Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rakovina, neplodnost či smrt: Drobné vedlejší účinky? Deprese u 100% mladých uživatelek. Pilulka ohrožuje rakovinou také muže. Jak zachránit krachující manželství počítačem. Jsou děti problém, nebo požehnání?

Rakovina, neplodnost či smrt: "Drobné vedlejší účinky"? Deprese u 100% mladých uživatelek. Pilulka ohrožuje rakovinou také muže. Jak zachránit krachující manželství počítačem. Jsou děti problém, nebo požehnání?

29. 10. 2016

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková si všímá “drobné” zprávy, která se objevila v našem mainstreamovém tisku, a přináší informace, které v něm (nejen) ženy určitě nikde neobjeví - včetně jedné zaručené a zdravotně nezávadné antikoncepční metody

Dočkali jsme se nevídaného: ve zcela mainstreamových Novinkách se rozepsali na počátku měsíce o tom, že podle nové dánské studie způsobuje hormonální antikoncepce u svých uživatelek ve věkové skupině mezi 15 a 19 lety s až 100% pravděpodobností deprese.

Nějaká podobná zpráva se kupodivu občas sítem oficiálních médií "propasíruje" - tak třeba před dvěma lety dokonce sám Státní úřad pro kontrolu léčiv (neboli SÚKL) varoval uživatelky antikoncepce, že jim hrozí smrtící embolie. 

Je smrt problém?

Jak je to možné? Vždyť se přece dočteme na "populárně naučné" stránce antikoncepce.cz, že: "složení současné hormonální antikoncepce je natolik promyšlené, že ženu maximálně chrání před otěhotněním, ale zároveň nepředstavuje pro ženské tělo zbytečnou hormonální zátěž, která by se mohla projevovat řadou nepříjemných fyzických i psychických problémů…"

Jenže to je samozřejmě lež jako věž. Nebo - spíše polopravda. Záleží totiž samozřejmě na tom, co interpretujete jako "nepřiměřenou zátěž", případně jako "problém". 

Je například smrt problém? Asi jak pro koho - je nicméně dobře známým faktem, že jak už jsme zmínili, nositelky takzvané Leydenské mutace, která způsobuje poruchu srážlivosti krve (tato srážlivost je větší, než je běžné), jichž je v české populaci odhadem kolem 10%, by na hormonální antikoncepci neměly, jak se říká, ani sáhnout, protože smrt je jedna z "komplikací", které jim v důsledku trombózy při užívání antikoncepce hrozí. Jak už bylo řečeno, před podobným případem varoval i SÚKL. Jenže stále ještě existuje dostatek lékařů, kteří nepošlou ženu na genetické vyšetření, než jí "pilulku" předepíší. 

Čtěte ZDE: Jde o život: Jak nahradit "smrtící pilulky"? Ženy, nebo otrokyně? Lze obejít hormonální antikoncepci? Metody starých Číňanů a mladých Indiánek

Rakovina, deprese a neplodnost

A už vůbec se nemluví o tom, co se (většinou někde dole malým písmem) dočteme také i v oficiálních informačních "kanálech", zabývajících se antikoncepcí: totiž že nejde jen o Leydenskou mutaci, ale že je hormonální antikoncepce nevhodná pro jakoukoli ženu, mající problém s játry. Jde ovšem také o další zdravotní problémy.

To ukázala zmíněná dánská studie. Podle ní hrozí téměř stoprocentní riziko deprese uživatelkám antikoncepce mezi 15 a 19 roky. Jinými slovy - pokud opět potenciálně smrtící psychickou chorobu nedostanete, máte velké štěstí. U žen mezi dvaceti a třiceti čtyřmi lety, které byly rovněž zkoumány, šlo "jen" o čtvrtinu uživatelek, ale i to je obrovské číslo. Co myslíte, je deprese problém?

A co takový glaukom, tedy zelený zákal? Nebo řídnutí kostí? Nebo rakovina prsu či dalších orgánů? Vysoký tlak? Mrtvice? Neplodnost? Je to, nebo to není "problém"? Všechny zmiňované choroby totiž podle různých vědeckých studií hrozí více uživatelkám hormonální antikoncepce, než ženám, které ji neužívají.

Americký lékař dr. Joseph Mercola přirovnává v tomto ohledu hormonální antikoncepci s hormonální terapií, u níž byla naznačena souvislost mezi "syntetickými" hormony a rakovinou prsu - a když se tato zpráva rozšířila a prudce poklesl počet takto "léčených" žen, stejně rychle (asi o 7%) poklesl též výskyt rakoviny prsu. Jak dr. Mercola dodává: "Je naivní věřit, že jediné hormonální účinky antikoncepce jsou ty chtěné - totiž ztenčování děložní sliznice, zabránění ovulaci či zhuštění hlenu děložního čípku. Ženský reprodukční systém není uzavřený v nějaké 'bublině', hormony se samozřejmě dostanou do celého těla…"

Problém i pro muže

A nejen do těla. Jak dr. Mercola dodává, antikoncepce není problémem jen pro ženy. Nedávná studie totiž zjistila možný vztah mezi rakovinou prostaty u mužů a ženskými hormony, estrogeny, které se z moči uživatelek antikoncepce dostávají do pitné vody:

"Antikoncepce není riziková jen pro ženy. Analýza dat ze 100 zemí světa našla spojitost mezi užíváním antikoncepce a rakovinou prostaty… Tvrdí se, že se takto do pitné vody dostane jen malé množství hormonu. To je sice pravda, ale toto "malé množství" musíme vynásobit milióny uživatelek "pilulky" a desítkami let. Kromě toho se syntetický estrogen a progestin nerozkládají přirozeně ani rychle, takže je není možné klasickým čištěním z vody odstranit. Souvislost by se měla minimálně lépe prozkoumat, zvláště když víme, že syntetické hormony podle různých studií hrají roli při vzniku a rozvoji celé řady forem rakoviny u žen." 

Čtěte ZDE: Hormonální válka proti dětem: Pijeme zženštělou vodu? Hermafrodit s ploutvemi. Rakovina prsu a epidemie neplodnosti. Dokázal by estrogen zkrotit Hitlera?

Těhotenství jako nemoc

Nebo, jak to podává jiný americký lékař, dr. Mayer Eisenstein: 

"Žádná jiná droga uvedená v seznamu léků nemá tak dlouhý seznam vedlejších účinků, jako antikoncepční 'pilulka'. Rakovina prsu, choroby oběhové soustavy a srdce, krevní sraženiny, rakovina jater, vysoký tlak, neplodnost, sterilita nebo opakované potraty jsou některé z vážnějších vedlejších účinků. Zdá se, že "pilulka třetí generace" je ještě nebezpečnější, než ty předchozí. To není překvapivé. Již zesnulý Dr. Mendelsohn říkával ‘lékaři se nikdy nevzdají žádného léku, dokud nenajdou nějaký ještě nebezpečnější, kterým by ho nahradili’. Rizika pilulky jsou dobře zdokumentovaná. 

Lékaři ovšem věří, že by žádná žena neměla být zbavena dobrodiní pilulky, - a tak ji předepisují i na dlouhý seznam naprosto nesouvisejících nemocí, jako například nepravidelnou, vynechávající či chybějící menstruaci, cysty na vaječnících a podobně. Když se jich zeptáte na vedlejší účinky, většinou vám řeknou: ’věřte mi, je to bezpečnější, než otěhotnět’. 

Tohle myšlení zasahuje většinu lékařů - názor, že těhotenství je nemoc, na niž je pilulka lékem. Já sám jsem byl požehnán šesti dětmi a zatím čtyřmi vnoučaty. Jsem moc rád, že moje žena, dcery ani snacha nikdy nebraly antikoncepci. V žádném případě neberte pilulku, pokud jste dospívající dívka, nebo chcete mít někdy děti! A jestli je mít nechcete, neberte ji taky. Pilulka je nebezpečná. Tečka."

Číňané vědí

Podobné názory (u nás o nebezpečích antikoncepce hovoří třeba dr. Helena Máslová) jsou mezi lékaři zatím ojedinělé - nebo je alespoň ojedinělé je vyjadřovat nahlas. Jakékoli tradiční či holistické (na celkový stav pacienta orientované) medicínské systémy však takový závěr pokládají za vysoce logický.

"Hormonální antikoncepce z hlediska tradiční čínské medicíny vytváří v těle stagnaci energie, protože - řečeno naší řečí - zastavuje přirozeně probíhající procesy," vysvětluje terapeutka tradiční čínské medicíny a masérka Jana Hollanová. "Narušuje proudění základní energie v těle, takzvané čchi, navíc podle čínské teorie narušuje procesy týkající se krve - krvetvorbu a oběh krve v drahách čchung-maj a dráze jater. Vede ke stagnaci energie v játrech a vyčerpání ledvin a jater. Je pak logické, že mohou následovat deprese - často způsobené právě stagnacemi čchi v játrech. Užívání antikoncepce znamená prolomení třetí, nejvnitřnější linie obrany našeho těla, která souvisí s ledvinami. Není to opravdu žádná legrace."

Že jsou tedy výsledkem různé choroby - včetně rakoviny, která může být způsobená extrémní či dlouhodobou stagnací energie v organismu - není vůbec divu. "Koneckonců to člověku dá zdravý selský rozum: menstruace je základním prvkem ženského života. Když ji "zrušíte" a nahradíte umělým procesem, tělu to určitě neprospěje," dodává Jana Hollanová.

Proč se přes všechna "svědectví" o tom, jak nebezpečná hra je užívání syntetických hormonů, stále nic neděje? Je pravda, že v posledních letech u nás "promořenost" populace "pilulkou" trochu klesla (z více než 54% na něco kolem 44%), ale to může být způsobeno například také tím, že se "Husákovy děti" konečně rozhodly houfně mít děti.

Čtěte ZDE: Muži se mění na ženy: Důvod? Hormonální antikoncepce. Brusel chce alespoň „čistit" vodu. „Pilulka" zabíjí a způsobuje rakovinu. Jde ale o víc, než jen o to

Pilulka mi rozbila vztah

Důvod, proč přesto stále ještě téměř polovina českých žen hormonální antikoncepci užívá, je nejspíš jednoduchý a nepříjemný: přes občasné "vlaštovky" není všeobecně rizikovost báječných pilulek příliš dobře známa. Kromě toho jsou velmi pohodlné - a to i pro lékaře, kteří tak mají nepředvídatelný a mírně záhadný (a tudíž "děsivý") ženský cyklus dobře pod kontrolou. Především ale pro uživatelky - nebo spíš jejich partnery. 

Už jsem se setkala s reakcí: "Tak asi pro někoho to může být problém, ale kdybych pilulky jen tak vysadila, ten můj se se mnou nejspíš rozejde." Variantou tohoto zdůvodnění někdy také u dospívajících bývají rodiče, kteří "by to nedali". V dobré víře tlačí dívky do užívání pilulek "aby si nezkazily život". Takže i když dotyčná o rizicích ví a uznává je, nestane se nic. Tedy - až dokud se "něco" nestane.

A nemusí jít hned o fatální fyzické poruchy. Úplně stačí, když se vám "jen" porouchá psychika. Píše o tom i americká spisovatelka Holly Grigg-Spall, která se rozhodla svůj příběh s antikoncepcí publikovat:

"Po čtyři roky, které jsem strávila se svým nynějším mužem jako jeho přítelkyně, jsem užívala tři různé druhy antikoncepce. Všechny měly vedlejší účinky, které náš vztah málem zničily.

Po první pilulce jsem hodně krvácela pokaždé, když jsme spolu měli styk. Druhá mi způsobovala záchvaty žárlivosti až k paranoie. Hádali jsme se - hlasitě, hodně, a často na veřejnosti. Moje sebeláska byla na dně a jakákoli ‘urážka’ mě odrovnala. Třetím pokus zase dorazil mé již tak dost chátrající libido. 

Pilulka mezi nás vrazila klín. Nedokázala jsem rozlišit, které z mých pocitů jsou skutečně moje vlastní, a co je Pilulka. Takže jsem se po šesti měsících manželství rozhodla s ní skončit. Tohle rozhodnutí mi nejspíš zachránilo život, a určitě manželství."

Proč nemáme počítače?

Holly dodává, že poté, co se rozhodla používat metodu, založenou na sledování plodných dnů, její vztah s manželem to nikoli rozbilo (jak se kdysi domnívala), ale dokonce ještě posílilo. "Používám přístroj, který měří bazální teplotu a když jsem plodná, ukáže se zelené světýlko. Můj muž se mě vždycky ptá ‘tak co, zelená nebo červená’? Je to pro nás taková sexy hra - a moje plodnost je najednou něco, co je na mě unikátního, je to jen moje."

Spolehlivost podobných přístrojů (ať již je používáte pro účely otěhotnění, či k zabránění témuž) je mimochodem v podstatě úplně stejná - přes 99 % - jako spolehlivost pilulek. Proč se o tom více nepíše? Proč se "počítače" nepředepisují v lékařských ordinacích jak na běžícím pásu? Že by "někomu tam venku" vyhovovalo mít místo žen armádu robotů, neschopných "rozlišit, co jsou jejich pocity, a co dělá pilulka"?

Ono to bude ještě prostší: Je pohodlné nechat se přesvědčit, že jsme jen stroje na sex, nikoli lidé stvoření pro lásku. Na tu totiž nikdo "pilulku" nevynalezne. A už vůbec není dnes možné většině "pokrokových" dívek a žen přesvědčit, že zdravotní rizika jsou jenom částí nebezpečí, které jim z užívání hormonální antikoncepce hrozí. 

Nebo že děti nejsou problém, ale požehnání.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky