Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Boj o Ukrajinu v poločase: Pro asociační dohodu s EU byl „diktátor“ Janukovyč dobrý? Ruské vlajky v Charkově a na Krymu. Nová Krymská válka by tentokrát zasáhla celý svět.

Boj o Ukrajinu v poločase: Pro asociační dohodu s EU byl „diktátor“ Janukovyč dobrý? Ruské vlajky v Charkově a na Krymu. Nová Krymská válka by tentokrát zasáhla celý svět.

27. 2. 2014

Tisk článku

Václav Danda analyzuje další dějství „války o Ukrajinu“ a připomíná některé další skutečnosti, jež naše a západní média pokrytecky nezveřejňují

Ruský prezident Vladimir Putin nařídil uvést do bojové pohotovosti vojska v západním a centrálním Rusku. U hranic s Ukrajinou je v pohotovosti letectvo. Rozhodný, ale klidný postup Ruska ostře kontrastuje s ozbrojeným převratem z dílny teroristických skupin organizovaných či podporovaných Bruselem a Washingtonem. Je to pořád stejné: Jednou je terorismus největší zlo, podruhé největší dobro.

Zvěrstva na bezbranném obyvatelstvu

Postupně vycházejí najevo další podrobnosti o financování celé „operace Majdan“, stejně jako o skutečném průběhu státního převratu s názvem „ukrajinská revoluce“. Každý, kdo nemá mozek vybělený vymýváním hlavními médii, už nepochybuje, o co šlo: v pozadí probíhala rozsáhlá zpravodajská operace s cílem dovléci Ukrajinu do západní sféry vlivu, aby se mohla stát nástupištěm k případnému útoku na Rusko.

PP

Z celé země docházejí zprávy o zvěrstvech, jichž se na bezbranném civilním obyvatelstvu dopouštěly a stále dopouštějí polovojenské „revoluční oddíly Majdanu“, terorizující celou zemi. Příslušníci policie jsou napadáni na ulicích a stávají se terčem kriminálních band, které si s nimi vyřizují své účty pod hlavičkou „oddílů revoluce“.

Ukrajina zažívá paradoxně podruhé obdobnou situaci jako po bolševickém převratu v roce 1917 – mimochodem rovněž financovaném a podporovaném „Západem“. I tehdy byli hlavními spojenci Leninových revolucionářů kriminálníci, jimž dali bolševici v plen celá města. Dnešní Ukrajina pod „záštitou demokratického Západu“ prožívá totéž. Statisíce lidí se snaží dostat na východ země, kde mají alespoň šanci, že zachrání holé životy. „Stačí, aby někdo ze sousedů udal vaši rodinu, že údajně patřila k proruským vládním kruhům, nebo bezpečnostním složkám, a do bytu vám vtrhnou kriminálnická komanda a umučí vás a vaši rodinu k smrti. Je to teror, který nemá konce,“ líčí zoufalí uprchlíci, kteří se dostali do východní zóny nebo na Krym.

Čtěte ZDE: Nové informace o pozadí státního převratu na Ukrajině: Příprava stála nejméně pět miliard dolarů! Nic nekončí, spíše začíná. Rusko: „Krym ubráníme všemi prostředky!“

Pokrytci z Bruselu

Ve světle těchto faktů, o nichž mainstream samozřejmě mlčí, se jeví postoj vůdců Evropské unie jako obzvlášť pokrytecký. Nejenže nedodrželi dohodu, kterou s bandity pod okny nadiktovali demokraticky zvolenému prezidentu Janukovyčovi. Nyní svého partnera v jednáních označují za zločinného diktátora a nevylučují jeho předvedení před Dům výsměchu právu a spravedlnosti, jemuž říkají Mezinárodní tribunál v Haagu.

Znamená to tedy, že když se Evropská unie k Janukovyčovi lísala, doufajíc, že podepíše kapitulaci zvanou asociační dohoda, nebyl prezident diktátorem se zlatými kohoutky ve svém sídle? Když ho hostily evropské špičky včetně Manuela Barrosa a nechávali se s ním fotit, tak to diktátor nebyl? Pochopitelně. A je to vždycky stejné. Dokud „místní vláda“ hájí zájmy euroamerických zednářů a jde jim na ruku, může vraždit, loupit či střílet do vlastních lidí, jak je libo – a jde o legitimní obranu demokracie či boj proti terorismu. Pokud ne, je on teroristou a teroristé jsou demokraty. Případy Mubaraka, Husajna, Kadafího, Assada a mnoha dalších, kteří původně patřili k nejbližším spojencům USA a Bruselu, aby se přes noc stali odpornými zločinci, které je nutno „lidovým povstáním“ svrhnout, to již roky ukazují velmi názorně. Viktor Janukovyč je pouze aktuálně poslední v řadě.

Jiří Pehe na věčné časy a nikdy jinak

Nejinak se vyjadřují bruselští protektorátní politici a novináři u nás. Takový Jiří Pehe to říká zcela jasně: „Jisté je, že vývoj, který jsme sledovali v minulých dnech na Majdanu, se bude v různých variantách opakovat i jinde. Bát by se měli dozajista vládci všech autoritářských režimů,“ napsal aniž dodal, kdo takový „autoritářský režim“ identifikuje. Patří k nim třeba Saudská Arábie a spol.?

PP koláž

Čtěte zde: Veselá jízda do tunelu: Nová ombudsmanka míní zavřít ústa nejen Stanislavu Křečkovi. Chce také „regulaci“ internetu a zákaz kritiky „zemřelých osobností“

Zástupce ombudsmana Stanislav Křeček k tomu na sociální síti poznamenal: „Znamená to, že EU byla připravena podepsat asociační dohodu s autoritářským režimem?“. Tato logická otázka samozřejmě rozběsnila naši havlistickou Pátou kolonu v politice a médiích, a jako obvykle v takových chvílích, požadují Křečkovo odvolání z funkce. Hrozba likvidací – profesní či občanskou – je obvyklá zbraň těchto našich „majdanských“ guerill z pražské kavárny.

Janukovyč je stále ukrajinským prezidentem

Viktor Janukovyč vydal ve čtvrtek první veřejné prohlášení od svého víkendového útěku. Oznámil, že se nadále považuje za právoplatnou hlavu státu. Novou vládu podle něj dosadila kriminální lůza a velká část země ji nepřijímá. „Začíná být jasné, že lidé na jihozápadní Ukrajině a na Krymu nepřijmou mocenské vakuum a naprosté bezpráví v zemi, kde šéfy ministerstev dosadila lůza,” uvedl ve svém prohlášení. „V ulicích mnoha měst naší země se odehrávají orgie extremismu,” dodal.

Vzhledem k tomu, že polovojenské teroristické oddíly nikým nevolených „revolucionářů“ jemu i jeho spolupracovníkům vyhrožují fyzickým násilím, požádal Moskvu o ochranu. „Mně i mým spolupracovníkům vyhrožují odvetou. Jsem nucen požádat úřady Ruské federace, aby zajistily moji osobní bezpečnost před činy extremistů. Obracím se na lid Ukrajiny. Nadále se považuji za zákonnou hlavu ukrajinského státu, svobodně zvolenou vůlí lidu, uvedl a dodal, že na Ukrajině musí být obnoven ústavní pořádek. Současné dění v parlamentu považuje za nezákonné. Také řekl, že mnozí členové jeho Strany regionů hlasují ve shodě s „revolucionáři“ jen pod hrozbou násilí.

Střízlivý a rozhodný postoj Ruska

Rusko zatím zaujalo střízlivý, ale pevný postoj, který vychází především ze zájmů ruských občanů na Ukrajině. Těch přichází na východ země a na Krym stále více. Hledají zde ochranu před rozběsněnými „revolučními gardami“, terorizujícími města na západě. Aby ochránilo své občany, začalo jim Rusko na Krymu vydávat ve velkém ruské pasy.

PP koláž

Čtěte dále: Převrat na Ukrajině je otevřeným útokem na Rusko: Uvědomují si Američané a občané zemí EU, oč se hraje? Na jaderné zbraně jsme už téměř zapomněli. Rychle se nám mohou připomenout

V Simferopolu, správním středisku Krymu, musela zasahovat policie. Přinutila ji k tomu nutnost udržet od sebe dva znesvářené tábory demonstrantů před sídlem regionálního parlamentu. Přišlo sem totiž několik stovek krymských Tatarů, aby podpořili „nové ukrajinské vedení.“ V sousedství se však odehrávala velká proruská demonstrace, na níž tisíce lidí provolávali naopak „Rusko, Rusko!“

Na strategicky důležitém Krymu, historickém ruském území, které je i základnou ruské černomořské flotily, se zřejmě nejvýrazněji rýsuje možné rozdělení Ukrajiny. Již dnes požadují občané východu země a Krymu vytvoření samostatného státu. Objevily se tu už i první mapy „Nové Rusi“, zcela odtržené od Ukrajiny.

Jak to celé skončí? Bude záležet na tom, kam až chce světové zednářstvo ve svém tažení proti Rusku na Ukrajině zajít. Pokud bude chtít vyštvat Rusko i s jeho černomořskou flotilou z  Krymu, čeká nás po 150 letech další Krymská válka. Tentokrát by se však týkala celého světa. 

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky