Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Představa míru podle Bibiho: Totální válka: Potlesk vestoje i transparenty Válečný zločinec. Bouře protestujících před Kapitolem. Netanjahu vyučoval a známkoval. Mluvil dokonce o morálce! Potáhne na Írán?

Představa míru podle "Bibiho": Totální válka: Potlesk vestoje i transparenty "Válečný zločinec". Bouře protestujících před Kapitolem. Netanjahu vyučoval a známkoval. Mluvil dokonce o morálce! Potáhne na Írán?

25. 7. 2024

Tisk článku

Blaise Malley referuje o vystoupení Benjamina Netanjahua ve Washingtonu, na nějž polovina kongresmanů demonstrativně ani nepřišla, což jen zvýraznilo střet s odpůrci izraelské genocidy Palestinců v Gaze a rozpolcenost zahraniční politiky ve fatálně názorově rozdělených Spojených státech

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyplnil většinu svého středečního hodinového projevu v americkém Kongresu poučováním Američanů o tom, jak by se měli stavět k izraelské válce v Gaze, a jak by na ni měli reagovat.

Nevypadal ovšem jako někdo, kdo je užuž na pokraji podepsání dohody o příměří, která by ukončila vraždění Palestinců a osvobodila izraelská a americká rukojmí, jak naznačovali představitelé Bílého domu minulý měsíc. Ještě v pátek ministr zahraničí Antony Blinken řekl, že taková dohoda je "doslova na dohled". Místo toho se zdálo, že premiér hodlá totálně pokračovat až do "úplného vítězství" ve válce, která v Gaze zabila již 40 000 Palestinců.

"Hamás ve skutečnosti chce, aby palestinští civilisté umírali, aby byl Izrael očerněn v mezinárodních médiích a byl nucen ukončit válku dříve, než bude vyhrána. To by Hamásu umožnilo opět dál přežít," řekl premiér. "Izrael bude bojovat, dokud nezničíme vojenskou sílu Hamásu, neukončíme jeho vládu v Gaze a nepřivedeme domů všechna naše rukojmí. To znamená úplné vítězství. Nespokojíme s ničím menším!" 

NENECHTE SI UJÍT!

pp

PPTV uvádí v pořadu Rub a líc neobvyklý rozhovor Petra Hájka se známým zpěvákem, skladatelem, kytaristou a frontmanem skupiny Kamelot Romanem Horkým. Z repertoáru svobodě oddaného countrymana zazní také ve světové premiéře čtyři zbrusu nové písně, 

Sledujte v sobotu 27. července od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Jako Zelenský: Přišel jim vynadat - a žádat o pomoc

První část svého projevu Netanjahu věnoval rekapitulaci událostí ze 7. října a poděkoval vládě Spojených států za její podporu. Současně ovšem tvrdě odsoudil vedení a studenty amerických vysokých škol protestující proti politice Izraele - a jejich kritiku označil za antisemitismus.

"Nehorázné pomluvy, které líčí Izrael jako rasistický a genocidní, mají za cíl delegitimizovat a démonizovat židovský stát a Židy vůbec," řekl. "Není divu, že jsme svědky děsivého nárůstu antisemitismu - v Americe i po celém světě."

Pohrozil kritikům slovem i prstem a pustil se na tenký led moralizování - což je zvláště v jeho případě značně riskantní:

"Přátelé, porazit naše brutální nepřátele vyžaduje jak odvahu, tak jasnozřivost. Jasnozřivost začíná poznáním rozdílu mezi dobrem a zlem," řekl. "Přesto je neuvěřitelné, že mnozí protiizraelští protestující se rozhodli stát na straně zla. Stojí na straně Hamásu. Stojí na straně násilníků a vrahů!"

Dále označil zástupce univerzit, kteří protesty okamžitě neodsoudili, za "zmatené". Jeho slova byla jako opsaná od některých kongresových fanoušků Izraele, kteří počátkem roku vláčeli rektory univerzit po "slyšeních". A pak ještě zesměšnil studenty:

"Dostanou pětku nejen ze zeměpisu, ale i z dějepisu. Nazývají Izrael kolonialistickým státem. Copak nevědí, že země Izrael je místem, kde se modlili Abraham, Izák a Jákob, kde kázali Izajáš a Jeremjáš a kde vládli David a Šalamoun?" hřímal Netanjahu.

DOPORUČUJEME:

pp

Zdraví v Protiproudu: Báječná Třetí říše: Houbový Indiana Jones. Jsou víc, než se zdají být? Sbírat a jíst i s podhoubím? Kombinace, které v lese nenajdeme. Zdroj zázračných látek. Výživa není magie: Jsme tím, co jíme. Houba nejen pro šachisty

Vyváženou kombinaci tří hub - TRITON MRL - objednávejte zdeBalíček HERICOR MRL (hericium a coriolus) a CHAGA MRL - objednávejte zde.

Společní nepřátelé

Vzápětí válku zarámoval jako konflikt, který staví Tel Aviv a Washington proti Teheránu a tomu, co nazval "osou teroru":

"Írán chápe, že aby mohl skutečně vyzvat Ameriku, musí nejprve dobýt Blízký východ. K tomu využívá své četné zástupné spojence - včetně Hútíů, Hizballáhu a Hamásu. V srdci Blízkého východu však stojí Íránu v cestě jedna hrdá proamerická demokracie, moje země, Stát Izrael."

"Když bojujeme proti Hizballáhu, bojujeme proti Íránu," pokračoval. "Když bojujeme proti Hútíům, bojujeme proti Íránu. A když bojujeme proti Íránu, bojujeme proti nejradikálnějšímu a nejvražednějšímu nepříteli Spojených států amerických. A ještě jedna věc: Když Izrael jedná, aby zabránil Íránu ve vývoji jaderných zbraní, které by mohly zničit Izrael a ohrozit každé americké město, ze kterého pocházíte, nechráníme jen sebe, chráníme i vás."

"Naši nepřátelé jsou i vašimi nepřáteli," přesvědčoval ve výuce. "Náš boj je vaším bojem a naše vítězství bude vaším vítězstvím."

Pochválil izraelskou armádu, že při ochraně civilistů a dodávkách humanitární pomoci v Gaze postupuje nad rámec svých možností. Řekl, že pokud Gazané nedostávají dostatek pomoci, není to proto, "že by ji Izrael blokoval, ale proto, že ji Hamás krade".

To už bylo na některé trochu silné kafe a jeho "svérázná interpretace" také vyvolala okamžitou odezvu.

Potlesk i drsné odsouzení

"Izrael evidentně blokuje humanitární pomoc," říká Annelle Shelineová z Quincyho institutu. "Dokonce i ministerstvo zahraničí to interně uznalo, ale před zveřejněním zprávy své hodnocení změnilo. To přimělo zaměstnankyni ministerstva zahraničí Stacy Gilbertovou, aby na protest rezignovala."

Také Shelineová pracovala na ministerstvu zahraničí, než v březnu na protest proti politice Washingtonu vůči Gaze sama rovněž dala výpověď.

Mnohé skutečně rozhořčilo, když Netanjahu tvrdil, že poměr mrtvých mezi bojovníky a nebojovníky je pozoruhodně nízký, zejména v hustě obydleném městě Rafáh, před jehož napadením ho dokonce osobně varoval prezident Joe Biden. Shelineová toto tvrzení označila za "jeden z nejohavnějších Netanjahuových podvodů".

"Operace izraelské armády v Rafáhu přinesly jedny z nejnechutnějších záběrů bezprecedentně brutálního konfliktu, včetně muže držícího znetvořené tělo dítěte bez hlavy, za nímž plameny stravovaly stany," prohlásila Shelineová. "Masakr civilistů ve stanech 26. května byl jen jednou z hrůz, které byly napáchány v Rafáhu, kam byla předtím donucena uprchnout většina obyvatel Gazy."

Přijetí projevu - pokud jde o sál Kongresu - však bylo vesměs pozitivní, Netanjahuovi se dostalo od přítomných kongresmanů dokonce několikrát potlesku vestoje. K odvážným výjimkám patřila poslankyně Rashida Tlaibová, která mávala transparentem s nápisy "Válečný zločinec" a "Vinen z genocidy".

A protestovali také příbuzní rukojmí v Gaze, kteří měli na sobě trička s nápisem "Ukončete válku hned!" Jeden z nich byl za to zatčen. Zřejmě proto, že svoboda projevu je v nejdokonalejší demokracii světa nedotknutelná.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

Před poloprázdným sálem a desetitisíci protestujících venku

Zatímco Netanjahu ve svém projevu ubezpečoval, že neúnavně pracuje na osvobození rukojmí, jejich příbuzní během úterního kulatého stolu se členy zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů měli podstatně jiný názor.

Před dveřmi Kapitolu se shromáždily desetitisíce lidí, kteří proti Netanjahuovu projevu ostře protestovali. Několik jednotlivců i organizací nabídlo vlastní analýzu izraelské války. Mezi ně patřila i akce pořádaná poslankyní Pramilou Jayapalovou, předsedkyní Kongresové skupiny. Ostatní kongresmani, včetně bývalé předsedkyně parlamentu Nancy Pelosiové, projev "nejbližšího spojence Ameriky" prostě "vynechali". Místo toho se setkali s rodinami izraelských Američanů, kteří jsou stále drženi jako rukojmí v Gaze.

Jayapalová a Pelosiová se tak zařadily mezi 56 členů Kongresu (11 senátorů a 45 členů Sněmovny reprezentantů), kteří veřejně oznámili, že projev vynechají, ať už na protest, nebo z důvodu předchozího závazku.

Podle novinářů, kteří byli přítomni projevu, chyběla zhruba polovina demokratů ze Senátu i ze Sněmovny reprezentantů.

Většina námitek se soustředila na Netanjahuovo bránění snahám o dosažení trvalého příměří, na jeho námitky vůči dvoustátnímu řešení a na politický rozměr projevu, a to jak v Izraeli, tak v domácí politice v USA.

Někteří využili příležitosti Netanjahuova projevu k opakování výzev k přerušení dodávek zbraní do Izraele.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

Vrtění psem

"Netanjahu by neměl být vítán v Kongresu Spojených států. Naopak, jeho politika v Gaze a na Západním břehu Jordánu a jeho odmítání dvoustátního řešení by měly být ostře odsouzeny," řekl senátor Bernie Sanders. "Podle mého názoru by jeho extremistická vláda neměla dostat ani cent podpory od amerických daňových poplatníků, aby nemohla pokračovat v nelidském ničení Gazy."

"Namísto podpory válečného zločince by měl Kongres uvalit zbrojní embargo a využít svého vlivu k tomu, aby Netanjahua přiměl ukončit bombardování a krveprolití, při němž již zahynulo více než 39 tisíc Palestinců, přičemž ani tím se nepodařilo zajistit propuštění naprosté většiny rukojmí. Jen byly zdecimovány školy, domy a humanitární konvoje," dodala poslankyně Cori Bushová.

Pozornost od Netanjahuovy návštěvy "šikovně" odvedla záplava důležitých politických událostí ve Spojených státech, včetně atentátu na bývalého prezidenta Donalda Trumpa a oznámení, že Biden již nebude usilovat o stranickou nominaci a téměř jistě ho na kandidátce nahradí viceprezidentka Kamala Harrisová.

A tak Harrisová, stejně jako Trumpův kandidát na viceprezidenta J. D. Vance, senátor z Ohia, projev zmeškali "kvůli závazkům v rámci kampaně".

Netanjahu se s Harrisovou, stejně jako s Bidenem, setká ve čtvrtek mezi čtyřma očima. Izraelský premiér v pátek rovněž odcestuje do Mar-a-Lago, kde se setká s Trumpem.

A Palestinci v Gaze dál umírají...

Zdroj.

Tagy článku

Doporučujeme

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela ovládla všechny sféry společnosti. Každý bojuje s každým o západní peníze do vlastních kapes. Se Zelenským vstříc katastrofě. Oběste se, Jidášové!

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela...

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT? Že by nová mobilizační strategie? Tvrdé euromajdanské jádro. Boj proti Rusku v Hannoveru. Co dělat, až dojdou i poslední náboje?

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT?...

Na začátek stránky