Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pochod pro život po Česku: Protest proti každoročnímu „legálnímu vybití“ středně velkého města. Proč narozdíl od Slovenska v Praze chyběli katoličtí biskupové? A co ambasadoři?

Pochod pro život po Česku: Protest proti každoročnímu „legálnímu vybití“ středně velkého města. Proč narozdíl od Slovenska v Praze chyběli katoličtí biskupové? A co ambasadoři?

1. 4. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud informuje o sobotním Pochodu pro život, který na rozdíl od podobných akcí homosexuálů média ignorovala, a klade v této souvislosti řadu znepokojivých otázek

V sobotu 29. března prošel centrem Prahy již 14. ročník celostátního Pochodu pro život. Očekávaná účast několika tisíc lidí z celé republiky se stala realitou. V průvodu, kde převažovali lidé víry, však kupodivu chyběli ti, kteří by měli mít obranu tradičních křesťanských hodnot „v popisu práce“: Čeští katoličtí biskupové. Proč naši biskupové chyběli na akci, na rozdíl od košického Pochodu za život, kde nakonec právě i díky podpoře kléru pochodovalo téměř sto tisíc lidí?

Čtěte ZDE: Pochod pro život projde v sobotu Prahou. Podpořil ho i Martin Dejdar. V rozhovoru říká: „Pravda bývá někdy nepříjemná a bolí. Jsme rozkastovaná společnost.“

Čtěte zde: Zázrak v Košicích: desítky tisíc lidí v Pochodu za život. Ve Francii či na Slovensku se lidé probouzejí. Česká média o zázraku mlčí.

Odpověď dává dopis generálního sekretáře ČBK Tomáše Holuba, který na žádost Hnutí pro život o podporu celé akce mimo jiné odpověděl:

„Vámi představený projekt národního Pochodu pro život je poměrně náročný, jak po stránce organizační, tak po stránce finanční. Biskupská konference momentálně nedisponuje volnými prostředky.“

Jak se ale ukázalo i bez jakékoliv materiální podpory od ČBK dokázali organizátoři pochod zorganizovat a zajistit – stejně jako v minulých letech. Otázka tedy zůstává: Proč naši biskupové nekráčeli v prvních řadách jako na Slovensku, kde Církev už čtyři měsíce předem dala v kostelích ohlašovat doporučení k účasti věřících? Nechce se věřit, že šlo jen o peníze...

PP

Kdyby k českému Pochodu a jeho propagaci přistoupili naši biskupové podobně, jistě by byla účast ještě větší, než těch zhruba tři tisíce statečných obránců života. I přes tento nepochopitelný handicap byl letošní Pochod pro život manifestací odhodlání k obraně dosud nenarozeného života i tolik ohrožované tradiční rodiny. 

Smrt jednoho města

Několik tisíc lidí v pražských ulicích řeklo své rozhodné NE nejen umělým potratům, ale také všem rozkladným tendencím naší civilizace včetně genderové ideologie a homosexualismu. Pochod narozdíl od biskupů podpořila dvacítka významných osobností politického, náboženského i veřejného života a více než čtyři desítky českých a zahraničních prorodinných organizací. Mezi nimi také euroskeptická strana NE Bruselu – Národní demokracie. Manifestanti chtěli především upozornit na skutečnost, že i v minulém roce bylo u nás denně usmrceno v tělech budoucích maminek na šedesát tři dětí, ročně tedy 23 000 „legálně“ zmařených životů. Jedno středně velké město... 

ČR i zahraničí

Pochod začal na Mariánském náměstí u pražského magistrátu. Zde pronesli krátké zdravice i pozvaní hosté. Mezi nimi i místopředseda Akce D.O.S.T. Petr Bahník: „Je třeba už konečně říci jasné „dost“ rozkladným ideologiím, kultury smrti, jako je genderismus a homosexualismus, jež ničí náš národ,“ řekl kromě jiného a dočkal se tak potlesku na otevřené scéně. Bylo vidět, že většině účastníků mluví z duše.    

PP

Povzbudivá slova zazněla rovněž od Andreji Šimečkové z Asociace center pro rodiny v ČR i od předsedy Mladých křesťanských demokratů Petra Jurčíka. Osobní podporu pochodu vyjádřili také zahraniční hosté, např. Wolfgang Hering, předseda celoevropského Prolife sdružení, které v aktivitách na obranu počatých dětí před potratem působí ve více než dvaceti evropských státech. Promluvil i Martin Uchenek z rakouské pobočky Human Life International. Na konci shromáždění přečetl prezident Hnutí Pro život ČR Radim Ucháč prohlášení adresované zástupcům státu a zákonodárcům s požadavky na zakotvení plné právní ochrany každého člověka od početí do přirozené smrti.

Pochod mediální blokádou 

Průvod s vlajkami a transparenty se pak vydal trasou přes Smetanovo nábřeží kolem Národního divadla na Můstek, odkud zamířil směrem k soše sv. Václava. Na Václavském náměstí, po projevu opata premonstrátského kláštera v Želivě br. Jáchyma Jaroslava Šimka a salcburského světícího biskupa Andrease Launa, byl letošní Pochod pro život zakončen zpěvem svatováclavského chorálu.

Na místě sice byly formálně přítomny televizní štáby a novináři z hlavních médií, veřejnost se však o manifestaci nedozvěděla prakticky nic. České televizi ani Nově nestál Pochod pro život ani za krátký šot. Ani celostátní deníky nevěnovaly tomuto shromáždění téměř žádnou pozornost.

Karneval barev a Vanish 

Je zajímavé srovnat to s mediálním „karnevalem“ kolem „Pochodu homosexuální hrdosti“ Prague Pride se všemi jeho oplzlými „atrakcemi“. „Překvapivě“ zde nebylo vidět ani rozesmáté ambasadory, té americké či britské na místě prvním, kteří s takovým nadšením kráčeli v homosexualistických průvodech.

PP koláž

Čtěte ZDE: Hovory na pravici: Vše co dnes Západ považuje za „lidská práva“ má bolševický původ. Proč i česká „pravice“ podporuje „protirodinný džihád“, sexuální revoluci a juvenilní justici?

Ostatně ani pan primátor Hudeček (TOP 09), stejně jako před ním primátor Svoboda (ODS) neudělili Pochodu veřejně své „požehnání“, jako v případě Prague Pride. Jistě proto, že v tomto případě šlo o něco tak okrajového a pro mainstream nepodstatného, jako je ochrana lidského života, malých dětí. Jaký by z toho mohli mít politický prospěch? Ještě by si o nich naše mediální elity mohly myslet, že nejsou dost pokrokoví...

O život

Ignorance politických figurek jako jsou tito dva „konzervativní“ primátoři je ale nakonec pochopitelná. Ke svým funkcím něco jako názor nepotřebují. Avšak neúčast biskupů je černým znamením, které nesmyje ani známý odstraňovač skvrn z reklamy... 

Věřme, že to tak nebude i příští rok. A pokud ano – odhodlání těch několika tisíc statečných to jistě nezmění. A třeba k nim přibydou další stovky a tisíce. Těch, kteří pochopili, že nejde o málo.

Jde o život.

 

(K článku se vyjádřil Radim Ucháč, jeden z hlavních organizátorů:

Milí přátelé,

upřímně si vážím toho, jak se článek snaží věnovat ochraně života - Pán Bůh zaplať. Ale v textu jsou zásadní nepřesnosti:


- Čeští katoličtí biskupové zcela nechyběli - byl zde biskup Hučko a aktivně i na Václavském náměstí vystoupil.
- Dominik Duka byl na části oficiálního programu - mši svaté od 12.15 (mj. se velmi důrazně se opřel do genderu).
- primátora Hudečka jsme letos o záštitu nežádali. Že se mohl sám ozvat? Ano mohl, ale pravdou zůstává, že záštitu neodmítl, protože jsem jej o ni letos pro tuto akci nežádal.

- všichni biskupové (kromě biskupa Vokála, který se neozval) náš Pochod písemně podpořili. http://pochodprozivot.cz/celostatni-2014-podpora . Řada z nich sloužila na ten úmysl mše svaté a obětovali adorace, která se v ten den všude po republice konala v rámci akce "24 hodin pro Pána".

Že další biskupové nepřijeli? Že nešli většinou do průvodu? Že nedělali půl roku propagaci? Ze se možná bojí? ... To mne mrzí. Ale zase: Ve srovnání se zahraničím na západ od nás si vlastně můžeme k našim biskupům gratulovat.")

Vyjádření Radima Ucháče samozřejmě vítáme - a je nám líto, že jsme od našeho zpravodaje, který byl na místě, nedostali úplně přesné informace. Přesto na smyslu našeho článku trváme. Ať vše posoudí sami čtenáři.

Redakce PP

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky