Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Epidemie nového typu: „Tichý zabiják“ je jen v našich hlavách. Jak léčit civilizační onemocnění? Je to snadné i těžké současně.Slavná vědkyně: Lékaři nemají na léčbu cukrovky čas. Vezměme si své zdraví zpět!

Epidemie nového typu: „Tichý zabiják“ je jen v našich hlavách. Jak léčit civilizační onemocnění? Je to snadné i těžké současně.Slavná vědkyně: Lékaři nemají na léčbu cukrovky čas. Vezměme si své zdraví zpět!

29. 8. 2015

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková přináší text prof. Anny Strunecké,která v návaznosti na svou nejnovější knihu popisuje znepokojivé obrysy jedné z nejméně diskutovaných nemocí naší doby

Ohledně takzvaných „civilizačních chorob“ panuje velmi zvláštní asymetrické ticho v oblasti informací: na „svobodném internetu“ se dočteme návody na nejrůznější šetrné a rychlé alternativní způsoby léčby, zatímco oficiální medicína jako by se – až na výjimky (s jednou z nich jsme si před časem na Protiproudu povídali) – tvářila, že nic než často brutální oficiální „léčba“ není.

Léčba, nebo léky?

Přitom ona „léčba“ je pro pacienta někdy horší, než nemoc, kterou má vyléčit. Poplatná zájmům farmaceutického molocha, „strká“ medicína do pacientů pilně rozličné chemikálie a obvykle přitom pomíjí téměř úplně či zcela jedoduché, přírodní prostředky, které by nemoc mohly zastavit či vyléčit. Především u civilizačních nemocí totiž platí, že jde o choroby z nadbytku a/nebo z nesprávného způsobu života.

pp

Cukrovka, která se šíří mezi lidem českým jako požář suchou travou,  zaujímá mezi civilizačními chorobami zvláštní místo. Na jedné straně je fakt, že je „léčena“ alespoň relativně slušně – tj. primárně poukazem na nutnou změnu životosprávy. Současně jsou ovšem podávána antidiabetika, případně léky na tlak a podobné „chuťovky“, které od jednoho příznaku odpomohou, ale zpravidla zase pár jiných přidají – a při změně životosprávy jsou většinou, jak tvrdí někteří zasvěcení badatelé,  vlastně zhola zbytečná.

To tedy platí o diabetu 2. typu. Cukrovka 1. typu (tedy ta, při níž se nedostatečně tvoří inzulin, nikoli ta, při níž na něj tělo nereaguje) je další zajíamvou kapitolou, kterou si ovšem necháme na některý z příštích článků. Prozatím se věnujme „cukrovce číslo dvě“, která je v Českých zemích a nejen v nich vlastně ve skutečnosti „cukrovkou č. 1“.

O epidemii samotné i o tom, jak ji zastavit, napsala Protiproudu vědkyně, která se nerozpakuje cukrovku i to, jak s ní žít, zkoumat spíše z hlediska zdravého selského rozumu, než farmaceutických zisků. Bude zajímavé sledovat, zda i její nejnovější kniha právě na téma cukrovky vyvolá stejné vášně, jako její – dlouholetou vědeckou prací podložené – závěry kolem dětských očkování, o nichž jsme zde vícekrát psali. Stejně jako její předchozí práce má totiž kniha z hlediska mediálního (a medicínského) mainstreamu jednu vadu: říká věci tak, jak jsou.

Prof. Anna Strunecká.: Naše těla nepoznávají vlastní inzulin

Diabetes představuje pro lidstvo globální hrozbu, před kterou varují světové zdravotnické instituce v čele s WHO, vědci i lékaři, nutriční terapeuti a výživoví poradci. Mezinárodní diabetická federace (IDF) dokonce zavedla 14. listopad jako Světový den diabetu.

Anna Strunecká

prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc.

Tento den byl zvolený proto, že 14. listopadu 1891 se narodil Frederick Grant Banting, který v roce 1922 objevil inzulin. Avšak nedostatečná tvorba inzulinu je typická pro diabetes 1. typu, zatímco hrozící celosvětová epidemie se týká dramatického nárůstu diabetu 2. typu (T2DM).

Tato nemoc vzniká proto, že tělo přestává na vlastní inzulín reagovat. Jev se odborně nazývá inzulínová rezistence a oficiální medicína říká, že T2DM je chronické onemocnění, které není doposud vyléčitelné. Všichni se však shodují, že hlavním viníkem této civilizační nemoci jsou změny ve způsobu života. Ty přispívají k tomu, že počet pacientů s T2DM ve světě dosahuje 400 milionů.

Česká epidemie

I v ČR je diabetiků mnoho. Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS) se od roku 1980 zvýšil počet nemocných cukrovkou 2,5krát. Na konci roku 2012 bylo v evidenci 841 227 léčených diabetiků a odborníci odhadují, že více než 300 000 osob o své začínající nemoci ani neví. Milion diabetiků v ČR je projevem zničující pohromy, která stále nabývá na síle.

Diabetici mají

  • 2–4krát častěji infarkt nebo mozkovou mrtvici
  • 10–20krát vyšší riziko oslepnutí
  • 3krát častější erektilní dysfunkce
  • rychlejší nástup demence
  •  o 6–8 let kratší život než zdraví občané.

Jestliže nás zneklidňuje výskyt rakoviny kolorekta (tj tlustého střeva a konečníku), ve kterém mají naši muži prvenství v EU v počtu 90–120 nemocných na 100 000 obyvatel, pak T2DM  trpí 8 500 osob ze 100 000 obyvatel. A protože se jedná o onemocnění převážně dospělých, je to v přepočtu asi 15 %  osob; mezi seniory potom trpí tímto onemocněním závratných téměř 45 %.

PP koláž

Čtěte ZDE: Očkování, autismus a Američané na Měsíci: Všechno je jinak. „Zrádce“ mluví. Zázrak v České televizi. Statečné lékařky na pranýři. Psí mravnost podle metody

Cukrovku lze léčit - bez léků!

Farmaceutické firmy zvyšují kapacity svých provozoven a již plánují, kolik miliard dolarů jim přinese prodej inzulinu a dalších antidiabetických léků v roce 2050. Lékaři se vzdělávají, aby se orientovali v záplavě nových léků a nových preparátů inzulinu.

Ve svých předchozích knížkách jsem se pokusila ukázat, co nám škodí a jak bychom měli žít, abychom přežili ve zdraví dobu jedovou. Zcela vědomě jsem se zdržela poskytování rad pro diabetiky, protože jsem se stále domnívala, že toto onemocnění spadá plně do péče praktických a odborných lékařů.

Staňte se aktivním spolupracovníkem vašeho lékaře

V posledních deseti letech se objevují velmi dobré a zejména pro pacienty s T2DM příznivé zprávy ze zahraničí. V několika klinických studiích lékaři i pacienti prokazatelně zjistili, že T2DM lze úspěšně kompenzovat v neuvěřitelně krátkém čase, za 1–8 týdnů. Bohužel, i přes vysokou úroveň péče našeho zdravotnictví o diabetiky nemají praktičtí lékaři na poučování pacientů čas. Diabetik se tak nikde nedozví, že T2DM se může kompenzovat a že mu může včas a účinně předcházet.

Jak proti diabetu?

Přiznejme si, že udělování rad diabetikům můžeme charakterizovat úslovím: Jako když hrách na stěnu hází. Většina prvních příznaků T2DM totiž nebolí. V praxi proto lékaři začínají hned s podáváním antidiabetických léků.

Otevírá se tak pole působnosti pro celostní medicínu, ale především pro každého jednotlivce. Lékaři jsou dobře připravení záchranáři, avšak zastavit devastující sladkou tsunami nemohou. To je v rukou a hlavách každého z nás. O tom, jak to praktikovat v každodenním životě a jak je možné kompenzovat T2DM, se dočtete v naší nové knížce Stop cukrovce.

Zahraniční studie a tisíce pacientů s cukrovkou 2. typu (T2DM) prokazují, že tuto nemoc je možné kompenzovat. Ještě lepší však je diabetu předcházet! Už zase nedopnete kalhoty? Stále se vám nedaří zhubnout? Máte vyšší tlak? Máte potíže s erekcí? Nemůžete spát? Pak je načase, abyste s tím něco udělali, i když to ještě nebolí.

Jednoduše a včas

Problém mnoha závažných a „neléčitelných“ nemocí současné doby spočívá v tom, že je člověk (a lékař) zjistí, když už je pozdě. Mnoho lidí trpí prediabetem, ze kterého se T2DM vyvíjí po řadu let, kdy organismus ztrácí citlivost na inzulin. Žádný člověk by neměl čekat až na zprávu od praktického lékaře, že má vyšší hladinu cukru v krvi. Mnohem jistější a účinnější je postupovat podle principu předběžné opatrnosti a dbát na prevenci: jíst zdravou stravu s minerály a vitaminy, pohybovat se a cvičit a dobře spát.

Kardiovaskulární onemocnění a T2DM jsou vlastně dvě strany jedné mince. A to již stojí za rozhodnutí něco s tím udělat, dokud je čas. A ve skutečnosti to v této fázi skoro nic nestojí vaši peněženku.

PP koláž

Čtěte ZDE: Tučná manipulace: Další lež na pultech. Margarínem k rakovině a cukrovce. Proč bychom měli jíst „obyčejné“ máslo? A co to vlastně je? České krávy nad zlato

V knížce Stop cukrovce doporučuji zavést pro celou rodinu program 4 kroků po 4 týdny, který je účinnou prevencí vzniku inzulinové rezistence.

1. krok: Přestaňte jíst přeslazené pokrmy s vysokým obsahem nezdravých tuků. 
2. krok: Užívejte pravidelně hořčík, základní nezbytný minerál ve výživě člověka od početí až do konce jeho života. Většina lidí však trpí jeho chronickým nedostatkem.
3. krok: Dbejte na zdravý spánek. Pokud se pořádně nevyspíte, je to jenom otázka času, kdy vám to vaše tělo dá vědět. Nedostatek spánku je jednou z příčin inzulinové rezistence.
4. krok: Dbejte na zvýšený pohyb a pěstování svalů. O nutnosti pohybu v prevenci všech civilizačních onemocnění není třeba nikoho přesvědčovat. Jako minimum doporučujeme 30 minut chůze denně.

I malé změny vživotním stylu často zajistí mnoho let zdraví

Ale i když jste se právě dozvěděli, že máte T2DM, i když vás diabetes trápí dlouhé roky, i když polykáte prášky a pícháte si inzulin, můžete změnou životního stylu dosáhnout významného zmírnění svých potíží. V naší knížce najdete základní rady o diabetické dietě.

Výzkum dokazuje, že dramatická změna ve stravování dokáže již během několika týdnů normalizovat glykemii u pacientů s T2DM. A pokud jste nedokázali provádět úspěšně prevenci, dokud byl čas, vyzkoušejte 10denní detox podle dr. Marka Hymana.

V knížce Stop cukrovce vysvětluji, že Hymanův program již během 10 dnů přeprogramuje metabolismus, omezí vaší závislost na sladkém, upraví hladinu inzulinu a dalších hormonů a zbaví organismus skrytých zánětlivých procesů.

Pokud se léčíte antidiabetickými léky nebo inzulinem, konzultujte zamýšlené změny v dietě s lékařem a pečlivě sledujte vliv dietních změn na glykemii. Staňte se aktivním spolupracovníkem vašeho lékaře.

Největší motivací je však především to, že zažehnáte vážné nebezpečí cukrovky i obezity a ruku v ruce s nimi přicházející poruchy cév, srdce, krevního zásobení končetin, ale i demenci. Budete prožívat kvalitní život a stáří ve skvělé kondici. 

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky