Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Amerika připravuje vítězství „lůzokracie“ na Ukrajině: Vyrábí další studenou válku? Prezidentský kandidát říká: To vše pro Nový světový řád!

Amerika připravuje vítězství „lůzokracie“ na Ukrajině: Vyrábí další studenou válku? Prezidentský kandidát říká: To vše pro Nový světový řád!

11. 2. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší článek Patricka Buchanana, v němž odhaluje metody, příčiny i následky skandálního angažmá Obamovy diplomacie v domácích záležitostech nejen východoevropských států

Donekonečna meleme o demokracii. Přesto se zdá, že my Američané dokážeme odložit demokratické principy stranou, pokud přijdou do cesty Novému světovému řádu, na jehož nastolení nadšeně pracujeme.

Jeden příklad za všechny: Když v roce 2012 proběhly prezidentské volby v Egyptě, Mohammed Mursí z Muslimského bratrstva vyhrál na celé čáře. A prezident Obama označil výsledek voleb za dobrý.

O rok později egyptská armáda Mursího sesadila a uvěznila. Tisíc členů Bratrstva padlo v boji. Převrat byl proveden za mohutné podpory Johna Kerryho, který vysvětlil světu, že egyptská armáda „obnovuje demokracii“.

pp

                                                         Patrick Buchanan

Legitimní obrana demokracie: Spiknutí s lůzou

Teď přišla stejným způsobem řada na Ukrajinu. V roce 2010 vyhrál Viktor Janukovyč prezidentské volby. Nestranní pozorovatelé volby ohodnotili jako demokratické a spravedlivé. V úřadu by měl prezident setrvat do roku 2015.

Bezpečnostní složky, které vyslýchaly uvězněné příslušníky pouličních bojůvek, zdá se, věří, že za vším, co se děje, jsme my, Američané.

Jenže od listopadu okupují náměstí Majdan v Kyjevě protestující, kteří válčí s policií a volají po Janukovyčově rezignaci. A Spojené státy, jak se zdá, spolupracují s Evropou na tom, aby demokraticky zvoleného vládce země buď zbavily moci, nebo rovnou svrhly.

Vojenské převraty jako byl ten v Káhiře a davy válčící s policí, které vidíme v Kyjevě, už zřejmě patří do arzenálu legitimních zbraní demokracie.

Lepší nabídka

Co vlastně Janukovyč provedl tak hrozného, že si zaslouží, aby ho ulice zbavila prezidentského úřadu? Je to jednoduché: Vybral si Rusko a ne Evropu.

Vladimír Putin a Evropská unie se předháněli, kdo dostane Janukovyče do ekonomického společenství. A Janukovyč se, abychom tak řekli, „zaslíbil“ Evropě. Jenže když mu Putin nabídl patnáct miliard dolarů a snížení cen paliv pro Ukrajinu, Janukovyč neváhal, opustil svou vyvolenou a utekl s Putinem. Měl pocit, že jeho nabídce nelze odolat.

Západní Ukrajinu, která se kloní k EU, to rozzuřilo. A tak se na ulicích objevily protestující davy. A těsně po nich dorazil z letiště John McCain, aby vyjádřil americkou solidaritu s demonstranty.

pp

Čtěte ZDE: Vrcholí pokus o státní převrat na Ukrajině: Zkušené tajné služby realizují známý scénář. Podivné vraždy, podivní mrtví.  Začala přípravná fáze války o Rusko?

Podporujeme lid! Ale který?

Později se k němu přidal ještě náš oblíbený John Kerry. Společně se pletou do záležitostí, do nichž Americe nic není, a z Mnichova i odjinud vytrubují věty typu: „Nikde se nevede důležitější boj o demokratickou budoucnost Evropy než na Ukrajině.“

Amerika prý „stojí bok po boku s ukrajinským lidem,“ jak se vyjádřil pan Kerry.

Jenže který lid má na mysli? Ty Ukrajince, kteří Janukovyče zvolili a přes mohutné pouliční protesty ho stále podporují? Nebo davy na náměstí Majdan, které Janukovyče nechtějí a neopustí svá opevněná ležení, dokud neodejde z úřadu?

Úplatek

Kerry staví Ameriku na stranu lůzy, která chce svrhnout prezidenta, vynutit si volby a převzít moc. A to přesto, že by Američané nikdy nestrpěli, kdyby podobné živly s podobnými hesly okupovaly Washington.

Podle všeho teď s Evropou dáváme dohromady balík pomoci, který Ukrajině poskytneme v případě, že to Janukovyč vzdá, nechá Rusko Ruskem a konečně vstoupí do „manželství“ s EU.

Ale pokud jsme považovali Putinovu patnáctimiliardovou nabídku za úplatek, ptám se – jednáme snad jinak?

Davy větří krev

Janukovyč sice vládne rozdělenému národu, ale těžko ho označit za tyrana či diktátora. Když lůza začala s násilím, rozpustil vládu, nabídl křeslo ministerského předsedy vůdci opozice, přihlížel zrušení zákonů přijatých pro potlačení protestů, a ještě z toho na čtyři dny onemocněl.

Ale davy v ulicích, které větří jeho slabost a vlastní možné vítězství, naopak přitvrdily. Teď už je na straně policie i protestujících pár mrtvých.

Putin zuří, ale drží se zpátky, protože si chce zachovat tvář kvůli olympijským hrám v Soči. Ale jeho výroky mají hlavu a patu.

Putin v Řecku?

Jak by asi Evropa reagovala, kdyby uprostřed řecké dluhové krize Putin přiletěl do Athén a podněcoval demonstrující davy, aby vyžadovaly ať Řecko opustí eurozónu a vyhlásí státní bankrot?

Jak by se EU tvářila na to, kdyby Putin hlasitě vystupoval na podporu UKIP (United Kingdom Independence Party, Strana nezávislosti Spojeného království), která chce Británii dostat z EU, nebo Skotské národní strany, která požaduje nezávislost Skotska na Británii?

Silné historické vazby

Ukrajina nabyla na krátkou dobu samostatnosti po první světové válce a znovu po rozpadu Sovětského svazu. Přesto mezi Ruskem a Ukrajinou existují staleté náboženské, etnické, kulturní i historické vazby.

Osm milionů Ukrajinců jsou etničtí Rusové. Na východní Ukrajině a Krymském poloostrově mluví většina obyvatelstva rusky a tyto vazby jsou pro ni důležité. Západ Ukrajiny zato hledí směrem k Evropě. Jak by také ne, část tohoto území bývala součástí habsburské říše.

Pokud bude tlak na Ukrajinu příliš silný a události dojdou do krajnosti, je možné, že se stát rozpadne.

Barevné americké čachry

Bezpečnostní složky, které vyslýchaly uvězněné příslušníky pouličních bojůvek, zdá se, věří, že za vším, co se děje, jsme my, Američané. Když si připomeneme jaké zákulisní čachry organizovala v „barevných“ revolucích minulosti organizace National Endowment for Democracy (česky Národní nadace pro demokracii, těleso, financované z rozpočtu Spojených států, ač se jedná o soukromý subjekt, a typická představitelka tzv. NGOismu, jejímž posláním je „prosazovat“, tedy vyvážet, demokracii, pozn. red.), pochopíme, že podezření policie nejsou tak docela neoprávněná.

Nová studená válka

Stejně tak nelze odsoudit výroky ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova, který tvrdí, že Ukrajinu „tlačíme do rozhodování“ a že evropští politici rozdmýchávají protesty a nepokoje, jichž se účastní „lidé, kteří okupují vládní budovy, útočí na policii a řvou rasistická, antisemitská a nacistická hesla.“

Pokud na Ukrajině padne demokraticky zvolená vláda rukou lůzy, která si vzala do hlavy, že paralyzuje hlavní město státu, je dost možné, že proti nám nebude stát jen rozezlené Rusko s touhou po pomstě. Klidně můžeme způsobit další studenou válku.

Kromě toho poskytneme zajímavý návod k použití některým politickým uskupením, která často nazýváme populisty či krajní pravicí a která se snaží o demontáž Evropské unie silou.

Patrick Buchanan

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky