Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Cenzura ruského prezidenta v přímém přenosu ČT: Překlad vypadl „náhodou“, když Putin vysvětloval roli západních žoldáků na Majdanu. Bolševici z Kavčích hor jsou také předmětem petice Protiproudu

Cenzura ruského prezidenta v přímém přenosu ČT: Překlad vypadl „náhodou“, když Putin vysvětloval roli západních žoldáků na Majdanu. Bolševici z Kavčích hor jsou také předmětem petice Protiproudu

4. 3. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud komentuje dnešní vystoupení Vladimíra Putina před novináři a snahu ČT znemožnit českým divákům slyšet jeho interpretaci „ukrajinské revoluce“

Ruský prezident Vladimir Putin dnes vystoupil před novináři a zopakoval pevné postoje Ruska v ukrajinské krizi. Světu sdělil, co západní manipulátoři zamlčují: Vladimír Janukovyč je jediným legálně zvoleným prezidentem Ukrajiny a Rusko neoslyší jeho volání o pomoc proti pučistům, kteří svrhli legálně zvolenou vládu a terorizují ruskojazyčné obyvatelstvo země.

„Náhodně“ ztraceno v překladu

Právě ve chvíli, kdy Vladimír Putin mluvil o pozadí celého puče a o složení tzv. opozice, která byla vycvičena na západě, aby provedla „revoluci“, překlad náhle vypadl. Čeští diváci tak mohli dlouhé minuty sledovat pouze řeč Vladimíra Putina bez překladu. Slyšet bylo jen šustění papírů překladatele, takže spojení evidentně přerušeno nebylo.

PP

To se opakovalo během celého brífinku ještě několikrát. Máme věřit tomu, že šlo jen o náhodu? Každopádně před výpadkem překladu diváci zaslechli náhlý vstup hlasatelky. Jako kdyby někdo přepojil zvukový kanál. Kdo je zodpovědný za tento bezprecedentní cenzurní zásah, který několikrát znemožnil, aby se český divák mohl dozvědět pravdu o pozadí „ukrajinské revoluce“ z úst ruského prezidenta?

Předpokládám, že se jistě najdou techničtí pracovníci, kteří nám vysvětlí, že šlo pouze o technickou závadu nebo selhání jednotlivce. Například mohlo dojít k tomu, že si překladatelka zvrhla kávu, nebo se jí udělalo nevolno, ale pak by nám to naše objektivní veřejnoprávní televize mohla ex post sdělit a omluvit se. Nic takového se však pochopitelně nestalo.

Zdá se, že zcenzurování některých pasáží úvodního olympijského ceremoniálu v Soči, jak k němu sáhla řada amerických televizních stanic, bylo začátkem nového trendu cenzury, ke které dochází v USA a v EU. Dosud jsme na takové praktiky nebyli příliš zvyklí, ale zdá se, že si budeme muset v nových podmínkách omezené suverenity rychle zvykat. Západní informování o Ukrajině totiž nápadně připomíná normalizační cenzurní zásahy podle leninského hesla „kdo nejde s námi, ten jde proti nám“.

Státy jako laboratoře revoluce

Koneckonců právě o tom mluvil dnes Vladimír Putin, když na otázku novináře, (bohužel nevíme odkud, neboť ČT nepovažovala za nutné jednotlivé novináře identifikovat), odpověděl, že USA a EU se rozhodly prosazovat jedinou správnou geopolitickou doktrínu pro všechny – a to svoji. Kdo s ní nesouhlasí, je podle Putina konfrontován s agresivní politikou, která prosazuje nevybíravými prostředky své cíle. Toho jsme podle něho také svědky dnes na Ukrajině. Celá akce byla, jak řekl, naplánována před mnoha lety. Jde o síly, které používají jednotlivé státy jako laboratoře a lidi v nich jako pokusné myši.

Poté co je společnost dostatečně propagandisticky připravena, vyvolají krvavé revoluce, jak jsme toho byli svědky v poslední době v Libyi, Sýrii a nyní na Ukrajině. Vladimír Putin hovořil také o neonacistických skupinách, jež operují na území Ukrajiny a byly připraveny přejít do ofenzívy a začít vyvolávat nepokoje, které by se ze západu země rozšířily na východ a jih, včetně Krymu. Podle něho se tyto polovojenské oddíly připravovaly na vyvolání nepokojů na Krymu. Ty měly skončit etnickými čistkami a vyhnáním ruského obyvatelstva. Hrozivému scénáři zabránila jak domobrana, tak včasný příjezd ruských vojsk na poloostrov.          

Teroristické bojůvky mířily na Krym

„Když přijmu rozhodnutí o nasazení armády, bude to podle platných mezinárodních smluv. Jde nám o pomoc lidem, kteří jsou s námi spojeni historickým a kulturním vývojem a samozřejmě také ekonomicky. Je to humanitární mise,“ sdělil novinářům Putin.

Moskva podle něho jen posílila ochranu svých vojenských objektů na poloostrově, vzhledem k opakujícím se hrozbám. „Stahovaly se tam teroristické bojůvky,“ řekl Putin. Dodal, že na stranu krymských proruských sil přešlo bez jediného výstřelu  22 000 ukrajinských vojáků a několik desítek obsluh protiraketových systémů S - 300.

PP koláž

Čtěte také: Česká televize nečekaně prozradila, co mnozí tušili: „Jádro bojovníků na Majdanu tvořila také Izraelská obranná armáda.“ Další dramatická svědectví i videa z Kyjeva

Putin se ohradil také proti kritice, kterou jeho postup na ukrajinském Krymu vyvolal. Západ si podle ruského prezidenta počíná jako slon v porcelánu. Veškeré hrozby adresované Moskvě jsou podle něj škodlivé a kontraproduktivní. Šéf Kremlu v této souvislosti komentoval chystaný summit skupiny G8, který má hostit jihoruské Soči a který chce Západ bojkotovat. „Jestliže západní státníci přijet nechtějí, nemusejí,“ navrhl.

Bolševici a petice

A zatímco Česká televize cenzuruje a vede skutečnou propagandistickou válku proti Rusku, která je na Kavčích horách uložena přímo v „bolševických genech“ – jen s tím rozdílem, že předtím šlo o Washington – západní státníci začínají brát zpátečku. Bude roztomilé sledovat, jak se z toho vyvléknou ti naši.

Bolševičtí „novináři“ z Kavčích hor jsou ostatně také předmětem naší petice, kterou během jednoho večera podepsaly stovky statečných lidí z celé naší země. Čím jich bude více, tím větší šance, že se tím bude muset někdo zabývat.

ČTĚTE A PODEPISUJTE ZDE: Petice „Antimajdan“: Nesouhlasíme se lživou propagandou k ukrajinské krizi. Žádáme, aby se Česká republika chovala jako suverénní stát. Nedáme se manipulovat!

PP koláž Majdan

Celý brífink Vladimíra Putina ZDE.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky