museli by jej zničit jako nemoderní. Včetně výbušnin po době jejich životnosti. Výbušniny se likvidují na vlastní náklady státu, což se nazývá delaborace. Washingtonu by tak vznikly další obrovské náklady a obrovské finanční ztráty. Proto je pro USA výhodnější vyvolat konflikty ve světě, a nechat lidi ať se jejich prošlými zbraněmi navzájem ve válkách pozabíjejí.

Na životech jim nezáleží, jen na penězích. Co na tom, že jsou krvavé? Co na tom, že kvůli blahobytu USA trpí na světě miliony lidí? Lidské ztráty nazývají Collateral Damage – vedlejší škody. Jak se správně nazývá takové chování, které ohrožuje existenci světa? Fašismus, neonacismus? Nebo něco mezi tím? Jak je možné, že jsou občané USA tak lhostejní vůči zvěrstvům páchaným jejich jménem jejich vládou po celém světě? Jak je možné, že Američané páchání svých zločinů prohlašují za obranu demokracie? A hlavně, jak je možné, že jim to vůbec ještě někdo věří?

Odpověď na tyto otázky není složitá. Jsou to především obrovské finanční a materiální rozdíly, které mnoho lidí drží na hraně jejich finanční existence a hranici politické poslušnosti. Vlády tzv. kolektivního Západu učinily z vlastních občanů rukojmí své politiky podřízenosti USA. Neřídí se programem na jehož základě dostali důvěru voličů, ale svými vlastními zájmy - v rozporu s přáními voličů.

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se vlastními silami úspěšně léčit a udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Varianta číslo jedna

Propaganda pracuje s faktem, že poměrně vysoké procento lidí se nezajímá o to, kdo jim vládne. V USA je dlouhodobě založen volební systém na divadle a podvodu. Divadlo spočívá v údajném volebním boji mezi Demokraty a Republikány. Žádná jiná strana, která by mohla bojovat o přízeň voličů, tam existovat nenechají.

Ve skutečnosti jsou rozdíly mezi Demokraty a Republikány zanedbatelné. Zda zvítězí ve volbách jeden nebo druhý, na životní úrovni, na směřování státu ani na rozvoji demokracie se to neprojeví. Vymění se trička, a po starém se jede dál. Volby skončí, má pocit uspokojení, že si zahrál v představení, opona padá a divadlo skončí. Vítězem voleb je totiž vždy Deep State, který ze zákulisí platí strany a rozhoduje o tom, kdo bude vládnout.

Přesně totéž platí o meritu ukrajinského tématu. USA a jejich spojenci už vyprázdnili velkou část svých zbrojařských šrotových zásob. Americké zbrojovky nyní přijímají nové objednávky na zbraně v miliardových zakázkách. Činí tak s vědomím, že čím déle bude konflikt pokračovat, tím více území Ukrajiny Rusko obsadí, protože prostě nedovolí, aby jej odtud USA a NATO ohrožovalo.

Je tedy velmi pravděpodobné, že pokud USA budou pokračovat v jimi vyprovokované válce, Rusko postupně ovládne celou Ukrajinu a do konsolidace poměrů dosadí vládu pod svou kontrolou. To je jedna varianta.

pp

Čtěte ZDE: Ukrajinské poučení Západu asi nestačí: Další velká provokace Ruska. Nacvičuje NATO námořní blokádu Kaliningradu? 70 tisíc vojáků obkličuje enklávu. Putin varuje Lotyšsko: Zacházíte s Rusy jako s prasaty. Brusel se tváří, že nic nevidí

Pozoruhodné zákony

Druhá možnost je, že se Ukrajina přímo stane ruským federativním státem. A to USA vonět nebude. Ztratí možnost útočit na Rusko z ukrajinského území či vytvořit na Ukrajině své vojenské základny a vtáhnout kyjevský režim do zločineckého paktu NATO.

Se zánikem Ukrajiny Američanům rovněž zanikne nárok na splacení ukrajinských dluhů za dodávané zbraně. Protože USA dodávají zbraně Ukrajině na základě půjček tvz. Lend–Lease, amerického zákona o půjčce a pronájmu. Jde o leasing v rámci tzv. programu vojenské a materiální pomoci USA. Zaplatíš, pokud nemáš peníze, zaplatíš později, nebo zboží vrátíš. Myslet si, že USA poskytují zbraně Ukrajině zdarma, je scestné.

Již 19. ledna 2022 byl v Kongresu USA předložen návrh zákona, který schválil nový Lend-Lease S. 3522 pro potřeby Ukrajiny. Ale pozor - i pro země střední a východní Evropy, včetně ČR a Slovenska, který upravuje podmínky vojenského leasingu. Již v tomto aktu Kongresu USA se mluví o invazi Ruska proti Ukrajině.

Zajímavý je i návrh zákona amerického Kongresu pod názvem Zákon o ochraně suverenity Ukrajiny ze dne 18. ledna 2022, označený jako S.3488, který hovoří kromě dodávek zbraní o společných vojenských cvičeních, o školeních vojenského personálu Ukrajiny a jejich dosazením do řízení státu ve prospěch USA. Šlo jednoduše o schválení všech aktivit v rámci přípravy Ukrajiny pro vstup do NATO. Dokumenty se objevily více než měsíc před zahájením konfliktu. Pozoruhodné, že? Kdomě jiného jde o přímý důkaz, že konflikt na Ukrajině cíleně vyvolaly Spojené státy.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit své peníze alespoň před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Rozšíří konflikt do celé Evropy?

USA se tak dnes nacházejí na křižovatce, ze které si musí vybrat jednu ze tří cest: Za prvé vyvolají jednání s Ruskem o ukončení konfliktu. Druhá možnost je, je ta, že další podporou války donutí Rusko začlenit Ukrajinu do Ruské federace. Američanům pochopitelně nevoní ani jedna z těchto cest. Nacházejí se ve slepé uličce. Proto si vážně zahrávají s myšlenkou rozšíření vojenského konfliktu do celé Evropy - ale bez přímé americké účasti. To je třetí možnost.

USA by ze zničení Evropy válkou s Ruskem dlouhodobě profitovaly, a zachránily se tak před rýsující se zničující hospodářskou krizí. Měly by otevřenou cestu k ovládnutí světa. Všechny vojenské přípravy USA, NATO a aktivity západních tajných služeb tomuto scénáři nasvědčují.

PŘIPOMÍNÁME: Protiproud TV v pondělí 11. 12. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu další díl pravidelného setkání Petra Hájka s "tvrdým jádrem" nepodvolených. "Porady" se můžete účastnit jako vždy i prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Pryč od nich!

Vedení EU je poplatné politice USA a může se nechat zatáhnout do této nastražené pasti. Je proto velmi důležité tuto otázku otevřít na mezinárodní scéně s cílem vyvolat jednání o ukončení války. Pro Slovensko je čas připravit se na jedinou možnou variantu pro případ, že představitelé Bruselu selžou a nepřijmou opatření k zabránění války v Evropě. Tou je vystoupení Slovenska z NATO v příštím roce na základě článku 13. Smlouvy NATO, který říká:

„Po dvaceti letech platnosti této smlouvy může kterákoli smluvní strana odstoupit od smlouvy rok poté, co předloží vládě Spojených států amerických oznámení o vypovězení smlouvy, a ta informuje vlády dalších smluvních stran o uložení takové výpovědi“.

Následným nezbytným krokem k vyhnutí se války na území Slovenska bude vyhlášení neutrality a následně rychlé vybudování nové bezpečnostní strategie. 

SLEDUJTE: Rozhovor s Bohumírem Dufkem, předsedou Asociace samostatných odborů České republiky, zveřejní PPTV ve středu 13. 12. 2023 od 18:00.

Doznání

Na závěr citujme jednu perličku ze setkání amerického ministra zahraničních věcí Blinkena dne 7.12. 2023 s jeho britským partnerem D. Cameronem, která přesně zapadá do programu amerického Deep State. Jde o faktické doznání USA, že válku na Ukrajině vyprovokovaly, a proč. Tiskovka obou ministrů se uskutečnila na půdě ministerstva zahraničních věcí USA - má tedy oficiální status:

„Ještě jedna poznámka pod čarou - spíše pro americké publikum. Podíváte-li se na investice, které jsme vynaložili na obranu Ukrajiny, tak 90 procent bezpečnostní pomoci, kterou jsme jí poskytli, jsme ve skutečnosti utratili ve Spojených státech s našimi výrobci v naší produkcí. Vygenerovalo to mnoho nových pracovních míst a způsobilo větší růst naší ekonomiky. Takže to byla oboustranná výhra, ve které musíme pokračovat“.

Zbývá jen dodat, že tento americký "růst ekonomiky" všechno zaplatí jak Ukrajina, tak evropské státy, které Brusel dál tlačí do plateb údajně pro pomoc Ukrajině. Teď v prosinci ještě chtějí schválit dalších 50 miliard (!) euro.

Přes Ukrajinu se pak tyto miliardy jen „přeperou“ do USA.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky