Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
V Británii jako ve Francii: Veřejnost se opět podařilo oklamat. Nic nepochopili, ničemu se nenaučili. Z deště pod okap. Radostná cesta do pekel pokračuje. Kdy vytáhnou proti Trumpovi tamního Pávka 107? Tak se to dělá ...

V Británii jako ve Francii: Veřejnost se opět podařilo oklamat. Nic nepochopili, ničemu se nenaučili. Z deště pod okap. Radostná cesta do pekel pokračuje. Kdy vytáhnou proti Trumpovi tamního Pávka 107? Tak se to dělá ...

9. 7. 2024

Tisk článku

Jiří Weigl konstatuje, že navzdory všem uměle vytvářeným krizím drží dosavadní západní mocenské elity většinovou veřejnost nadále ve veselé agónii, takže cesta k úplnému hospodářskému zhroucení a nahrazení historických národů migranty bude pokračovat

Ve dvou klíčových evropských mocnostech – Velké Británii a Francii – proběhly ostře sledované parlamentní volby. Obě země se potácejí v ohromných problémech, které mají stejný charakter – rozklad společnosti způsobený nekontrolovatelnou masovou migrací z nepřizpůsobivých odlišných kultur, deindustrializace a celkově špatný vývoj ekonomiky působený absurdní klimatickou politikou, rozvrat veřejných financí a neúnosná výše veřejného dluhu (třetí největší v EU), deziluze obyvatelstva a masová nespokojenost s dosavadním vývojem. Nejde o momentální stav, společenský marasmus v obou zemích má dlouhé kořeny a prohlubující se trend.

pp

Bohatý Ind a zkrachovalý premiér  

Velká část britské veřejnosti byla dlouho přesvědčena, že příčinou neuspokojivého hospodářského a společenského vývoje Velké Británie je nadvláda Bruselu a celkové špatné směřování evropské integrace. Věřili, že zbavením se evropského centralismu a všudypřítomných regulací se do země vrátí smysluplná hospodářské politika a s ní prosperita. Netušili, že jejich vlastní elity jsou zeleným progresivismem infikovány ještě více, než bruselští byrokraté. Brexit proto znamenal opravdu ztracenou příležitost pro návrat k racionalitě.

Británie se pod konzervativní vládou stala evropským šampiónem v multikulturalismu, klimatickém šílenství, šíření genderové ideologie a politické korektnosti. Masová migrace nevratně mění charakter britské společnosti, rozkládá ji a představuje pro chřadnoucí britskou ekonomiku neúnosné břemeno. Jakýmsi pomyslným symbolem tohoto vývoje se stal první premiér s indickými kořeny Rishi Sunak, bohatší než britský král díky majetku své rodiny v Indii, a jeho ministr zahraničí David Cameron, zkrachovalý bývalý premiér, který alibisticky vyhlásil referendum o brexitu, který nechtěl, a ostudně prohrál.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

Další rozhovor Petra Hájka s bezpečnostním expertem Michalem Svatošem se zaměří především na aktuální stav a souvislosti války Západu proti Rusku na Ukrajině, která nabývá na intenzitě - viz pondělní údery na Kyjev před začátkem summitu NATO ve Washingtonu - a naproti tomu pokus o mírovou misi premiéra Orbána, z níž nejen naši fialoví váleční štváči šílejí

Sledujte ve středu 9. června od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Z deště pod okap

Volby podle očekávání přinesly drtivou porážku Konzervativní strany. Pohodlné vítězství získala do té doby opoziční Labouristická strana. To se čekalo a odpovídá to logice britského většinového systému. Radikální kritik dosavadních poměrů a otec brexitu Nigel Farage v něm získal pouze 5 křesel v Dolní sněmovně.

Z hlediska šancí na léčení neduhů britské společnosti a ekonomiky je vítězství labouristů přechodem z deště pod okap. Labouristé jsou progresivističtí socialisté, zelenější, etatističtější a finančně nezodpovědnější i než dnešní pokrokářstvím zmutovaní konzervativci. Jejich politika bude přesným opakem toho, co by bylo v současné situaci potřeba – zastavit neúnosně nákladné zelené šílenství, dát do pořádku veřejné finance, snížit daně a oživit ekonomiku, razantně omezit masovou migraci atd.

Nic z toho nemají labouristé v úmyslu. Příznačně nový premiér Starmer ihned po svém vítězství oznámil, že ruší projekt konzervativců odesílat nelegální migranty žádající o azyl do Rwandy, kde by čekali na vyřízení úředních procedur.

Nespokojení Britové brzy poznají, že progresivismus v podání labouristických socialistů negativní trendy nezastaví, ale výrazně prohloubí.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Rozvrácená Francie v rukou radikální levice

Ve Francii je situace rovněž dlouhodobě neuspokojivá. Společnost je rozvracena masovou migrací z Afriky, hospodářství nevzkvétá, zadluženost neúnosně stoupá stejně jako nespokojenost Francouzů. Potvrdily to volbydo Evropského parlamentu, v nichž centristická strana prezidenta Macrona utrpěla drtivou porážku. Radikální Národní sdružení Marine Le Penové, které postupně sílí tak, jak roste nespokojenost Francouzů, jasně vyhrálo jak evropské, tak první kolo parlamentních voleb, překvapivě vypsaných prezidentem Macronem.

Očekávalo se proto jeho vítězství i ve druhém kole sněmovních voleb. Macron se však spojil s radikální levicí sdružující zelené fanatiky, komunisty a socialisty různých barev, vyvolali hysterii, že země padne do rukou lepenovské pravice, kterou nálepkují fašismem, a tato spojená „národní fronta“ nakonec odsunula Le Penovou až na třetí místo, zatímco z vítězství se raduje radikální levice.

Cesta do pekel

Ta má na problémy země extrémně progresivistický pohled, který asi nejlépe vystihuje výrok Napoleona o Bourbonech, kteří se po jeho porážce vrátili na francouzský trůn. „Nic nepochopili a ničemu se nenaučili“, řekl tehdy. Vůdce levicového bloku Jean-Luc Mélenchon již hovoří o kontrole cen, zvyšování mezd a snižování již tak nízkého věku odchodu do důchodu. Cesta do pekel je dlážděna těmi nejušlechtilejšími úmysly.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Macron prokázal, že je mu radikální levice bližší, než pravice, která je sice ve Francii etatistická stejně jako všichni, ale alespoň je kritická ke Green Dealu a neomezené masové migraci, rozvracející zemi. Sestavování vlády bude nepochybně obtížné, Francii čeká velmi nejistá sezóna, jedno je však jisté – progresivistická politika dosud prováděná ve středovém macronovském balení bude jenom silnější a bude táhnout zemi do hlubších problémů.

Bruselu zůstane vše při starém

Pro nás je důležitá unijní dimenze. Naděje vzbuzené u některých optimistů evropskými volbami definitivně vzaly za své. Francouzské volby ukázaly, že současný politický mainstream v žádném případě nedovolí si nechat vzít moc. Jsou ochotni se spojit i s otevřenými komunisty a uplatnit všechny možné předvolební triky a taktiky, jak konzervativní odpůrce eliminovat.

Jedno je jisté – v Bruselu zůstane vše při starém. Připravme se na dražší energie a všudypřítomnou zelenou buzeraci, připravme se na příchozí z Afriky a Blízkého východu, které k nám přisunou. A vězme, že výstavbu nových jaderných bloků v Dukovanech bude mít v rukou radikální odpůrce jaderné energie Mélenchon - přiklepne-li Fiala tuto největší zakázku naší historie Francouzům.

Ani na Trumpa nespoléhejme. Vše směřuje k tomu, že v USA ve správný moment sestoupí odkudsi jako deus ex machina nějaký mladý pohledný nepopsaný list a překvapený národ mu podlehne, stejně jako většina u nás našemu současnému prezidentovi.

Tak se to přece dělá.

Zdroj.

pp


Tagy článku

Doporučujeme

Na prahu války: Zbrojaři se topí ve zlatě. Goebbelsovská propaganda. Zase je tu antirusismus. Liberálně - nacistická ideologie a kulturní fronta. Foltýn kráčí v Heydrichových stopách. Sejdeme se v neděli na Václaváku?

Na prahu války: Zbrojaři se topí ve zlatě. Goebbelsovská propaganda. Zase je tu antirusismus....

Osud zemí Koruny České: Brno ve Strakovce? To horší posíláme do Prahy. Primátorka šňupe kokain jako fialovci v parlamentu. Pavlovi nevolení jsou nade vším? Korespondenční volba. Vojáci v čele státu: Spějeme ke katastrofě?

Osud zemí Koruny České: Brno ve Strakovce? To horší posíláme do Prahy. Primátorka šňupe...

Na začátek stránky