Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pokrokem zpátky na stromy: Jak donutit lidi přejít k elektromobilům? V Británii budou benzinová auta na příděl. Déja vu. Volkswagen zavírá další závody v Německu. Smrtící agenda zelených fanatiků. Kdo tohle dá do pořádku...

Pokrokem zpátky na stromy: Jak donutit lidi přejít k elektromobilům? V Británii budou benzinová auta na příděl. Déja vu. Volkswagen zavírá další závody v Německu. Smrtící agenda zelených fanatiků. Kdo tohle dá do pořádku...

6. 9. 2024

Tisk článku

Pavel Kopecký přináší zprávy o katastrofálních důsledcích zelené politiky nejen v bruselském impériu, ale také v Británii, jejíž vláda se pokouší při ničení ostrovů "dohnat a předehnat" - jako kdysi...

Zelené náboženství ničí vše, ale zvláště rychle donedávna vlajkovou loď evropské prosperity - automobilový průmysl. A netýká se to jen zemí Evropské unie, která je vedena již dlouhou dobu enviromentálními zločinci ordinujícími dalšími a dalšími krizemi energetickou smrt v podobě takzvané bezemisní ekonomiky. Velká Británie je tímto zelným virem infikována snad ještě více než Brusel, který s takovou slávou opustila. Už progresivisté s falešnou značkou konzervativci (pod vedením Borise Johnsona a poté Rishi Sunaka) byli oddanými stoupenci ničivé zelené sekty.

pp

Stále ještě mezi námi žije dost pamětníků poválečné doby, v níž Západ prosperoval, zatímco v zemích takzvaného socialistického tábora s plánovaným hospodářstvím byla řada věcí nedostatkových. Typicky automobily "na příděl". Čekání na spartaka bylo legendární. Zdálo se, že právě "přídělové hospodářství" odlišuje dva soupeřící systémy. Ono to bylo sice jinak, ale propagandisticky to fungovalo. A nyní se podle všeho v kruhu vracíme, odkud jsme vyšli - jen v mnohem horší podobě. Britský příklad - jenž se nepochybně brzy "přelije přes kanál" - je rovněž typický.

V Británii budou benzinová auta na příděl

Nedávný nástup Starmerovy labouristické vlády dal kromě zatýkání vlastenců a zavádění tvrdé cenzury nový impuls i zelené agendě. Staré heslo "dohnat a předehnat" (v tomto případě Brusel) - alespoň pokud jde o klimaalarmistické pogromy na hospodářství - je tu opět v plném lesku.  

Chceme-li tedy vědět, co máme čekat od Bruselu, podívejme se do Velké Británie. Ano, bude se "přidělovat". Auta se spalovacím motorem, tedy benzínová a naftová, ale dokonce i hybridy, mají být ve Velké Británii pouze na příděl - aby se zvýšil prodej elektromobilů, o které není zájem. Britská vláda soudí, že v případě nedostupnosti klasických aut budou Britové více nakupovat elektromobily, nebo se přeorientují na veřejnou dopravu či jízdní kola.

Robert Forrester, generální ředitel společnosti Vertu Motors, konstatoval, že výrobci odkládají dodávky automobilů, až do příštího roku kvůli obavám, že poruší výrobní kvóty (!) stanovené vládou:

 „V některých franšízách jsou již nyní omezeny dodávky benzinových a hybridních vozů. Nesmíme dodávat auta, která lidé chtějí, ale zato máme spoustu neprodaných vozů, které nechtějí. Výrobci se tím snaží vyhnout pokutám. Takže nás nutí omezit dodávky benzinových aut, abychom dodrželi vládní cíle,“ říká Forrester.

NENECHTE SI UJÍT!

 pp

Co je zázrak? Jak jej odlišit od magie a dalších temných metod? Jak pochopit jeho význam, pokud se s ním setkáme? PPTV uvádí v pořadu Alfa a Omega rozhovor Petra Hájka s historikem a publicistou Radomírem Malým o nepochybných i "věděcky" prokázaných zázracích, znamenich, a racionálně nevysvětlitelných úkazech, jež  po tisíciletí dodnes vstupují do našeho světa.

Marná snaha

Tragikomické na tom je, že i kdyby lidé podlehli arogantnímu nátlaku vlády, Británie nemá dostatek elektřiny na to, aby nabíjela stovky tisíc nových elektromobilů. Domácí rychlonabíječka EV spotřebuje kolem 10 kW. Půl milionu elektromobilů připojených doma kolem večeře by odebíralo 10 kW x 500 000 = 5 000 000 kW = dalších 5 GW ze sítě. To je volná výrobní kapacita, kterou Spojené království jednoduše nemá.

Podle nové studie bude Spojené království do roku 2028 naopak čelit energetické krizi, protože garantovaná kapacita sítě bude nižší, než poptávka po energii. Nedostatek kapacity bude dramatický už v roce 2028, protože země vyřazuje staré kapacity rychleji, než mohou být nové zdroje uvedeny do provozu. Situaci zhoršuje rostoucí poptávka po energii a zpoždění výstavby jaderné elektrárny Hinkley Point C, konstatuje zpráva provozovatele elektrárny Drax.

Břemeno této zelené politiky neúměrně zasáhne především chudé lidi. Zvýší to náklady na starší benzínová vozidla, protože lidé se budou snažit udržet je v chodu, dokud to bude možné. V přídělovém systému se dalšího benzínového auta jen tak nedočkají a časem se mají příděly ještě snížit, až nakonec (jak je v plánu) bude jejich prodej zcela zakázán.

Na drahé elektromobily chudší lidé nemají. Jenže brzy budou drahá i auta na benzín či naftu, neboť pohonné hmoty mají být zatíženy uhlíkovou daní (podle příkladu EU). Auto tak bude jen pro bohaté, což byl ostatně cíl této politiky. A co je na tom všem největší paradox? Že Starmerovy labouristy volili především právě ti chudší.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Pád do propasti

Podobná situace panuje také v zemích Evropské unie, kde dochází k likvidaci automobilového průmyslu. Další a další významné automobilky uvažují o odchodu z kontinentu nebo zavírají své továrny, typicky Volkswagen. Zavření závodů Volkswagenu v Německu je přímým důsledkem zničující politiky Green Dealu a signalizuje začátek konce evropského automobilového průmyslu vůbec.

Volkswagen (VW) byl založen v roce 1937 a od té doby již 87 let jely jeho montážní linky v Německu jako hodinky. To platilo až do nedávna. Nyní automobilový gigant oznámil, že zavře hned několik závodů ve své domovské zemi, ve snaze naplnit šílená nařízení o omezování fosilních paliv.

Pro zemi, která stojí mimo jiné na automobilovém průmyslu právě tak jako ČR, je to zlomový moment. Vedení společnosti označilo drastická opatření za nezbytná. Odvolává se na nemožnost soupeření s Čínou kvůli vysokým nákladům na energie a „náročnému hospodářskému prostředí“. Část viny však nese i samotný koncern VW, který si určil Čínu za svůj prioritní trh a zanedbal vytvoření lepších podmínek v Německu.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 9. 9. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

 

Šéfové v centrále společnosti ve Wolfsburgu zcela ignorovali nástup Pekingu, který dokázal své výrobky zdokonalovat a zdokonalovat. Jeho taktikou je přilákat západní výrobce do Číny, pečlivě studovat a kopírovat jejich technologie a vyrábět lepší a levnější výrobky. Tento přístup již přinesl ovoce v oblasti solárních článků a elektromobilů, a nyní se totéž zopakuje u polovodičů.

Vyhlídky německých a evropských výrobců automobilů jsou znepokojující - jak eufemisticky poznamenává agentura Bloomberg. „Po letech zanedbávání nadbytečných kapacit a poklesu konkurenceschopnosti budou kroky německého automobilového gigantu nejspíše jen pozdním budíčkem pro celé odvětví. Důvody jsou zřejmé: pokusy Bruselu konkurovat čínským rivalům a americké Tesle ve výrobě elektromobilů selhaly.“

Tyto problémy jsou přímým důsledkem německého (a v širším smyslu celounijního) patafyzického přístupu, podle něhož může být země rozvinutou ekonomikou světové úrovně jen když si sváže ruce zelenou agendou. Podle Bloombergu je výsledkem klesající prodej elektromobilů v Evropě: „Minimální poptávka letos otřásla trhem s elektromobily – právě ve fázi, kdy Brusel plánoval jeho prudký růst“.

Braňme se, nepodvolení!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí právě ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Občanská sebeobrana nepodvolených: Že klesla inflace? Lež! Necpat peníze fialové černé díře do chřtánu! Banky zběsile nakupují. I ta česká. Proč? Zlatý standard pro každého. Co se zlatem ve válce? Národ sobě i Protiproudu!

Bez dotací elektromobily končí

Předpoklad, že motoristé budou sami chtít přejít na elektrická vozidla, a tím se pokrokově obrátí proti spalovacím motorům, se jaksi nenaplnil. Ukázalo se ale, že pokud nebudou dostávat štědré státní dotace, řidiči na tyto hry nepřistoupí - a místo toho jednoduše odmítnou opustit svá stará dobrá benzinová auta.

Jakmile Německo zrušilo program dotací na elektromobily, prodej prudce klesl. Snaha Scholzovy vlády dosáhnout zelených ideologických cílů za každou cenu bez ohledu na náklady, se ukázala pro německý průmysl jako smrtící. Tak to dopadá, když firmy jsou donuceny přizpůsobit výrobu podle zelených cílů namísto skutečných preferencí spotřebitelů.

Na základě této nové kruté reality stále více společností včetně VW zvažuje odchod z Německa. Z průzkumu Německé obchodní a průmyslové komory mezi 3 300 národními společnostmi, vyplynulo, že 37 % z nich uvažuje o přesunu výroby do zahraničí. Ve srovnání s 31 procenty v loňském roce a 16 procenty v roce 2022. Podle téhož průzkumu 45 % energeticky náročných průmyslových podniků zvažuje výrazné omezení výroby nebo přesun do zahraničí.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Útěk VW z Německa bezpochyby nebude poslední. K podobnému kroku se chystají další společnosti, které chápou, že zelení fanatici, kteří se zmocnili vlády v Německu i v Bruselu jsou rozhodnuti zničit průmysl evropských zemí stůj co stůj, aby mohli jásat, že dosáhly svých na lžích postavených klimaalarmistických cílů. Pokud zůstanou u moci, budeme brzy svědky konce celého klíčového evropského průmyslového odvětví.

A jak patrno z jednání britské vlády, netýká se to jen zemí, které jsou členy EU, ale rovněž Velké Británie, Kanady a mnoha dalších západních zemí, které se podrobily iracionální zelené agendě. V ČR už Fialova vláda z peněz daňových poplatníků dává statisícové dotace na nákup elektroaut. Ovšem navíc jenom firmám. Takže každý z nás připlácí neznámé soukromé firmě na její vozový park. Až dotace přestanou, celé se to zase zhroutí.

Ne, tohle tu opravdu nebylo ani "za komunistů". 

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky